פורום קרדיולוגיה וצנתורים

פורום "קרדיולוגיה וצנתורים" יעסוק בשאלות הנוגעות למחלת לב כלילית, גורמי הסיכון להתפתחותה, בעיות במסתמי הלב, וכן בהיצרויות של עורקי התרדמה. הפורום לא יעסוק בשאלות הנוגעות להפרעות בקצב הלב, בבעיות לב בילדים, ובמומים מולדים במבוגרים.
4198 הודעות
3790 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים

פורום "קרדיולוגיה וצנתורים" יעסוק בשאלות הנוגעות למחלת לב כלילית, גורמי הסיכון להתפתחותה, בעיות במסתמי הלב, וכן בהיצרויות של עורקי התרדמה. הפורום לא יעסוק בשאלות הנוגעות להפרעות בקצב הלב, בבעיות לב בילדים, ובמומים מולדים במבוגרים.

שלום רב. אני בת 65 סכרתית משנת 93. מטופלת בקומדין ובקרדילוק. אלה האבחנות של אקו לב several mitral regurgitation moderate mitral stenosis האם ניתן לטפל בבעיה זו בדרך צינתורית? ללא ניתוח לב פתוח . אודה למענה

שתי שאלות 1. האם חולה שעובר ניתוח באופן פרטי באסותא ושזקוק למספר סטנטים באותו ניתוח מחויב על כל סטנדט? 2. במידה ואותו חולה עובר ניתוח באסותא - אבל דרך מכבי - וזקוק למספר סטנטים באותו ניתוח - האם מכבי תחויב ע"פ מספר הסטנטים?

ביצעתי אולטר לב במשך 22 שעות בגלל היצרות מסתם0.9 והתעלפות רציתי לדעת מה אומרת הבדיקה מהירות מינימלית: 37 מהירות מקסימאילית: 94 מהירות ממוצעת: 52 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 90 VPC'S במשך הבדיקה (עמ' 10-11 9. נצפו 2 VENTRICULAR COUPLETS (עמ' 7 ). הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 82 APC'S במשך הבדיקה (עמ' 11-12 ). נצפו קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-19 פעימות, במהירות 93-163 פעימות לדקה (עמ' 8-10 ,עמ' 16-17 ). הפרעות הולכה: תבנית QRS מעט רחבה. נצפו קטעים עם מרווחי R TO R עד 2.1 שניות,קרוב לוודאי שמדובר בקטעי של סנוס ברדיקרדיה/אריתמיה(עמ' 6). פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: INVERTED T WAVES TO RULE OUT CHRONIC MYOCARDIAL ISCHEMIA תלונות הנבדק: INVERTED T WAVES TO RULE OUT CHRONIC MYOCARDIAL ISCHEMIA הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: נצפו קטעי SINUS BRADYCARDIA במהירות מינימלית 30 פעימות לדקה. קצב סינוס.מהירות מקסימלית - 94 פעימות לדקה,מהירות ממוצעת - 52 פעימות לדקה.

11/02/2019 | 20:25 | מאת: דנה

שלום ד"ר. אני בת 29, מתאמנת באופן קבוע (אירובי וכוח, מאמנת כושר) שבוע 20 להריון. נשאית למחלת אמרי דרייפוס (סוג של ניוון שרירים שמשפיע גם על הלב) בגלל הנשאות למחלה, אני נמצאת במעקב לבבי. (אחי, חולה במחלה, מושתל קוצב לב ולוקח כדורים לדילול דם) לפני שבועיים עשיתי אקו לב והולטר 24 שעות. בבדיקת האקו הכל יצא תקין אך בהולטר הופיעו כמה הפרעות: נצפו VPC'S בודדים בתדירות של 1-85 לשעה, נצפו גם הקטעים ביג'מיניה. נצפו סה"כ 195 APC'S בודדים במשך הבדיקה נצפו 2 זוגותACP'S נצפה TRIPLET APB'S במהירות עד 114 לא נצפו הפרעות הולכה. אשמח לדעת כמה זה חמור? האם זה בגלל ההריון? האם יש מצב שזה ישתפר? האם דורש טיפול? תודה.

06/02/2019 | 16:30 | מאת: יונה

שלום מה זה בדיקת הטרופונין הזה שלוקחים בדם ששולל בעיה בלב כי תמיד לוקחים תבדיקה הזאת בהקשר של הלב מה זה אומר דוקטור ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יונה/בני/דוב טרופונין הוא חלבון ייחודי לשריר הלב המשולב בקומפלקס החלבונים האחראים על כיווץ סיבי השריר הלבבי. כאשר שלמות התא נפגעת בשל חוסר אספקת דם, תכולת סיבי השריר נשפכת לזרם הדם וניתנת לזיהוי ולכימות. המצאותו של הטרופונין בדם מעבר לסף מסויים מרמזת על נזק לשריר הלב ויכולה להעיד על גודל הנזק. תודה על פנייתך לפורום

06/02/2019 | 15:49 | מאת: דוב

דוקטור לגביי מכשיר הסטטוסקופ מה נותן לכם קרדיולוגים בפרט ורופאים בכלל המכשיר הזה כי תמיד שיצא לי ליהות בבדיקות יש תקטע שהם רושמים בסיכום בדיקה גופנית תסיכום שלהם אחרי שהם בודקים אם המכשיר הזה תחת נושא בדיקה גופנית, מה אפשר ללמוד על הלב ולקבוע דרך המכשיר הזה על הלב ? מה אפשר להסיק מזה ? (איזה תמונת מצב? מעבר לבדיקות האחרות אני מתכוון של הלב...), מה הסטטוסקופ נותן איזה מידע? והאם דרך שמיעה אפשר להסיק שהלב בסדר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוב/בני/יונה האזנה באמצעות סטטוסקופ מאפשרת לשמוע את קולות הלב הנובעים מפתיחה וסגירת המסתמים ולהתרשם מאוושות הלב וכך רופא מיומן יכול לזהות מחלות בתפקוד הלב והמסתמים וביחד עם בדיקות עזר נוספות, להפנות לבדיקות המתאימות. תודה על פנייתך לפורום

06/02/2019 | 12:58 | מאת: בני

דוקטור זה שדופק גבוה מאוד עולה במאמץ ידוע שזה תגובה פיזיולוגית תקינה ולא מסוכנת, אם אותה תופעה של דופק גבוה קוראת גם במנוחה ( שאין בעיית תריסיות אנמיה ושאר הבעיות האחרות והקצב הוא סינוס ) אז מה ההבדל בעצם ? הרי פה זה תגובה פיזולוגית תקינה במאמץ ובמנוחה שאין שום בעיה אחרת והכול סינוס ותקין יש הבדל בין דופק כזה וכזה?

לקריאה נוספת והעמקה

בני שלום, כאשר מקור הקצב הוא סינוס, גם כאשר הדופק מואץ, אין מדובר בהפרעת קצב אין צורך בטיפול ספציפי. תודה על פנייתך לפורום

אודה להסברך את האבחנה הבאה: "נוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה ואי ספיקה טריקוספידלית קלה, תפקוד סיסטולי תקין של חדרי הלב, מקצב סינוס תקין."

אורית שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתשובות של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הקליני ואת ההתוויה לביצוע הבדיקה. בתשובה המצוטטת יש ממצאים מינוריים ללא משמעות קלינית (בגדר הנורמה) תודה על פנייתך לפורום

האם אחת או יותר מהתופעות הבאות עלולות להצביע על בעיה מתפתחת בלב? יובש בפה. כאבים בחזה, קוצר נשימה במנוחה ובכפיפה, דופק חזק בשכיבה. התקפות פיהוקים לא נשלטות ללא עייפות.

לקריאה נוספת והעמקה

ארנון שלום, התלונות אינן ספציפיות ואינן מכוונות לאבחנה מסויימת. פיהוק הוא לעיתים ביטוי לירידה בלחץ הדם. תודה על פנייתך לפורום

פעם בחודש לערך אני סובל מכאבים עזים פתאומיים ביד שמאל למשך מספר שניות (עד 30 שניות)בין המרפק ליד בחלק הפנימי של הזרוע.אין לי נפיחןת בחלק זה והיד גם לא מתחממת. כשזה קורה.אני משפשף ומחמם את היד וזה עובר לאחר כמה דניות.היום ספציפית היה לי כאב יותר חזק.אציין שאני רוכב כל אופנוע כבד ויד שמאל פעילה בשל הצורך ללחוץ על הקלאצ' בהחלפת הילוכים. אודה מאוד לתשובתכם בנושא. מאיר

לקריאה נוספת והעמקה

מאיר שלום, הכאבים אותם אתה מתאר אינם אופיניים לתעוקת חזה ועשויים להתאים לכאב עצבי, ייתכן לחץ על עצב. תודה על פנייתך לפורום

שלום ד"ר. בחצי שנה האחרונה עשיתי אקו מאמץ, ארגונומטריה, צינתור וירטואלי, אקג, דופלר צוואר ועדין מרגיש שריפה בחזה, גרון, תחושת תקיעות בבטן העליונה עם הקרנה מידי פעם ליד שמאל ודקירות בחזה לשניות שבאות והולכות. ממה זה נובע? האם יש בדיקה נוספת שתשלול אירוע לבבי? אציין שיש לנו היסטוריה משפחתית ולכן מטופל במיקרופרין וליפיטור (LDL 130). לא סובל nלחד ולא מעשן ושומר על בריאות גופנית. לאור ההיסטוריה המשפחתית הנושא מאוד מעסיק אותי... כן זוהה אצלי ריפלוקס ואני מטופל תרופתית ועדין התחושות שאני מתאר בהקשר של דריפה / לחץ בחזה / תחושת עקצוצים ביחד / חזה. אשמח לדעתך. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אלמוג שלום, נראה שעברת ברור מקיף בשל תלונות שאינן טיפוסיות לתעוקת חזה. הסיכון למחלה כלילית תלוי בגיל ובגורמי הסיכון וכן באופי התסמינים. תחושות שאורכות שניות אינן טיפוסיות לתעוקת חזה ולעיתים יכולות להיות ביטוי לפעימות מוקדמות, אותן ניתן לתעד בהולטר קצב הלב עם רישום תסמינים. תודה על פנייתך לפורום

24/01/2019 | 10:10 | מאת: מפחדת

כבר שבוע יש לי צפצוף בנשימה בזמן מנוחה אתמול זה היה השיא לא הצלחתי לנשום למשך שתי דקות בערך ואז בת שמתי בכבדות והרגשתי כיאלו אני עומדת להתעלף חס וחלילה וקמתי באמצע השיניים בבהלה כניראה בגלל הנשימה ופשוט השתעלתי הרבה מה זה ? אין לי אפשרות ללכת לרופא

לקריאה נוספת והעמקה
24/01/2019 | 10:12 | מאת: מפחדת

שכחתי לציין גילי אני בת 22

שלום לך, הסימנים שאת מתארת מתאימים לאי ספיקת לב שמאלית. מבלי להכיר את הרקע הרפואי ואת הפרטים הדמוגרפיים, יש לפנות לעזרה דחופה במוקדם חרום או למיון בית של בית חולים. תודה על פנייתך לפורום

אנא ראי תשובה בפנייה הקודמת

אנא ראי תשובה קודמת לאותה שאלה

22/01/2019 | 17:23 | מאת: דורון

שלום דוקטור אשמח לתשובתך לגביי הבדיקות הנ"ל בדיקות דם שעשיתי, בזמן האחרון יש לי הרבה פעמים סינוס טכיקרדיה במנוחה של מעל מ-100 פעימות בדקה שמגיעים גם ל120. הרבה פעמים גם לחץ דם גבוה לפרק זמן קצר שיורד סחרחורות ומין לחץ כזה בראש, והפרעה קלה בתפקודי כבד כבד שומני לטענת הרופא משפחה. תפקודי בלוטת התריס וקטכולאימינים תקינים דופק ממוצע במנוחה 88 אני בן 31 1.70 שוקל 85 (אציין שלפני המשקל הזה היו הרבה תקופות שהייתי שוקל פחות בהרבה ועושה המון פעילות גופנית ריצה מתקני כוח וגם אוכל תזונה נכונה אבל בכול פעם עושה כמה חודשים ומפסיק,אז אני מניח שגם הבדיקות שאציג עכשיו היו טובות בעבר כי באותו זמן לא עשיתי בדיקות כאלו) להלן הבדיקות: Cholesterol: 211.4 Cholesterol ldl: 132.8 Cholesterol hdl: 45 Triglycerides: 168 Creatinine: 0.84 Glucose blood: 88 Hb:15.1 תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

דורון שלום, בפנייתך אין שאלה. בדיקות הדם מעידות על צורך בשינוי אורחות חיים לאיזון מיטבי של גורמי הסיכון. בגילך, אין התוויה לטפול תרופתי. תודה על פנייתך לפורום

22/01/2019 | 17:20 | מאת: ירון

שלום. מה משמעות תוצאות אלו בבדיקת מאמץ בדחק "תגובה קלינית לא איסכמית, תגובה אלקטרוקרדיוגרפית לא איסכמית. חשד לאיסכמיה קלה בטריטוריה rca" ?

לקריאה נוספת והעמקה

דורון שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לפענוח של בדיקות עזר במנותק מההקשר הקליני הרחב. לפי התשובה אני מבין כי יש הפרעת כווץ בדופן התחתונה בעת מאמץ, המסופקת על ידי העורק הכלילי הימני RCA ללא תסמינים וללא שינויי אק'ג. יש להתייעץ עם הרופא אשר הפנה אותך לבדיקה לגבי המשמעויות והמלצות לטיפול והמשך ברור. תודה על פנייתך לפורום

26/01/2019 | 11:38 | מאת: ירון

ד"ר יקר טעית בשם והחלפת ביני לבין השואל מעליי אני מקווה שלא כך באבחנה ? תודה

01/02/2019 | 12:48 | מאת: ירון

האם זאת "אנגינה פקטורי"?

21/01/2019 | 18:11 | מאת: שיר

שלום , אמי בת 70 עברה לפני חצי שנה התקף לב בו היה צורך לשים שני סטנטים, היא מטופלת בברלינטה. כעת היא צריכה לעבור ניתוח עקב סרטן השד ויש צורך להפסיק את הברלינטה. השאלה לכמה ימים צריך להפסיק את נטילת הברלינטה לפני הניתוח והאם מומלץ אשפוז . קיבלנו תשובות סותרות ואשמח לשמוע את דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, בעקבות אוטם מומלץ ליטול ברילינטה במשך שנה. יחד עם זאת, כעבור 6 חדשים הסיכון בהפסקת הברילינטה בדרך כלל נמוך. רצוי להפסיק את הטפול 5 ימים לפני הניתוח כדי להפחית את הסיכון לדמום. אין צורך בטיפול מגשר עם קלקסן ואין צורך באישפוז לצורך כך. יש להתיעץ עם קרדיולוג המכיר את פרטי ההתערבות בעורקי הלב כדי לוודא כי אין ממצאים חריגים בצנתור המעלים את הסיכון בהפסקת הברילינטה באופן חריג. תודה על פנייתך לפורום

20/01/2019 | 19:54 | מאת: ניר

דוקטור שלום זה שפעילות גופנית בריא זה ידוע אבל שאלתי אליך זה לא מסוכן שיש דופק גבוה בעת פעילות גופנית ? הרי בעת פעילות גופנית הדופק עולה,אני לא מדבר על דופק שעובר את דופק המטרה.. בכללי שמתחיל לעלות הדופק אני מתכוון... ואיך בידיוק זה שיש דופק מהיר במאמץ תורם לדופק במנוחה ? איך זה בידיוק עוזר ללב ולא פוגע בו..

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום, כושר גופני מאפשר ניצול טוב יותר של חמצן לייצור אנרגיה, ומאפשר אספקת צרכי הגוף בדופק נמוך יותר. כדי לאפשר ניצול יעיל יותר של חמצן, דרוש אימון. תודה על פנייתך לפורום

19/01/2019 | 14:14 | מאת: שרה

שלום, אני בן 68 ולפני 3 חודשים עברתי אבלציה מורכבת עקב רפרוף פרוזדורים. בעקבות הצלחתה הורידו לי את תרופת המולטאג. לפני שנתיים עברתי אוטם וצינתור+4 סטנסטים ומאז מטופל בקרדיולוק, טריטייס, גולוקמין, אליקוויז. האם מותרת לי טיסה וטיול ספארי ושטח ליעד רחוק לשבוע ימים? האם מותרים חיסונים כמו למלריה וכאלה? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה, לעיתים קרובות נשאל הרופא האם מותר לטוס ולטייל. התשובה לשאלה זו היא לעיתים רחוקות בלבד רפואית. ישנם בריאים אשר פוחדים לזוז מהבית ואנשים עם מחלות קשות אשר מתעקשים לנהל אורח חיים פעיל ואינם פוחדים מדבר. מי שעבר אוטם וצנתורים בעבר, סבל מפרפור פרוזדורים (גם אחרי אבלציה), סיכוייו לחוות ארועי לב והפרעות קצב גבוהים יותר מאדם שלא חווה זאת בעבר. ניהול הסיכונים במקרים אלה חייב להיות פרטני, לקחת בחשבון את הדרגה התפקודית, התחלואה הנלוית הנוספת, עצימות הפעילות הדרושה והשרות הרפואי בארץ היעד. לסיכום: אין לכך תשובה פשוטה, והעדפות החולה צריכות להילקח בחשבון. חשוב שיהיה ביטוח רפואי אשר נותן פתרון גם לבעיה קיימת. תודה על פנייתך לפורום

שלום דוקטור אני יודע שיש הרבה בדיקות שאפשר לעשות ללב, אבל הבדיקה הידועה והראשונה שעושים זה אק"ג,אני יודע שהבדיקה קצרה, עד כמה הבדיקה נותנת תמונת מצב ללב ? מה אפשר להסיק ממנה ? מה היא מאתרת ?

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, אק'ג במנוחה נותן מידע על קצב הלב, ועל התבנית הבסיסית. ניתן שלול באמצעותו הפרעות קצב מתמידות, אוטמים שהיו בעבר (סמני צלקת), ומחלות של שריר הלב (קרדיומיופתיות) כמו כן ניתן לזהות תבניות פתולוגיות של הפרעות גנטיות מסויימות או מסלולי הולכה חשמלית פתולוגיים. הבדיקה במנוחה לא נותנת מידע על הפרעות קצב התקפיות ולא על תגובה איסכמית בעת מאמץ. תודה על פנייתך לפורום

18/01/2019 | 16:33 | מאת: דורון

אמרו לנו ללכת למרפאה ברגע שממשיך ההפרשה ,יום שישי היום ואין מרפאה לא רוצים לקחת סיכון.????

דורון שלום, אם ההפרשה מתגבר, מלווה בכאבים, אודם או בחום סיסטמי יש להיבדק ואף לפנות למיון בבית החולים בו נותחת. תודה על פנייתך לפורום

שלום דוקטור שמי משה אני בן 30 בזמן האחרון יש לי מן תחושת תעוקה משהו כבד בצד בחזה, לא כואב אבל משהו שלא היה לי, אציין שיש ימים שאין בכלל ויש ימים שיש זה הולך ובא. עשיתי אק"ג שהיה תקין, אבל עדיין אני מרגיש את זה. בעבר הרחוק עשיתי את כול הבדיקות ארגומטריה אקו הולטר והכול היה תקין לפני שנתיים. אני מאוד פעיל בשנים האחרונות עושה המון ריצות ספורט. עושה ספורט כמה חודשים ואז מפסיק ועוד פעם עושה עכשיו שאני עושה ריצות עשיתי השבוע כמה פעמים גם בזמן ריצה הרגשתי את הכבדות תעוקה מה שתיארתי לכם זה לא כואב אבל תחושה מציקה כזאת. לפעמים זה מלווה גם בדופק מהיר במנוחה מה זה יכול ליהות הדברים האלו שאני חש ??? לפעמים זה מקרין לי לראש ויש לי מין תחושה של לחץ וסחרחורת תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

מושיקו שלום, ייתכן שאתה חש פעימות מוקדמות. תודה על פנייתך לפורום

17/01/2019 | 23:00 | מאת: טום

שלום דוקטור אני בן 31 מזה כחודש אני מרגיש מן כבדות בלב לא חודש רצוף אלא הולך ובא, היום הייתי אצל רופא משפחה שעשה לי בדיקות רגילות לחץ דם תקין דופק במנוחה היה גבוה 90,שזה נדיר הדופק הזה שנמדד לי אני לרוב על דופק 70... עשיתי אקג שהרופא משפחה בדק והוא היה תקין. לטענת הרופא משפחה זה יכול ליהות סטרס לחץ הוא הביא לי ויטמנים, שאלתי אליך דוקטור דופק 90 במנוחה לא יכול לעשות בעיות ? ומדוע זה קורה ? אציין שבשנים האחרונות אני עושה המון פעילות גופנית, עושה תקופה מפסיק וממשיך אחרי תקופה, תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

טום שלום, אם לא מדובר בהפרעת קצב, דופק מהיר הוא תגובה פיזיולוגית. צריך לשלול מצב תריסיות יתר (יתר פעילות של בלוטת התריס) או אנמיה. עליית דופק כתגובה להתרגשות, מאמץ משקל עודף או חוסר כושר גופני היא פיזיולוגית ואינה מעידה על מחלה. תודה על פנייתך לפורום

17/01/2019 | 16:45 | מאת: משה

דוקטור שלום פעילות גופנית ככול שתיהיה: ריצה,הליכה,שחייה וכו' במה היא תורמת לבריאות הגוף ? ללב ? לדם ? מה זה עושה לגוף ? ואיך זה בידיוק עוזר לגוף האדם ליהות בריא יותר? כי בהרבה מקומות שאני שומע אומרים שהיא תורמת לגוף האדם ללב, תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום, לא ניתן להגזים בחשיבותה של פעילות גופנית ותרומתה לבריאות בכל מצב ובכל גיל. השפעות הפעילות הגופנית מגווונות והן כוללות בין היתר שמירה על משקל גוף תקין, שימור טווחי תנועה, חיזוק מערכת השרירים והשלד, איזון לחץ דם, ערכי סוכר, שיפור מצב הרוח ועוד ועוד. תודה על פנייתך לפורום

האם סטנד מפריע לצנטור וירטואלי? מפיץ אור משהו? אם כן, האם זו הפרעה קריטית? כמה עולה בכללית?

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום, ההתוויה לביצוע CT של הלב (צנתור וירטואלי) צריכה להתחשב בגורמים רבים ובהם גם תסמינים, קיומה של טרשת ידועה וסטנטים קודמים. ב CT ניתן לרוב להעריך את מצב הסטנט בצורה די טובה. במקרים מסויימים, בעיקר אם יש תסמינים או עדות אוביקטיבית לאיסכמיה, ה CT אינו מחליף את הצנתור הכלילי. תודה על פנייתך לפורום

13/01/2019 | 20:28 | מאת: דני

שלום רב , שמי דני ,אני בן 45 היו לי בעיות לחץ דם מי כמה שנים : 160 , 80 ועכשיו הוא בטיפול עם רופא משפחה וירד בארבה . אני עושה ספורט : אופני קושר (בבית) 3 פעמים לשבוע במהירות טוב מאוד משקולות והלטרופילי. איין לי בכלל שום כאבי חזה ומרגיש טוב ,חוץ מי סחרחורת קטנות לפעמים , אבל אף פם כשאני עושה ספורט. היה לי קולות הלב שמורים א/ס - 2/6 SYSTOLIC CLICK ? ואז הקרדיולוג שלח אותי לעשות אקו לב ובתוצאות היה הכל תקין חוץ מי שני דברים -העליה השמאלית מורחבת במידה קלה -האאורטה העולה מורחבת במידה קלה כולל השורש לסיכום : הרחבה קלה של העוליה השמאלית ושל האאורטה העולה שאר הבדיקות בתחומי הנורמה. השאלה שלי מה זה אומר ? האם זה מסוכן ? והאם אני יכול להמשיך ספורט ומשקולות והלטרופילי.? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דני שלום, בבדיקת האקו המצוטטת אין פתולוגיה משמעותית אשר משפיעה על יכולתך לבצע פעילות גופנית. עלייה קלה בגודל העלייה השמאלית ובקוטר האאורטה יכולים לנבוע מלחץ דם שהיה לא מאוזן במשך כמה שנים. תודה על פנייתך לפורום

15/01/2019 | 10:09 | מאת: דני

תודה רבה !!!!

11/01/2019 | 15:03 | מאת: נתי

צניחות st אופקיות 1-1.5 מ"מ בחיבורים האינפרולטרלים עם התאוששות איטית

לקריאה נוספת והעמקה

נתי שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לפענוח של בדיקות עזר במנותק מההקשר הקליני וההתוויה לביצוע הבדיקה. משמעות הבדיקה שונה אם מדובר בבחור בן 20 ללא תסמינים וללא גורמי סיכון או בבן 60 עם גורמי סיכון ותעוקת חזה. יש להתיעץ עם הרופא שהפנה לבדיקה לגבי המשמעות והמשך הברור והטיפול הנחוצים. תודה על פנייתך לפורום

09/01/2019 | 19:07 | מאת: עדי

תוצאות הולטר לב ל24 שעות (בת 51) קצב סינוס מהירות מינימלית 47 . מקסימלית 107. ממוצעת 65 פעימות לדקה. נצפה VPC בודד(הפרעות קצב חדריות) נצפו סהכ 31 APC'S חלקם זוגות APC'S. נצפה קטע של NONSUSTAINED ARTIAL TACHYCARDIA בן 6 פעימות ובמהירות 147 פעימות לדקה. אודה על פענוח הבדיקה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הקליני ואת ההתוויה לביצוע הבדיקה. בפענוח הבדיקה אין עדות להפרעת קצב מורכבת או מתמידה בעת הרישום. עלייך לחזור לרופא אשר הפנה לביצוע הבדיקה כדי לדון עימו על המשך הברור. תודה על פנייתך לפורום

09/01/2019 | 17:49 | מאת: שיקו

בן 67 . לאחרונה בזמן שינה מרגיש דופק מהיר מאד שמעיר אותי . עושה תרגיל נשימה ותוך כמה שניות הדופק חוזר לרגיל , כ 60 פעימות לדקה . מה יכולה להיות הסיבה והאם מחייב טיפול רפואי ? תודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שיקו שלום, דופק מהיר משינה עלול להעיד על הפרעת קצב כגון פעימות מוקדמות או פרפור פרוזדורים. אם התופעה שכיחה, לבדיקת הולטר של קצב הלב יש סיכוי גבוה לתעד את ההפרעה כדי להציע טיפול מתאים. תודה על פנייתך לפורום

06/01/2019 | 20:11 | מאת: דוניז

אם 3 עד 5 שעות שנה בלילה גורם ל רמה גבוה של CPK?

לקריאה נוספת והעמקה

דוניז שלום, אינני מכיר קשר בין רמות CPK לשעות שינה. תודה על פנייתך לפורום

שלום אני בן 26 ביצעתי בדיקת הולטר עקב כך שהתלוננתי לרופא המשפחה שאני מרגיש מין קפיצות בחזה אותם הרופא פירש כנראה כפעימות מוקדמות. ההולטר בוצע למשך כ-20 שעות . ביצעתי גם פעילות גופנית בזמן זה. תוצאות: קצב בסיסי - סינוס קצב מינימלי -54 קצב מקסימלי- 185 ממוצע -87 הפרעות חדריות pvc's-מעטים בודדים הפרעות על חדריות pac's-לא הפרעות הולכה-לא שינוי st-לא רציתי לשאול מה אומרות התוצאות? בנוסף מה אומר הביטוי מעטים בודדים 10,20,100? כי ראיתי שבד"כ מצויין מספר. שאלה נוספת כרגע אני בכושר לא משהו וחזרתי להתאמן האם עלייה בכושר תוביל לדופק ממוצע נמוך יותר מ87? תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שגיא שלום, באופן אידיאלי ניתן היה לשייך את התסמינים לממצאים בהולטר אם היית מסמן מתי היות התחושות ומתי תועדו פעימות מוקדות. פעימות בודדות -הכוונה שהן לא מופיעות בתבנית קבועה או בזוגות. לעיתים ניתן לסווג את שכיחות הפעימות כנדירות, או שכיחות. בהעדר מחלת לב מבנית אין מדובר בהפרעת קצב מסוכנת. באופן כללי, כושר גופני טוב נמצא בהתאמה עם דופק איטי יותר במנוחה. תודה על פנייתך לפורום

שלום רב, לפי הוראות רופא המשפחה אני לוקחת : טריטייס 5 מג פעמיים ביום, דיזותיאזיד 12.5מג פעם ביום,אספירין 100מג פעם ביום ,קרסטור 10מג כל יומיים. לחץ הדם לא יציב בזמן האחרון ועלה לי לפעמים עד 165/85 רופאת המשפחה הוסיפה לי כדור אחד ביום של אמלודיפין 5מג. שאלותיי: האם כדור אמלודיפין יכול להחמיר את בעיית ההיצרות במסתם האורטלי? וכשלחץ הדם מתייצב (130/75)להפסיק לקחת אמלודיפין? תודה , רחל

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום, לחץ דם לא מאוזן, גורם לעומס נוסף על הלב מעבר לעומס הנוצר על ידי היצרות אאורטלית. לפיכך קיימת חשיבות לאיזון לחץ הדם. נטילת אמלודיפין אינה מחמירה או מאיצה את תהליך ההיצרות במסתם האאורטלי. באופן כללי ניתן לומר כי הטיפול בלחץ הדם הוא כרוני. אין כוונה להגיע ליעד כלשהו ואז להפסיק טיפול. תודה על פנייתך לפורום

שלום. אני בת 69. לפני כ 25 שנה הוחלף המסתם המיטרלי הטבעי במסתם מיטרלי מכני מדטרוניק 27 מ"מ. עם השנים נוצרו דלפים והוא מתפקד באופן לקוי. נוסף לכך עליי לתקן מסתם טריקוספידלי ולכרות ממברנה תת אאורטלית. הוצע שאבצע הכול בניתוח לב פתוח. שאלה: האם ניתן להחליף את המסתם המיטרלי התותב בטכניקת צנתור שפיתחת ברמב"ם ? האם ניתן לטפל באותה פרוצידורה גם ביתר הבעיות שמהן אני סובלת?

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום, במחלה מסתמית מורכבת יש חשיבות להכיר את הפרטים. לאחר השתלת מסתם מתכתי בעמדה מיטרלית לא ניתן להשתיל מסתם בתוך מסתם. יחד עם זאת, אם הדליפה אינה דרך המסתם אלא סביבו (Paravalvular leak), לעיתים ניתן לסגור את הדלף (כתלות בגודלו ובמיקומו) בטכניקה צנתורית. לממברנה תת מסתמית אאורטלית אין פתרון צנתורי טוב. חשוב להבין מהם התסמינים ומהי הבעיה העיקרית שגורמת לאי ספיקת לב, אם קיימת. לעיתים ניתן לטפל רק בבעיה העיקרית ולא לטפל בבעיות המשניות שאינן קשות דיין. הטיפולים לדליפה של מסתם טריקוספידלי עדיין אינם בשלים לשימוש קליני נרחב והנם נמצאים רק בשימוש מחקרי. הטכניקה לקרע מכוון של עלה תותב אאורטלי לפני השתלת מסתם בתוך מסתם, מתאימה לעמדה אאורטלית ולתותב ביולוגי בלבד. תודה על פנייתך לפורום תודה על פנייתך לפורום

23/12/2018 | 22:21 | מאת: גלעד מחיפה

שלום אני בן 46. מזה כמה שנים ידוע על קרוהן. ירדתי במשקל במשך 5 שנים מ 60 קג ל 50 קג בלבד גובה 1.79 BMI=15.5 רק באחרונה המשקל התייצב. בנוסף לכך כבר 3 שנים לא אוכל פירות וירקות ונמנע מהרבה מאכלים כך שסביר להניח שחסרים ויטמינים רבים. רק כעת התחלתי לקחת מולטי ויטמין לילדים כי לא הסתדרתי עם של גדולים. רופא המשפחה אמר שירידה כל כך משמעותית במשקל וחוסר ויטמינים עלולים לפגוע בלב. בדיקת רופא תקינה דופק במנוחה אצלי כ 60 בערב לפעמים יורד ל כ 55. לחץ דם 105-60 בחודשים האחרונים קצת חולשה ותשישות. אק"ג תקין בדיקות דם מקיפות תקינות בדיקת אקו לב במנוחה לפני שנה תקינה אבל מאז ירדתי עוד 2 קילו . רציתי לשאול 1. אם לפני שנה אקו לב היה תקין האם סביר שפיתחתי אי ספיקת לב או קרדיומיופתיה תוך שנה בשל התת משקל או שזה מאוד לא סביר? 2. ביצעתי השבוע בדיקת NT PRO BNP התוצאה 53 PG/ML כשהנורמה בגיל 46 היא 5-50. האם יש משמעות לכך שזה קצת מעל הנורמה? האם זה מעלה קצת חשד שאולי מתחילה פגיעה מסוימת בלב בגלל התת משקל ? או שזה חסר משמעות לחלוטין. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

גלעד שלום, בתת משקל, החשש העיקרי נובע מהסיכון להפרעות קצב ופחות מהתפתחות של קרדיומיופתיה. סביר להניח שתפקוד הלב לא השתנה אם לא היו שינויים באק'ג. העליה ב BNP היא ללא משמעות קלינית. תודה על פנייתך לפורום

23/12/2018 | 20:27 | מאת: דודו

שלום רב, אבי בן 63 עבר ניתוח לב פתוח-תיקון מסתם ומעקפים לפני כמעט שבועיים הדופק שלו במנוחה עומד על 110-120. רציתי לשאול אם זה דבר לגיטימי אחרי ניתוח והאם זה מסוכן. ומה עליו לעשות? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

דודו שלום, דופק מהיר אחרי הניתוח יכול לנבוע מסיבות מגוונות, אנמיה אחרי הניתוח, כאבים, שפעול של המערכת הסימפטתית, הפרעת קצב, אי ספיקת לב, זיהום, נוזל פלוירלי ועוד. אם לא מדובר בהפרעת קצב, יש לאזן את הסיבות המשניות ולשקול מתן טיפול בחוסמי בטא (אם אין התוית נגד) להאטת הדופק, הכל כמובן בעצת הרופא. תודה על פנייתך לפורום

23/12/2018 | 17:58 | מאת: ליאור

שלום לך אימי בגיל 80 עברה החלפת מסתם מיטראלי ומזה כשנתיים שהיא אחרי הניתוח עדין סובלת מסחרחורות בלתי פוסקות בעוצמות משתנות, לא תמיד ביחס למאמץ אותו היא מבצעת. ביצענו בדיקות של דופלר צוואר, בדיקות א.א.ג שיצאו תקינות. טופלה בדיקור ורפלקסולוגיה, שעזרו לזמן מוגבל. האם יש טיפול להרגעה / הפסקת הסחרחרות ( א.א.ג הסביר לנו שיתכן כי הסחרור נובע משינוי במפל הלחצים מהלב לעורק, שגורם לחמצן לא להגיע באופן רציף ). האם זו יכולה להיות הסיבה ? הניתוח הצליח אבל איכות החיים של אמא שלי נפגעה. אשמח לתגובה ליאור

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום הסיבות לסחרחורת בגיל המבוגר הן מגוונות, החל מבעיה וסטיבולרית (היקפית), סיבות נוירולוגיות (ארוע מוחי, תסחיפים תת קליניים עם או ללא קשר לניתוח), מחלות נווניות של המוח ועוד. סחרחורת סיבובית אינה מאפיינת תגובה אורתוסטטית (שינוי לחץ הדם עם שינוי התנוחה) תודה על פנייתך לפורום

מאתמול בזמן מנוחה ישיבה או שכיבה , אני מרגישה ממש כמו דופק או לחילופין סוג של בעיטות בצד שמאל מעל הטבור. גם בשכיבה על צד ימין התחושה לא עוברת אציין שאני לא בהריון אני בת 36 .

לקריאה נוספת והעמקה

אודליה שלום, כדי לדעת האם הדפיקות שאת חשה בבטן מקורן בלב, ניתן לחוש את הדופק בעורק כף היד. ייתכן שתרגישי פעימות מוקדמות המסונכרנות עם התחושה בבטן. תודה על פנייתך לפורום

תודה רבה לך על תשובתך המהירה אך לא הבנתי כל כך . הדפיקות מתחת לצלעות זה לא משהו סדיר וזה מרגיש ממש כמו בעיטות , לא מרגישה את זה חיצונית וגם לפעמים לא באותה עוצמה

16/12/2018 | 19:00 | מאת: ניר

שלום, אני ובן דוד שלי באותו גובה, אותה מידה בחולצות ואותה מידה בג׳ינסים. בן דוד שלי שוקל 57 ואני שוקל 74, זה הגיוני? ההבדל היחידי בינינו שלי יש כרס קטנה .. הגיוני שאני שוקל 17 קילו יותר ממנו?

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום, משקל הוא נתון מדיד. לפיכך אם המשקל תקין, לפעמים ההיגיון שלנו מטעה אותנו. תודה על פנייתך לפורום

12/12/2018 | 20:16 | מאת: דוד

שלום ד"ר. אני בחור צעיר בשנות ה-20 המאוחרות. ללא רקע בריאותי למעט מחלת גרייבס בחודשים האחרונים - כעת אני מאוזן בסה"כ, מטופל במרקפטיזול. אני מעוניין להתחיל ריצות 2-3 פעמים בשבוע מהתחלה, ולהגיע למרחקים ארוכים של 5 ואפילו 10 ק"מ בחודשים האחרונים. מעולם לא רצתי באופן מסודר ורציתי לשאול האם יש בדיקה שכדאי לי לעשות לפני שאני מתחיל את האימונים האלו כדי לשלול בעיות כאלה או אחרות שיכולות לצוץ במהלך האימונים. מה דעתך? תודה, דוד

לקריאה נוספת והעמקה

דודי שלום, אם תפקודי התריס מאוזנים ואתה מרגיש טוב ללא עבר רפואי משמעותי, ניתן להתחיל להתאמן באופן מדורג ללא בדיקות ספציפיות. תודה על פנייתך לפורום

11/12/2018 | 22:02 | מאת: טרופונין

מה הערכים של טרופונין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מכיוון שחלבון הטרופונין I ן T ספציפיים לשריר הלב, רמות הטרופונין בדם צריכות להיות אפסיות. לכל מעבדה יש רגישות וערכי סף שונים להגדרת בדיקה שלילית. תודה על פנייתך לפורום

02/12/2018 | 18:25 | מאת: ליה

שלום דר בת 27 +2 ילדים ללא מחלות רקע חוץ מתת פעילות בלוטץ התריס מאוזנת . מאתמול בשעה 3:30 לפנות בוקר חשה דקירות בחזה שמאל שהולכות ובאות דקירות קטנות ,, היום בצהריים שוב חזרתי להרגיש אותם דקירה או שתיים כל כמה זמן , יש לציין שאתמול הייתי בספא ועשיתי מסאג' התקלחתי ויצאתי בזמן שהיה גשם שהשיער עדיין רטוב . נשמע ממקור לבבי ? האם עליי לדאוג כל דקירה מכניסה אותי לסטרס .

לקריאה נוספת והעמקה

ליה שלום, הסבירות שתלונותיך ממקור לבבי נמוכה מאד. תודה על פנייתך לפורום

30/11/2018 | 20:09 | מאת: לימור

אני בת 44 נוטלת 25 מג נורמיטן פעמיים ביום עקב יתר לחץ דם כתוצאה מסטרס. במשך כשנה מתאמנת אימוני כח . ירדתי 12 קילו ושיניתי תזונה. לחץ הדם שלי אף פעם לא יציב פעם גבוה פעם תקין נוטלת בנוסף ציפרלקס 10 מג .המדידות מדי פעם 150/100 ומידי פעם 130/85 לפעמים אפילו פחות. האם יש בעיה להתאמן אימוני כח (משקולות וכו) עם לחץ דם כזה? חייבת לציין שבזמן הפעילות הדופק עולה ונעשית מאוד אדומה אך גם בהירה ומרגישה מצוין נפשית ופיזית לאחר האימון . תודה מראש לימור

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום, הבדיקות מעידות שלחץ הדם אינו מאוזן מיטבי ואולי דרושה תרופה נוספת לאיזונו. יש להעריך גם את שאר גורמי הסיכון ולהתאים את הטיפול. באופן עקרוני, בגיל צעיר וללא מחלות משמעותיות, מותר לבצע אימוני כוח באופן מודרג ובהתאם ליכולת. תודה על פנייתך לפורום

30/11/2018 | 12:35 | מאת: אליהו

בן 72, ללא תרופות, פעיל מכל הבחינות, בריא. ביקשתי בדיקות אקו דופלר לב, ארגומטריה, מיפוי לב במאמץ (מופחת קרינה), סקירת סידן, בדיקת דם LPA (3.6 mg/dL), דופלקס עורקי הצוואר, דופלקס אאורטה בטנית. הכל בוצע ויצא תקין, למעט: "קרוטיס פנימי (ICA): נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגנים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה". מה משמעות הממצא? מה לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אליהו שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתצאות בדיקות העזר מבלי להכיר את הרקע הקליני, את ההתוויה לביצוע הבדיקה ולממצאי הבדיקה הגופנית. הבדיקה מראה כי אין היצרויות משמעותיות בעורקי התרדמה וכי לא נדרשת התערבות פולשנית. יש לאזן באופן מיטבי את גורמי הסיכון ולשקול טפול בסטטינים.

1.כתוב פרפור פרוזדורים מהיר בזמן בדיקרה. 2.עליה שמאלית מורחבת במידה קשה. אני חולה ריאות COPD ומתאמן במכון שיקום ריאות פעמיים בשבוע השאלה אם מותר לי להתאמן רגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום, פרפור פרוזדורים, בעיקר אם לא היה ידוע קודם דורש התייחסות של הרופא המטפל. אם ידוע על פרפור פרוזדורים קבוע ואתה מקבל את הטיפול הדרוש לשליטה על ההענות החדרית ולדילול הדם, ניתן להמשיך באורח החיים הרגיל (אם אתה לא חש החמרה בדרגה התפקודית). אם האבחנה חדשה, לא הייתה ידועה קודם לכן, או שאינה מטופלת, יש להתיעץ עם קרדיולוג בהקדם. תודה על פנייתך לפורום

????

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום, הפריקרד הוא קרום המקיף את הלב. בדרךכלל הוא גמיש ומאפשר קליטה של דם לחללי הלב בעת ההרפייה. כאשר הפריקרד מעובה או מודלק, או כאשר יש נוזל סביב הלב, היכולת של הלב להתרחב ולקלוט את נפח הדם מוגבלת. הלב הימני פועל בלחצים נמוכים יותר והוא פחות שרירי מהשמאלי, לכן לחץ על הלב הימני אינו מאפשר לו להתרחב והדבר מתבטא בבצקות פריפריות וסימנים המחקים אי ספיקת לב ימנית. תודה על פנייתך לפורום

מה הכוונה טיסה ארוכה במקרה של צנתור והתקנת סטנד? האם 4 שעות טיסה נחשב כטיסה ארוכה?

לקריאה נוספת והעמקה

מרגלית שלום, השתלת סטנט כשלעצמה אינה מונעת או או אוסרת טיסה. חשוב יותר לדעת מה הייתה ההתוויה לביצוע הצנתור וההתערבות, איזו תוצאה הושגה והאם היו סיבוכים. טיסה ארוכה נחשבת לטיסה טרנסאטלנטית. יש לדאוג לפן הביטוחי. תודה על פנייתך לפורום

21/11/2018 | 21:03 | מאת: Endy

שלום רב אני בן 44, להלן תוצאות בדיקת קרוטיס שעברתי: בדיקת דופלקס עורקי הצוואר סיבת הפניה : הערכת הצרות. צד ימין : קרוטיס משותף (CCA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים במוצא העורק הגורמים להצרות פחות מ- %50. קרוטיס חיצוני (ECA: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים שטחיים במוצא העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס :כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל : קרוטיס משותף (CCA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים שטחיים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית. קרוטיס חיצוני (ECA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. לסיכום: כמתואר. ורטברליס : כיוון וזרימת דם תקינים אודה להסבר על משמעות תוצאות הבדיקה והמלצה למשך טיפול בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אנדי שלום, הבדיקה מראה שינויים טרשתיים ללא הגבלה בזרימת הדם. נדרש טיפול מיטבי לאיזון גורמי הסיכון. עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי איזון לחץ הדם, ערכי הכולסטרול ושאר גורמי הסיכון. תודה על פנייתך לפורום

תודה דוקטור! למה הכוונה בטיפול מיטבי? האם יש צורך בטיפול תרופתי? כמו כן - האם אני יכול לטוס לחו"ל ללא חשש במצבי? המון תודה!

20/11/2018 | 20:02 | מאת: צינתור וירטואלי תקין - האם עדין יש סכנה לאירוע לב?

עברתי לפני כחצי שנה צינתור וירטואלי שהתוצאה הייתה תקין, 24% חסימה. האם תוצאה זו מבטיחה שלא אמצא עצמי בהתקף לב בשנים הקרובות? בהנחה שאני שומר על בריאות תקינה, לא מעשן וכו

לקריאה נוספת והעמקה

אנדי שלום, ברפואה אין הבטחות. אם הבדיקה שללה היצרויות משמעותיות בעורקי הלב, אין צורך בהתערבות פולשנית ויעד הטיפול יהיה איזון מיטבי של גורמי הסיכון להפחתת הסיכון לארועים עתידיים. תודה על פנייתך לפורום

נצפו סהכ 38 APcs בודדים במשך הבדיקה מה זה אומר בבקשב תודה רבה מחכה לתושבה

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, הבדיקה מראה פעימות עלייתיות בודדות ממקור עלייתי. לא ניתן להתייחס לתוצאות של בדיקת עזר מבלי להכיר את הסיבה לביצועה ומבלי להכיר את הרקע הקליני וממצאי הבדיקה הגופנית. תודה על פנייתך לפורום

10/11/2018 | 13:39 | מאת: עופר

שלום אני בן 44 ,בריא ,לא מעשן מבנה גוף רזה עושה ספורט מזה כמה שנים יש לי אפיזודות של חולשה והרגשה רעה שקורות מספר פעמים ביממה (10-12) למשך כדקה . מלווה לרוב בהזעה יש לי יממה כזאת מידי שבועיים-שלושה במהלך היום אני קצת חלש ועייף אבל יכול לתפקד (למעט בזמן ה"התקף" עצמו ) בבדיקות הולטר (רקורדר) שעשו לי נמצא שיש לי סינוס טכיקרדיה . הקרדיולג אמר לי שאין הרבה מה לעשות למעט לשתות הרבה ולאכול אוכל מלוח . בינתיים זה לא ממש משפיע... השאלה שלי האם יש דרך לטפל בזה ? אני מבין שזה לא מסוכן אבל זה מפריע מאוד וקשה להתנהל ככה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום, סינוס טכיקרדיה היא תגובה פיזיולוגית ואינה מעידה על מחלה. קשה ליעץ מבלי לראות את ההולטר עצמו. לעיתים הטכיקרדיה היא תגובה לירידה של לחץ דם וירידה של הדופק (תגובה וגאלית). תודה על פנייתך לפורום

25/11/2018 | 09:48 | מאת: עופר

הי תודה על התשובה ברירתי שוב עם רופא המשפחה שלי ואכן נראה שאין בעיה לבבית . עשו לי גם בדיקות נוירולוגיות ולא נמצא שום דבר (EEG CT ) השאלה שלי איך ניתן למצוא מה המקור לאירועים הוגאליים האלו ? כי אף רופא לא מצליח להסביר לי למה זה קורה .בהנחה שזא לא עניין קרדיולוגי או נוירולוגי איך אפשר למצוא את השורש של העניין. כרגע התשובה שקיבלתי היא בעצם שצריך להמשיך לחיות כך...

06/11/2018 | 08:50 | מאת: אביר

אבא שלי בן 84 פעיל מתלונן על קושי במאמץ עשה בדיקות והמליצו לו על צנטור. האם זה לא מסוכן בגילו? מה הסיכויים שלו לשרוד את זה???

לקריאה נוספת והעמקה

אביר שלום, הצנתור הוא בדיקה אבחנתית והסיכון בה אינו גבוה אם הוא מבוצע בהתוויה הנכונה. אני מניח כי מי שהמליץ על ביצוע הבדיקה שקל את התועלת הצפויה אל מול הסיכונים הפוטנציאליים. כאשר שוקלים את הסיכון בביצוע פעולה, יש תמיד לשקול מהו הסיכון בהמנעות מביצוע פעולה נחוצה. תודה על פנייתך לפורום

פער לא מובן בין התוצאות לדברי הקרדיולוג על פיהן. הקרדיולוג אמר שהכל בסדר ואפילו שכושרי משתפר, בעוד שכתוב כל כך הרבה לא בסדר. מה מצבי??? בן 73, בריא, ללא תרופות, פעיל גופנית ומנטלית. * אקו-דופלר: אאורטה עולה 32,פרוזדור שמאלי D-2 33, קוטר חדר שמאלי בסיסטולה 24, קוטר שמאלי בדיאסטולה 38, עובי מחיצה בין חדרית 11, עובי דופן אחורית 9. תפקוד סיסטולי כללי ואזורי של חדר שמאל תקין ותקין, LVWMI 22/22, מקטע פליטה חדר שמאל 55-64, תפקוד כולל חדר שמאל תקין, חדר ימין תפקוד תקין, סיכום: תפקוד תקין של חדרי הלב. אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה אאורטלית קלה. לחץ ריאתי עד 32 ממ כספית. אאוסטכיאן וולב. * ארגומטריה: במנוחה: קצב לב 72, לחץ דם 130/80, דופק מקסימלי מצופה 148. במהלך המבחן BRUCE: 8 דקות שלב 3. קצב לב 138. לחץ דם בשיא 180/80. % מהדופק המקסימלי 93.2. הפרעות קצב במאמץ / התאוששות - נצפו. ללא צניחת ST. אקג להתחלתי תוך דקה. המלצה לפעילות גופנית. סיכום: הדופק שהושג 138, % מהמקסימלי 93.2, הבדיקה ארכה 8 דקות. פעימה חדרית מוקדמת. ללא שינוי אקג. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

דני שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הרפואי, ממצאי הבדיקה הגופנית והסיבות לביצוע הבדיקות. מתשובת בדיקות העזר שביצעת, צודק הקרדיולוג שאין ממצאים חריגים הדורשים התייחסות מיוחדת. תפקוד הלב תקין ואין הפרעה משמעותית בתפקוד המסתמים. מבחן המאמץ ללא עדות לאיסכמיה. תודה על פנייתך לפורום