חיבור בין צניחתשסתום מיטרלי לחסימה בעורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/09/2023 | 05:20 | מאת: דפנה

שלום, אובחנתי לפני מספר שנים עם MVP עם regurgitation קל של המיטרל של ה tricuspid ושל ה pulmonic. בזמן האחרון מרגישה עייפה מאוד ולאחר Ct לב קיבלתי תוצאה של מעל ל 100 בבדיקת סתימת קלציום בעורקים. האם יש קשר בין הדברים? הרופא המליץ על בדיקת מאמץ. האם ישנה עדיפות לצינטור במצה הזה? אשמח לתשובתך המהירה תודה

אין קשר ישיר בין כמות הסידן בעורקים לבין המחלה המסתמית שתיארת. כמות הסידן מלמדת על הסיכון הקרדיווסקולרי העתידי. בדיקה זו אינה נותנת מענה טוב לבירור העייפות. לזה כדאי להשלים בדיקות אחרות - אקו במאמץ/מיפוי לב במאמץ/ct לב עם הזרקת חומר ניגוד

06/10/2023 | 01:45 | מאת: דפנה

בת 44 עם mvp ודליפה מזערית. מרגישה עייפות סחרחורות וכאבי ראש שני בדיקות צינטור וירטואלי חיוביות עם תוצאה מעל ל 100 בבדיקת קלציום. בדיקת אקג חיובית בדיקת מאמץ חיובית. מה השלב הבא??

18/10/2023 | 01:23 | מאת: דפנה

אשמח לתשובתך על שאלתי הקודמת

מנהל פורום קרדיולוגיה