פורום קרדיולוגיה וצנתורים

פורום "קרדיולוגיה וצנתורים" יעסוק בשאלות הנוגעות למחלת לב כלילית, גורמי הסיכון להתפתחותה, בעיות במסתמי הלב, וכן בהיצרויות של עורקי התרדמה. הפורום לא יעסוק בשאלות הנוגעות להפרעות בקצב הלב, בבעיות לב בילדים, ובמומים מולדים במבוגרים.
4131 הודעות
3725 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים

פורום "קרדיולוגיה וצנתורים" יעסוק בשאלות הנוגעות למחלת לב כלילית, גורמי הסיכון להתפתחותה, בעיות במסתמי הלב, וכן בהיצרויות של עורקי התרדמה. הפורום לא יעסוק בשאלות הנוגעות להפרעות בקצב הלב, בבעיות לב בילדים, ובמומים מולדים במבוגרים.

שלום בן 45, נוטל קומדין בגלל מסתם מלאכותי. בגלל כאבי גב חזקים מקבל פרקוסט ועוד משככי כאבים חזקים כבר תקופה. ברצוני לברר לגבי אפשרות לקבל זריקה אפידורלית בכדי לרדת במינון התרופות. הבנתי שיש בעיה עם הזרקה בזמן נטילת קומדין. מה האופציות שיש לבעלי מסתם מלאכותי שרוצים לקבל זריקות לכאבי הגב? האם יש טיפול חליפי בטוח (לא פחות מקומדין) שיאפשר לקבל במקביל גם את הזריקות או שיש בעיה עם כל סוגי מדללי הדם? תודה

אילו חומרים/סמים/אלכוהול/תרופות/פעולות פיזיות,מסוכנים לאחר צינתור

13/09/2018 | 20:19 | מאת: ארז

שלום רב, לפני שנה וחצי הוחלף לי המסתם למכני ומאז אני צורך כמובן קומדין עם inr מצוין ומאוזן, אני בן 40 פעיל מאוד ספורטיבית ומרגיש מצוין. רציתי לשאול האם מותר לי לצום ביום כיפור? (לפני שנה לא צמתי כי זה היה קרוב לניתוח) לפי מה שהבנתי שחוסר נוזלים עלול לגרום לתקיעת המסתם? אודה לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

ארז שלום, קרישיות הדם במטופלים בקומדין תלויה בתזונה וגם בנפח הנוזלים. מומלץ לא להגיע למצב של התייבשות אשר יכול לגרום לקרישיות יתר. ממליץ לשתות מים (כליטר וחצי) במהלך הצום. תודה על פנייתך לפורום

שלום בן 45 ביוני 2009 הוחלף מסתם אורטלי (אולי בתיאור באנגלית מופיע סוג המסתם?) צריך לעבור כעת הדמיית MRI עמוד שדרה בגלל בעיה אורטופדית. האם ניתן לדעת בוודאות אם אפשר לעבור את הבדיקה בבטחה? להלן חלק מהנתונים: תאריך ניתוח - יוני 2009 מסתם אורטלי ביקוספידי ידוע מאז הילדות. באקו הודגם אי ספיקה אורטלית בינונית - קשה עם הרחבה קלה של חדר שמאל, כ"כ אאורטה עולה מורחבת עד 48 מ"מ. תיאור ניתוח: composite aortic valve replacement - mechanical valve BILEAFLET MECHANICAL VALVE 23 MM תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום, הרוב המוחלט של המטופלים עם מסתם מלאכותי יכולים לעבור בבטחון בדיקת MRI, בוודאי אם המכשיר הוא 1.5 טסלה. תודה על פנייתך לפורום

שלום רב! אני בת 55.ברקע כולסטרול גבוה שמטופל בסטטינים.גם יש לחץ דם גבוה שמטופל באמלו 5 מ''ג וקרדילוק 1.25 מ''ג. לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח בקעים בהרדמה כללית(3 שעות) מאז מידי פעם כאבים בחזה במנוחה.כאבים שבאים וחולפים. האם יש צורך בבדיקות נוספות לבירור כאבים בחזה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום, כאבים בחזה אשר אינם קשורים למאמצים ואינם בעלי אופי לוחץ נקראים כאבים בלתי טיפוסיים. אם אק'ג במנוחה תקין, ניתן לבצע מבחן מאמץ רגיל כדי להעריך את הדרגה התפקודית ולשלול מחלה כלילית משמעותית. תודה על פנייתך לפורום

09/09/2018 | 04:42 | מאת: יוסף

גבר בן 64, בריא בד"כ ואתלטי. בבדיקת ארגומטריה "צניחות 1.8 מ"מ במקטע ST בחיבורים avf, L3, L2" ובסיכום, כושר גבוה אך סבירות גבוהה לאיסכמיה במאמץ והמלצה למיפוי לב טליום. אודה על הסבר קצר על משמעות הממצאים ומה עדיף עבורי לדעתך - מיפוי ספקט או צינתור וירטואלי. (למרות שקיבלתי המלצה למיפוי, בכל המקורות שבדקתי צוין שצינתור וירטואלי עדיף על ספקט הן בשיעור גילוי חסימות העורקים והן ברמת החשיפה לקרינה מייננת.) תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

יוסף שלום, בנבדקים אסימפטומטיים אין התוויה לביצוע מבחן מאמץ. כעת משבוצע יש להתייחס לתוצאות ולבחור בין שתי בדיקות אשר קרוב לוודאי אף לא אחת מהן נחוצה. בדיקת המיפוי היא פיזיולוגית ואילו ה CT היא בדיקה אנטומית. לעיתים מה שדרוש הוא איזון מיטבי של גורמי הסיכון ורוויזיה של בדיקת אקג במנוחה ושל מבחן המאמץ תודה על פנייתך לפורום

06/09/2018 | 02:43 | מאת: 😶😶

היי שלום אני בת 18 אם ברקע אסמטית,אבנים בכיס המרה, מעי רגיז כל הבדיקות תקינות,כלומר בדיקות דם שתן וכדומה. יש לי כל כל מיני כאבים ובעיקר בעיקר דקירות בצלעות מקדימה שמקרינים לי גם לכאבים מאחורה גם. לפעמים זה גם מקרין לי לאזור בית החזה ומרגישה שריפות בגרון. מקרין לי לכתפים ולעוד. אין לי מושג אם זה קשור כבל יש לי גם כאבים ברום הבטן כל הכאבים והדקירות וההקרנות נפשכים כבר יותר מחצי שנה מה זה?? למה זה כואב ליי? הדקיררות בעיקר בצד שמאל גם בצלעות וגם בחזה אבל גם יכולים להופיע בצד ימין.. האם צריך המשך טיפול? כי הגופאה אומרת לי רק למרוח בנגי במשך חצי שנה אם לא יותר..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תלונות לא ספציפיות על כאבים בעלי אופי ומיקום משתנה בגיל 18, לרוב אינן נובעות מבעיה לבבית. על הרופא המטפל לאפיין את הכאב ולשלול מצבים מסכנים על ידי בדיקה גופנית, בדיקת אק'ג ובדיקות עזר נוספות בהתאם לממצאים. תודה על פנייתך לפורום

01/09/2018 | 00:07 | מאת: רואן

שלום דקתור מלפני שלושה חודשים ואני מרגישה דופק חזק חזקבבטן עליונה מעל הטבור עד למתחת החזה באמצע משהו נפוח ופעום דופק חזק מתמשך כמו רעד או רגליים של סוס אני מרגישה אותו ורואה אותו בעין הבטן שלי כאילו באיזןר הנפוח קופץ עם הדופק גם התחלתי לראות ביד ימין איפה היד שריר קופץ כל הזמן כם הדופק קבעתי תור לדןבלר אאורטה אבל התור בחודש10 מה זה יכול להיות אני ממש מפחדת אני בת 29 יש לי מכשיר שך לחץ דם בבית הדופק שלי מצחד ב78 ל 90 האם זה תקין את הדופק אני מרגישה בעמידה בישיבה באיכלה אפילו מכנס תנוד לא יכולה ללבוש זה לוחץ איפה הדופק ומרגישה אותו ממש חזק אם אני שוכבת על הבטן מרגישה כמו רעד ממשו זז בבטן מהדופק החזק ביצעתי סיטי סטן ללא חומר ניגוד לא עזר חייבת לעשות עם חומר ניגוד הממצא היחיד שהיה בסיטי ללא חומר ניגוד זה עכירות. שומן. פרוטינאלי האפ זה קשור או לא ?!

לקריאה נוספת והעמקה

רואן שלום, תלונותיך אינן מכוונות לבעיה לבבית. אם התנודות בבטן מסונכרנות עם פעימות הלב, בדיקה גופנית של רופא אמורה לאבחן זאת. אם תחושת הפעימות אינה מסונכרנת עם פעימות הלב, יש לחפש סיבה אחרת. תודה על פנייתך לפורום

07/09/2018 | 22:46 | מאת: רואן

תודה רבה עך המענה אבל יש לי שאלה מה זה שגורם להרגשת דופק בבטן ובתקופה אחרונה אני מרגישה ושומעת את הדופק שלי כל הזמן בגב בבטן ברגל מה הסיבה לזה במיוחד בבטן מעל הטבןר באמצע דופק חזק חזק

שלום וברכה לפני ארבע שנים עברתי צינטור בעקבות התקף לב. כעת אני בריא נוטל אספירין,קרדילוק '1.25 ליפיטור 40 ו'טריטיסט 5 מ"ג .שאלתי אם מותר לי לקחת קונצרטה או רטלין?

לקריאה נוספת והעמקה

צחי שלום, אינני מכיר מידע קונקרטי, אך תרופות עם תכונות סטימולנטיות מעלות את הדופק ולחץ הדם ועלולות להעלות את הסיכון להפרעות קצב. יש לשקול את התועלת ואת נחיצות התרופה לשיפור התפקוד ואיכות החיים אל מול הסיכון הפוטנציאלי לתופעות לוואי. תודה על פנייתך לפורום

29/08/2018 | 08:56 | מאת: חן

שלום רב פונה בשם אבי בן 78 סובל מלב שנים רבות עבר מס צינטורים , ניתוח מעקפים ולפני כשנה החלפת מסתם עקב אי ספיקת לב לאחר הניתוח החל לחוש כאבים חזקים בכפות הרגליים לאחר הליכה קצרה בעת מנוחה קצרה הכאב חולף וחוזר חלילה אין כאב במנוחה או בעמידה אלא בהליכה בלבד לאן עליי לפנות לבדיקה/טיפול? האם יש קשר בין חולשת הלב לכאב ברגליים?

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום, התלונות המתוארות מכוונות במקום הראשון לתופעה הנקראת צליעה לסרוגין. לרוב נובע כתוצאה מהיצרויות בעורקים המספקים את הדם לרגל. ישנה אבחנה מבדלת. כדי להגיע לאבחנה יש לבצע בדיקה גופנית ולהכיר את שאר הרקע הרפואי. אם מדובר בצליעה לסרוגין, כירורג כלי דם הוא המיעץ המומלץ. תודה על פנייתך לפורום

18/08/2018 | 21:59 | מאת: רחל

שלום רב בבדיקת אקו לב שלי ניתנו התוצאות כדלהלן: בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאל בגודל תקין. תפקוד תקין של חדר שמאל, ללא הפרעה דיאסטולית. דפנותיו בעובי תקין. חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. עליות בגודל תקין. האאורטה העולה אינה מורחבת. אין עדות לקוארקטציה. מסתם מיטרלי: דלף טריוויאלי. מסתם אאורטלי מסוייד ומוצר במידה קלה 1.4.מסתם טריקוספידלי: דלף קל. לחץ ריאתי תקין. IVC תקין ברוחבו, תמט נשימתי תקין. ללא תפליט פריקרדיאלי. Mild aortic stenosis Good LV function Mild tricuspid regurgitation אבחנות אודה מאד על הסבר התוצאות ומה הטיפול בהמשך באם צריך

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום, בדיקת האקו מרמזת על היצרות קלה של המסתם האאורטלי, המפריד בין חדר שמאל של הלב לאבי העורקים. הממצא דורש מעקב תקופתי באקו והערכה קלינית תקופתית. כפי שנרשם פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר ולהמליץ על טיפולים מבלי להכיר את הרקע הקליני, ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר האחרות. תודה על פנייתך לפורום

18/08/2018 | 16:54 | מאת: יוסי רחמים אשקלון

שלום אני יוסי ליפני 21 עברתי הרוע מוחי הכול היה בסדר עין אספירין ליפני 3חודשים עברתי הרוע חוזר קל בת חולים שיבה קבעו שאני יקח פלויקס . היום אני מרגיש כבר יותר משלושה שבועות שהידיים ורגליים הירדמות לי . הרים זה הכדור פלויקס שגורם לידיים ולרגליים להרדם

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום, הפרעות בתחושה בידיים וברגליים אינן משניות לטיפול בפלביקס. ייתכן שנובע מהמחלה הבסיסית (ארוע מוחי, סוכרת וכד') או תופעת לוואי של תרופות אחרות כגון סטטינים (תרופות להורדת הכולסטרול) תודה על פנייתך לפורום

14/08/2018 | 23:44 | מאת: ליאור

היי ד״ר, השאלה שלי היא כזאת - בן 19 בריא בד״כ לא נוטל תרופות קבועות, לא מעשן ולא שותה משקאות חריפים. בחודש האחרון 3 פניות למיון עקב תחושת מחנק בגרון, תחושה שהריאות מנותקות מהגוף, דופק מהיר (טכיקרדיה), רעד ותחושת עילפון. א.ק.ג תקין, אולטרסאונד בטן תקין, צילום ריאות תקין ובדיקות דם בבה״ח תקינות מלבד: בבדיקת אולטרסאונד בטן נמצא כי הכבד מעט מוגדל Bilirubin total : 4 - Bilirubin Conjugated : 0.6 - Bilirubin Unconjugated : 3.5 - pO2 (mmHg) 27 (המינימום התקין - 83) Ceruloplasmin : 17.6 - רוב הרופאים שפגשתי קבעו כי מדובר בהתקף חרדה. המשכתי עם אותם מאפיינים הלאה ולמדתי קצת להכיל אותם, אבל לפני כ7 ימים התחילו להיות לי בנוסף לכך לחץ וכאב חד בצד השמאלי בחזה, כאבי ראש, חום קל, כאבי בטן מלווים בגזים בבטן, תחושת חום בבטן העליונה, תחושה, לחץ ומגע של דופק באמצע הבטן וחוסר יכולת לאכול. כל דבר שאני מכניס לפה זוכה לבחילה ותחושת בטן מלאה אף על פי שאני אוכל בקושי. כתמים אדומים תת עוריים התחילו להופיע לי פעם ב והם נעלמים מיד שאני שם לב אליהם. ירדתי גם לפחות 5 קילו בתקופה הזאת. בעקבות כך הלכתי מרצוני לאולטרסאונד דופלר פרטי. הממצאים שם הם שהאיברים בבטן תקינים, כולל הכבד (בגודל תקין). אך קשרי הלימפה מעט מוגדלים וצמוד לאיזור הקרדיה של הקיבה נמצא מבנה היפואקואי בגודל 3.6 ס״מ על 1.1 ס״מ. מלבד בדיקות הדם החריגות, כל שאר הבדיקות (כימיה, המטולוגיה כללי, המטולוגיה ספירת דם, וירולוגיה, אימונולוגיה) ללא חריגות. שאלתי היא האם אפשר לקשר בין התחושת חנק, דופק ורעד לכאבי הבטן שנוצרו בשלב מאוחר יותר, ולמה המאפיינים שלי מתאימים? לפני כן הייתי בסדר גמור ופתאום בפחות מחודש הכל התהפך. יש לי תור בנוסף בהמשך השבוע לאקו לב, יעוץ גסטרו, תפקודי ריאה ובשבוע הבא mri בטן עם חומר ניגוד. יש משהו מסוים שאני צריך לבדוק שעוד לא בדקתי? תודה על מענה.

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום, אוסף התלונות הלא ספציפיות והמתפשטות למערכות גוף שונות, אינן מתאימות לבעיה ראשונית של הלב. אם האק'ג במנוחה תקין ואקו לב ישלול מחלת לב מבנית, יש לשלול מחלה סיסטמית, דלקתית, זיהומית, אימונית (חיסונית) או אחרת. אם התלונה העיקרית היא דפיקות לב, בדיקת הולטר קצב הלב עם רישום התסמינים תוך כדי הבדיקה תשלול הפרעת קצב. תודה על פנייתך לפורום

14/08/2018 | 10:40 | מאת: SB

לפני חצי שנה עברתי ניתוח אורטופדי בכתף ובעקבותיו היה לי זיהום. לאחר מכן היה לי אירוע TIA ובירור נוסף ראו שהיה לי PE. בהמשך הבירורים אמרו לי שיש לי PFO מולד שצריך לסגור בצינטור. כעת שלחו לי זימון ל-TEE. עלי לציין שבעבר היה לי סרטן בבלוטת התריס אשר הוסרה במלואה, וכן מדי פעם יש לי בעיות בליעה. אודה באם תגידו לי מהן הסכנות בבדיקת TEE. ואם יש אפשרות לעשות בדיקה שהיא לא פולשנית. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

SB שלום, TEE היא בדיקה יחסית בטוחה ונותנת מידע חשוב לגבי האנטומיה וקיומו של PFO. תודה על פנייתך לפורום

היי, אני בת 24 ולפני כמה ימים התחילו לי כאבים בחזה. כל פעם זה מגיע בצד אחר ולפעמים גם כאב באמצע החזה. לפעמים הכאב מקרין ליד האם יש סיבה לדאגה? אוסיף, שלפני חודש וקצת חוויתי סוג של התקף חרדה עקב ירידה דרסטית במשקל ןעומס בעבודה עשיתי בדיקות דם והערך של הB12 היה נמוך מאוד וקיבלתי כדורים

לקריאה נוספת והעמקה

רינת שלום, בגיל כה צעיר, הסבירות שהכאבים נובעים ממחלה בעורקים הכליליים נמוכה מאד. הסיבות לכאבים בחזה מגוונות (קרומים, מערכת השרירים והשלד ועוד). ניתן לעדן את האבחנה בהתאם לאופי הכאב והשפעת התנוחה או הנשימה על הופעתו. תודה על פנייתך לפורום

07/08/2018 | 09:29 | מאת: דודו

שלום אני בן 21 עברתי צנתור שני לפני 3 חודשים בעורק הראשי Coraction of aorta הרחיבו לי את הסטנד שהיה מוצר בגלל שגדלתי(הצנתור הראשון היה בגיל 10) התחלתי לעשות ספורט ..הליכות ריצות , אמרו לי שאסור לי להרים משקולות כבדים וכו׳ רציתי לברר לגבי תרגילים עם משקל גוף בלבד.. כמו שכיבות שמיכה כפיפות בטן מתח.. האם מותר לעשות? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

דודו שלום, כפי שנכתב בפתיח, פורום זה אינו דן במומים מולדים במבוגרים. ההמלצות לביצוע פעילות גופנית תלויים בתוצאה שהושגה, במפל השארי על פני הקוארקטציה בלחץ הדם בגפיים העליונות ועוד. עליך להתיעץ עם הרופא המטפל בתחום המומים המולדים במבוגר. תודה על פנייתך לפורום

26/07/2018 | 23:28 | מאת: יהלי

בבדיקת אקו לב נכתב:" תפקוד דיאסטולי-בתבנית זרימה מיטרלית גל a גבוה מגל e המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי ( דרגה 1)" אני בת 52, ללא לחץ דם, ללא סוכרת, ללא עישון חשה חולשה. נצפה נוזל פריקאדיאלי קדמי בכמות מינמלית באותה בדיקה. הרופאים מתעלמים מממצא זה ואני חוששת שהוא יחמיר. מה נהוג לעשות בקרה כזה? מה היית ממליץ? כיצד ניתן למנוע החמרה? בברכת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יהלי שלום, הממצאים המתוארים בבדיקת האקו הם אקראיים ואין להם משמעות קלינית. הם אינם מסבירים את התלונות על חולשה. נוזל פריקרדיאלי בכמות מינימלית הוא פיזיולוגי ואינו מעיד על בעיה. גם הפרעה קלה בהרפייה היא חלק מההתבגרות, ולא נראה שיש צורך בטיפול ספציפי. תודה על פנייתך לפורום

23/07/2018 | 21:35 | מאת: יויו

במידה ושכחתי ליטול מנת בוקר של הכדורים הבאים: Aspirin 100 mg, Brilinta 90mg, Cardiloc 2.5mg,Tritace האם ליטול אותם עם הכדורים של הערב (ספירונולקטון, Tritace 1.25 מג)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליויו, כפי שרשום בעלון התרופות, במקרה ששוכחים ליטול תרופה, יש ליטול אותה כאשר נזכרים ולא ליטול מינון כפול, ולמחרת לשוב למשטר הנטילה הקבוע. אין ליטול מינון כפול של ברילינטה. לגבי שאר התרופות, לא נורא אם מרווח הזמן לנטילה הבאה יתקצר. תודה על פנייתך לפורום

20/07/2018 | 09:18 | מאת: גולדה

שלום רב, עברתי צינתור לפני עשרה ימים, נשארתי עם כאבים חזקים משורש כף היד שעולים עד הכתף. האם זה שכיח או להיות מודאגת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גולדה שלום, כאבים ביד אחרי הצנתור הם תופעה נדירה אך מתוארת. ייתכנו כאבים בעיקר אם בעת הצנתור היה ספזם בעורק (כווץ של דופן העורק) אשר הקשה על מעבר הצנתרים וגרם לכאבים בעת הפעולה. סיבות נוספות לכאב הן דימום שנספג בהדרגה או פגיעה בדופן העורק (שכיח בעיקר באזור המרפק) אם אין נפיחות או אודם ביד, הכאבים יחלפו. תודה על פנייתך לפורום

25/07/2018 | 08:39 | מאת: גולדה

תודה ד"ר קרנר על תשובתך המפורטת, שבועיים אחרי הצינתור הנפיחות ושטפי הדם ירדו, עדיין מרגישה כאב קל וסוג של הגבלה בפרק היד. להיות סבלנית עוד קצת או מצריך התייחסות רפואית. תודה.

איסכמיה בחומרה משמעותית ,בגודל בינוני בדופן אפיקלי,אנפרופיקלי אינפיורי אחורי וצדדי

לקריאה נוספת והעמקה

גאדי שלום, ממצאי המיפוי מעלים חשד שיש היצרות או היצרויות משמעותיות בעורקים הכליליים אשר אחראים על אספקת הדם ללב, ומצריכים התייחסות של הרופא אשר המליץ על ביצוע הבדיקה. אם לא ידוע על מחלת לב בעבר והעורקים הכליליים לא הודגמו קודם, יש לידע את רופא המשפחה בהקדם, בעיקר אם יש תסמינים של תעוקת חזה או קוצר נשימה. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לתשובות של בדיקות עזר מבלי להכיר לעומק את הרקע הקליני ואת ההתוויה לביצוע הבדיקה. תודה על פנייתך לפורום

בת 52, בבדיקת אקו לב במאמץ שבוצעה בקהילה לפני שמונה ימים נכתב:"ללא עדות קלינית ואקוקרדיוגרפית לאיסכמיה במאמץ טוב ודופק מירבי. נוזל פריקרדיאלי בכמות פיזיולוגית קידמי" בבדיקת אקו רגילה שבוצעה אתמול בבית חולים בלינסון נמצא:" הפרעת התכווצות ( היפוקינזיה, הסגמנט הספטו -אפיקלי על גבול האקינטי) באיזור האפקס. בתבנית זרימה מיטרלית גל a גבוה מגל e, המעיד על הפרעה ברלקסציה של חדר שמאלי ( דרגה 1)". EF 55%. בהיעדר עדיין מענה מקרדיולוג אני מבקשת שתסייע לי במענה על שתי השאלות הבאות: למה ממצאים אלה מכוונים? האם עלי לבטל טיול לחול למשך 5 ימים היוצא במוצאי השבת הקרובה? מודה לך על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

יהלי שלום, אין זה נדיר שיש תשובות אקו שונות (ולעיתים אף סותרות) בין מכונים ומבצעים שונים. ההחלטה אם לדחות את הנסיעה לא צריכה להיות תלויה בתשובת האקו אלא בהסתמנות הקלינית. ההחלטה תהיה שונה אם לדוגמה ידוע על אוטם בעבר והמצב יציב לעומת מצב בו יש תעוקת חזה חדשה. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לתשובות של בדיקות עזר מבלי להכיר את ההתוויה לביצוע הבדיקה ומבלי להכיר את הרקע הרפואי, פרופיל גורמי הסיכון, טיפול תרופתי, ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר הנוספות שבוצעו. תודה על פנייתך לפורום

06/07/2018 | 07:24 | מאת: יהלי

מודה לך על תשובתך המדוייקת

שלום. אני בת 27 כחודש וחצי לאחר לידה שלישית. במהלך ההריון השלישי הופיעו הרבה מקרים של קוצר נשימה ואף בלידה הייתי עם חום וקוצר נשימה ולכן נותחתי בקיסרי. לאחר הלידה קוצר הנשימה לא עבר ביצעתי אקו לב ואובחן יתר לחץ דם ריאתי 60 מ"מ. לאחר כשבועיים חזרו שוב על האקו ונצפה לחץ תקין כ25 מ"מ. כעת לאחר כ3 שבועות שוב מתחילה להרגיש קוצר נשימה,האם יתכן כי הלחץ חזר? יכול להיות ממאמץ? אם כן האם להמנע ממאמץ ולהמשיך בשיגרה? נורמלי שיתר לחץ דם ריאתי חולף וחוזר??

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, הריון ולידה כרוכים בשינויים המודינמיים ושינויים מהירים בנפח הנוזלים בתוך ומחוץ לכלי הדם. בהחלט ייתכנו שינויים בלחץ הריאתי הקשורים לתהליך ההריון והלידה. יחד עם זאת ייתכנו גם טעויות מדידה של הלחץ הריאתי במכוני אקו שונים. ישנן סיבות נוספות לקוצר נשימה כגון אנמיה וחזרה לפעילות גופנית לאחר מנוחה. ממליץ להיבדק על ידי הרופא המטפל אשר יפנה לבדיקות המתאימות. תודה על פנייתך לפורום

25/06/2018 | 06:38 | מאת: איציק

בגלל האישפוז והאיבחון של טכיקרדיה עלייתית החליפו לי את האוסמו אדלט לקרדילוק 1.25 מ"ג, 1 ליום. מאז אני מודד את לחץ הדם והדופק 3 פעמים ביום כדי לבדוק איך הגוף שלי מגיב לכדור החדש. לחץ הדם מאוזן. הדופק, ב 10 בדיקות שעשיתי הוא בין 49 ל 58. זה תקין? זה לא נמוך מדי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

איציק שלום, לא ניתן ליעץ לגבי טיפול תרופתי בלי להכיר באופן מקיף את המטופל וממצאי הבדיקות. באופן כללי ניתן לומר שקרדילוק (ושאר חוסמי הבטא) מאט את הדופק ומסייע בשליטה על הדופק כאשר הוא מהיר ובעת הפרעת קצב מהירה. כתוצאה מכך, כאשר הלב בקצב סינוס, הדופק איטי יותר. אם התחושה טובה ואין הפרעת הולכה באק'ג, הדופק המצויין בפנייה אינו איטי מידי. במינונים אלה, הקרדילוק אינו מהווה טיפול יעיל ביתר לחץ דם ולרוב לא יכול להחליף את הטיפול בחוסם סידן (אוסמו אדלט, ווזודיפ, אמלו ודומיהם) תודה על פנייתך לפורום

22/06/2018 | 10:45 | מאת: איציק

שלום, אני בן 73. אובחנה אצלי טכיקרדיה עילית והאלקטרו-פיזיולוג הציע צריבה. במקביל, שינה לי את הכדור ללחץ דם מאוסמו אדלט לקרדיולוק 1.25 מ"ג פעם ביום. האם הטכיקרדיה, ללא הפעולה הפולשנית, מסכנת חיים? האם הקרדיולוק מקטין או מבטל את הסיכון? בשורה התחתונה, האם היית מבצע את הצריבה או מסתפק בכדור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

איציק שלום, טכיקרדיה היא שם כללי לדופק מהיר. הטיפול הספציפי תלוי בסוג הפרעת הקצב, הסיכויים להצלחת הטפול ולסיבוכים הפוטנציאליים. לצורך יעוץ ספציפי יש להכיר את הרקע הקליני, התחלואה הנלווית, ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר. תודה על פנייתך לפורום

בעלי עבר צינטור .לפני שבוע. בעורק סתום ב70%בצד שמאל .ובעוד 3 שבועות יעבור צינטור בעורק נוסף שסתום 100% בצד שמאל. האם מותר וכדאי ללכת מעט ברגל.? יש נפיחות ברגל בחלק התחתון. היתה נפיחות גם לפני הצינתור. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום, ההמלצות אחרי צנתור לחזרה לשגרה ולפעילות גופנית הן אישיות ותלויות בהיקף המחלה הכלילית, בהתוויה בגינה בוצע הצנתור וממצאי הצנתור וההתערבות. לשם דוגמה, ההמלצות שונות עבור אדם שאושפז בעקבות אוטם ועבר צנתור דרך עורק המפשעה ועבור מטופל שהגיע ללא תסמינים לצנתור שבוצע דרך היד. רצוי לשאול את הרופא המצנתר או במחלקה המאשפזת. תודה על פנייתך לפורום

14/06/2018 | 06:42 | מאת: עומר

שלום. לפני כמה ימים מישהו צבט לי את החזה בצורה חזקה באזור הלב עם כל כף ידו . זה היה בצחוק.. אבל זה כאב . בימים שאחר כך כאב לי האזור . האם זה מסוכן ללב וכדאי לעשות בדיקה ? עכשיו זה לר כואב וכשאני מתאמץ לא מרגיש בעיה . תודה.

עומר שלום, הצביטה היא בעור, בתת עור ובשרירים שחיצוניים לצלעות, כך שאין סכנה ללב. תודה על פנייתך לפורום

10/06/2018 | 21:02 | מאת: ראמי

ערב טוב מה הסיבוכים שיכולים להיות שלאחר החלפת מסתם מיטראלי בבן אדם צעיר שהוא בריא לחלוטין ? האם החלפת מסתם מיטרלי יכולה לגרום להפרעות בקצב הלב ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראמי שלום, קשה לכלול בתשובה קצרה את מכלול הסיבוכים הפוטנציאליים של ניתוח לב פתוח להחלפה או תיקון של מסתם. ככל שהאדם צעיר יותר ובריא יותר, הסיכויים לעבור את הפעולה ללא סיבוכים גבוה יותר. בהחלט ייתכנו הפרעות קצב בעקבות ניתוח לב וגם בעקבות המחלה המסתמית לכשעצמה ללא קשר לניתוח. הפרעת הקצב השכיחה ביותר היא פרפור פרוזדורים. תודה על פנייתך לפורום

10/06/2018 | 13:29 | מאת: דן

שלום ותודה על התשובה הרופא נתן לי לעשות מיפוי לב במאמץ שהתור עוד חודש וחצי וקיים תור לאקו לב במאמץ ממש תוך כמה ימים העם זה כמעט אותו בדיקה

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום, באופן כללי על הרופא המפנה להסביר על הבדיקות ומטרתן. אין מדובר בבדיקות דומות. שתיהן בדיקות תפקודיות שיכולות באופן לא פולשני לזהות אזורים בלב הסובלים מחוסר באספקת דם. תודה על פנייתך לפורום

ב"ה על מה שהיה עד היום, שלא היו בעיות עם המעקפים.

נא ראי תשובה מטה. תודה על פנייתך לפורום

שלום רב. רציתי לשאול איך עושים צנתור לאדם שעבר מעקפים לפני 15 שנה, או כל אדם שעבר מעקפים, האם נכנסים גם למעקפים? ואם לא, אז האם רואים מה קורה במעקפים מבלי להכנס עם הצנתר, איך זה הולך? מדובר על שני מעקפים מבית החזה ואחד מהרגל. עד היום ב"ה הכל היה בסדר, כל המיפויי לב. בן אדם בן 64 בערך. האם יתכן שכך עוד הרבה זמן הוא לא יצטרך צנתורים? הוא במעקב, ומרגיש ככה ככה. בינתיים לא אמרו לו כלום, אבל בכל זאת רצינו לדעת על צנתור לאדם כזה. תודה רבה מירי

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום, אם יש צורך קליני, ניתן לבצע הדמיה של העורקים הכליליים ושל המעקפים באמצעות CT של הלב או באמצעות צנתור. אם בוצע שימוש בשני עורקי החזה בנוסף למעקפים וורידיים, לרוב הצנתור מבוצע דרך עורק המפשעה. חומר הניגוד מוזרק באמצעות צנתר אל פתח העורק הכלילי או אל פתח המעקף, ממלא את חלל העורק או המעקף ומצולם באמצעות מכשיר רנטגן.הצנתור אינו מבוצע באופן שגרתי כדי לראות את מצב המעקפים, אלא רק אם יש לכך התוויה קלינית. תודה על פנייתך לפורום

07/06/2018 | 10:52 | מאת: דן

שלום בן 43 חולה סכרת מגיל 20 משקל עודף לפני יומיים שריפה ביד שמאל כאב המום בחזה אקג תקין בדיקות דם הכל תקינות חוץ מבדיקת טרפומנין עד 14 יצא 16 המלצה בבית החולים בדיקות אקו לב ועוד .העם במקום לעשות את כל הבדיקות ולפי הרופאים אם סכרת והשמנת יתר אני בסיכון חלילה לא כדאי לעבור צינתור ולהיות יותר רגוע

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום, בנבדקים עם גורמי סיכון מרובים והסתמנות קלינית של תעוקת חזה עם עלייה בסמנים בדם, לרוב נדרשת הדמיה של העורקים הכליליים. על הרופאים המטפלים, בהתאם להתרשמות הקלינית להתוות את המשך הברור והטיפול. הדמיה אנטומית של עורקי הלב מבוצע או על ידי CT של עורקי הלב או באמצעות צנתור פולשני. בדיקות תפקודיות כגון מבחן מאמץ, מיפוי לב או אקו לב במאמץ יכולות לתרום אם אין מדובר בארוע כלילי חד. תודה על פנייתך לפורום

06/06/2018 | 19:12 | מאת: אורי

בן 69, בריא בדר"כ, אבחנה שקיבלתי בבדיקת אקג: ECG WITHIN NORMAL LIMITS SPORADIC APBs אבקש לדעת מה משמעות האבחנה

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום, הפענוח מציין כי תרשים האק'ג תקין וכי יש פעימות מוקדמות בודדות ממקור עלייתי ולא ממקור הסינוס. משמעות הפענוח תלויה במידה רבה בהתוויה לביצוע הבדיקה ובהסתמנות הקלינית. תודה על פנייתך לפורום

02/06/2018 | 13:16 | מאת: ראמי

היי יש לי שאלה יש ליצניחה של המסתם המיטרלי לפני שנתיים בערך עשיתי בדיקת אקו לב ונרשם לי בתוצאות שיש לי צניחה קלה של המסתם המיטרלי .. אני כמעט שנתיים פלוס עם הרגשה שחסר לי אוויר ... כאילו שאני לוקח נשימה מרגיש שלא נשמתי מספיק זה בא בהתקפים יש ימים שלא מרגיש שום דבר ויש ימים שיש לי קוצר נשימה אני רוכב אופניים במהלך פעילות גופנית לא מרגיש שיש לי קוצר נשימה קמו במצב מנוחה כאילו במצב מנוחה זה מפריע לי יותר ... אני כולי בן 23 עם משקל תקין ואין לי מחלות רקע בכלל מה אפשר לעשות עם קוצר הנשימה ?? הי אני הבנתי זה יכול להיות מתניחת המסתם

לקריאה נוספת והעמקה

ראמי שלום, אם אכן יש צניחה של המסתם המיטרלי (יש איבחון יתר של המצב), בהעדר דליפה או הפרעה לתפקוד המסתם, קוצר הנשימה אינו קשור. ייתכן שאתה חווה פעימות מוקדמות המסבירות את התחושות במנוחה. ניתן לבצע הולטר קצב הלב עם רישום תסמינים כדי לוודא זאת. תודה על פנייתך לפורום

04/06/2018 | 18:31 | מאת: ראמי

יש לי דליפה מינימלית מה שנכתב בתוצאות

01/06/2018 | 07:08 | מאת: אתי

האם קיים קשר בין נטילת מיקרופירין 100 מתמשכת לבין שיעול טורדני שנמשך כבר כמה חודשים ? נשללו כבר גורמים קודמים לשיעול

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום, אספירין לעיתים נדירות עלול להחמיר או לגרום לתופעות דמויות אסתמה ולשיעול. במקרים אלה, לרוב השיעול מלווה גם בממצאים האזנתיים-צפצופים אקספירטוריים. שיעול טורדני הוא תופעת לוואי אופיינית (די נדירה) לתרופות מקבוצת מעכבי ACE. תודה על פנייתך לפורום

29/05/2018 | 18:35 | מאת: גדעון

שלום, בדו"ח נכתב חדר שמאלי תקין בגודלו,דפנותיו תקינים בעוביים.התכווצות תקינה של כל הסגמנטים.ef -60% .תפקוד מסתמי תקין.הודגם FALSE TENDUM באפקס. היפרקנזיה של כל הסגמנטים שהודגמו,באקו מיד בסיום המאמץ. מבחן אקו במאמץ ללא עדות לאיסכמיה. אודה מאוד על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

גדעון שלום, בפניה אין שאלה, לכן קשה לדעת מהי התשובה המבוקשת. הבדיקה תקינה. תודה על פנייתך לפורום

29/05/2018 | 22:44 | מאת: גדעון

ראשית תודה רבה.לא ברורה המשמעות של המונח באנגלית.תודה.

27/05/2018 | 20:09 | מאת: שרה

בבדיקת דם יצא לי שיש לי הומוציסטאין גבוה, הערך 28,עד כמה זה מסוכן? מה עלי לעשות בעניין? האם הליכות עוזרות במצב זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום הומוציסטאין קשור באופן סטטיסטי לארועים תרומבוטיים ולטרשת בגיל צעיר. נטילה של חומצה פולית מורידה את רמת ההומוציסטאין בדם אך לא משפיעה על הארועים הקליניים. הליכה לא תשנה את רמות ההומוציסטאין. תודה על פנייתך לפורום

שלום, האם ייתכן שהכדור עשוי לגרום לתופעות לוואי אחרי שנתיים של שימוש והאם מתח מסויים בראש,בחלק הקידמי שלו ולחץ באיזור המצע וקושי להזיז את העיניים יכולים להגרם משימוש בכדור? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

איתן שלום, לכדורים שונים יש פרופיל ייחודי של תופעות לוואי. באופן עקרוני ייתכן שתופעות לוואי מופיעות אחרי שימוש ממושך בתרופה מסויימת. תודה על פנייתך לפורום

שלום, עברתי אתמול צנטורלב שיצא תקין.לאחר לחצים בחזה וכאבים בלסת, והיסטוריה משפחתית. היום יש לי מיחושים בחזה ותחושת אי נעימות, האם זה תקין? מתי זה אמור לחלוף? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום, בעקבות צנתור כלילי שלא הדגים מחלה משמעותית וללא התערבות, לא צפוי שינוי בהרגשה ובתחושת הכאב. ייתכן שמקור הכאבים אינו לבבי. ישנם מקרים נדירים בהם ההיצרות בעורקים אינה קבועה אלא נובעת מכווץ (ספזם של העורק) תדוה על פנייתך לפורום

29/05/2018 | 23:31 | מאת: מענה לכאבים לאחר צנטור

תודה על המענה המהיר, אשמח לדעת למי אני צריכה לפנות למנוע את הכאבים, האם אורתופד או קרדיולוג? נכון להיום, שבוע אחרי, עדיין חשה כאבים בחזה. תודה

18/05/2018 | 07:20 | מאת: הקטור

שלום ! בן 70. לפני שבוע עברתי צנתור לב טיפולי, עורקים כליליים דרך עורק פמורלי ימני : LM תקין LAD טרשת קלה LCX טרשתי חסימה תת-מלאה של M2 (עורק גדול ודומיננתי ) לאחר מספר ניסיונות להעברת תילים שונים הועבר תיל בעזרת מיקרוקטטר, נופח בלון 1.5/15 מ"מ ולאחריו2/20מ"מ והושתלDES בקוטר 2.5/30מ"מ בתוצאה סופית טובה. בסיום הצנתור העורק נסגר ע"י אנגיוסיל, ללא סיבוכים. רשימת התרופות שאני נוטל: m"g 20 OMEPRAZOLE / LOSEC m"g 5 RAMIPRIL / TRITACE m"g 75 CLOPIDOGREL / PLAVIX m"g80 ATORVASTATIN / LIPITOR m"g 100 ACETYLSALICYLIC ACID ASPIRIN מבקש לדעת : 1. מתי אפשר לחזור לקיים יחסי מין? 2. הנני נעזר בגלולות מ"גSILDENAFIL ERECTOL 50 . האם מותר לי להמשיך עם זה ? בתודה מראש, הקטור

לקריאה נוספת והעמקה

הקטור שלום, אם הצנתור לא בוצע בעקבות אוטם, והדרגה התפקודית מאפשרת עליית שתי קומות ללא תעוקת חזה וללא נשמת משמעותית, ניתן לחדש פעילות מינית. השימוש בתרופות לשיפור התפקוד המיני מותר אם לא נוטלים תרופות מקבוצת הניטרטים (כגון מונוקורד, מונולונג, קורדיל, ספריי איזוקט ואחרות) תודה על פנייתך לפורום

בדיקת הולטר 24 שעות. הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית – 48 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית – 107 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת – 64 פעימות לדקה. VPB מרובים המהווים 0.4% מסך ה QRS בתקופת המעקב. APC בודדים. אירוע יחיד קצר של DROPPED BEAT . SLOW VT בתבנית שיכולה להתאים ל- SINO ATRRIAL BLOCK 1ST DEGREE AV-BLOCK

לקריאה נוספת והעמקה

מאיר שלום, בתשובה המצוטטת אין עדות להפרעת קצב מורכבת או מתמידה. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקת עזר מבלי להכיר את ההתוויה לביצועה וללא התייחסות להקשר הקליני הרחב. משמעותן של פעימות מוקדמות תלויה בהסתמנות הקלינית, בהיסטוריה הרפואית ובתפקוד החדר השמאלי. תודה על פנייתך לפורום

02/05/2018 | 08:48 | מאת: סיגלית

שלום רב לדוקטור. שאלה בבקשה? לפני 10 חודשים הייתי במיון עקב התקף חרדה בגלל פעימות מוקדמות נבדק טרופונין והיה כתוב : קטן מ13??? ובסיכום היה כתוב טרופונין שלילי. האם עליי להיות מודאגת????? נורא מבוהלת לא מבינה במדדים. לפני יומיים ביצעתי בבית חולים אסותא באופן פרטי ושם התוצאה הייתה 0.000 . הבנתי שכל מקום בודק אחרת . אשמח לתשובתך תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת הטרופונין תקינה בשתי הבדיקות. ערכי הסף משתנים על פי הקיט שבשימוש על ידי המעבדה. הערכת הסיכון למחלת לב תלויה בגורמי הסיכון, בהסתמנות הקלינית, בממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות עזר נוספות. תודה על פנייתך לפורום.

שלום,דוקטור! אני בת 55.ברקע יתר לחץ דם.לאחרונה סובלת מכאבים בחזה וקוצר נשימה. בבדיקת אקו במאמץ.הבדיקה תקינה פרט ל: Left ventricular diastolic dysfunction. וגם: Mild pulmonary hypertension witch 38 mm Hg מהי משמעות האבחנה הזאת?עד כמה היא חמורה?האם יש טיפול לכך? האם יש צורך בהדמיות נוספות?בצינטור? תודה. דינה

פרט כאן את שאלתך למושלום,דוקטור! שלחתי אליך אתמול שאלה ועשיו אני שולחת לך את כל מה שכתוב בתוצאות הבדיקה ואשמח מאוד,מאוד שתכוון אותי למי לפנות עם הבדיקה הזאת ועד כמה דיספונקציה דיאסטולית חמורה והאם יתר לחץ ראיתי הוא התוצאה של הדספונקציה הדיאסטולית. LVEDd=49.00 , ED posterior wall thickness=10.00, ED interventricular septum thickness=10.00,LA end diastolic diameter=36.00, AO root diameter=25.00, ascending aorta diameter=29.00, Estimated LVEF=60.00. Echocardiogarphic Summary: No evidence of left ventricular hypertrophy(L.V.H).Normal LV chamber size. Normal LV systolic function. Left ventricular diastolic dysfunction, impaired relaxation normal mitral valve appearance. Minimal mitral regurgitation. Normal aortic root diameter. Normal aortic valve appearance. Normal right ventricle size. Normal appearance of tricuspid valve. Trace tricuspid regurgitation. The IVC is normal. Mild pulmonary hypertension with 38.00 mmHg PA pressure. No evidence of pericardial effusion. No pleural effusion. Stress echo: Bruce protocol.Max workload 7 mets (4 min), stage 2. Max achieved HR: 160/min(98% of max predicted). Max BP:150/80 mmHg. No chest pain, no dysnope. On ECG: ST depression. On echo no wall motion abnormalities. Normal LVEF augmentation at stress. תודה רבה. מחה

דינה שלום, הבדיקה מעידה על הפרעה קלה בהרפייה של הלב. ממצא שכיח מאד בהתאמה לגיל, בעיקר בנשים הסובלות מיתר לחץ דם. גם הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה משנית להפרעת ההרפיה. הטיפול בדרך כלל כולל איזון של לחץ הדם, ואם הדופק לא איטי מידי גם חוסמי בטא. על פי בדיקות ההדמיה הבלתי פולשניות אין התוויה לביצוע צנתור. יש לשלול סיבות נוספות לקוצר הנשימה כגון עודף משקל או כושר גופני ירוד (הגעה לדופק מטרה אחרי 4 דקות במבחן המאמץ ובעומס נמוך) קרדיולוג סביר ואף רופא משפחה יכולים לתת מענה מצויין. תודה על פנייתך לפורום

23/04/2018 | 15:39 | מאת: אלמוג

שלום ד"ר נכבד צינטור 2014 נסיון טיפולי RCACTO לא צלח. צינטור 2016 אותה אנטומיה עם D50%/ אקו לב תפקוד סיטולי תקין ללא מחלת מסתמים 26.11.17 מיפוי לב פגם פרפוזיה קבוע בטריטוריה של RCA-CTO ללא פגמי פרפוזיה הפיכים. שאלתי: מה פרוש תוצאת המיפוי ? מה הסיכון שלי וכיצד למנעו? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אלמוג שלום, תוצאות המיפוי הן בהתאמה לאנטומיה של העורקים הכליליים. דרגת הסיכון נקבעת מגיל, היקף המחלה הכלילית, חומרת וגודל האזור האיסכמי (צלקתי) תפקוד החדר השמאלי ואיזון מיטבי של גורמי הסיכון באמצעות שינוי התנהגותי וטיפול תרופתי מתאים. ניתן להקטין את הסיכון באמצעות הערכה נכונה וטיפול מתאים. תודה על פנייתך לפורום

22/04/2018 | 16:16 | מאת: אייל

אני גבר בן 48, בריא בדרך כלל. מזה זמן שאני סובל מתעוקת חזה, בעיקר בשעות הבוקר אחרי הליכה קצרה (בעבודה) או טיפוס במדרגות. התעוקה מאופיינת כלחץ בבטן העליונה ומקרינה לכיוון קדמת הצוואר, והרגשה כללית לא טובה. כשאני מתיישב ונח התחושות נעלמות. אך התחושות חוזרות בכל פעילות "קטנה". כמעט בכל יום בשעות הערב אני מתאמן - אני רץ כ-5 ק"מ, או אימון אירובי אינטנסיבי אחר, וזאת ללא כל בעיה - ללא כאבים וללא תחושות "לא טובות". עברתי בדיקות דם - פרופיל השומנים שלי מצויין - LDL נמוך, HDL גבוה וכולסטרול כללי נמוך. גם ערכי הטריגליצרידים נמוכים. עברתי אקו-לב ומבחן מאמץ (לפני חצי שנה), גם שם לא היו בעיות מיוחדות. אני קצת אובד עצות בשלב זה, לא מזמן הייתי אצל קרדיולוג שפטר אותי ב"אין לך כלום"... אני יודע שמשהו לא בסדר, ואני יודע שאם אפנה שוב למבחן מאמץ, אעבור בלי בעיה, כי אני בכושר טוב. חוץ מלהחליף קרדיולוג... מה עוד ניתן לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אייל שלום, האבחנה תלויה במידה רבה בתאור התסמינים, בסיפור הקליני ובבדיקות העזר השונות. כאשר תאור התסמינים אינו עקבי וסותר, קיים קושי באיבחון. בדיקות עזר, לרבות מבחן מאמץ (בנוכחות אק'ג תקין במנוחה), יכולות לחזות בצורה טובה מאד את דרגת הסיכון ולהעריך את הדרגה התפקודית. לא סביר שתהיה היצרות קבועה בעורק כלילי שתאפשר בשעות מסויימות ביממה לבצע פעילות בעצימות גבוהה ובשעות אחרות להגביל בצורה קשה את המאמץ. גם החלפת קרדיולוג לא תשנה את הפרדוקס. ניתן לבצע בדיקות נוספות, אנטומיות אשר כרוכות בחשיפה לקרינה ו/או לחומר ניגוד, והן אינן מותוות במצבך. תודה על פנייתך לפורום

20/04/2018 | 19:32 | מאת: אספרין

אחרי c/t הרופאה החליטה לתת לי אספרין אחרי עשרה ימים החל דימום חזק מהאף כולל הקאת דם וחולשה אושפזתי וגרסתם של הרופאים שהדבר נבע מלקחית אספרין עשרה ימים בדיוק .נרולוג בבית חולים המליץ להמשיך באספרין ואני פוחדת ומתלבטת . מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החלטה על מתן טיפול לדילול הדם נלקחת בהתחשב בסיכון לארועים תרומבוטיים כגון אוטם בשריר הלב או ארוע מוחי כנגד הסכון להתפתחות דימום. אם היה ארוע לב או ארוע מוח לאחרונה, הסיכון להישנות גבוה ויש התוויה חזקה לטפול באספירין. לעומת זאת אם היה דימום מסכן חיים, יש לשקול חלופות בהתאם למקור הדימום. עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל. תודה על פנייתך לפורום

17/04/2018 | 14:34 | מאת: דניאל

ד"ר יקר, אנא השב לי על שאלתי תוך הנחה כי כל הנכתב בה מדוייק לחלוטין: בן 59, סוכרתי מאוזן, פעימות מוקדמות מדי פעם. ביולי אשתקד חוויתי לראשונה פ.פ שהסתיים ספונטנית לאחר שעות אחדות. קיבלתי קסטרלו. לאחריו עוד שני פרפורים שאף הם הסתיימו כמו הראשון. מזה 7 חודשים שהפרפור לא שב, למעט אפיזודות מועטות הנמשכות עד 5 שניות. הקסטרלו גורם לי לשטפי דם נרחבים בשוקיים. האם יהיה נכון להפסיק עם הקסטרו ולחזור לאספירין ובמידה ומתחיל פרפור אטול מיידית את הקסטרלו שהבנתי שמגיע לשיא השפעתו תוך 3 שעות? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום, כדי להפחית באופן משמעותי את הסיכון לארועי מוח, יש ליטול טיפול נוגד קרישה באופן קבוע ולא רק כאשר מורגש פרפור קלינית. תודה על פנייתך לפורום

12/04/2018 | 13:47 | מאת: שושי

שלום, גיל 29. רציתי לשאול: יד שמאל תפוסה מאתמול בערב והחמיר היום בבוקר. אפילו תנועות קלות ולא חדות כמו לסובב הגה בנהיגה היה לי כואב. קראתי בגוגל וזה הראה על בעיה לבבית... בזמן האחרון יש לי לחץ דם גבוה שבגללו נפלתי פעמיים ודופק מהיר. יש רגעים של סחרחורות כמעט כל יום. האקג תקין.. תור לקרדיולוג עוד שבועיים ותור לאקו לב ומאמץ עוד שבוע וחצי.האם ללכת לרופא גם היום בגלל שהיד נתפסה? מקודם שמתי משחת ולטרן שהרגיע את השריר מעט- השאלה אם המשחה משפיעה עדיין לדעתך זה קשור ללב? או שזה שהעא משפיעה זה אומר שזה לא קשור ללב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שושי שלום, הסבירות שמקור הכאבים מהלב בגילך נמוכה מאד. תודה על פנייתך לפורום

שלום, מה משמעות "א.ק.ג. במנוחה: סינוס ברדיקרדיה" במיפוי הלב שלי: בן 71, בריא וללא תרופות,הופניתי בעקבות רקע משפחתי. תוצאות: משך המאמץ: 9:35 דקות. מאמץ הופסק: שלב 4 עקב דופק מטרה. כאבים בחזה: לא.תגובה המודינמית: דופק במנוחה 55, בשיא מאמץ 150. לחץ דם במנוחה 110/80, בשיא מאמץ 145/80. 101.1% מהדופק המירבי. Mets: 8.0. א.ק.ג. במנוחה: סינוס ברדיקרדיה. א.ק.ג. במאמץ: ללא צניחות ST. פרפורזיה מיוקרדיאלית: הודגמה פרפורזיה מיוקרדיאלית תקינה בכל הדפנות באנליזה ויזואלית וכמותית. תפקוד חדר שמאל תקין. דפנות חדר שמאל: חדר שמאל תקין בגודלו לאחר מאמץ. התכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה לאחר מאמץ.תגובה קלינית למאמץ: לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית למאמץ: לא איסכמית. המיפוי: תקין. ממצאי המיפוי: אין עדות לאיסכמה. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה. תודה ד"ר.

לקריאה נוספת והעמקה

דון שלום משמעות המילה ברדיקרדיה היא דופק איטי. אם מקור הדופק תקין (סינוס) ותגובת הדופק למאמץ תקינה, גם אם הדופק איטי במנוחה, אין הדבר פתולוגי. תודה על פנייתך לפורום

25/03/2018 | 21:29 | מאת: מיכאל

עברתי צנטור עם סטנט לפני 12שנה ולקחתי פלוויקס , לפני חודשיים עברתי צנטור עם 3 סטנטים , ונתנו לי גם אליקוויס . העם אפשר לקחת גם פלוויקס ואליקוויס ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכאל שלום, במטופלים עם פרפור פרוזדורים ומחלת לב כלילית שהצריכה השתלה של סטנטים, יש צורך בטפול משולב- טיפול נוגד טסיות למניעה של תרומבוזיס בסטנט, וטיפול המעכב את מערכת הקרישה כדי להפחית את הסיכון לארועי מוח. הטיפול המשולב מעלה את הסיכון לדמם אך נחוץ לתקופה מסויימת. משך הטיפול בפלביקס ייקבע על ידי הקרדיולוג המטפל. הטיפול באליקויס (אם אכן יש התוויה בשל פרפור פרוזדורים עם סיכון מוגבר לארועי מוח) הוא לתמיד. תודה על פנייתך לפורום

22/03/2018 | 23:50 | מאת: רמי

בן 72, בריא, ללא תרופות, כל בדיקות הדם תקינות, פעיל פיזית ומנטלית. הופניתי בעקבות כאבי חזה לא תעוקתיים בשמאל, והיסטוריה משפחתית (אב נפטר בגיל 56, אח צונטר בגיל 65). ביצעתי מיפוי לב במאמץ שממצאיו אם הבנתי נכון תקינים, וסקירת סידן בעורקים הכליליים שממצאיו מדאיגים אותי: * סיכום מיפוי הלב: תגובה קלינית למאמץ: לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפיה למאמץ: לא איסכמית. איכות ההדמיה: מצוינת. המיפוי: תקין. ממצאי המיפוי: אין עדות לאיסכמה. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה. בהשוואה למיפוי ב- 2012 אין שינוי. ארטפקט: אין. * סקירת סידן בעורקים הכליליים: קצה הלב בזמן ההדמיה: 60. איכות ההדמיה: טובה מאוד. הודגמו משקעי סידן בדופן של - סה"כ 89 (11-100 = טרשת קלה). RCA (15)LCX(20) LAD (54) * סיכום המיפוי + סקירת הסידן: הממצאים מצביאים על טרשת כלילית לא חסימתית קלה, ופרפוזיה מיוקרדיאלית תקינה. ** שואל: מה מצבי? מה נכון עוד לבדוק? לטפל? צינטור? תודה.

24/03/2018 | 11:34 | מאת: רמי

מוסיף: מה נוסף לבדוק או לעשות כש - BMI 24 תקין, מעולם לא עישנתי, אין סוכרת, לחץ דם במנוחה 110/73, שומני דם - כולסט'166, טריג'129, HDL45, NON121, LDL95. תודה.

רמי שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין לתת המלצות על סמך בדיקת עזר בלבד. תשובת המיפוי המצוטטת מראה כי אספקת הדם ללב תקינה, ואין רמז להיצרות משמעותית בעורקי הלב הראשיים. מדד הסידן נמוך ואין זה מפתיע או מדאיג שיש מעט טרשת בגיל 72 (ממצא כמעט אוניברסלי). בוודאי שאין התוויה לביצוע צנתור. יש שימליצו על מינון נמוך של סטטינים ללא קשר לרמות הכולסטרול בדם. תודה על פנייתך לפורום