פורום קרדיולוגיה וצנתורים

פורום "קרדיולוגיה וצנתורים" יעסוק בשאלות הנוגעות למחלת לב כלילית, גורמי הסיכון להתפתחותה, בעיות במסתמי הלב, וכן בהיצרויות של עורקי התרדמה. הפורום לא יעסוק בשאלות הנוגעות להפרעות בקצב הלב, בבעיות לב בילדים, ובמומים מולדים במבוגרים.
4162 הודעות
3756 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים

פורום "קרדיולוגיה וצנתורים" יעסוק בשאלות הנוגעות למחלת לב כלילית, גורמי הסיכון להתפתחותה, בעיות במסתמי הלב, וכן בהיצרויות של עורקי התרדמה. הפורום לא יעסוק בשאלות הנוגעות להפרעות בקצב הלב, בבעיות לב בילדים, ובמומים מולדים במבוגרים.
12/12/2018 | 20:16 | מאת: דוד

שלום ד"ר. אני בחור צעיר בשנות ה-20 המאוחרות. ללא רקע בריאותי למעט מחלת גרייבס בחודשים האחרונים - כעת אני מאוזן בסה"כ, מטופל במרקפטיזול. אני מעוניין להתחיל ריצות 2-3 פעמים בשבוע מהתחלה, ולהגיע למרחקים ארוכים של 5 ואפילו 10 ק"מ בחודשים האחרונים. מעולם לא רצתי באופן מסודר ורציתי לשאול האם יש בדיקה שכדאי לי לעשות לפני שאני מתחיל את האימונים האלו כדי לשלול בעיות כאלה או אחרות שיכולות לצוץ במהלך האימונים. מה דעתך? תודה, דוד

11/12/2018 | 22:02 | מאת: טרופונין

מה הערכים של טרופונין

02/12/2018 | 18:25 | מאת: ליה

שלום דר בת 27 +2 ילדים ללא מחלות רקע חוץ מתת פעילות בלוטץ התריס מאוזנת . מאתמול בשעה 3:30 לפנות בוקר חשה דקירות בחזה שמאל שהולכות ובאות דקירות קטנות ,, היום בצהריים שוב חזרתי להרגיש אותם דקירה או שתיים כל כמה זמן , יש לציין שאתמול הייתי בספא ועשיתי מסאג' התקלחתי ויצאתי בזמן שהיה גשם שהשיער עדיין רטוב . נשמע ממקור לבבי ? האם עליי לדאוג כל דקירה מכניסה אותי לסטרס .

לקריאה נוספת והעמקה

ליה שלום, הסבירות שתלונותיך ממקור לבבי נמוכה מאד. תודה על פנייתך לפורום

30/11/2018 | 20:09 | מאת: לימור

אני בת 44 נוטלת 25 מג נורמיטן פעמיים ביום עקב יתר לחץ דם כתוצאה מסטרס. במשך כשנה מתאמנת אימוני כח . ירדתי 12 קילו ושיניתי תזונה. לחץ הדם שלי אף פעם לא יציב פעם גבוה פעם תקין נוטלת בנוסף ציפרלקס 10 מג .המדידות מדי פעם 150/100 ומידי פעם 130/85 לפעמים אפילו פחות. האם יש בעיה להתאמן אימוני כח (משקולות וכו) עם לחץ דם כזה? חייבת לציין שבזמן הפעילות הדופק עולה ונעשית מאוד אדומה אך גם בהירה ומרגישה מצוין נפשית ופיזית לאחר האימון . תודה מראש לימור

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום, הבדיקות מעידות שלחץ הדם אינו מאוזן מיטבי ואולי דרושה תרופה נוספת לאיזונו. יש להעריך גם את שאר גורמי הסיכון ולהתאים את הטיפול. באופן עקרוני, בגיל צעיר וללא מחלות משמעותיות, מותר לבצע אימוני כוח באופן מודרג ובהתאם ליכולת. תודה על פנייתך לפורום

30/11/2018 | 12:35 | מאת: אליהו

בן 72, ללא תרופות, פעיל מכל הבחינות, בריא. ביקשתי בדיקות אקו דופלר לב, ארגומטריה, מיפוי לב במאמץ (מופחת קרינה), סקירת סידן, בדיקת דם LPA (3.6 mg/dL), דופלקס עורקי הצוואר, דופלקס אאורטה בטנית. הכל בוצע ויצא תקין, למעט: "קרוטיס פנימי (ICA): נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגנים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה". מה משמעות הממצא? מה לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אליהו שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתצאות בדיקות העזר מבלי להכיר את הרקע הקליני, את ההתוויה לביצוע הבדיקה ולממצאי הבדיקה הגופנית. הבדיקה מראה כי אין היצרויות משמעותיות בעורקי התרדמה וכי לא נדרשת התערבות פולשנית. יש לאזן באופן מיטבי את גורמי הסיכון ולשקול טפול בסטטינים.

1.כתוב פרפור פרוזדורים מהיר בזמן בדיקרה. 2.עליה שמאלית מורחבת במידה קשה. אני חולה ריאות COPD ומתאמן במכון שיקום ריאות פעמיים בשבוע השאלה אם מותר לי להתאמן רגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום, פרפור פרוזדורים, בעיקר אם לא היה ידוע קודם דורש התייחסות של הרופא המטפל. אם ידוע על פרפור פרוזדורים קבוע ואתה מקבל את הטיפול הדרוש לשליטה על ההענות החדרית ולדילול הדם, ניתן להמשיך באורח החיים הרגיל (אם אתה לא חש החמרה בדרגה התפקודית). אם האבחנה חדשה, לא הייתה ידועה קודם לכן, או שאינה מטופלת, יש להתיעץ עם קרדיולוג בהקדם. תודה על פנייתך לפורום

????

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום, הפריקרד הוא קרום המקיף את הלב. בדרךכלל הוא גמיש ומאפשר קליטה של דם לחללי הלב בעת ההרפייה. כאשר הפריקרד מעובה או מודלק, או כאשר יש נוזל סביב הלב, היכולת של הלב להתרחב ולקלוט את נפח הדם מוגבלת. הלב הימני פועל בלחצים נמוכים יותר והוא פחות שרירי מהשמאלי, לכן לחץ על הלב הימני אינו מאפשר לו להתרחב והדבר מתבטא בבצקות פריפריות וסימנים המחקים אי ספיקת לב ימנית. תודה על פנייתך לפורום

מה הכוונה טיסה ארוכה במקרה של צנתור והתקנת סטנד? האם 4 שעות טיסה נחשב כטיסה ארוכה?

לקריאה נוספת והעמקה

מרגלית שלום, השתלת סטנט כשלעצמה אינה מונעת או או אוסרת טיסה. חשוב יותר לדעת מה הייתה ההתוויה לביצוע הצנתור וההתערבות, איזו תוצאה הושגה והאם היו סיבוכים. טיסה ארוכה נחשבת לטיסה טרנסאטלנטית. יש לדאוג לפן הביטוחי. תודה על פנייתך לפורום

21/11/2018 | 21:03 | מאת: Endy

שלום רב אני בן 44, להלן תוצאות בדיקת קרוטיס שעברתי: בדיקת דופלקס עורקי הצוואר סיבת הפניה : הערכת הצרות. צד ימין : קרוטיס משותף (CCA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים במוצא העורק הגורמים להצרות פחות מ- %50. קרוטיס חיצוני (ECA: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים שטחיים במוצא העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס :כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל : קרוטיס משותף (CCA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים שטחיים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית. קרוטיס חיצוני (ECA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. לסיכום: כמתואר. ורטברליס : כיוון וזרימת דם תקינים אודה להסבר על משמעות תוצאות הבדיקה והמלצה למשך טיפול בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אנדי שלום, הבדיקה מראה שינויים טרשתיים ללא הגבלה בזרימת הדם. נדרש טיפול מיטבי לאיזון גורמי הסיכון. עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי איזון לחץ הדם, ערכי הכולסטרול ושאר גורמי הסיכון. תודה על פנייתך לפורום

תודה דוקטור! למה הכוונה בטיפול מיטבי? האם יש צורך בטיפול תרופתי? כמו כן - האם אני יכול לטוס לחו"ל ללא חשש במצבי? המון תודה!

20/11/2018 | 20:02 | מאת: צינתור וירטואלי תקין - האם עדין יש סכנה לאירוע לב?

עברתי לפני כחצי שנה צינתור וירטואלי שהתוצאה הייתה תקין, 24% חסימה. האם תוצאה זו מבטיחה שלא אמצא עצמי בהתקף לב בשנים הקרובות? בהנחה שאני שומר על בריאות תקינה, לא מעשן וכו

לקריאה נוספת והעמקה

אנדי שלום, ברפואה אין הבטחות. אם הבדיקה שללה היצרויות משמעותיות בעורקי הלב, אין צורך בהתערבות פולשנית ויעד הטיפול יהיה איזון מיטבי של גורמי הסיכון להפחתת הסיכון לארועים עתידיים. תודה על פנייתך לפורום

נצפו סהכ 38 APcs בודדים במשך הבדיקה מה זה אומר בבקשב תודה רבה מחכה לתושבה

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, הבדיקה מראה פעימות עלייתיות בודדות ממקור עלייתי. לא ניתן להתייחס לתוצאות של בדיקת עזר מבלי להכיר את הסיבה לביצועה ומבלי להכיר את הרקע הקליני וממצאי הבדיקה הגופנית. תודה על פנייתך לפורום

10/11/2018 | 13:39 | מאת: עופר

שלום אני בן 44 ,בריא ,לא מעשן מבנה גוף רזה עושה ספורט מזה כמה שנים יש לי אפיזודות של חולשה והרגשה רעה שקורות מספר פעמים ביממה (10-12) למשך כדקה . מלווה לרוב בהזעה יש לי יממה כזאת מידי שבועיים-שלושה במהלך היום אני קצת חלש ועייף אבל יכול לתפקד (למעט בזמן ה"התקף" עצמו ) בבדיקות הולטר (רקורדר) שעשו לי נמצא שיש לי סינוס טכיקרדיה . הקרדיולג אמר לי שאין הרבה מה לעשות למעט לשתות הרבה ולאכול אוכל מלוח . בינתיים זה לא ממש משפיע... השאלה שלי האם יש דרך לטפל בזה ? אני מבין שזה לא מסוכן אבל זה מפריע מאוד וקשה להתנהל ככה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום, סינוס טכיקרדיה היא תגובה פיזיולוגית ואינה מעידה על מחלה. קשה ליעץ מבלי לראות את ההולטר עצמו. לעיתים הטכיקרדיה היא תגובה לירידה של לחץ דם וירידה של הדופק (תגובה וגאלית). תודה על פנייתך לפורום

25/11/2018 | 09:48 | מאת: עופר

הי תודה על התשובה ברירתי שוב עם רופא המשפחה שלי ואכן נראה שאין בעיה לבבית . עשו לי גם בדיקות נוירולוגיות ולא נמצא שום דבר (EEG CT ) השאלה שלי איך ניתן למצוא מה המקור לאירועים הוגאליים האלו ? כי אף רופא לא מצליח להסביר לי למה זה קורה .בהנחה שזא לא עניין קרדיולוגי או נוירולוגי איך אפשר למצוא את השורש של העניין. כרגע התשובה שקיבלתי היא בעצם שצריך להמשיך לחיות כך...

06/11/2018 | 08:50 | מאת: אביר

אבא שלי בן 84 פעיל מתלונן על קושי במאמץ עשה בדיקות והמליצו לו על צנטור. האם זה לא מסוכן בגילו? מה הסיכויים שלו לשרוד את זה???

לקריאה נוספת והעמקה

אביר שלום, הצנתור הוא בדיקה אבחנתית והסיכון בה אינו גבוה אם הוא מבוצע בהתוויה הנכונה. אני מניח כי מי שהמליץ על ביצוע הבדיקה שקל את התועלת הצפויה אל מול הסיכונים הפוטנציאליים. כאשר שוקלים את הסיכון בביצוע פעולה, יש תמיד לשקול מהו הסיכון בהמנעות מביצוע פעולה נחוצה. תודה על פנייתך לפורום

פער לא מובן בין התוצאות לדברי הקרדיולוג על פיהן. הקרדיולוג אמר שהכל בסדר ואפילו שכושרי משתפר, בעוד שכתוב כל כך הרבה לא בסדר. מה מצבי??? בן 73, בריא, ללא תרופות, פעיל גופנית ומנטלית. * אקו-דופלר: אאורטה עולה 32,פרוזדור שמאלי D-2 33, קוטר חדר שמאלי בסיסטולה 24, קוטר שמאלי בדיאסטולה 38, עובי מחיצה בין חדרית 11, עובי דופן אחורית 9. תפקוד סיסטולי כללי ואזורי של חדר שמאל תקין ותקין, LVWMI 22/22, מקטע פליטה חדר שמאל 55-64, תפקוד כולל חדר שמאל תקין, חדר ימין תפקוד תקין, סיכום: תפקוד תקין של חדרי הלב. אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה אאורטלית קלה. לחץ ריאתי עד 32 ממ כספית. אאוסטכיאן וולב. * ארגומטריה: במנוחה: קצב לב 72, לחץ דם 130/80, דופק מקסימלי מצופה 148. במהלך המבחן BRUCE: 8 דקות שלב 3. קצב לב 138. לחץ דם בשיא 180/80. % מהדופק המקסימלי 93.2. הפרעות קצב במאמץ / התאוששות - נצפו. ללא צניחת ST. אקג להתחלתי תוך דקה. המלצה לפעילות גופנית. סיכום: הדופק שהושג 138, % מהמקסימלי 93.2, הבדיקה ארכה 8 דקות. פעימה חדרית מוקדמת. ללא שינוי אקג. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

דני שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הרפואי, ממצאי הבדיקה הגופנית והסיבות לביצוע הבדיקות. מתשובת בדיקות העזר שביצעת, צודק הקרדיולוג שאין ממצאים חריגים הדורשים התייחסות מיוחדת. תפקוד הלב תקין ואין הפרעה משמעותית בתפקוד המסתמים. מבחן המאמץ ללא עדות לאיסכמיה. תודה על פנייתך לפורום

04/11/2018 | 18:53 | מאת: מושיקו

האם לאחר אבלציה לבבית יכולה להיות בעיות בזקפה? משהו מוכר? האם זה רק זמני?

לקריאה נוספת והעמקה

מושיקו שלום, הפרעות בתפקוד המיני הן תופעה ששכיחותה עולה עם הגיל, עם ריבוי גורמי סיכון לטרשת והפרעה בתפקוד כלי הדם. קשה לשייך את ההפרעה לפעולת האבלציה. תיתכן תרומה מסויימת של טיפול תרופתי להחמרת ההפרעה. תודה על פנייתך לפורום

04/11/2018 | 16:42 | מאת: מיכאל

אמי בת 91 אחרי התקף לב עברה צנתור שנכשל אחרי שעורק rca היה מאד מסויד ונוקשה והבלון לא התקדם כלל. כמו כן התגלה אצלה לאחרונה סרטן בכליה. נאמר לי שאי אפשר לעשות עוד צנתור וגם לנתח את הכליה אי אפשר אחרי התקף לב. אז מה עושים עם העורקים הסתומים

לקריאה נוספת והעמקה

מיכאל שלום, אחרי אוטם, הסיכון לארוע לב סביב הניתוח גבוה עם או ללא פתיחה של העורק על ידי סטנט. החלטות טיפוליות בגיל מופלג תלויות במגוון שיקולים, במצב הכללי, מצב מנטלי וקוגניטיבי ובהערכת הסיכון מול התועלת הצפויה בהתערבות. קימות מעט התערבויות אשר משפרות פרוגנוזה בגיל 91. תודה על פנייתך לפורום

03/11/2018 | 19:42 | מאת: אבי

אם הלב מפסיק לפעום לפתע, המוח שולח מין שוק (זרם) חשמלי ללב על מנת שיחזור לפעום? קיים דבר כזה? סוג של דפיברילטור טבעי במוח? ו2 שאלות נוספות- עד כמה זמן ניתן להחיות אדם מהרגע שהלב שלו הפסיק לפעום לפני שהוא מת סופית? ומה הם הנזקים הצפויים לאדם שליבו הפסיק לפעום אך חזר לחיים לאחר מתן שוק חשמלי? תודה, אבי

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום, כאשר יש הפרעת קצב מסוג פרפור חדרים, הדופק הוא מהיר מאד והעברת האות החשמלי לא מאפשרת כווץ אפקטיבי של הלב. תפוקת הלב במקרה כזה נמוכה מאד והמצב קרוי דום לב. כאשר תפוקת הלב נמוכה, הדם בכלי הדם לא זורם באופן אפקטיבי, הוא נוטה להיקרש, ואין אספקת חמצן לאיברי הגוף השונים. האיבר הרגיש ביותר לחוסר אספקת חמצן הוא המוח. שם נגרם נזק בלתי הפיך תוך דקות ספורות. מסיבות אלה, יש להתחיל בעיסוי לב מוקדם ככל הניתן ובאופן רציף כדי לחדש את זרימת הדם בכלי הדם ולתת מכת חשמל מוקדם ככל הניתן על מנת להסדיר את קצב הלב. בפרפור חדרים (אין להתבלבל עם פרפור פרוזדורים), הסיכויים לסיום הפרעת ללא מתן מכת חשמל אפסיים. מוות נקבע כאשר למרות מאמצי ההחייאה אין חזרה של פעילות ספונטנית של הלב או כאשר למרות חזרת דופק ולחץ דם נגרם נזק קשה למוח (מוות מוחי). הזמן תלוי במידה רבה בגיל, ביעילות העיסויים ובמחלות הנלוות. תודה על פנייתך לפורום

שלום רב הבן של עוד מעט בן 11 שנים שהיה עובר ראו שיש נקודה אקוגנית אחת. גם אחרי שנולד עשו שוב אולטרסאונד וראו שהנקודה קטנה יותר. אמרו לנו שמומלץ לעשות בדיקה נוספת שיגדל האם יש צורך בזה האם יש סיכונים שיכולים להתפתח מנקודה שכזאת ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום, אינני מבין את השאלה ובכל מקרה הפורום אינו דן במחלות ילדים או במומים מולדים. תודה על פנייתך לפורום

26/10/2018 | 12:57 | מאת: שאול

שלום. אני בן 33 ועשיתי בדיקות דם שחזרו עם חריגה במדד הcpk. יצא מדד של 1961, ברצוני לדעת מה יכול להיות הגורם? עד כמה זה מסוכן? ומה כדאי לי לעשות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שאול שלום, מקור ה CPK יכול להיות שרירי השלד. שכיח אחרי מאמץ גופני חריג. כדי לדעת מהיכן ה CPK בעבר נהגו לבצע בדיקה לאיזו-אנזימים. כיום ניתן למדוד רמה של טרופונין כדי לוודא כי אין מדובר ב CPK שמקורו בשריר הלב. אם רמות ה CPK גבוהות לאורך זמן יש לוודא כי אין תרופות חשודות או מחלה של שריר שלד. תודה על פנייתך לפורום

24/10/2018 | 12:54 | מאת: מיה

שלום דר היום במקרה שהחזקתי את הטלפון הנייד הסתכלתי על היד והבחנתי שבסוף הזרוע כמה סנטימטרים מכף יד שמאל יש וריד פועם לא קופץ אלא ממש תנועות של דפיקות לב איטיות וסדירות כמו שעון אני רואה את הדפיקות ממש מתחת לעור כאילו העור עולה ויורד אבל ממש צריך להתרכז כבר כמה ימים יש לי כבדות ביד הזו ואני סובלת ממתח נפשי , האם הדבר נורמלי או שלא אמורים לראות את הדפיקות ?! האם צריך לבדוק דחוף ? בת 27

לקריאה נוספת והעמקה

מיה שלום, במקומות בהם העורק שטחי, ליד כף היד וליד כף הרגל ניתן להרגיש את הדופק וגם לראות אותו. זוהי תופעה טבעית ואוניברסלית. תודה על פנייתך לפורום

קיבלתי את תוצאות הבדיקה.אודה להבנת הממצאים.האם עליי לעבור ניתוח? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום, אינני רואה את תשובת ה US ובכל מקרה דיון על הצורך בניתוח או התערבות פולשנית אחרת לא מתקיים על רקע בדיקת עזר בלבד אלא על סמך היכרות מעמיקה עם המטופל, מחלות הרקע, התערבויות קודמות, ממצאי הבדיקה הגופנית, הטפול התרופתי, ממצאי בדיקות המעבדה ועוד. תודה על פנייתך לפורום

שלום אני חודשיים וחצי לאחר התקף לב בבדיקת אקו יש דליפה בכל 4 במסתמים באורטלי דליפה מינימלית בפולמונרי דליפה מינימלית במיטרלי וטריקוספידלי דליפה moderate שלדעתי זו דליפה בינונית כשאני מתכופפת או עולה עליות מופיעה לי נשמת למשך מספר שניות אני צריכה לעמוד להסדיר נשימה ואז יכולה להמשיך יש לי שתי שאלות 1 האם הדליפה במסתמים צריכה להדאיג ? 2 האם הנשמות יכולה לנבוע מהבעיה במסתמים ?ואם לא מהמסתמים ממה יכולה לנבוע הנשמת ?

לקריאה נוספת והעמקה

טלי שלום, לאחר אוטם וצנתור יכולה להיות נשמת מסיבות רבות. כדי לדעת מהי סיבת הנשמת, חשוב לדעת מהוא גודל האוטם, מהו תפקוד החדר השמאלי (סיסטולי ודיאסטולי) ונתונים נוספים מעבר להפרעה המסתמית כגון מחלות רקע (מחלת ריאות, עישון בעבר, מחלות סיסטמיות אחרות), טיפול תרופתי (טיפול בברילינטה יכול לגרום לקוצר נשימה), ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות מעבדה רלוונטיות כגון BNP. דליפה מזערית אינה משמעותית קלינית, ודליפה בינונית עלולה לגרום לתסמינים במקרים מסויימים. לצערי אין תחליף ליעוץ מסודר אצל רופא. תודה על פנייתך לפורום

שלום, צונטרתי בכרמל לפני כ 4 שנים, שני צינטורים בהפרש של 3 שבועות, כל צינטור 2 סטנדים, לאחר מספר חודשים התחלתי להתלונן על קוצר נשימה בזמן שאני נשכב ,וזה למשך 2-3 דקות, וזה נרגע, הלכתי לברור לפרופ מומחה לראות , נעשו לי כל הבדיקות, ונשללה בעיית ראות, עברתי קרדיולוג שעשה לי את הצינטור, נעשה לי בירור מקיף, ולא קיבלתי תשובה מוחלטת, השבוע נסעתי לטיול בחברת קרדיולוג,והפנתי את הבעייה שלי בפניו עם הנתונים של אקו, וקיבלתי תשובה שאין לי מושג מהיא היא אומרת ,והנה תשובתו " באקו לב יש לך התעבות קלה פלוס של המחיצה הבין חדרי. דהיינו הפרטרופייה של חדר שמאל אשר אמורה לגרום לאי ספיקת לב דיאסטולית. צריך להעריך את חומרת האי ספיקה הזו בעיקר כשבאקו לב מצויין הגדלה של עלייה שמאלי ?!!!! אולי ביטוי ללחץ גבוהה משמעותית בחדר שמאל מה שיכול לגרום לתלונות שלך". האם אפשר לקבל הסבר פשוט האם אפשר לדעת מתוך הכתוב מה הגורם לבעיית קוצר הנשימה במצב מעבר לשכיבה, תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

צביקה שלום, הפרעה דיאסטולית היא הפרעה בשלב ההרפייה של הלב בניגוד להפרעה סיסטולית בה ההפרעה היא בשלב הכווץ. החדר השמאלי לא י כול לקבל את נפח הדם מהעלייה השמאלית מבלי שהלחץ יעלה. מכיוון שהמסתם המיטרלי פתוח, הלחץ בסוף ההרפייה בעלייה השמאלית מוגבר, וכך גם הלחץ בוורידי הריאה המתנקזים לעלייה השמאלית. דבר זה גודש את הריאות ומקשה על ביצוע מאמצים. בשלבים יותר מתקדמים ייתכן קוצר נשימה בשכיבה (אורתופנאה). כדי שהפרעה דיאסטולית תהיה אחראית להגבלה משמעותית, היא צריכה להיות קשה. תודה על פנייתך לפורום

06/10/2018 | 20:00 | מאת: גולדה

אימי בת 83 אובחנה עם בעיה במסתם והומלץ לה לבצע הליך TAVI (להבנתנו החלפת המסתם בצינתור). היא צלולה ומתפקדת אך לאחרונה מתלוננת על חולשה (נעשה לה צינתור מקדים לפני 4 חודשים ובו איבדה דם וההמוגלובין ירד ל- 8.8 ועלה עכשיו ל- 10.5). ובשבוע האחרון מתלוננת גם על מחנק שבא והולך. אנחנו חוששים מההליך. הרופא אומנם ציין את הסכנות בהליך אבל גם שלדעתו חייבים לבצעו. האם אין טיפול אחר? האם ההליך מאריך תוחלת חיים ומשפר איכות חיים (לא פחות חשוב)? האם כדאי לבצעו כשההמוגלובין עדיין נמוך?

לקריאה נוספת והעמקה

גולדה שלום, בסובלים מהיצרות אאורטלית חמורה אשר גורמת לתסמינים, יש התוויה להחלפת המסתם האאורטלי. טיפולים אחרים אינם יעילים. התוצאות היום ב TAVI מצויינות בחולים הנבחרים בצורה נכונה. אמנם אין הליך רפואי שאין בו סיכונים בגיל זה, אך באופן סטטיסטי TAVI משפר באופן משמעותי גם את תוחלת ובעיקר את איכות חיי המטופלים. תודה על פנייתך לפורום

06/10/2018 | 10:49 | מאת: ברכה

שלום רב בת 87 ברקע מחלת איס"ק לב דרגה 3 , על רקע אי ספיקת מסתם מיטרלי (מחשבה לביצוע MITRAL CLIP) כמו כן אי ספיקת כליות כרונית עם ערכי קריאטינין 3 מג%, ואנמיה של 10.5 גר% על רקע המחלה הכלייתית. GFR=17 מטופלת :בוקר :פרוקור 200 מג פוסיד 40 מג , דימיטון 6.25 מג, אלקויס 2.5 מג. ערב : פוסיד 40 מג, דימיטון 6.25 מג , אלקויס-2.5 מג. כמו כן ברזל דרך הפה, וויטמין D3 -בימים לסרוגין תוך מעקב PTH. לחצי דם נשמרים בגבולות 130/55 , דופק 55 , חמצן 97% , משקל יציב 57-58 קג. לציין חולשה ועייפות קשה בעיקר בבקרים. שתן נותנת כרגיל, ושומרת על תזונה מאוזנת ללא מלח ועם חלבונים כ 50 גרם ביממה. שאלתי 1.האם ניתן לשנות את זמני נטילת הכדורים על מנת להפחית העייפות והחולשה של הבוקר? 2. מוצר קו אנזים Q10 שמשפר תפקוד לב באיס"ק לב ושיפור מצב כליות האם מומלץ במצבי ובגילי ואם כן אז באיזה מינון? 60 מג? 100 מ"ג? 3. אני במעקב קרדיולוגי קבוע מה ההשלכות והניסיון בביצוע MITRAL CLIP בגילי והסכנה בביצוע הטיפול לגרום להחמרת מצב הכליות. (חומר ניגוד) 4. מה לחץ דם הרצוי בגילי? ומה גבול החמצן שסביר לגילי (מודדת באוקסימטר קבוע) לתשובתכם אודה

לקריאה נוספת והעמקה

ברכה שלום, אנסה להיות ממוקד בתשובה לשאלותיך: 1. מכיוון שרוב התרופות ניטלות פעמיים ביממה, לא סביר ששינוי מועד התרופות ישפיע על חולשת הבוקר. 2. Q10 טוב בעיקר לרוקח ואין כל עדות מחקרית שמשפר תוצאים קליניים באי ספיקת הלב. 3. השתלת מיטרקליפ מבוצעת ללא מתן חומר ניגוד, והסבירות לנזק נוסף לכליות נמוכה מאד. ההתאמה למיטרקליפ צריכה להתבצע על ידי הצוות המבצע על סמך התאמה אנטומית של המסתם והבנת מנגנון הדליפה המיטרלית. 4. לחץ הדם בנוכחות אי ספיקה מיטרלית צריך להיות מאוזן. לחצי הדם שלך מאפשרים טיפול במעכבי ACE או ARB, למרות שתרופות אלה מעלות מעט את ערכי הקראטינין. תודה על פנייתך לפורום

שלום ד"ר ארתור קרנר, אני ניב בן 23, כבר למעלה מ - 3 שנים שאני חווה תסמינים בזמן מאמץ, כאב בלסת, כאב חד בחזה מצד ימין ולא שמאל, לפעמים חולשה ולפעמים חוסר פעימה שקורה מס' פעמים במס' דקות. עברתי כל בדיקה לבבית אפשרית מעל ל - 3 פעמים, אקו לב, אקו במאמץ, הולטר לחץ דם, במהלך השנים כולם הראו תוצאה אחת ברורה, הכל תקין. אך מכיוון שלא הייתי שבע רצון הלכתי השבוע שוב לקרדיולוג והוא רוצה שאעשה CT לב, השאלה שלי האם יש צורך בכך בגיל שלי ? לפני חצי שנה עברתי CT בראש בגלל כאבי ראש, וגם הוא יצא תקין. אבל הפחד מ - 2 CT בפחות משנה קצת מלחיץ אותי, קרינה וכו'. אז מה לדעתך כדאי לעשות ? למה אני חווה תסמינים כאלו ? האם נשמע מסוכן ? ומה אתה ממליץ לעשות בקשר ל CT . אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן, תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ניב שלום, מחלת לב כלילית טרשתית הגורמת לכאבים במאמץ כמעט לא קיימת בגילך ללא מחלה גנטית הגורמת לערכי כולסטרול מאד מוגברים. במקרים נדירים מאד (מולדים) ישנו מהלך של עורק כלילי בין אבי העורקים לעורק הריאה או מוצא של עורק כלילי מעורק הריאה, אשר יכולים לגרום לאיסכמיה בגיל צעיר גם ללא טרשת. לפי תאור המקרה ובדיקות העזר שעברת, אין עדות לאיסכמיה והכאבים אינם בעלי אופי טיפוסי. בדיקת CT של עורקי הלב תוכל לשלול מהלך לא רגיל של העורקים הכליליים. הסיכון בבדיקת CT אינו גבוה. באופן כללי ניתן לומר שחשיפה לקרינה בעיקר בגיל צעיר מעלה במעט את הסיכון לתחלואה בסרטן. לכן יש להיות סלקטיבי בהפנייה לבדיקות הכרוכות בחשיפה לקרינה. תודה על פנייתך לפורום

02/10/2018 | 19:20 | מאת: יעלה

שלום, בת 62, לפני כ- 5 שנים עברתי אירוע לבבי ומאז אני לוקחת מספר תרופות (מדללים - אספירין, קרגילוק 7.5 מ"ג, טריטייס 10 מ"ג). בעוד מספר ימים יש לי בדיקת מיפוי לב עם דפירומול בשעה 13:00. רציתי לשאול האם עליי להפסיק ליטול את אחת מהתרופות בבוקר הבדיקה? האם כדאי להפסיק את הקרגילוק בבוקר הבדיקה ולקחת את הכדור לאחר הבדיקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יעלה שלום, הטיפול התרופתי במהלך הבדיקה תלוי במטרות הבדיקה. לרוב אין לשנות את הטפול התרופתי לקראת הבדיקה ולעיתים הדבר אף מסוכן (בעיקר בסובלים מתעוקת חזה אופיינית או אי ספיקת לב) תודה על פנייתך לפורום

01/10/2018 | 14:29 | מאת: רקפת

לפני 3 שבועות אבחנו לי דלקת בקרום הלב באקו לב. קיבלתי קולכיצין פעמיים ביום. לאחר יומיים התחלתי לסבול מתופעות לוואי קשות (בחילות, סחרחורות, חולשה וחוסר שקט ואחרי כמה ימים התחילו גם שלשולים). הרופא יעץ לעשות הפסקה של 24 שעות. הפסקתי ותופעות הלוואח הלכו והתמתנו. חזרתי ליטול את התרופה ותופעות הלוואי לשמחתי לא שבו. מאז חלפו 8 ימים של נטילה סדירה והיום החלו שוב אותן תופעות ממש. אתמול והיום היו גם אירועים קצרצרים של דפיקות לב מהירות. האם ייתכן שתופעות לוואי חוזרות אחרי שבוע שאין כבר תופעות כאלו?

לקריאה נוספת והעמקה

רקפת שלום, תיתכן הישנות של תופעות לוואי בעיקר במערכת העיכול גם אחרי מספר ימים של שקט. ניתן לנסות להוריד את המינון עד המינון המקסימלי הנסבל, ובמקרה הצורך להוסיף טיפול בתרופות נוגדות דלקת NSAIDS כגון איבופרופן, או מינון גבובה של אספירין, הכל כמובן בהנחיית הרופא המטפל. יש להימנע ממתן סטרואידים. תודה על פנייתך לפורום

26/09/2018 | 22:56 | מאת: טלי

עברתי התקף לב לפני כ 7 שבועות כמו אצל כולם הותחל גם אצלי טיפול ב טיטרייס הבעיה שלחץ הדם שלי נמוך וירד מאד בעקבות לקיחת התרופה בהתייעצות עם קרדיולוג הוחלט להתחיל במינון נמוך של 1.25 מג ולהעלות בהדרגה אם מתאפשר בלקיחת התרופה במינון הקטן לחץ דם סביר של עד 100/70 כשהעליתי ירד הלחץ דם ( לציין אחרי 3 ימים) ל 80/50 השאלה האם אפשר לשחק עם המינון לפי החצי דם? זאת אומרת לקחת יום 1.25 מג ולמחרת 2.5 מג?

לקריאה נוספת והעמקה

טלי שלום, הטיפול התרופתי המיטבי אחרי אוטם תלוי בגורמים רבים ובעיקר במידת הנזק שנגרם לשריר ולתפוקת הלב. באופן כללי ניתן לומר שיש ליטול את המינון המקסימלי של טריטייס המאפשר לחצי דם סבירים. לפי תאורך נראה כי מינון של 1.25 מ'ג ליממה באופן קבוע הוא המינון הנכון לפחות לתקופה מסויימת עד להסתגלות לתרופות החדשות. יש לבחון תרופות נוספות המשפיעות על לחץ הדם ( משתנים לדוגמה) ולתעדף תרופות מסויימות לפי שיקול קליני. תודה על פנייתך לפורום

שלום רב. אני בן 51. עוסק בספורט ( רכיבה על אופניים בעיקר) לאחרונה יש לי ירידה משמעותית בכושר ואני חש חולשה לא ברורה בעת פעילות. אין שום תחושת תעוקה בחזה . האם יש מקום לבחון צינתור וירטואלי כדי לשלול הצרות עורקים שגורמת לחולשה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יצחק שלום, ירידה משמעותית ביכולת לבצע מאמצים היא סיבה לגשת בהקדם לברור רפואי שיכלול בנוסף לאנמנזה, בדיקה גופנית, בדיקות עזר בסיסיות כגון בדיקת אק'ג במנוחה, בדיקות דם ואקו לב. בהתאם לאנמנזה ולבדיקות יותווה הטיפול הנכון ותופנה לבדיקה המתאימה ביותר. קיים מגוון בדיקות אפשריות ובהן בדיקות פיזיולוגיות כגון מבחן מאמץ ארגומטרי, אקו לב במאמץ, מיפוי לב, ובדיקות אנטומיות כגון CT של הלב ואולי אף צנתור כלילי. תודה על פנייתך לפורום

25/09/2018 | 12:45 | מאת: שמעון

ערכים מוגברים של ti native ו -ecv מתאים לתמונה של nicm באבחנה מבדלת dcm,סרקואידוזיס מה המשמעות

לקריאה נוספת והעמקה

שמעון שלום, בדיקת ה MRI מרמזת על מחלה של שריר הלב שסיבתה אינה מחלת לב כלילית. באבחנה מבדלת קרדיומיופתיה מורחבת או סרקואידוזיס (מחלה גרנולומטוטית סיסטמית עם מעורבות של שריר הלב). כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, לא ניתן להתייחס לתשובות של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הרפואי, ממצאי הבדיקה הגופנית ואת תוצאות בדיקות העזר הנוספות. תודה על פנייתך לפורום

שלום בן 45, נוטל קומדין בגלל מסתם מלאכותי. בגלל כאבי גב חזקים מקבל פרקוסט ועוד משככי כאבים חזקים כבר תקופה. ברצוני לברר לגבי אפשרות לקבל זריקה אפידורלית בכדי לרדת במינון התרופות. הבנתי שיש בעיה עם הזרקה בזמן נטילת קומדין. מה האופציות שיש לבעלי מסתם מלאכותי שרוצים לקבל זריקות לכאבי הגב? האם יש טיפול חליפי בטוח (לא פחות מקומדין) שיאפשר לקבל במקביל גם את הזריקות או שיש בעיה עם כל סוגי מדללי הדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אהוד שלום, זריקה אפידורלית בזמן טיפול לדילול הדם מעלה את הסיכון לדימום לחלל האפידורלי ולנזק נוירולוגי. הדבר נכון לגבי כל מדללי הדם. הפסקת המדללים מעלה את הסיכון להתקעות המסתם, במיוחד אם התותב בעמדה מיטרלית. תודה על פנייתך לפורום

אילו חומרים/סמים/אלכוהול/תרופות/פעולות פיזיות,מסוכנים לאחר צינתור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש המלצה כללית להימנע מ"חומרים", סמים ואלכוהול ללא קשר לצנתור. חומרים וסמים רבים מעלים את הסיכון לארועי לב. לרשימה המלאה ניתן לבצע חיפוש בגוגל וזה נושא להרצאה שלמה. הצנתור הוא בדיקה אבחנתית. הסיכון נקבע לפי ממצאי הצנתור ואופי ההתערבות. תודה על פנייתך לפורום

13/09/2018 | 20:19 | מאת: ארז

שלום רב, לפני שנה וחצי הוחלף לי המסתם למכני ומאז אני צורך כמובן קומדין עם inr מצוין ומאוזן, אני בן 40 פעיל מאוד ספורטיבית ומרגיש מצוין. רציתי לשאול האם מותר לי לצום ביום כיפור? (לפני שנה לא צמתי כי זה היה קרוב לניתוח) לפי מה שהבנתי שחוסר נוזלים עלול לגרום לתקיעת המסתם? אודה לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

ארז שלום, קרישיות הדם במטופלים בקומדין תלויה בתזונה וגם בנפח הנוזלים. מומלץ לא להגיע למצב של התייבשות אשר יכול לגרום לקרישיות יתר. ממליץ לשתות מים (כליטר וחצי) במהלך הצום. תודה על פנייתך לפורום

שלום בן 45 ביוני 2009 הוחלף מסתם אורטלי (אולי בתיאור באנגלית מופיע סוג המסתם?) צריך לעבור כעת הדמיית MRI עמוד שדרה בגלל בעיה אורטופדית. האם ניתן לדעת בוודאות אם אפשר לעבור את הבדיקה בבטחה? להלן חלק מהנתונים: תאריך ניתוח - יוני 2009 מסתם אורטלי ביקוספידי ידוע מאז הילדות. באקו הודגם אי ספיקה אורטלית בינונית - קשה עם הרחבה קלה של חדר שמאל, כ"כ אאורטה עולה מורחבת עד 48 מ"מ. תיאור ניתוח: composite aortic valve replacement - mechanical valve BILEAFLET MECHANICAL VALVE 23 MM תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום, הרוב המוחלט של המטופלים עם מסתם מלאכותי יכולים לעבור בבטחון בדיקת MRI, בוודאי אם המכשיר הוא 1.5 טסלה. תודה על פנייתך לפורום

שלום רב! אני בת 55.ברקע כולסטרול גבוה שמטופל בסטטינים.גם יש לחץ דם גבוה שמטופל באמלו 5 מ''ג וקרדילוק 1.25 מ''ג. לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח בקעים בהרדמה כללית(3 שעות) מאז מידי פעם כאבים בחזה במנוחה.כאבים שבאים וחולפים. האם יש צורך בבדיקות נוספות לבירור כאבים בחזה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום, כאבים בחזה אשר אינם קשורים למאמצים ואינם בעלי אופי לוחץ נקראים כאבים בלתי טיפוסיים. אם אק'ג במנוחה תקין, ניתן לבצע מבחן מאמץ רגיל כדי להעריך את הדרגה התפקודית ולשלול מחלה כלילית משמעותית. תודה על פנייתך לפורום

מה לגבי צרבות לאחר צנתור? אבי ערך צנתור שבמהלכו הושתלו לו שני סטנטים וכעת הוא מרגיש צרבות במאמץ. הצנתור היה לפני שלושה חודשים.

09/09/2018 | 04:42 | מאת: יוסף

גבר בן 64, בריא בד"כ ואתלטי. בבדיקת ארגומטריה "צניחות 1.8 מ"מ במקטע ST בחיבורים avf, L3, L2" ובסיכום, כושר גבוה אך סבירות גבוהה לאיסכמיה במאמץ והמלצה למיפוי לב טליום. אודה על הסבר קצר על משמעות הממצאים ומה עדיף עבורי לדעתך - מיפוי ספקט או צינתור וירטואלי. (למרות שקיבלתי המלצה למיפוי, בכל המקורות שבדקתי צוין שצינתור וירטואלי עדיף על ספקט הן בשיעור גילוי חסימות העורקים והן ברמת החשיפה לקרינה מייננת.) תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

יוסף שלום, בנבדקים אסימפטומטיים אין התוויה לביצוע מבחן מאמץ. כעת משבוצע יש להתייחס לתוצאות ולבחור בין שתי בדיקות אשר קרוב לוודאי אף לא אחת מהן נחוצה. בדיקת המיפוי היא פיזיולוגית ואילו ה CT היא בדיקה אנטומית. לעיתים מה שדרוש הוא איזון מיטבי של גורמי הסיכון ורוויזיה של בדיקת אקג במנוחה ושל מבחן המאמץ תודה על פנייתך לפורום

06/09/2018 | 02:43 | מאת: 😶😶

היי שלום אני בת 18 אם ברקע אסמטית,אבנים בכיס המרה, מעי רגיז כל הבדיקות תקינות,כלומר בדיקות דם שתן וכדומה. יש לי כל כל מיני כאבים ובעיקר בעיקר דקירות בצלעות מקדימה שמקרינים לי גם לכאבים מאחורה גם. לפעמים זה גם מקרין לי לאזור בית החזה ומרגישה שריפות בגרון. מקרין לי לכתפים ולעוד. אין לי מושג אם זה קשור כבל יש לי גם כאבים ברום הבטן כל הכאבים והדקירות וההקרנות נפשכים כבר יותר מחצי שנה מה זה?? למה זה כואב ליי? הדקיררות בעיקר בצד שמאל גם בצלעות וגם בחזה אבל גם יכולים להופיע בצד ימין.. האם צריך המשך טיפול? כי הגופאה אומרת לי רק למרוח בנגי במשך חצי שנה אם לא יותר..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תלונות לא ספציפיות על כאבים בעלי אופי ומיקום משתנה בגיל 18, לרוב אינן נובעות מבעיה לבבית. על הרופא המטפל לאפיין את הכאב ולשלול מצבים מסכנים על ידי בדיקה גופנית, בדיקת אק'ג ובדיקות עזר נוספות בהתאם לממצאים. תודה על פנייתך לפורום

01/09/2018 | 00:07 | מאת: רואן

שלום דקתור מלפני שלושה חודשים ואני מרגישה דופק חזק חזקבבטן עליונה מעל הטבור עד למתחת החזה באמצע משהו נפוח ופעום דופק חזק מתמשך כמו רעד או רגליים של סוס אני מרגישה אותו ורואה אותו בעין הבטן שלי כאילו באיזןר הנפוח קופץ עם הדופק גם התחלתי לראות ביד ימין איפה היד שריר קופץ כל הזמן כם הדופק קבעתי תור לדןבלר אאורטה אבל התור בחודש10 מה זה יכול להיות אני ממש מפחדת אני בת 29 יש לי מכשיר שך לחץ דם בבית הדופק שלי מצחד ב78 ל 90 האם זה תקין את הדופק אני מרגישה בעמידה בישיבה באיכלה אפילו מכנס תנוד לא יכולה ללבוש זה לוחץ איפה הדופק ומרגישה אותו ממש חזק אם אני שוכבת על הבטן מרגישה כמו רעד ממשו זז בבטן מהדופק החזק ביצעתי סיטי סטן ללא חומר ניגוד לא עזר חייבת לעשות עם חומר ניגוד הממצא היחיד שהיה בסיטי ללא חומר ניגוד זה עכירות. שומן. פרוטינאלי האפ זה קשור או לא ?!

לקריאה נוספת והעמקה

רואן שלום, תלונותיך אינן מכוונות לבעיה לבבית. אם התנודות בבטן מסונכרנות עם פעימות הלב, בדיקה גופנית של רופא אמורה לאבחן זאת. אם תחושת הפעימות אינה מסונכרנת עם פעימות הלב, יש לחפש סיבה אחרת. תודה על פנייתך לפורום

07/09/2018 | 22:46 | מאת: רואן

תודה רבה עך המענה אבל יש לי שאלה מה זה שגורם להרגשת דופק בבטן ובתקופה אחרונה אני מרגישה ושומעת את הדופק שלי כל הזמן בגב בבטן ברגל מה הסיבה לזה במיוחד בבטן מעל הטבןר באמצע דופק חזק חזק

שלום וברכה לפני ארבע שנים עברתי צינטור בעקבות התקף לב. כעת אני בריא נוטל אספירין,קרדילוק '1.25 ליפיטור 40 ו'טריטיסט 5 מ"ג .שאלתי אם מותר לי לקחת קונצרטה או רטלין?

לקריאה נוספת והעמקה

צחי שלום, אינני מכיר מידע קונקרטי, אך תרופות עם תכונות סטימולנטיות מעלות את הדופק ולחץ הדם ועלולות להעלות את הסיכון להפרעות קצב. יש לשקול את התועלת ואת נחיצות התרופה לשיפור התפקוד ואיכות החיים אל מול הסיכון הפוטנציאלי לתופעות לוואי. תודה על פנייתך לפורום

29/08/2018 | 08:56 | מאת: חן

שלום רב פונה בשם אבי בן 78 סובל מלב שנים רבות עבר מס צינטורים , ניתוח מעקפים ולפני כשנה החלפת מסתם עקב אי ספיקת לב לאחר הניתוח החל לחוש כאבים חזקים בכפות הרגליים לאחר הליכה קצרה בעת מנוחה קצרה הכאב חולף וחוזר חלילה אין כאב במנוחה או בעמידה אלא בהליכה בלבד לאן עליי לפנות לבדיקה/טיפול? האם יש קשר בין חולשת הלב לכאב ברגליים?

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום, התלונות המתוארות מכוונות במקום הראשון לתופעה הנקראת צליעה לסרוגין. לרוב נובע כתוצאה מהיצרויות בעורקים המספקים את הדם לרגל. ישנה אבחנה מבדלת. כדי להגיע לאבחנה יש לבצע בדיקה גופנית ולהכיר את שאר הרקע הרפואי. אם מדובר בצליעה לסרוגין, כירורג כלי דם הוא המיעץ המומלץ. תודה על פנייתך לפורום

18/08/2018 | 21:59 | מאת: רחל

שלום רב בבדיקת אקו לב שלי ניתנו התוצאות כדלהלן: בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאל בגודל תקין. תפקוד תקין של חדר שמאל, ללא הפרעה דיאסטולית. דפנותיו בעובי תקין. חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. עליות בגודל תקין. האאורטה העולה אינה מורחבת. אין עדות לקוארקטציה. מסתם מיטרלי: דלף טריוויאלי. מסתם אאורטלי מסוייד ומוצר במידה קלה 1.4.מסתם טריקוספידלי: דלף קל. לחץ ריאתי תקין. IVC תקין ברוחבו, תמט נשימתי תקין. ללא תפליט פריקרדיאלי. Mild aortic stenosis Good LV function Mild tricuspid regurgitation אבחנות אודה מאד על הסבר התוצאות ומה הטיפול בהמשך באם צריך

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום, בדיקת האקו מרמזת על היצרות קלה של המסתם האאורטלי, המפריד בין חדר שמאל של הלב לאבי העורקים. הממצא דורש מעקב תקופתי באקו והערכה קלינית תקופתית. כפי שנרשם פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר ולהמליץ על טיפולים מבלי להכיר את הרקע הקליני, ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר האחרות. תודה על פנייתך לפורום

18/08/2018 | 16:54 | מאת: יוסי רחמים אשקלון

שלום אני יוסי ליפני 21 עברתי הרוע מוחי הכול היה בסדר עין אספירין ליפני 3חודשים עברתי הרוע חוזר קל בת חולים שיבה קבעו שאני יקח פלויקס . היום אני מרגיש כבר יותר משלושה שבועות שהידיים ורגליים הירדמות לי . הרים זה הכדור פלויקס שגורם לידיים ולרגליים להרדם

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום, הפרעות בתחושה בידיים וברגליים אינן משניות לטיפול בפלביקס. ייתכן שנובע מהמחלה הבסיסית (ארוע מוחי, סוכרת וכד') או תופעת לוואי של תרופות אחרות כגון סטטינים (תרופות להורדת הכולסטרול) תודה על פנייתך לפורום

14/08/2018 | 23:44 | מאת: ליאור

היי ד״ר, השאלה שלי היא כזאת - בן 19 בריא בד״כ לא נוטל תרופות קבועות, לא מעשן ולא שותה משקאות חריפים. בחודש האחרון 3 פניות למיון עקב תחושת מחנק בגרון, תחושה שהריאות מנותקות מהגוף, דופק מהיר (טכיקרדיה), רעד ותחושת עילפון. א.ק.ג תקין, אולטרסאונד בטן תקין, צילום ריאות תקין ובדיקות דם בבה״ח תקינות מלבד: בבדיקת אולטרסאונד בטן נמצא כי הכבד מעט מוגדל Bilirubin total : 4 - Bilirubin Conjugated : 0.6 - Bilirubin Unconjugated : 3.5 - pO2 (mmHg) 27 (המינימום התקין - 83) Ceruloplasmin : 17.6 - רוב הרופאים שפגשתי קבעו כי מדובר בהתקף חרדה. המשכתי עם אותם מאפיינים הלאה ולמדתי קצת להכיל אותם, אבל לפני כ7 ימים התחילו להיות לי בנוסף לכך לחץ וכאב חד בצד השמאלי בחזה, כאבי ראש, חום קל, כאבי בטן מלווים בגזים בבטן, תחושת חום בבטן העליונה, תחושה, לחץ ומגע של דופק באמצע הבטן וחוסר יכולת לאכול. כל דבר שאני מכניס לפה זוכה לבחילה ותחושת בטן מלאה אף על פי שאני אוכל בקושי. כתמים אדומים תת עוריים התחילו להופיע לי פעם ב והם נעלמים מיד שאני שם לב אליהם. ירדתי גם לפחות 5 קילו בתקופה הזאת. בעקבות כך הלכתי מרצוני לאולטרסאונד דופלר פרטי. הממצאים שם הם שהאיברים בבטן תקינים, כולל הכבד (בגודל תקין). אך קשרי הלימפה מעט מוגדלים וצמוד לאיזור הקרדיה של הקיבה נמצא מבנה היפואקואי בגודל 3.6 ס״מ על 1.1 ס״מ. מלבד בדיקות הדם החריגות, כל שאר הבדיקות (כימיה, המטולוגיה כללי, המטולוגיה ספירת דם, וירולוגיה, אימונולוגיה) ללא חריגות. שאלתי היא האם אפשר לקשר בין התחושת חנק, דופק ורעד לכאבי הבטן שנוצרו בשלב מאוחר יותר, ולמה המאפיינים שלי מתאימים? לפני כן הייתי בסדר גמור ופתאום בפחות מחודש הכל התהפך. יש לי תור בנוסף בהמשך השבוע לאקו לב, יעוץ גסטרו, תפקודי ריאה ובשבוע הבא mri בטן עם חומר ניגוד. יש משהו מסוים שאני צריך לבדוק שעוד לא בדקתי? תודה על מענה.

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום, אוסף התלונות הלא ספציפיות והמתפשטות למערכות גוף שונות, אינן מתאימות לבעיה ראשונית של הלב. אם האק'ג במנוחה תקין ואקו לב ישלול מחלת לב מבנית, יש לשלול מחלה סיסטמית, דלקתית, זיהומית, אימונית (חיסונית) או אחרת. אם התלונה העיקרית היא דפיקות לב, בדיקת הולטר קצב הלב עם רישום התסמינים תוך כדי הבדיקה תשלול הפרעת קצב. תודה על פנייתך לפורום

14/08/2018 | 10:40 | מאת: SB

לפני חצי שנה עברתי ניתוח אורטופדי בכתף ובעקבותיו היה לי זיהום. לאחר מכן היה לי אירוע TIA ובירור נוסף ראו שהיה לי PE. בהמשך הבירורים אמרו לי שיש לי PFO מולד שצריך לסגור בצינטור. כעת שלחו לי זימון ל-TEE. עלי לציין שבעבר היה לי סרטן בבלוטת התריס אשר הוסרה במלואה, וכן מדי פעם יש לי בעיות בליעה. אודה באם תגידו לי מהן הסכנות בבדיקת TEE. ואם יש אפשרות לעשות בדיקה שהיא לא פולשנית. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

SB שלום, TEE היא בדיקה יחסית בטוחה ונותנת מידע חשוב לגבי האנטומיה וקיומו של PFO. תודה על פנייתך לפורום

היי, אני בת 24 ולפני כמה ימים התחילו לי כאבים בחזה. כל פעם זה מגיע בצד אחר ולפעמים גם כאב באמצע החזה. לפעמים הכאב מקרין ליד האם יש סיבה לדאגה? אוסיף, שלפני חודש וקצת חוויתי סוג של התקף חרדה עקב ירידה דרסטית במשקל ןעומס בעבודה עשיתי בדיקות דם והערך של הB12 היה נמוך מאוד וקיבלתי כדורים

לקריאה נוספת והעמקה

רינת שלום, בגיל כה צעיר, הסבירות שהכאבים נובעים ממחלה בעורקים הכליליים נמוכה מאד. הסיבות לכאבים בחזה מגוונות (קרומים, מערכת השרירים והשלד ועוד). ניתן לעדן את האבחנה בהתאם לאופי הכאב והשפעת התנוחה או הנשימה על הופעתו. תודה על פנייתך לפורום

07/08/2018 | 09:29 | מאת: דודו

שלום אני בן 21 עברתי צנתור שני לפני 3 חודשים בעורק הראשי Coraction of aorta הרחיבו לי את הסטנד שהיה מוצר בגלל שגדלתי(הצנתור הראשון היה בגיל 10) התחלתי לעשות ספורט ..הליכות ריצות , אמרו לי שאסור לי להרים משקולות כבדים וכו׳ רציתי לברר לגבי תרגילים עם משקל גוף בלבד.. כמו שכיבות שמיכה כפיפות בטן מתח.. האם מותר לעשות? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

דודו שלום, כפי שנכתב בפתיח, פורום זה אינו דן במומים מולדים במבוגרים. ההמלצות לביצוע פעילות גופנית תלויים בתוצאה שהושגה, במפל השארי על פני הקוארקטציה בלחץ הדם בגפיים העליונות ועוד. עליך להתיעץ עם הרופא המטפל בתחום המומים המולדים במבוגר. תודה על פנייתך לפורום

26/07/2018 | 23:28 | מאת: יהלי

בבדיקת אקו לב נכתב:" תפקוד דיאסטולי-בתבנית זרימה מיטרלית גל a גבוה מגל e המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי ( דרגה 1)" אני בת 52, ללא לחץ דם, ללא סוכרת, ללא עישון חשה חולשה. נצפה נוזל פריקאדיאלי קדמי בכמות מינמלית באותה בדיקה. הרופאים מתעלמים מממצא זה ואני חוששת שהוא יחמיר. מה נהוג לעשות בקרה כזה? מה היית ממליץ? כיצד ניתן למנוע החמרה? בברכת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יהלי שלום, הממצאים המתוארים בבדיקת האקו הם אקראיים ואין להם משמעות קלינית. הם אינם מסבירים את התלונות על חולשה. נוזל פריקרדיאלי בכמות מינימלית הוא פיזיולוגי ואינו מעיד על בעיה. גם הפרעה קלה בהרפייה היא חלק מההתבגרות, ולא נראה שיש צורך בטיפול ספציפי. תודה על פנייתך לפורום

23/07/2018 | 21:35 | מאת: יויו

במידה ושכחתי ליטול מנת בוקר של הכדורים הבאים: Aspirin 100 mg, Brilinta 90mg, Cardiloc 2.5mg,Tritace האם ליטול אותם עם הכדורים של הערב (ספירונולקטון, Tritace 1.25 מג)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליויו, כפי שרשום בעלון התרופות, במקרה ששוכחים ליטול תרופה, יש ליטול אותה כאשר נזכרים ולא ליטול מינון כפול, ולמחרת לשוב למשטר הנטילה הקבוע. אין ליטול מינון כפול של ברילינטה. לגבי שאר התרופות, לא נורא אם מרווח הזמן לנטילה הבאה יתקצר. תודה על פנייתך לפורום

20/07/2018 | 09:18 | מאת: גולדה

שלום רב, עברתי צינתור לפני עשרה ימים, נשארתי עם כאבים חזקים משורש כף היד שעולים עד הכתף. האם זה שכיח או להיות מודאגת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גולדה שלום, כאבים ביד אחרי הצנתור הם תופעה נדירה אך מתוארת. ייתכנו כאבים בעיקר אם בעת הצנתור היה ספזם בעורק (כווץ של דופן העורק) אשר הקשה על מעבר הצנתרים וגרם לכאבים בעת הפעולה. סיבות נוספות לכאב הן דימום שנספג בהדרגה או פגיעה בדופן העורק (שכיח בעיקר באזור המרפק) אם אין נפיחות או אודם ביד, הכאבים יחלפו. תודה על פנייתך לפורום

25/07/2018 | 08:39 | מאת: גולדה

תודה ד"ר קרנר על תשובתך המפורטת, שבועיים אחרי הצינתור הנפיחות ושטפי הדם ירדו, עדיין מרגישה כאב קל וסוג של הגבלה בפרק היד. להיות סבלנית עוד קצת או מצריך התייחסות רפואית. תודה.