פיענוח תוצאות בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/11/2023 | 15:41 | מאת: שולי

מודאגת עקב תוצאות האקו לב. בת 46. עשיתי אקו עקב קוצר נשימה במאמץ ודופק מהיר. אני מבינה שהתוצאות אינן תקינות. אשמח להסבר NORMAL LV SIZE, WALL THICKNESS AND FUNCTION NORMAL RV SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION NORMAL SIZED ATRIA VERY MILD MITRAL REGURGITATION MILD TRICUSPID REGURGITATION NO PULMONARY HYPERTENSION MINIMAL PERICARDIAL EFFUSION

עד כמה שניתן להבין מהפענוח הכתוב האקו דווקא תקין. דלפים מסתמיים קלים הם ממצא שכיח שפעמים רבות אינו גורם לבעיה בריאותית. יחד עם זאת, כדאי לגשת לרופא ולהשלים הערכה מלאה של המצב כדי להבין מה מקור התחושות של דופק מהיר וקוצר הנשימה במאמץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה