קורונה והלב -

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/11/2023 | 00:31 | מאת: שי

שלום, שמו לי 3 סטנטים לאחר צינתור אבחוני לפני כ3 שנים עקב חשד לטרשת עורקים (שאכן יש לי) מאז הספקתי לחלות בקורונה כ3 פעמים (אני גם מחוסן 3 פעמים) האם אני בסיכון מוגבר עקב הטרשת עורקים והצינתורים שעשיתי? האם יש בדיקות מסויימות שעליי לעשות? אשמח לכל אינפורמציה לאשנים במצבי. תודה

תחלואה בקורונה יכולה לפגוע בלב, אבל תופעה זו מתרחשת יותר בגברים צעירים. אין קשר בהכרח בין הצנתור וטרשת העורקים לתחלואה בוירוס. בלי קשר למחלת הקורונה, כדאי מאוד להיות במעקב קרדיולוגי סדיר, עם הערכה במרפאה אחת לשנה לפחות, ובדיקות הדמיה תקופתיות. בנוסף אם יש תסמינים כמו קוצר נשימה במאמץ, כאבים בחזה, או ירידה ביכולת לבצע מאמצים כדאי לגשת ולהבדק בהקדם.

מנהל פורום קרדיולוגיה