פורום קרדיולוגיה וצנתורים

פורום "קרדיולוגיה וצנתורים" יעסוק בשאלות הנוגעות למחלת לב כלילית, גורמי הסיכון להתפתחותה, בעיות במסתמי הלב, וכן בהיצרויות של עורקי התרדמה. הפורום לא יעסוק בשאלות הנוגעות להפרעות בקצב הלב, בבעיות לב בילדים, ובמומים מולדים במבוגרים.
4288 הודעות
3884 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים

פורום "קרדיולוגיה וצנתורים" יעסוק בשאלות הנוגעות למחלת לב כלילית, גורמי הסיכון להתפתחותה, בעיות במסתמי הלב, וכן בהיצרויות של עורקי התרדמה. הפורום לא יעסוק בשאלות הנוגעות להפרעות בקצב הלב, בבעיות לב בילדים, ובמומים מולדים במבוגרים.
06/10/2019 | 16:56 | מאת: שרה

שלום אני בת 80 מבקשת לדעת לפי הכתוב באקו לב, האם יש דחיפות בביצוע צינתור? והאם חייבים צינתור? סיכום אקו לב: חדר שמאלי בגודל תקין והתכווצותו הגלובלית והאיזורית שמורה. חדר ימיני בגודל והתכווצות תקינה. מסתם אורטלי מסוייד עם היצרות קשה ודלף קל. אנולוס מיטרלי מסויד מאד עם מפל בינוני על המסתם ודלף קל. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. עדות ליתר לחץ דם ריאתי קל. הגדלה של העלייה השמאלית . אודה לתשובתכם. שרה

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום, נהוג להציע התערבות במסתם האאורטלי כאשר ההיצרות האאורטלית קשה, גורמת לתסמינים מגבילים, וכאשר הטיפול בהחלפת המסתם צפוי להקל על התסמינים בסיכון סביר. אם ההיצרות מוגדרת כחמורה (חשובה גם דרגת החומרה), חשוב לאפיין את התסמינים ואת הקשר שלהם להיצרות. לגבי דרך ההחלפה, בצנתור או בניתוח יש להכיר את הפרטים האנטומיים, חומרת המחלה של המסתמים האחרים, קיומה של מחלה כלילית ותוצאות של בדיקות נוספות (CT של הלב ושל העורקים הפריפריים) תודה על פנייתך לפורום

06/10/2019 | 16:15 | מאת: לי

היי ד"ר האם ביתר לחץ דם ריאתי הגיוני שיהיה דופק נמוך (בין 38-42 ספורטאי) ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום, יתר לחץ דם ריאתי הוא ספקטרום גדול של מצבים עם סיבות מגוונות. ייתכנו מצבים בהם הדופק איטי, למרות שבדיקת האקו מראה עלייה מסויימת בלחץ הריאתי. תודה על פנייתך לפורום

29/09/2019 | 10:41 | מאת: אמיר

שלום רב בתאריך 5/2018 עברתי אירוע לבבי ושמו לי 3 תומכנים. קבלתי לקחת אספרין 100 מ"ג+ברלינטה 90 מ"ג שתרופה זו ניתנה לי למשך שנה. לאחר שנה נשארתי רק עם האספרין. בחודש 10/18 עברתי אירוע לבבי שני.התברר שהתומכן נסתם. לכן קיבלתי לקחת אספרין 100 מ"ג + אפיינט 10 מ"ג שגם האפיינט ניתן לי לשנה.נאמר לי שאצטרך לקחת לכל החיים את האספרין + תרופה נוספת שנוגדת טסית. בימים אלו מסתיים לי האישור לאפיינט והקרדיולוגית שלי בביקורת אמרה לי שאגיש בקשה לקופת החולים לאישור האפיינט לכל החיים ואם לא אקבל שאעבור לקחת פלביקס 75 מ"ג בתוספת לאספרין במינון 75 מ"ג. לכל החיים. הגשתי בקשה לקופת החולים אך היא דחתה את הבקשה בטענה שלאחר שנה האפיינט לא נמצא בסל הבריאות. יש לי ביטוח פרטי לתרופות שלא בסל הבריאות וחשבתי להפעיל אותו כדי להמשיך לקבל את האפיינט.. שאלתי היא מה עדייף לקחת בשילוב עם אספרין? להמשיך עם האפיינט 10 מ"ג או לעבור לפלביקס 75 מ"ג (בשילוב עם אספרין 75 מ"ג) כדי למנוע אירוע לבבי נוסף עקב כך שגופי מייצר טסיות על התומכנים שנמצאים אצלי. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

אמיר שלום, אין מידע התומך בנטילה של אפיאנט למעלה משנה. לפני יעוץ פרטני יש לדעת מה הייתה הסיבה לחסימה בסטנט והאם הייתה גם היצרות נשנית בנוסף לתרומבוזיס. יש גם להכיר את סוג ההתערבות, מעורבות של ענפי צד ומיקום הסטנט לפני החלטה פרטנית. לעיתים ניתן להסתפק רק באספירין (למרות הארוע הקודם). ישנה אפשרות למדוד את מידת עיכוב הטסיות על ידי פלביקס באמצעות בדיקת Verify now. אם הפלביקס גורם לעיכוב יעיל של הטסיות, ויש התוויה להמשך טפול כפול לעיכוב הטסיות, ניתן להמשיך טפול במשלב של אספירין ופלביקס. תודה על פנייתך לפורום

28/09/2019 | 21:54 | מאת: ירון

שלום במקרה ורופא שיניים מזריק בטעות מאלחש, ללחי במקום לחיך, האם זה מסוכן? במקרה וחומר ההרדמה חודר לזרם הדם?

לקריאה נוספת והעמקה

ירון שלום, המינונים של החומר המאלחש לרוב נמוכים ואין להם השפעה סיסטמית גם אם ניתנים ללחי ובכל מקרה הסיכון הוא בעת השפעת החומר והוא פג מהר. תודה על פנייתך לפורום

28/09/2019 | 12:31 | מאת: ז'אק בן ישי

שלום דר קרנר. צנתרת אותי ברמבם לפני שבוע, ומתוכננת לי נסיעה של 12 יום לויאטנם בעוד 3 חודשים. הטיסה ישירה להונג קונג ( טיסה של 9.5 שעות). האם מותר לי? האם עלי להיערך ובאיזו דרך? האם לקחת איתי לנסיעה מסמכים רפואיים ואקג אחרון? אודה לתשובותיך המקצועיות. תודה, ז'אק בן ישי.

לקריאה נוספת והעמקה

ז'אק שלום, אחרי צנתור בעקבות ארוע כלילי חד, רצוי להימנע מטיסות ארוכות לחו"ל למשך מספר חודשים בעיקר בשל שיקולים של ביטוח רפואי והסיכון המוגבר להזדקק לאישפוז חוזר. הטיסה עצמה אינה בעייתית אם תפקוד הלב תקין וההרגשה הכללית טובה. כדאי תמיד לשאת בקובץ סרוק את תרשים האק'ג ואת המסמכים הרפואיים גם בארץ וגם בחול. תודה על פנייתך לפורום

26/09/2019 | 14:48 | מאת: מ

שלום רציתי לשאול האם יכול להיות גוש גדול בצוואר מתחת לבלוטת התריס שלוחץ על עורק הריאה? וגורם לקוצר נשימה חמור .האם זה יכול לקרות ואם כן האם אפשר לנתח במצב כזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום למ. את היחסים בין הגוש לעורק הריאה ניתן לראות בבדיקת ה CT. חשוב לדעת מהו טיב הגוש כדי לתת יעוץ פרטני לגבי האופציות הטיפוליות. תודה על פנייתך לפורום

26/09/2019 | 12:34 | מאת: שאלה חוזרת

בהמשך לשאלותי אודה לקבלת תשובה האם לחץ דם ריאתי 37 ממ"כ הינו משמעותי ? להלן בדיקת אקו ערך ערך נורמלי למבוגר אאורטה עולה 37 34 - 21 שורש האאורט 37 37 - 20 פרוזדור שמאלי 41 40 - 19 שטח פרוזדור שמאלי 21 18 - 16 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 35 40 - 23 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 50 54 - 35 עובי המחיצות בין חדרית 13 11 - 06 עובי דופן אחורית 10 11 - 06 סיכום: חדר שמאל אינו מורחב הסמפטום מעובה התכווצות הגלובלית תקינה מקטע פליטה מוערך % 60-55, הפרעה בולטת בהתכווצות האיזורית עליה שמאלית מורחבת במידה קלה, חללי לב ימניים גודל תקין, התכווצות תקינה של חדר ימין, שורשי האאורטה ברוחב גבולי, האאורטה העולה מעט מורחבת, המסתם האאורטלי מסוייד פתיחתו טובה, אי ספיקה מיטרלית מזערית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה, עדות ללחץ דם ראתי קל, הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב 37 ממ"כ הוריד החלול התחתון אינו מורחב הודגם תמט שאיפתי תקין לא נמצא תפליט פריקרדיאלי תודהההההה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם לחץ הדם מוגבר בעקבות התסחיף הריאתי הממצא דורש מעקב תקופתי כדי לוודא כי הלחץ הריאתי אינו עולה עוד. לא ניתן לענות בפשטות האם ערך מסויים הוא משמעותי מפני שחשובה גם הסיבה לעלייה בלחץ. לרוב עלייה קלה בלחץ הריאתי אינה גורמת לתסמינים. תודה על פנייתך לפורום

25/09/2019 | 14:21 | מאת: יובל

בכמה ימים האחרונים בכל פעם שאני מתיישבת הבטן מתחת לחזה ומעל הפופיק (בערך באיזור הזה) מתחיל לקפוץ ולרעוד היציאות שלי תמיד היו רכות ומיד אחרי ארוחה ואפילו גם בלי ארוחות אני יצאת בשרותים לפחות 5-6 פעמים ביום ואוכלת מעט אשמח לדעת מה משמעות הקפיצות האלה והאם אני צריכה ללכת להיבדק

לקריאה נוספת והעמקה

יובל שלום, אם תנועות הבטן אינן בתדירות של דופק הלב, מקורן לא בלב אלא במערכת השרירים הבטנית. תודה על פנייתך לפורום

שלום יש לי בעיות בכלי הדם, בעורק הצוואר צד אחד היצרות 25%,ובבצד השני החלה אי סדירות באיזור אינטימה, לפני4 שנים עברתי אירוע רפרוף עליות, ישנו MVP י.ל.ד יתר שומני דם קרסול ימין נפוח דרך קבע ,לא אובחן הגורם, בעבר הרחוק 1998 התגלה במקרה בדופלר, DVTישן דו צדדי מאחורי הברכיים הטיפול שאני לוקח הוא ליתר.ל.ד ליפידים קרדילוק, טמבקור אומפרדקס טריטייס ומיקרופירין עקב צורך לעקירות שורשים, נקבעו לי תורים, בחודש יולי היה תור ולקראתו הפסקתי את המיקרופירין לשבוע,לבסוף לא בוצעה עקירה כי הרופא לא בא בחודש אוגוסט שוב הפסקתי מיקרופירין והפעם בוצעה עקירה, והיה לי תור להיום,כשאני שוב שבוע בהפסקה של מיקרופירין, לא בוצעה עקירה כי הרופא עזב[כללית סמייל]נתנו לי תור לעוד שבועיים, אני שואל לגביי ההשלכות על ההיצרויות וכלי הדם,כשמפסיקים את האספירין שוב ושוב ושוב כשזה במצטבר יוצא אולי חודש הפסקה,מה מידה ההחמרה שזה יוצר שם במקום ההיצרות? ובמידת ההיצרות?בכמה זה מחמיר את מחלתי, מצבי, שהוא לא מי יודע מה,גם ככה. ומה יהיה אם אלך לעקירה ולא אפסיק את האספירין?אסתבך עם דימום? תודה עבור המענה

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום, הפסקה של אספירין אינה גורמת להחמרה בהיצרויות קיימות בעורקי הלב והצוואר. אספירין ניתן כטיפול מניעתי להפחתת ארועי לב ומוח ונועד למנוע הווצרות פתאומית של קריש במקום בו הרובד הטרשתי נפצע. אם בעת הפסקת הטפול לא היה ארוע, וחידשת את הטיפול, אין לכך השפעות ארוכות טווח. תודה על פנייתך לפורום

19/09/2019 | 15:11 | מאת: דניאל64

בן 64 סובל כרגע ממחלת ריאות boop אשר נמצאת בנסיגה משמעותית מאופל כיום בפרדינזון 20 מ"ג בשילוב עם סלפסט פעמיים ביום. מוטרד מבדיקת האקו אשר מצורפת ושאלותי האם נתון של 37MMHG מראה על בעיה ביתר לחץ דם ריאתי ? האם נתון זה הנו משמעותי והאם יש סיכוי שנתון זה ירד תודה דניאל

לקריאה נוספת והעמקה
22/09/2019 | 13:14 | מאת: דניאל64

שכחתי לציין במרץ 2018 סבלתי מתסחיף ריאתי pe אני מטופל במדללי דם כמו כן כ 3 חודשים לאחר מכן בבדיקת האקו התוצאה הייתה 30mmhg

ערך ערך נורמלי למבוגר אאורטה עולה 37 34 - 21 שורש האאורט 37 37 - 20 פרוזדור שמאלי 41 40 - 19 שטח פרוזדור שמאלי 21 18 - 16 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 35 40 - 23 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 50 54 - 35 עובי המחיצות בין חדרית 13 11 - 06 עובי דופן אחורית 10 11 - 06 סיכום: חדר שמאל אינו מורחב הסמפטום מעובה התכווצות הגלובלית תקינה מקטע פליטה מוערך % 60-55, הפרעה בולטת בהתכווצות האיזורית עליה שמאלית מורחבת במידה קלה, חללי לב ימניים גודל תקין, התכווצות תקינה של חדר ימין, שורשי האאורטה ברוחב גבולי, האאורטה העולה מעט מורחבת, המסתם האאורטלי מסוייד פתיחתו טובה, אי ספיקה מיטרלית מזערית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה, עדות ללחץ דם ראתי קל, הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב 37 ממ"כ הוריד החלול התחתון אינו מורחב הודגם תמט שאיפתי תקין לא נמצא תפליט פריקרדיאלי

דניאל שלום, אחרי תסחיף ריאתי, לעיתים יש עלייה בלחץ הריאתי. עלייה קלה לרוב אינה משמעותית קלינית ולא אמורה לגרום לתסמינים אם התסחיף עבר רזולוציה ואתה מקבל טיפול למניעה של ארועים חוזרים. יש לחזור על הבדיקה כעבור תקופה כדי לוודא כי אין סמנים של Chronic thromboemblic disease. תודה על פנייתך לפורום

ראה תשובה לפנייתך הקודמת.

דניאל שלום, כל הפרעה זמנית בתפקודי הנשימה עלולה להעלות באופן זמני את הלחץ הריאתי. לאחר נסיגת המחלה, הלחץ עשוי לחזור לערכים הקודמים. תודה על פניית לפורום

שלום רב, בעלי בן 55 . עבר לפני חודש התקף לב ,צינתור והשתלת סטנט . קיבל פלביקס אספרין . ברקע סוכרת לא מאוזנת לחץ דם וחסימות כלי דם משמעותיות ברגליים מהאגו . לפני שבוע הגיע לבית חולים עם כאבי בטן בבדיקה סי.טי התגלה קריש דם בלב. בשחרור הוחלט קומדין פלויקס זריקות קלאקסן פעמיים ביום האם הטיפול הזה הוכח כממיס קרישי דם האם הוא לא מסתכן בדימומים ? מה ההשלכות של קריש דם תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, כאשר יש קריש בחוד הלב אשר יכול לגרום לתסחיפים, יש התוויה לטיפול נוגד קרישה בנוסף למעכבי טסיות אשר ניתנים לאחר השתלת סטנטים. הקלקסן הוא טיפול מגשר עד אשר הדם דליל מספיק מהקומדין. אמנם הסיכון לדמם גדל ככל שעצימות הטיפול נוגד הקריש גדלה, אך חשוב מאד למנוע ארועי מוח וארועים אמבוליים לפריפריה. טיפול אנטיקואגולנטי מאפשר לקריש בחוד הלב להיספג בהדרגה, להתארגן ולא לגדול, ובכך מקטין את הסיכון לתסחיף. הטיפול ניתן לרוב למשך 6 חדשים והוא מוגבל בזמן אם אין התוויה נוספת לטפול אנטיקואגולנטי. תודה על פנייתך לפורום

13/09/2019 | 18:30 | מאת: שלמה

אני רגיש ליוד (היתה לי תגובה חריפה ואיבוד הכרה במהלך IVP לפני שנים רבות) כעת אני מועמד לצינתור לב. האם קיים חומר ניגוד אחר לצינתור? אם לא, כיצד אהיה בטוח שלא אקבל שוק אנפילקטי במהלך הצינתור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלמה שלום, צנתורים מבוצעים עם חומר ניגוד על בסיס יוד בלבד. קיימות שיטות נוספות עם גז אשר אינן בשימוש בארץ ויש בהן סיכונים. עם הכנה מתאימה הכוללת סטרואידים ואנטיהיסטמינים, ואם יש התוויה אמיתית לביצוע הבדיקה, הסיכון לתגובה קשה אינו גבוה. תודה על פנייתך לפורום

בן 55. ליפני עשור היתי מעשן כבד והפסקתי. בבדיקה בקו לב במאמץ היה. אקג במנוחה: קצב סינוס 61 לדקה, גלי T עמוקים הפוכים בחיבורים אננטרולטרלי. אקו במנוחה: חדר שמאלי איננו מורחב (27/46מײמ), דפנות יו מעובות (12/11 מ"מ) לציין עיבוי בולט יותר באפקס 15 מ" מ, התכווצותו הכללית תקינה (מקטע פליטה מוערך 60%)תפקודו האזורי תקין, עליה שמאלית איננה מורחבת (רוחב 36 מ"מ) אי ספיקה מיטרלית מינימלית, אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית. הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך בכ 35 מ"מ" כ. התמונה האקוקרדיוגרפית מתאימה apical cmp.

לקריאה נוספת והעמקה

קובי שלום, בדיקת האקו מרמזת על עיבוי פתולוגי של שריר הלב באזור חוד הלב. לרוב מדובר במחלה גנטית הדורשת מעקב וטיפול תרופתי וכן סקירה של קרובים מדרגה ראשונה. תודה על פנייתך לפורום

11/09/2019 | 20:58 | מאת: נחמן

שלום רב! אשמח לדעת מהי משמעות סיכום תוצאות הבדיקה לב-ריאה: מגבלה בינונית על רקע לבבי שנובעת כולה ממגבלה בנפח הפעימה שעשויה להעיד במקרה זה על מגבלה לבבית מכנית מול מחלת שריר או אחר. באיזו הפרעה מכנית מדובר? באיזו מחלת שריר מדובר? בדיקת אקו לב במאמץ תקינה.מדובר באדם צעיר,גבוה ורזה. מהן ההמלצות בעקבות תוצאות הבדיקה? האם תוכלו להמליץ על המומחים שעוסקים בסוגיה? אנו שנה שלמה מתעסקים בסיפור ואף אחד לא יודע איך להתייחס לתוצאות הבדיקה. אודה על תשובותיכם. בברכה, נחמן

לקריאה נוספת והעמקה

נחמן שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לפענוח תוצאה של בדיקת עזר מבלי להכיר לפרטים את הרקע הקליני הרחב וממצאי הבדיקה הגופנית ומבלי להכיר את ההתוויה לביצוע הבדיקה. באופן כללי ניתן לומר כי בדיקת לב ריאה יכולה לרמז האם המגבלה בתפקוד וביכולת לבצע מאמץ (אם קיימת) נובעת כתוצאה מהפרעה בתפקודי הנשימה או כתוצאה מחוסר יכולת של הלב לספק תפוקת לב מספקת בשל ירידה בתפקוד הלב או בשל הפרעה מסתמית. תודה על פנייתך לפורום

11/09/2019 | 09:02 | מאת: אסתר

שלום וברכה אני בת 69 באקו לב במאמץ שעשיתי נמצאו הממצאים הבאים: שטח מחושב למסתם 1.4 סמ"ר מפל הלחצים 28/17 ממ"כ שאלתי היא מהי רמת הצרות זו האם קלה או בינונית? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אסתר שלום, על פי מפל הלחצים ושטח המסתם המחושב ההיצרות קלה עד בינונית ולא אמורה לגרום לתסמינים. דרוש מעקב תקופתי קליני ובאקו. תודה על פנייתך לפורום

06/09/2019 | 01:05 | מאת: נועם

שלום בשנות הארבעים. במקרה של כולסטרול גבוה (כללי ורע) מעט מעל מעל הנורמה ללא גורמי סיכון נוספים מלבד עודף משקל. כשעולה השאלה האם טיפול תרופתי או משהו אחר. האם מלבד שינוי תזונתי ופעילות גופנית (פעילות אני בכל מקרה עשיתי ועושה), האם יש דרכים נוספות להוריד את רמות הכולסטרול הכללי והרע? מה בקשר לתוספי המזון הללו: 1. פיסטורולים (יש נוסטרול, פיסטרולים קומפלקס של סולגאר ועוד. 2. ניאצין (ללא בעירה) במינון של 200 מ"ג פעמיים ביום. 3. סובין שיבולת שועל 4. שמרי אורז אדום (שלגביו ממה שקראתי יש בו את החומר בפעיל בסטטינים) ובכמה אחוזים זה עשוי להוריד, ותוך כמה זמן? אשמח לחוות דעתכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נועם שלום, הטיפול למניעה של טרשת וארועי לב אינו מתמצה רק בהורדת ערכי הכולסטרול, אלא צריך להיעשות באמצעים אשר הוכח כי מורידים את שיעור הארועים הווסקולריים. תודה על פנייתך לפורום

11/09/2019 | 01:03 | מאת: נועם

שלום אלו אמצעים למשל? אני לא מעשן עושה פעילות גופנית אין לח"ד גבוה אין סוכרת מה עוד ניתן לעשות חוץ מלהוריד כולסטרול באמצעות ירידה במשקל ושינוי תזונה?

05/09/2019 | 17:31 | מאת: מאור

ד"ר שלום. עברתי צנתור לפני חודש עם סטנט . אני שותה ברלינטה לפיטול קרדיולוג אספירין ואומפרדקס. ביומיים האחרונים יש לי שתן כהה מאוד האם זה קשור לאחד התרופות?

לקריאה נוספת והעמקה

נועם שלום, לא נראה שצבע השתן קשור לאחת התרופות המוזכרות. יש לוודא כי השתן אינו דמי תודה על פנייתך לפורום

שלום, אבא שלי בן 95 חולה במחלת לב איסכמית מזה כ-40 שנה, עבר ניתוח מעקפים לפני כ-35 שנה, ומאז כ-5 צינתורים בהם הושתלו סה"כ 9 סטנטים. כיום סובל מתעוקות חזה במאמצים קלים ובמיפוי-לב נמצאה איסכמיה קלה בצד ימין, אך מפאת הסיכונים הקשורים לגילו הוחלט שלא לצנתרו. האם יהיה ניתן להפיק תועלת מצינתור וירטואלי למרות הקושי הטכני בפיענוח (כפי שהוסבר לי)?

לקריאה נוספת והעמקה

רן שלום, בדיקת CT של הלב יכולה להעריך בצורה טובה את מצב המעקפים אך היא כרוכה בחשיפה לחומר ניגוד. ההתערבות במעקפים בני 35 שנים היא בעלת יעילות מוגבלת, אך ניתן לעיתים להקל על התעוקה באמצעות התערבות בעורקים הנטיביים. אם יש כוונה לבצע התערבות פולשנית למרות הגיל המופלג, אם אין מידע קודם על מצב המעקפים מצנתורים קודמים, ותפקודי הכליות סבירים, יש הגיון בביצוע CT של עורקי הלב. תודה על פנייתך לפורום

31/08/2019 | 21:48 | מאת: חני

שלום, אודה למענה על שאלה.. אתמול קרוב משפחה נפטר מדום לב.. בן 46 ובלי בעיות לב ברקע.. אמא שלו נפטרה לפני כחצי שנה וכולם אומרים שכנראה בגלל שהוא לקח את זה קשה מאוד... האם באמת יש קשר? איך זה משפיע פיזיולוגית על הלב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/09/2019 | 08:09 | מאת: חני

שאלה נוספת- אתמול בלוויה מי שמצא אותו מת בבית אמר שיצא מהפה שלו מלא מלא דם... מה הקשר בין דום לב לדם?

חני שלום, ארוע דחק פתאומי וחריג עלול להתבטא באוטם שריר הלב והפרעת קצב מסכנת חיים אם יש מחלה טרשתית קודמת בעורקי הלב. קשה לשייך אבל של מספר חודשים למצב זה. בהפרעת קצב כגון פרפור חדרים הגורמת לדום לב ייתכן מצב של בצקת ריאות וקצב דמי מהפה. תודה על פנייתך לפורום

29/08/2019 | 21:07 | מאת: מאור

שלום. סבא שלי בן 87 עם היצרות קשה של המסתם האאורטלי ללא תסמינים. תפקוד טוב. אי ספיקת כליות creatinine 1.4. קרדיולוג הפנה להתייעץ עם מצנתר לגבי החלפת מסתם tavi. 1 - האם בלי תסמינים כדאי לעשות את זה? 2 - האם זה יהיה יותר מסוכן בעוד כמה שנים אם יהיו תסמינים? 3 - מה הסכנות אם לא עושים את הצנתור? 4 - לכמה זמן צריך לקחת מדללי דם? חוששים בגלל הכליות. במיוחד פוחדים מפני שיש סיכון לשבץ בגלל המסתם המלאכותי, האם בגלל זה עדיף לא לגעת כל עוד אין תסמינים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מאור שלום, ההתוויה להחלפת מסתם אאורטלי מותנית בקיומה של היצרות חמורה הגורמת לתסמינים כגון קוצר נשימה, תעוקת חזה או ארועי עלפון. בהעדר תסמינים בגיל 87 לא מקובל להציע פעולה שיש בה סיכון, והמטרה שלה היא מניעתית לעתיד. אחרי החלפת המסתם לתותב ביולוגי יש צורך בטיפול לעיכוב הטסיות, כגון אספירין ופלביקס. תודה על פנייתך לפורום

29/08/2019 | 00:37 | מאת: מנחם

שלום בן 45, עם עודף משקל, לא מעשן, לא מטופל בתרופות. 1.76 , משקל 99. עושה הליכות למשך שעה, מס' פעמים בשבוע. בבדיקת דם: סוכר תקין TRIGLYCERIDES 163.00 MG/DL CHOLESTEROL 217.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 42.00 MG/DL LDL-CHOLEST. 142.40 MG/DL NON HDL CHOLEST 175.00 MG/D רמות הכולסטרול מעל הנורמה הרופא רצה לתת לי טיפול תרופתי, אך לבקשתי הוא הסכים לתת בשלב ראשון אופציה של שינוי תזונתי באמצעות דיאטנית ולחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים, ואז להחליט לגבי טיפול תרופתי. 1. האם בערכים כאלו מקובל לתת טיפול תרופתי? (על אף תופעות הלוואי של התרופות הללו) 2. האם שינו תזונתי של 3 חודשים יכול להשפיע בצורה משמעותית על ירידת ערכי הכולסטרול (כמובן חוץ מהכולסטרול הטוב) לערכי הנורמה? 3. האם לעודף משקל יש קשר ישיר לרמות הכולסטרול המוגברות, וכמה צריך לרדת במשקל בכדי לחזור לנורמה? 4. האם יש קשר והשפעה לרעה על התוצאות של רמות הכולסטרול לכך שבלילה שלפני הבדיקה לקחתי את התרופות הבאות: אופטלגין טרמדקס 100 מ"ג בשחרור מושהה אמביאן לשינה וכן שהצום כלל לא רק צום מאכילה אלא גם משתיה (לאחר 15 שעות ללא שתיה)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מנחם שלום, הצורך בטפול בסטטינים נקבע על פי סך הסיכון למחלת לב וכלי דם. לרמת הפעילות הגופנית, למשקל ולאיזון המטבולי השפעה על רמות הכולסטרול. ניתן לעדן את הערכת הסיכון על ידי בדיקות נוספות כגון רמת CRP ודרוג סידן ב ב CT כדי שההחלטה על הטפול בסטטינים תהיה יותר מושכלת. מכיון שרמות הכולסטרול בדם תלויות בגורמים רבים, לא ניתן להבטיח שירידה במשקל תוריד את ערכי הכולסטרול לערכי היעד. תודה על פנייתך לפורום

24/08/2019 | 17:36 | מאת: איציק

שלום רב אני בן 63,בקרוטיס צד אחד היצרות 25% והתעבות בכניסת אינטימה,בצד השני, MVP, י.ל.ד , יתר שומנים בדם, צריך לעבור מספר עקירות שיניים,לפחות 3-4 פעמים במהלך חודשיים, מה קורה מבחינת מצב מצב הטרשת, במידה ומפסיקים את נטילת המיקרופירין[75] ל כ 7 ימים, ושוב ל 7 ימים ושוב לכ 7 ימים ואולי שוב פעם, כך כ4 פעמים במשך חודש וחצי חודשיים? באיזו מידה הטרשת משתנה עקב כך, מה מידת ההתקדמות שלה,במשך אותן חודשיים עקב הפסקת האספירין, שבמצטבר מתקבלת הפסקה מיצטברת של כ 28 ימים? מה מידת ההחמרה,והאם קורת שם החמרה? במקומות שהפלאק קיים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

איציק שלום, אספירין אינו מונע היווצרות של טרשת אלא מעכב את הטסיות ובכך מונע את תהליך יצירת הקריש במקרה של פצע ברובד הטרשתי. אפקט המניעה של אספירין הוא לטווח הארוך, ובהעדר מחלת לב פעילה ידועה או סטנטים בעורקי הלב ניתן להפסיק לתקופות קצרות אספירין כדי להקטין את הסיכון לדמם סביב הפעולות. תודה על פנייתך לפורום

24/08/2019 | 17:03 | מאת: יעקב

שלום עברתי עקירה, ובגלל MVP נטלתי אנטיביוטיקה, [מוקסיפן[ העיניין שהגעתי למרפאה ללא שעון,ונאלצתי לישאול מישהו שם לגביי השעה,הוא אמר לי משהו כמו 13.50 ואז נטלתי 2 גרם מהתרופה, הרופא יותר מאוחר יצא לשאול אותי מתי נטלתי את התרופה, ואמרתי לו את השעה שנאמרה לי, היות ואנשים לא תמיד מדייקים,או לא משתדלים לדייק, ומעגלים זמן, יתכן וההליך החל בסטיית זמן של אולי רבע שעה לעאן או לכאן, השאלה, באם העקירה בוצעה לאחר פחות משעה מהנטילה, האם זה מכניס אותי לסיכון דלקת פנים הלב, מאפקטיביות נמוכה?סטיית זמן של רבע שעה עשרים דקות לכאן או לכאן, קריטיות בהליך זה?ועשויות שלא לתת הגנה? האם שעה בידיוק, זה קריטי? או איך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום, רמת האנטיביוטיקה בדם בזמן העקירה ואחריה מספקת גם אם לא היה דיוק בזמנים. לפי ההנחיות העדכניות למניעה של אנדוקרדיטיס, MVP אינו מהווה התוויה לנטילה של אנטיביוטיקה כלל. תודה על פנייתך לפורום

21/08/2019 | 15:44 | מאת: אבי

שלום ד"ר, אני אבי בן 24 - סובל מזה כ 5-6 שנים מחרדות בריאות. מטופל כבר שנתיים ברמוטיב. אסביר קצת את מה שאני חווה. מזה 5-6 שנים אני במעקב תמידי אחרי הדופק, כל מיחוש, תחושה, דופק, תחושה אני שם לב. כל ניואנס בגוף. זה התחיל מדופק גבוה, ואח"כ לתחושות של חולשה והרגשת עילפון בזמן אימון, ודופק שלפעמים מעיר בצהריים. או ערב בעיקר. עברתי במהלך השנים לפחות 4 או 5 בדיקות מאמץ, 2 הולטר לב, אקו, אקו + אגרומטריה, הולטר לחץ דם. 4 התייעצויות עם קרדיולוגים ועדיין מרגיש כאילו משהו מתפספס לי. תוצאת ההולטר אמרה שאין אדות לאיסכמיה אבל יש פעימות עליתיות מוקדמות מעטות , זה תקין ? בדיקות המאמץ והאקו אמרו שיש דלף מיטיראלי מינימלי, הבנתי שאין לזה פתלוגיה רפואית ושהכל תקין, נכון? מעבר לכך כל הבדיקות הראו שאין אדות לאיסכמיה והכל תקין. תמיד מפחד מהתקף לב בזמן אימון, קצת יש דופק גבוה מהרגיל וישר חושב ופוחד מהתקף לב, יש קצת מיחושים בחזה בזמן מאמץ ומקשר את זה לדום או התקף לב הכי חריף שיכול להיות. אני היפוכונדר אני מודה, אבל האם אני כבר מגזים ? האם אפילו בדיקת מאמץ אחת הייתה מספיקה כדי להגיד לי שהכל בסדר איתי? הקרדיולוג האחרון שהייתי אצלו אמר בשביל השקט הנפשי אולי כדאי לעשות צינתור וירטואלי, אני מפחד מזה כי אני מרגיש שאני מכניס ראש בריא למיטה חולה, עם הקרינה והיוד וכל הבלאגן הזה. רוצה להתרחק מזה. מה היא דעתך ד"ר? אשמח לתשובה מפורטת אני אודה לך מאוד, זה ירגיע אותי. מה הסיכוי שלי לקבל התקף לב? מדגיש - לא מעשן, לא שותה אלכוהול וכן מתאמן, אמנם עם חרדות, אבל עדיין משתדל. למרות שלפעמים מפסיק אימון באמצע כי מרגיש אולי שאני מתעלף .. (אגב מעולם לא נפלתי, או התמוטטתי, או התעלפתי, גם אם התחושות היו ברמה קיצונית ומאוד מורגשות). תודה רבה ד"ר. המשך שבוע מצויין!

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום, הסיכון להתקף לב מחסימה של עורק בגילך ובהעדר גורמי סיכון הוא אפסי. לאחר שסדרת בדיקות שללה מחלת לב מבנית וללא עדות לאיסכמיה במבחנים לא פולשניים, הסיכון למחלת לב משמעותית הוא נמוך מאד. תודה על פנייתך לפורום

16/08/2019 | 17:06 | מאת: רועי

בן 41 לאחר אוטם קדמי וצינטור עם 2 סטנטים לפני 3 חודשים לאחר השיחרור אקו תקין תפקוד הלב 60 הולטר תקין ארגומטריה תקינה בדיקות דם תקינות כותסטרול "רע" 50 שומנים בדם 90 נמצא בשיקום לב מרחוק בשיבא מבצע פעילות גופנית יומית ע"פ הנחיות מחלקת השיקום עישון הופסק מאותו יום של האוטם תזונה מוקפדת משקל תקין לחלוטין כיום לוקח קרטיה 100 ברילינטה 90 בוקר וערב וליפיטור 80 בערב פעם ביום בימים האחרונים אני שם לב שמופיע קוצר נשימה קל אבל עקבי אחרי נטילת הברילינטה בבוקר בדרך כלל בצהריים מתגבר יחד עם דופק נמוך בתחילת נטילת התרופה חוויתי את זה ואז נעלם בימים האחרונים חזר שוב (לאחר חודשיים בערך) דבר נוסף שאשמח לשאול אני צריך לעבור עקירה של שן בינה כואבת האם ניתן לבצע זאת ללא הפסקת הברילינטה לתשובתך אודה סוף שבוע נעים

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום, ברילינטה בהחלט יכולה לגרום לתחושה של קוצר נשימה זמן קצר אחרי נטילתה, תגובה דמויית אדנוזין (תרופה להרחבת כלי דם). באופן כללי רצוי לדחות פעולות פולשניות למספר חודשים אחרי האוטם כדי לא לשפעל את מערכת הקרישה. אם אין ברירה ניתן לבצע עקירה תחת טפול בברילינטה ולצפות לדמום מוגבר מהרגיל, ואולי צורך בתפר לשליטה על הדימום.

13/08/2019 | 20:26 | מאת: שרה

שלום רב אימי בת 68 , עם סכרת ,לחץ דם ופרפור . האם ניתן לעשות החלפת מסתם מיטראלי בצינור ולא בניתוח לב פתוח? יש לי חששות עקב הסיבוכים שיכולים להיות עקב הסכרת מבחינת החלמת הפצעים . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום, החלפת מסתם מיטרלי בצנתור היא פעולה נסיונית ומחקרית בלבד בשלב זה, ותוצאותיה לטווח הרחוק אינן ידועות. בחולים אשר יכולים לעבור ניתוח בסיכון סביר, ניתוח הוא הטיפול המקובל. תודה על פנייתך לפורום

שלום בן 40+ עד כמה (אם בכלל) יש השפעה לכמות וסוג האוכל שאדם אוכל ביממה (או בימים) שלפני בדיקת שומנים בדם? (כמובן שהבדיקה נעשית לאחר 12 שעות של צום בהתאם להנחיות) אם למשל הבדיקה נעשית ביום ראשון, לאחר שבת עם ארוחות שבת עמוסות (בשר דגים ופירות וכו'). האם זה עשוי להשפיע על התוצאות של הכולסטרול (כללי ורע) או שאין כל השפעה ואין הבדל אם הבדיקה תיעשה לפני שבת או באמצע השבוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלומי שלום, לתזונה לפני בדיקות הדם יש השפעה בעיקר על רמות הטריגליצרידים ופחות השפעה קצרת טווח על רמות הכולסטרול. ה LDL תלוי בטריגליצרידים בבדיקות המעבדה מפני שהוא מחושב ולא נמדד ישירות. תודה על פנייתך לפורום

08/08/2019 | 10:11 | מאת: מוטי

לאחר מיפוי לב לאחר ניתוח מעקפים העורק lad אודה לכם אם תוכלו לתת לי מענה לתשובות. המיפוי: לא תקין קרוב לודאי ממצאי המיפוי: 1 .חשד לאסכמיה קלה ובהיקף קטן בפיזור ה- LAD . 2 .אין עדות לאוטם ישן. 3 .התכווצותו הכוללת של החדר השמאלי תקינה. 4 .נצפתה הרחבה אסכמית חולפת של החדר השמאלי. בהשוואה למיפוי ססטמיבי/תליום בתאריך: בבדיקה הנוכחית חשד לאסכמיה בפיזור LAD בנוסף צניחת st 0.5 במאמץ ב V4-V6, AVF, III, II. תודה. בנוסף Reginal Wall Motion Post stress rest SMS (Summed Motion Score) 81 8 STS (Summed Thickening Score) 5 1 האם יש ממצא כלשהו במיפוי מה זה אומר איסכמיה קלה והאם היא ניתנת לטיפול ולשיפור והאם אני תודה.  

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לפענוח של בדיקות עזר במנותק מההקשר הקליני. הממצאים במיפוי מרמזים על הפרעה באספקת הדם לדופן הקדמית אך ייתכן שהדבר ידוע ומוסבר על ידי האנטומיה הכלילית כפי שהודגמה בצנתור של העורקים הנטיביים והמעקפים. חשוב לדעת מה הייתה ההתוויה לביצוע הבדיקה ומה היו ממצאי הצנתור האחרון אחרי הניתוח (אם בוצע). אם יש הצדקה קלינית, לעיתים ניתן לשפר את הפרפוזיה באמצעות צנתור והתערבות בעורקים הנטיביים או במעקף. תודה על פנייתך לפורום

30/07/2019 | 09:21 | מאת: רות

שלום, נוטלת מזה כחודש סטטור 20 מג, הרופאה החליטה לשנות לי מ ליטורבה 20 מג, מאחר ולא ראתה שיפור בבדיקות דם. שאלתי היא, האם יש קשר בין העייפות המתגברת( בנוסף לעייפות הקיימת), או שזה בשל הזמן הקצר שהתחלתי לקחת( הסתגלות) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רות שלום, עייפות היא סימפטום בלתי ספציפי וקשה לשייכו לטפול בסטטינים. תודה על פנייתך לפורום

26/07/2019 | 00:53 | מאת: דינה

שלום דוקטור! בעבר התייעצתי איתך לגבי בני בן 23.בשנה האחרונה הוא סובל מכאבים בחזה במאמץ.נעשו אין ספור בדיקות אקו במאמץ וכולם יצאו תקינות.בבדיקת לב-ראיה נמצא שהלב לא מתפקד טוב,לא מזרים מספיק דם..עשו לו גם סיטי חזה,אך בדיקה נעשתה כך שניתן לראות אך ורק כלם גדולים שהם תקינים ולא ניתן לראות בבירור כלי דם של הלב. לאחרונה הופיעו לבני גם כאבים במנוחה.מה עלינו לעשות.אני מאוד מודאגת.לעשות סיטי לב זה לקבל עוד קרינה וזה נורא מלחיץ.הרי מדובר בבחור צעיר שעשה סיטי לפני חצי שנה בדיוק.האם יש בדיקה נוספת שתוכל לעזור לאבחן את הסיבה לכאבים? מדובר בבחור ספורטיבי,גובה 180.משקל 74. אולי תוכל להמליץ למי כדאי לפנות...הקרדיולוגים בקפלן לא יודעים איך להתייחס למקרה. אודה לך מאוד,מאוד על המלצתך. דינה

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום, יהיה זה יומרני לתת עצות מבלי לראות את המטופל אחרי שעבר בדיקות רבות אצל רופאים ומטפלים ועבר בדיקות הדמייה מגוונות. באופן כללי ניתן לומר כי בגיל 23 הסבירות שמקור הכאבים מהלב נמוכה מאד. לא ברור כיצד בחור ספורטיבי העוסק בספורט מתלונן בו זמנית על כאבים במאמץ אך ממשיך בפעילות. CT של הלב בגיל זה מיועד כדי לשלול מהלך לא תקין של עורקי הלב ביחס לעורקים הגדולים (אבי העורקים והעורק הריאתי) או מוצא לא תקין מהעורק הריאתי של העורק הכלילי השמאלי, ולא כדי לשלול טרשת חסימתית. מידע זה ניתן להפיק מבדיקה גם באיכות לא גבוהה. בדיקת לב ריאה המצוטטת לא מסתדרת עם הקליניקה כפי שתארת אותה. ניתן לבצע CT אם יש לכך התוויה, הסיכון בחשיפה לקרינה אינו גבוה במיוחד. תודה על פנייתך לפורום

26/07/2019 | 08:43 | מאת: דינה

בוקר טוב,דוקטור!המון תודות על סבלנותך לשאלותיי.אני מקווה שאתה תבין אותי ואת דאגתי. בני ממשיך בפעילות כי רוצה להוכיח שהוא יכול למרות התסמינים.אני יודעת שזה לא נבון,אבל הוא רוצה להרגיש כמו כולם... האם הבנתי נכון שכן ניתן להפיק מידע על כלי דם של הלב מסיטי חזה,למרות שנאמר לנו שזה בעיתי ? אני מבינה היטב שאתה לא יכול לאבחן בלי לראות את הפציינט ולכן רק רציתי להבין האם כדאי לפנות לרדיולוג מוסמך כדי שינסהלעשות רויזיה של צילומים פעם נוספת? שבת שלום ותודה ענקית דינה

24/07/2019 | 19:13 | מאת: רוביו

: חדר שמאל בגודל תקין. הספטום מעובה במידה בינונית בבסיס. התכווצות גלובלית תקינה. נצפתה הפרעת התכווצות אזורית. הפרעה דיאסטולית דרגה 1 )הפרעה ברלקסציה(. חדר ימין: בגודל תקין. התכווצותו תקינה. אאורטה: שורש אאורטה בגודל תקין. האורטה העולה בגודל תקין. סיכום :  הודגם שיפור בהתכווצות חדר שמאל במאמץ טוב ובדופק מירבי ללא עדות לאיסכמיה חדשה , האזורים הפגועים נותרו ללא שינו: קיר תחתון אמצעי ואפיקלי כושר גופני טוב. תגובה קלינית תקינה. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית תקינה. אבקש משמעות והמלצה להמשך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רוביו שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקת עזר במנותק מההקשר הקליני. יש לדעת את ההתוויה לביצוע הבדיקה, את העבר הרפואי, ממצאי הבדיקה הגופנית, הטיפול התרופתי ואת בבדיקות העזר וההתערבויות הנוספות. על פי הפענוח יש עדות לאוטם בעבר ללא אזורים הסובלים מאיסכמיה הפיכה. בדיקת אקו במאמץ תלויה מאד בטכניקת הביצוע ובמפענח, ואינה מחליפה יעוץ פרטני. תודה על פנייתך לפורום

23/07/2019 | 16:46 | מאת: רובין

אבקש משמעות לממצאים - 2 קבצים בעניין אזורים פגועים בחדר שמאל והצעה להמשך טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובה מפורטת בפנייתך הבאה

שלום רב, לפני 5 ימים עברתי צינתור שבסופו הותקן לי סטנס בעקבות 70% חסימה דרך פרק יד ימים. שוחררתי לאחר השגחת לילה. מזה 4 ימים יש לי כאב הולך ובא בכתף שמאל המקרין לזרוע. ובדופן שמאל של החזה. לעיתים זה מלווה בחולשה המתפשטת ל2 הידיים ולגוף. יצויין שזה לא בעקבות מאמץ מבקש לדעת אם זה כאב האמור לנבוע מהצינתור? עשוי להיות קשור אליו? במידה וכן - האם אמור לעבור עם הזמן או לעשות עם זה משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום, הסבירות כי הכאבים קשורים להליך הצנתור עצמו, נמוכה. כדי להעריך את הסיבה לכאבים יש להכיר את הרקע הקליני, את ההסתמנות הקלינית שהביאה לביצוע הצנתור ולראות את תוצאת הצנתור ומעורבות של עורקים כליליים אחרים במחלה. תודה על פנייתך לפורום

17/07/2019 | 22:12 | מאת: מיכל

בת 60, אבי נפטר מהתקף לב בגיל 49. לחץ הדם שלי תקין. הכולסטרול הרע גבוה מהנורמה והטוב תקין וגבוה,טריגליצרידים תקינים. אחת לשנה יש לי דופק מהיר ומורגש. האם לקיחת אומגה 3 יומיומית יכולה להועיל לתפקוד הלב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום לאומגה 3 אין השפעה ישירה על תפקוד הלב. תודה על פנייתך לפורום

17/07/2019 | 13:27 | מאת: יואב קורן

לפני כשלוש שנים, עברתי ניתוח מעקפים ובו השתילו לי 3 מעקפים. התברר שהמעקפים לא פועלים. בשנה שלאחר מכן עברתי צנתור אחד ובו שמו לי סטנט ושנה אחר כך עברתי צנתור נוסף ובו שמו לי 3 סטנטים נוספים. כעת אני מרגיש טוב. בעקבות כל התהליכים שעברתי אני לוקח בקביעות lipitor, metformin (אני גם עם סוכרת גבולית ומאוזנת) cardiloc, micropirin,omepradex והתרופה שבגללה אני שואל- plavix. נאמר לי בזמנו שבגלל ה- plavix שאני לוקח בכל בוקר אסור לי לטייל בגבהים של 1800 מ' מעל פני הים. מאחר ואני מאד אוהב טרקים , רציתי לשאול אם המגבלה של הגובה מעל פני הים היא נכונה, או שאני יכול ומותר לי לטייל בכל גובה שהוא. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

יואב שלום הפלביקס לכשעצמו אינו מגביל את הטיולים בגובה. את עצימות הפעילות הגופנית יש להתאים לתפקוד הלב, מצב אספקת הדם ללב ולהסתמנות הקלינית. טרקים בגובה הדורשים מאמץ גופני יכולים לגרום לאיסכמיה קשה ולסיכון להפרעת קצב. תודה על פנייתך לפורום

24/07/2019 | 13:57 | מאת: יואב קורן

שלום רב, תודה על תשובתך. רציתי לבקש הבהרה: האם טרקים בגבהים יכולים ליצור מצב איסכמי. ואם כן, על איזה גבהים מדובר. בברכה, יואב קורן

08/07/2019 | 22:54 | מאת: קצב לב גבוה עם קוצב

ערב טוב היום הייתי בבדיקת קוצב עשו לי שינוי מפני שאמרתי שאני מתעייפת עליות ומדרגות ובשעה 11בלילה הקצב 103 מה אני עושה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חלק מהקוצבים יכולים לחוש את הקצב העלייתי ולקצב את החדר לפי הדופק המוכתב באופן פיזיולוגי. כך במאמץ הדופק עולה בהתאם לדרישה. תודה על פנייתך לפורום

שלום ד"ר, אני כבן 34, יש לי דליפה מינימלית של המסתם ההאאורטלי. אני נמצא במעקב במשך למעלה מ-10 שנים ואין כל שינוי. אני שוקל להתחיל טיפול בקנאביס רפואי בגלל פוסט טראומה, האם קנאביס רפואי למי שסובל מדליפה מינימלית של המסתם האאורטלי יכול להיות מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום, הידע שלי בקנביס רפואי מוגבל. דליפה קלה של המסתם האאורטלי אינה גורמת לתסמינים ואין לה חשיבות קלינית. תודה על פנייתך לפורום

07/07/2019 | 12:11 | מאת: אהוד

בן 27, עד כה בריא ב"ה. נשוי ומצפה לילד בעוד כחודשיים. לאחרונה החלו לי סימפטומים כמו צרבות וכאבים בחזה (לעתים לחצים ולעתים תחושה של שורף), פה ושם גם נימול בגפיים או בחזה או במקומות אחרים. בשבוע האחרון גם התחלתי לחוות סחרחורות בעת ישיבה (לא בעת עמידה). כמובן שהדבר מאוד הבהיל אותי, ואחרי הפעם הראשונה עם הכאבים בחזה והנימול הלכתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות לב: עשיתי בדיקות בדחק, רנטגן ואולטרסאונד ללב, ולא יצא כלום (לא עשיתי הולטר, תוהה אם צריך). במקביל גם עשיתי בדיקות דם ושוב לא נמצא שום דבר חריג, וגם גסטרוסקופיה לא העלתה שום דבר. לפני כמה ימים הלכתי לרופא שוב (פעם שלישית בחודשיים) והוא מצא אצלי לחץ דם נמוך במעבר מישיבה לעמידה, ושוב שלח אותי לבדיקות דם, הפעם הורמונליות. אני חייב לומר שזה טורד את מנוחתי, בעיקר כי עד כה כזכור לא חוויתי תסמינים כאלה בכלל, וגם נראה לי מוזר שיש לי פתאום ירידה בלחץ הדם. האם יש כיוון נוסף בשבילי? משהו שכדאי לבדוק? דרך לטפל בלחץ הדם הנמוך? בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

אהוד שלום, יש לדאוג להידרציה טובה ואם תפקודי התריס בגדר הנורמה ותפקוד הלב תקין, קרוב לוודאי שאין התערבות יעילה להעלאת לחץ הדם. תודה על פנייתך לפורום

06/07/2019 | 09:27 | מאת: דניאלה

שלום ותודה בת 58 עשיתי אקו לב הכל תקין רק מצאו לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה. לציין שבתקופה האחרונה יש לי כאבים בחזה חולשה וסחרחורות . אך יחסו זאת לחומציות יתר בקיבה. כמו כן לאחרונה כשאני עולה על הליכון בעצימות נמוכה יש לי כאבים בחזה בצד שמאל. 1. מה אומר לחץ דם ריאתי מוגבר קל? 2., האם לעשות גם אקו במאמץ(כרגע לא אוכל לעמוד בבדיקה זאת בכלל חולשה) 3. האם להמשיך בירור בקשר ללחץ דם מוגבר קלות? כמו כן יש לי לחץ דם נמוך וגופק כל הזמן ממוצע 50. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דניאה שלום, ליל"ד ריאתי קל אין לרוב משמעות קלינית והוא משני לעלייה בגיל ולחץ המילוי של עלייה שמאלית. לרוב אין לכך ביטוי בתסמינים. תודה על פנייתך לפורום

04/07/2019 | 07:25 | מאת: רומי

שלום אשמח לדעת אם התוצאות תקינות או מדאיגות .. אני בת 37 חצי שנה לאחר לידה בריאה בדרך כלל . תודה

לקריאה נוספת והעמקה
04/07/2019 | 07:26 | מאת: רומי

המשך הבדיקה

רומי שלום, השאלה אינה ברורה ואין תשובה מצורפת. תודה על פנייתך לפורום

27/06/2019 | 11:51 | מאת: חסוי

שלום רב ד"ר קרנר. מעוניין לשמוע דעתך בסוגיה הבאה בבקשה. אני בחור צעיר בשנות העשרים המאוחרות, למעט מחלת גרייבס בשנתיים האחרונות - ללא מחלות רקע אחרות הידועות לי, ואני נחשב בעיקרון בחור בריא (אציין שרק לאחרונה הגעתי לאיזון מלא ואמיתי בטיפול התרופתי של פעילות היתר בבלוטת התריס). בערך בשלוש השנים האחרונות, לעיתים -כאשר אני מבצע מאמץ פיזי כלשהו (עלייה ממושכת במדרגות, ריצה קלה) אני נתקף בהרגשה של חנק, קצת סחרחורת, כאילו אני שואף יותר אוויר ממה שצריך, מה שמוביל גם לסוג של חרדה רגעית. שאלתי היא: לדעתך, האם ייתכן שהמצב הזה נובע רובו ככולו מעניין נפשי/חרדה? או שמניסיונך אתה אכן מכיר תופעה פיזיולוגית כזאת - ואם כן, אילו סימנים *אחרים* אמורים להדליק לי נורה אדומה שאכן זה נובע מסיבות פיזילוגיות? ייתכן אולי שיש קשר לכך שלא הייתי מאוזן בפעילות היתר? האם ייתכן ממקור לבבי/ריאתי? בגלל התופעות האלו אני לעיתים נמנע מלצאת לטיולים או לעשות פעילות גופנית מאומצת, ורציתי לשמוע את דעתך :-) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נשמע כתגובה פיזיולוגית למאמץ אשר תחלוף עם המשך הפעילות. לעיתים בתחילת המאמץ הנשמת נובעת מעלייה איטית בדופק ביחס למאמץ המבוצע. לאחר חימום התופעה חולפת. תודה על פנייתך לפורום

11/07/2019 | 17:04 | מאת: ניקול

נתקלתי בשאלתך ורק רוצה לציין שמומלץ לחולי מחלת גרייבס ליטול תוספי תזונה בכלל וסידן בפרט. אני התחלתי לקחת לאחרונה דנסיטי שזה תוסף מעולה של סידן שנספג בגוף פי כמה מתוספים אחרים. שווה לקרוא עליו. חפש בגוגל.

שלום רב, כמעט בן 60,ברקע, י.ל.ד. מטופל בטריטייס ליפיטור,קרדילוג,וטמבוקור שנים שאני נוטל מיקרופירין 75 ,בהוראת רופא,כרגע אין סכרת, יש לי היצרות קרוטיס 25%צד אחד, וכעת החלה התעבות בצד השני,[כניסת אינטימה] אין לי מושג למה, יש לי כאבי ראש לאורך רוב היום,בימים האחרונים, ב2015 היה לי אירוע של רפרוף עליות,מאז אני עם טמבוקור וקרדילוג ולא שינו לי מאומה בעיניין מדלל הדם, כך שנישארתי עם מיקרופירין השבוע הרופא התקשר ואמר לי כי עבר על הפרטים, ואני בקבוצת גורמי סיכון,וכי ירצה להעביר אותי לתרופה אחרת,שאני לא זוכר את שמה, בכל מקרה, זה לא קומדין,ולא פרדקסה'איזו שהיא תרופה נוגדת קרישה, הייתי מופתע ולא שאלתי שאלות אך עם השעות כשבדקתי את עיניין התרופות, נחרדתי, אני מאוד חושש שתרופה נוגדת קרישה, תחשוף אותי לסכנת דמם, אפילו מוחי או חמור אחר, ואני דיי אחשוש לקחת אותה, כרגע הרופא אמר ששלח בקשה לאישור, אני אובד עצות, לא יודע מה לעשות, אנא, אשמח לשמוע את מה שתרצה לומר לי, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אריה שלום, ההתוויה לטיפול נוגד קרישה בתרופות החדשות למניעת ארועי מוח בהקשר של פרפור פרוזדורים תלויה באיזון שבין הסיכון לארוע תרומבוטי אמבולי (תסחיף) לבין הסיכון לדמם. מחשבון הסיכון הנפוץ ביותר נקרא CHADS VASC2. בגילך, אם גורם הסיכון היחידי הוא יתר לחץ דם, ההתוויה לנוגדי קרישה היא גבולית ואינה חד משמעית. תודה על פנייתך לפורום.

25/06/2019 | 18:40 | מאת: דליה

שלום, אמי נוטלת rivaroxban לאחר שעברה צינתור. התרופה גורמת לה לתופעות לוואי רבות שלא חלפו. נאמר לה ע״י הרופא שלא ניתן להפסיק את התרופה, מדוע? האם אין תרופה אחרת שניתן ליטול במקום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דליה שלום, הקסרלטו ניתנת לא בגלל הצנתור אלא בהתוויה אחרת, ייתכן כדי להקטין את הסיכון לארועי מוח בשל פרפור פרוזדורים. הפסקת הטפול מעלה את הסיכון לארועים תרומבוטיים ויש לשקול את הסיכון לדמם אל מול הסיכון ליצירת קריש או תסחיף. לעיתים לאחר צנתור והשתלת סטנט, נדרש שילוב של מספר תרופות לדילול של הדם ועל הרופאים להחליט מהו משלב התרופות המיטבי המאזן בין הסיכון להווצרות קריש ןבין הסיכון לדמם. ישנן תרופות מדללות דם עם אפקטים דומים לקסרלטו, אך גם הן עלולות להעלות את הסיכון לדמם. תודה על פנייתך לפורום

23/06/2019 | 22:56 | מאת: שרה

בסיכום צנתור נרשם "שלאחר ניפוח סטנט פרוקסימלי נגרמה דיסקציה עד סינוס אאורטה, נסגרה בסטנט נוסף". תוצאות האקו לב אח"כ נראות תקינות. האם קיים סיכון בעקבות הארוע הזה? בנוסף, נאמר שיש צורך בצנתור נוסף באזור אחר, וייתכן שהם יעדיפו לא לעשות אותו מיידי אלא לחכות כמה ימים או אפילו מספר שבועות. האם ייתכן שהדחייה בצנתור, קשורה בצורך להתאושש מהדיסקציה בצנתור הראשון?

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום, הטיפול בדיסקציה של עורק כלילי היא השתלת סטנט נוסף. אם הדיסקציה אינה מערבת את אבי העורקים אלא מוגבלת לעורק הכלילי ולסינוס, לרוב אין לכך השלכות לטווח ארוך (בעיקר אם פתח הדיסקציה נאטם על ידי הסטנט). רצוי להמתין מעט עד ששכבות הסינוס יחלימו לפני התערבות נוספת. כדי לדעת פרטים מדויקים יש לצפות בסרט הצנתור או להתיעץ עם הרופא המצנתר. תודה על פנייתך לפורום

18/06/2019 | 16:18 | מאת: פרח

אני בת 43. בשנה האחרונה סובלת מידי פעם מתחושת דופק מהיר או מעין פרפור כזה ביקיצה. זה קרה לי במשך כמה חודשים,הפסיק לכמה חודשים וחזר. זה חזק ומשמעותי יותר אם אני ישנה בצהריים וקורה רק בזמן יקיצה. אקו לב תקין. תפקודי בלוטת התריס תקינים. יש שיבושים במחזור בשנה האחרונה. ממה זה יכול להיות? רופא משפחה אמר שאין צורך בהולטר אם עשיתי אקו לב והכל תקין. האמנם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ביקיצה יש עוררות של המערכת הסימפתטית ושינוי תנוחה משכיבה ממושכת לישיבה או לעמידה עלולים להעלות את קצב הלב. בדיקת הולטר יכולה לשלול הפרעת קצב. תודה על פנייתך לפורום

14/06/2019 | 23:30 | מאת: אוראל

שלום אני בן 22 בגיל 10 עברתי צנתור Coraction of aorta עם קפיץבלב. לפני שנה עשו לי שוב צנתור בשביל להגדיל שוב את העורק הראשי עם סטנד הכל עבר בהצלחה עכשיו השאלה שרציתי להתיעץ - האם מותר לי להתאמן בחדר הכושר? להרים משקולות של 5קילו? שכיבות סמיכה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אוראל שלום, אם אין היצרות משמעותית בעקבות הפעולה ולחץ הדם מאוזן לא צריכה להיות מגבלה משמעותית על הפעילות. מכיוון שפורום זה אינו דן במומי לב מולדים במבוגרים, יש להתיעץ עם קרדיולוג המתמחה במומים מולדים ואשר מכיר את מהלך המחלה שלך, איזון לחץ הדם, מידת ההיצרות השארית והקולטרלים. תודה על פנייתך לפורום

13/06/2019 | 00:36 | מאת: בן עמי אורית

תוצאות בדיקה: חסימה של בן 20ל30% בעורק הימני הפנימי. עורקי התרדמה בסדר

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום, הבדיקה מרמזת על טרשת ללא היצרות בעלת משמעות המודינמית. בהתאם להסתמנות הקלינית ופרופיל גורמי הסיכון יש להתיעץ לגבי טיפול תרופתי לאיזון מיטבי של גורמי הסיכון, למניעה של התקדמות הטרשת ומניעה של ארועי לב ומוח בעתיד. תודה על פנייתך לפורום

05/06/2019 | 08:09 | מאת: אריק

בן 69 עברתי מקרה של סינקופה בבדיקת הולטר התגלו פעימות חדריות מוקדמות וארועים מרובים של nsvt בקצב לא סדיר אך עם av dissociation בכל מיני קצבים ופעימות מוקדמות על חדריות מרובות כולל חלקם עם אברציה. סה"כ 4000 vpb. הערכת הקרדיולוג אירוע סינקופה אשר נשמע ואגלי אקו תקין אך הולטר פתלוגי מאוד. טיפול קרדילוק 2.5 מ"ג והמשך מעקב והולטר בעוד חצי שנה. מחכה לתשובה ותודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אריק שלום, סינקופה הוא ארוע מדאיג בנוכחות הולטר פתולוגי. החלטות טיפוליות צריכות להילקח בהתחשב ברקע הרפואי, תפקוד חדר שמאל, וממצאים הבדיקה הגופנית. לעיתים יש צורך בניטור ממושך על ידי מוניטור מושתל תת עורית עם קורלציה לתסמינים. מומלץ להתיעץ עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב-אלקטרופיזיולוג. תודה על פנייתך לפורום

03/06/2019 | 14:21 | מאת: נחמן

שלום1אני בן 58,לא מעשן.עבר צינטורים ללא בלון וללא סטנד. הרופאים אמרו לי שיש לי חסימה בכלי דם קטנים. לאחרונה עשיתי הולטר לב והינה התוצאות: מהירות מינימלית -60 מהירות מקסימלית-106 מהירות ממוצעת 73 נצפו סה''כ 3 VPBS בודדים במשך דקה. נצפו סה''כ 38 APC'S בודדים במשך הבדיקה.נצפו TRiplet APB'S במהירות 162. נצפה תבנית QRS מתאימה ל-BBB לפני כחודש עשיתי אקו לב ולא היו שם ממצאים חריגים. הייתי רוצה לדעת,האם יש ממצאים חריגים בבדיקה?אם כן,איזה בירור יש לבצע? תודה. נחמן

לקריאה נוספת והעמקה

נחמן שלום, בפענוח בדיקת ההולטר לא תועדה בעת הרישום הפרעת קצב מורכבת או מתמידה. לא ניתן להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר מבלי להכיר את ההתוויה לביצוען ובמנותק מההקשר הקליני וממצאי הבדיקה הגופנית תודה על פנייתך לפורום

30/05/2019 | 12:12 | מאת: ניב

שלום, אני ניב בן 23 סובל מחרדות ומטופל בטיפול התנהגותי ותרופתי. אחת מהחרדות שלי היא חרדות בזמן מאמץ. מאז גיל 18 אני חווה סחרחורות, תחושות של לחץ וכיווץ בחזה, לפעמים מחסור פעימה ובעיקרון תחושות מאוד מעצבנות בזמן מאמץ. עברתי אינספור בדיקות, בין אם זה אקו לב, אקו במאמץ, הולטר לחץ דם, אקג, תגר מטאכולין, וכו' . אף אחת מהבדיקות לא העידה על בעיה רפואית. אף רופא לא פסל אותי מלהמשיך להתאמן. אבל למה אני חווה את התחושות האלו ? אחרון הקרדיולוגים הציע לי CT לב רק בשביל השקט הנפשי. אך לא מוכן לזה. האם כל תחושה או תסמין כזה מעיד על לב? האם לפי מה שפירטתי, אכן עליי לדאוג ? או שאני דואג יותר מידיי ?

לקריאה נוספת והעמקה

ניב שלום, לאחר הברור שעברת ובגילך, הסבירות למחלת לב משמעותית היא זניחה. CT יחשוף אותך לקרינה מיותרת ולחומר ניגוד. התמדה והדרגה יקנו לך ביטחון בביצועים. תודה על פנייתך לפורום