פענוח תוצאות אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/09/2023 | 17:52 | מאת: סיןן

ביצעתי אקו לב ואלו הן התוצאות בריאה באופן כללי בת 33 ומנסה להכנס להריון שני האם מותר לי לאחר הממצא שהתגלה? סיכום והערות חדר שמאל תקין בגודלו. דפנותיו בעובי תקין. תפקודו הגלובלי והאזורי תקין. חדר ימין תקין בגודלו ובתפקודו. עליות תקינות. מסתם אורטלי דו עלי, תפקודו תקין – BICUSPID AORTIC VALVE. לא נצפה נוזל פריקרדיאלי. בדופלר: לא הודגמו זרימות פתולוגית על פני המסתמים. לא הודגם מעבר דרך המחיצה הבין-עליתית. לחץ ראתי תקין

מסתם אאורטלי דו עלי הוא מום הלב המולד השכיח ביותר. המשמעות שלו היא שהוא עלול "להתקלקל" בשלב מוקדם יחסית, בשנות ה50 או ה60 לחיים. זה דורש מעקב באקו ובדיקת קרדיולוג. מעבר לזה הוא עשוי להגיע לעיתים עם מומים נוספים שכדאי לשלול. לא נשמע שיש דרכו דלף או היצרות משמעותית לפי הפענוח כך שכרגע לא נשמע שצריך לדאוג לגבי הריון. ממליצה בכל אופן לפנות לבדיקה מסודרת אצל קרדיולוג המומחה באקו ומחלות מסתמיות שגם יעניין בסרטי הבדיקה

מנהל פורום קרדיולוגיה