פורום קרדיולוגיה וצנתורים

פורום "קרדיולוגיה וצנתורים" יעסוק בשאלות הנוגעות למחלת לב כלילית, גורמי הסיכון להתפתחותה, בעיות במסתמי הלב, וכן בהיצרויות של עורקי התרדמה. הפורום לא יעסוק בשאלות הנוגעות להפרעות בקצב הלב, בבעיות לב בילדים, ובמומים מולדים במבוגרים.
4109 הודעות
3704 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים

25/06/2018 | מאת: איציק

בגלל האישפוז והאיבחון של טכיקרדיה עלייתית החליפו לי את האוסמו אדלט לקרדילוק 1.25 מ"ג, 1 ליום. מאז אני מודד את לחץ הדם והדופק 3 פעמים ביום כדי לבדוק איך הגוף שלי מגיב לכדור החדש. לחץ הדם מאוזן. הדופק, ב 10 בדיקות שעשיתי הוא בין 49 ל 58. זה תקין? זה לא נמוך מדי? תודה

22/06/2018 | מאת: איציק

שלום, אני בן 73. אובחנה אצלי טכיקרדיה עילית והאלקטרו-פיזיולוג הציע צריבה. במקביל, שינה לי את הכדור ללחץ דם מאוסמו אדלט לקרדיולוק 1.25 מ"ג פעם ביום. האם הטכיקרדיה, ללא הפעולה הפולשנית, מסכנת חיים? האם הקרדיולוק מקטין או מבטל את הסיכון? בשורה התחתונה, האם היית מבצע את הצריבה או מסתפק בכדור? תודה

איציק שלום,
טכיקרדיה היא שם כללי לדופק מהיר. הטיפול הספציפי תלוי בסוג הפרעת הקצב, הסיכויים להצלחת הטפול ולסיבוכים הפוטנציאליים.
לצורך יעוץ ספציפי יש להכיר את הרקע הקליני, התחלואה הנלווית, ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר.

תודה על פנייתך לפורום

בעלי עבר צינטור .לפני שבוע. בעורק סתום ב70%בצד שמאל .ובעוד 3 שבועות יעבור צינטור בעורק נוסף שסתום 100% בצד שמאל. האם מותר וכדאי ללכת מעט ברגל.? יש נפיחות ברגל בחלק התחתון. היתה נפיחות גם לפני הצינתור. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום,
ההמלצות אחרי צנתור לחזרה לשגרה ולפעילות גופנית הן אישיות ותלויות בהיקף המחלה הכלילית, בהתוויה בגינה בוצע הצנתור וממצאי הצנתור וההתערבות. לשם דוגמה, ההמלצות שונות עבור אדם שאושפז בעקבות אוטם ועבר צנתור דרך עורק המפשעה ועבור מטופל שהגיע ללא תסמינים לצנתור שבוצע דרך היד. רצוי לשאול את הרופא המצנתר או במחלקה המאשפזת.

תודה על פנייתך לפורום

14/06/2018 | מאת: עומר

שלום. לפני כמה ימים מישהו צבט לי את החזה בצורה חזקה באזור הלב עם כל כף ידו . זה היה בצחוק.. אבל זה כאב . בימים שאחר כך כאב לי האזור . האם זה מסוכן ללב וכדאי לעשות בדיקה ? עכשיו זה לר כואב וכשאני מתאמץ לא מרגיש בעיה . תודה.

עומר שלום,
הצביטה היא בעור, בתת עור ובשרירים שחיצוניים לצלעות, כך שאין סכנה ללב.

תודה על פנייתך לפורום

ערב טוב מה הסיבוכים שיכולים להיות שלאחר החלפת מסתם מיטראלי בבן אדם צעיר שהוא בריא לחלוטין ? האם החלפת מסתם מיטרלי יכולה לגרום להפרעות בקצב הלב ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראמי שלום,
קשה לכלול בתשובה קצרה את מכלול הסיבוכים הפוטנציאליים של ניתוח לב פתוח להחלפה או תיקון של מסתם. ככל שהאדם צעיר יותר ובריא יותר, הסיכויים לעבור את הפעולה ללא סיבוכים גבוה יותר. בהחלט ייתכנו הפרעות קצב בעקבות ניתוח לב וגם בעקבות המחלה המסתמית לכשעצמה ללא קשר לניתוח. הפרעת הקצב השכיחה ביותר היא פרפור פרוזדורים.

תודה על פנייתך לפורום

10/06/2018 | מאת: דן

שלום ותודה על התשובה הרופא נתן לי לעשות מיפוי לב במאמץ שהתור עוד חודש וחצי וקיים תור לאקו לב במאמץ ממש תוך כמה ימים העם זה כמעט אותו בדיקה

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום,
באופן כללי על הרופא המפנה להסביר על הבדיקות ומטרתן. אין מדובר בבדיקות דומות. שתיהן בדיקות תפקודיות שיכולות באופן לא פולשני לזהות אזורים בלב הסובלים מחוסר באספקת דם.

תודה על פנייתך לפורום

ב"ה על מה שהיה עד היום, שלא היו בעיות עם המעקפים.

נא ראי תשובה מטה.

תודה על פנייתך לפורום

שלום רב. רציתי לשאול איך עושים צנתור לאדם שעבר מעקפים לפני 15 שנה, או כל אדם שעבר מעקפים, האם נכנסים גם למעקפים? ואם לא, אז האם רואים מה קורה במעקפים מבלי להכנס עם הצנתר, איך זה הולך? מדובר על שני מעקפים מבית החזה ואחד מהרגל. עד היום ב"ה הכל היה בסדר, כל המיפויי לב. בן אדם בן 64 בערך. האם יתכן שכך עוד הרבה זמן הוא לא יצטרך צנתורים? הוא במעקב, ומרגיש ככה ככה. בינתיים לא אמרו לו כלום, אבל בכל זאת רצינו לדעת על צנתור לאדם כזה. תודה רבה מירי

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום,
אם יש צורך קליני, ניתן לבצע הדמיה של העורקים הכליליים ושל המעקפים באמצעות CT של הלב או באמצעות צנתור. אם בוצע שימוש בשני עורקי החזה בנוסף למעקפים וורידיים, לרוב הצנתור מבוצע דרך עורק המפשעה. חומר הניגוד מוזרק באמצעות צנתר אל פתח העורק הכלילי או אל פתח המעקף, ממלא את חלל העורק או המעקף ומצולם באמצעות מכשיר רנטגן.הצנתור אינו מבוצע באופן שגרתי כדי לראות את מצב המעקפים, אלא רק אם יש לכך התוויה קלינית.

תודה על פנייתך לפורום

שלום בן 43 חולה סכרת מגיל 20 משקל עודף לפני יומיים שריפה ביד שמאל כאב המום בחזה אקג תקין בדיקות דם הכל תקינות חוץ מבדיקת טרפומנין עד 14 יצא 16 המלצה בבית החולים בדיקות אקו לב ועוד .העם במקום לעשות את כל הבדיקות ולפי הרופאים אם סכרת והשמנת יתר אני בסיכון חלילה לא כדאי לעבור צינתור ולהיות יותר רגוע

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום,
בנבדקים עם גורמי סיכון מרובים והסתמנות קלינית של תעוקת חזה עם עלייה בסמנים בדם, לרוב נדרשת הדמיה של העורקים הכליליים. על הרופאים המטפלים, בהתאם להתרשמות הקלינית להתוות את המשך הברור והטיפול. הדמיה אנטומית של עורקי הלב מבוצע או על ידי CT של עורקי הלב או באמצעות צנתור פולשני. בדיקות תפקודיות כגון מבחן מאמץ, מיפוי לב או אקו לב במאמץ יכולות לתרום אם אין מדובר בארוע כלילי חד.

תודה על פנייתך לפורום

בן 69, בריא בדר"כ, אבחנה שקיבלתי בבדיקת אקג: ECG WITHIN NORMAL LIMITS SPORADIC APBs אבקש לדעת מה משמעות האבחנה

אורי שלום,
הפענוח מציין כי תרשים האק'ג תקין וכי יש פעימות מוקדמות בודדות ממקור עלייתי ולא ממקור הסינוס. משמעות הפענוח תלויה במידה רבה בהתוויה לביצוע הבדיקה ובהסתמנות הקלינית.

תודה על פנייתך לפורום

02/06/2018 | מאת: ראמי

היי יש לי שאלה יש ליצניחה של המסתם המיטרלי לפני שנתיים בערך עשיתי בדיקת אקו לב ונרשם לי בתוצאות שיש לי צניחה קלה של המסתם המיטרלי .. אני כמעט שנתיים פלוס עם הרגשה שחסר לי אוויר ... כאילו שאני לוקח נשימה מרגיש שלא נשמתי מספיק זה בא בהתקפים יש ימים שלא מרגיש שום דבר ויש ימים שיש לי קוצר נשימה אני רוכב אופניים במהלך פעילות גופנית לא מרגיש שיש לי קוצר נשימה קמו במצב מנוחה כאילו במצב מנוחה זה מפריע לי יותר ... אני כולי בן 23 עם משקל תקין ואין לי מחלות רקע בכלל מה אפשר לעשות עם קוצר הנשימה ?? הי אני הבנתי זה יכול להיות מתניחת המסתם

לקריאה נוספת והעמקה

ראמי שלום,
אם אכן יש צניחה של המסתם המיטרלי (יש איבחון יתר של המצב), בהעדר דליפה או הפרעה לתפקוד המסתם, קוצר הנשימה אינו קשור. ייתכן שאתה חווה פעימות מוקדמות המסבירות את התחושות במנוחה. ניתן לבצע הולטר קצב הלב עם רישום תסמינים כדי לוודא זאת.

תודה על פנייתך לפורום

יש לי דליפה מינימלית מה שנכתב בתוצאות

האם קיים קשר בין נטילת מיקרופירין 100 מתמשכת לבין שיעול טורדני שנמשך כבר כמה חודשים ? נשללו כבר גורמים קודמים לשיעול

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום,
אספירין לעיתים נדירות עלול להחמיר או לגרום לתופעות דמויות אסתמה ולשיעול. במקרים אלה, לרוב השיעול מלווה גם בממצאים האזנתיים-צפצופים אקספירטוריים. שיעול טורדני הוא תופעת לוואי אופיינית (די נדירה) לתרופות מקבוצת מעכבי ACE.

תודה על פנייתך לפורום

29/05/2018 | מאת: גדעון

שלום, בדו"ח נכתב חדר שמאלי תקין בגודלו,דפנותיו תקינים בעוביים.התכווצות תקינה של כל הסגמנטים.ef -60% .תפקוד מסתמי תקין.הודגם FALSE TENDUM באפקס. היפרקנזיה של כל הסגמנטים שהודגמו,באקו מיד בסיום המאמץ. מבחן אקו במאמץ ללא עדות לאיסכמיה. אודה מאוד על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

גדעון שלום,
בפניה אין שאלה, לכן קשה לדעת מהי התשובה המבוקשת. הבדיקה תקינה.

תודה על פנייתך לפורום

ראשית תודה רבה.לא ברורה המשמעות של המונח באנגלית.תודה.

בבדיקת דם יצא לי שיש לי הומוציסטאין גבוה, הערך 28,עד כמה זה מסוכן? מה עלי לעשות בעניין? האם הליכות עוזרות במצב זה?

שרה שלום
הומוציסטאין קשור באופן סטטיסטי לארועים תרומבוטיים ולטרשת בגיל צעיר. נטילה של חומצה פולית מורידה את רמת ההומוציסטאין בדם אך לא משפיעה על הארועים הקליניים. הליכה לא תשנה את רמות ההומוציסטאין.

תודה על פנייתך לפורום

שלום, האם ייתכן שהכדור עשוי לגרום לתופעות לוואי אחרי שנתיים של שימוש והאם מתח מסויים בראש,בחלק הקידמי שלו ולחץ באיזור המצע וקושי להזיז את העיניים יכולים להגרם משימוש בכדור? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

איתן שלום,
לכדורים שונים יש פרופיל ייחודי של תופעות לוואי. באופן עקרוני ייתכן שתופעות לוואי מופיעות אחרי שימוש ממושך בתרופה מסויימת.

תודה על פנייתך לפורום

שלום, עברתי אתמול צנטורלב שיצא תקין.לאחר לחצים בחזה וכאבים בלסת, והיסטוריה משפחתית. היום יש לי מיחושים בחזה ותחושת אי נעימות, האם זה תקין? מתי זה אמור לחלוף? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום,
בעקבות צנתור כלילי שלא הדגים מחלה משמעותית וללא התערבות, לא צפוי שינוי בהרגשה ובתחושת הכאב. ייתכן שמקור הכאבים אינו לבבי. ישנם מקרים נדירים בהם ההיצרות בעורקים אינה קבועה אלא נובעת מכווץ (ספזם של העורק)

תדוה על פנייתך לפורום

29/05/2018 | מאת: מענה לכאבים לאחר צנטור

תודה על המענה המהיר, אשמח לדעת למי אני צריכה לפנות למנוע את הכאבים, האם אורתופד או קרדיולוג? נכון להיום, שבוע אחרי, עדיין חשה כאבים בחזה. תודה

שלום ! בן 70. לפני שבוע עברתי צנתור לב טיפולי, עורקים כליליים דרך עורק פמורלי ימני : LM תקין LAD טרשת קלה LCX טרשתי חסימה תת-מלאה של M2 (עורק גדול ודומיננתי ) לאחר מספר ניסיונות להעברת תילים שונים הועבר תיל בעזרת מיקרוקטטר, נופח בלון 1.5/15 מ"מ ולאחריו2/20מ"מ והושתלDES בקוטר 2.5/30מ"מ בתוצאה סופית טובה. בסיום הצנתור העורק נסגר ע"י אנגיוסיל, ללא סיבוכים. רשימת התרופות שאני נוטל: m"g 20 OMEPRAZOLE / LOSEC m"g 5 RAMIPRIL / TRITACE m"g 75 CLOPIDOGREL / PLAVIX m"g80 ATORVASTATIN / LIPITOR m"g 100 ACETYLSALICYLIC ACID ASPIRIN מבקש לדעת : 1. מתי אפשר לחזור לקיים יחסי מין? 2. הנני נעזר בגלולות מ"גSILDENAFIL ERECTOL 50 . האם מותר לי להמשיך עם זה ? בתודה מראש, הקטור

לקריאה נוספת והעמקה

הקטור שלום,
אם הצנתור לא בוצע בעקבות אוטם, והדרגה התפקודית מאפשרת עליית שתי קומות ללא תעוקת חזה וללא נשמת משמעותית, ניתן לחדש פעילות מינית. השימוש בתרופות לשיפור התפקוד המיני מותר אם לא נוטלים תרופות מקבוצת הניטרטים (כגון מונוקורד, מונולונג, קורדיל, ספריי איזוקט ואחרות)

תודה על פנייתך לפורום

בדיקת הולטר 24 שעות. הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית – 48 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית – 107 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת – 64 פעימות לדקה. VPB מרובים המהווים 0.4% מסך ה QRS בתקופת המעקב. APC בודדים. אירוע יחיד קצר של DROPPED BEAT . SLOW VT בתבנית שיכולה להתאים ל- SINO ATRRIAL BLOCK 1ST DEGREE AV-BLOCK

מאיר שלום,
בתשובה המצוטטת אין עדות להפרעת קצב מורכבת או מתמידה. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקת עזר מבלי להכיר את ההתוויה לביצועה וללא התייחסות להקשר הקליני הרחב.
משמעותן של פעימות מוקדמות תלויה בהסתמנות הקלינית, בהיסטוריה הרפואית ובתפקוד החדר השמאלי.

תודה על פנייתך לפורום

שלום רב לדוקטור. שאלה בבקשה? לפני 10 חודשים הייתי במיון עקב התקף חרדה בגלל פעימות מוקדמות נבדק טרופונין והיה כתוב : קטן מ13??? ובסיכום היה כתוב טרופונין שלילי. האם עליי להיות מודאגת????? נורא מבוהלת לא מבינה במדדים. לפני יומיים ביצעתי בבית חולים אסותא באופן פרטי ושם התוצאה הייתה 0.000 . הבנתי שכל מקום בודק אחרת . אשמח לתשובתך תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב,
בדיקת הטרופונין תקינה בשתי הבדיקות. ערכי הסף משתנים על פי הקיט שבשימוש על ידי המעבדה. הערכת הסיכון למחלת לב תלויה בגורמי הסיכון, בהסתמנות הקלינית, בממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות עזר נוספות.
תודה על פנייתך לפורום.

שלום,דוקטור! אני בת 55.ברקע יתר לחץ דם.לאחרונה סובלת מכאבים בחזה וקוצר נשימה. בבדיקת אקו במאמץ.הבדיקה תקינה פרט ל: Left ventricular diastolic dysfunction. וגם: Mild pulmonary hypertension witch 38 mm Hg מהי משמעות האבחנה הזאת?עד כמה היא חמורה?האם יש טיפול לכך? האם יש צורך בהדמיות נוספות?בצינטור? תודה. דינה

פרט כאן את שאלתך למושלום,דוקטור! שלחתי אליך אתמול שאלה ועשיו אני שולחת לך את כל מה שכתוב בתוצאות הבדיקה ואשמח מאוד,מאוד שתכוון אותי למי לפנות עם הבדיקה הזאת ועד כמה דיספונקציה דיאסטולית חמורה והאם יתר לחץ ראיתי הוא התוצאה של הדספונקציה הדיאסטולית. LVEDd=49.00 , ED posterior wall thickness=10.00, ED interventricular septum thickness=10.00,LA end diastolic diameter=36.00, AO root diameter=25.00, ascending aorta diameter=29.00, Estimated LVEF=60.00. Echocardiogarphic Summary: No evidence of left ventricular hypertrophy(L.V.H).Normal LV chamber size. Normal LV systolic function. Left ventricular diastolic dysfunction, impaired relaxation normal mitral valve appearance. Minimal mitral regurgitation. Normal aortic root diameter. Normal aortic valve appearance. Normal right ventricle size. Normal appearance of tricuspid valve. Trace tricuspid regurgitation. The IVC is normal. Mild pulmonary hypertension with 38.00 mmHg PA pressure. No evidence of pericardial effusion. No pleural effusion. Stress echo: Bruce protocol.Max workload 7 mets (4 min), stage 2. Max achieved HR: 160/min(98% of max predicted). Max BP:150/80 mmHg. No chest pain, no dysnope. On ECG: ST depression. On echo no wall motion abnormalities. Normal LVEF augmentation at stress. תודה רבה. מחה

דינה שלום,
הבדיקה מעידה על הפרעה קלה בהרפייה של הלב. ממצא שכיח מאד בהתאמה לגיל, בעיקר בנשים הסובלות מיתר לחץ דם. גם הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה משנית להפרעת ההרפיה. הטיפול בדרך כלל כולל איזון של לחץ הדם, ואם הדופק לא איטי מידי גם חוסמי בטא.
על פי בדיקות ההדמיה הבלתי פולשניות אין התוויה לביצוע צנתור.
יש לשלול סיבות נוספות לקוצר הנשימה כגון עודף משקל או כושר גופני ירוד (הגעה לדופק מטרה אחרי 4 דקות במבחן המאמץ ובעומס נמוך)
קרדיולוג סביר ואף רופא משפחה יכולים לתת מענה מצויין.


תודה על פנייתך לפורום

שלום ד"ר נכבד צינטור 2014 נסיון טיפולי RCACTO לא צלח. צינטור 2016 אותה אנטומיה עם D50%/ אקו לב תפקוד סיטולי תקין ללא מחלת מסתמים 26.11.17 מיפוי לב פגם פרפוזיה קבוע בטריטוריה של RCA-CTO ללא פגמי פרפוזיה הפיכים. שאלתי: מה פרוש תוצאת המיפוי ? מה הסיכון שלי וכיצד למנעו? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אלמוג שלום,
תוצאות המיפוי הן בהתאמה לאנטומיה של העורקים הכליליים. דרגת הסיכון נקבעת מגיל, היקף המחלה הכלילית, חומרת וגודל האזור האיסכמי (צלקתי) תפקוד החדר השמאלי ואיזון מיטבי של גורמי הסיכון באמצעות שינוי התנהגותי וטיפול תרופתי מתאים. ניתן להקטין את הסיכון באמצעות הערכה נכונה וטיפול מתאים.

תודה על פנייתך לפורום

אני גבר בן 48, בריא בדרך כלל. מזה זמן שאני סובל מתעוקת חזה, בעיקר בשעות הבוקר אחרי הליכה קצרה (בעבודה) או טיפוס במדרגות. התעוקה מאופיינת כלחץ בבטן העליונה ומקרינה לכיוון קדמת הצוואר, והרגשה כללית לא טובה. כשאני מתיישב ונח התחושות נעלמות. אך התחושות חוזרות בכל פעילות "קטנה". כמעט בכל יום בשעות הערב אני מתאמן - אני רץ כ-5 ק"מ, או אימון אירובי אינטנסיבי אחר, וזאת ללא כל בעיה - ללא כאבים וללא תחושות "לא טובות". עברתי בדיקות דם - פרופיל השומנים שלי מצויין - LDL נמוך, HDL גבוה וכולסטרול כללי נמוך. גם ערכי הטריגליצרידים נמוכים. עברתי אקו-לב ומבחן מאמץ (לפני חצי שנה), גם שם לא היו בעיות מיוחדות. אני קצת אובד עצות בשלב זה, לא מזמן הייתי אצל קרדיולוג שפטר אותי ב"אין לך כלום"... אני יודע שמשהו לא בסדר, ואני יודע שאם אפנה שוב למבחן מאמץ, אעבור בלי בעיה, כי אני בכושר טוב. חוץ מלהחליף קרדיולוג... מה עוד ניתן לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אייל שלום,
האבחנה תלויה במידה רבה בתאור התסמינים, בסיפור הקליני ובבדיקות העזר השונות. כאשר תאור התסמינים אינו עקבי וסותר, קיים קושי באיבחון.
בדיקות עזר, לרבות מבחן מאמץ (בנוכחות אק'ג תקין במנוחה), יכולות לחזות בצורה טובה מאד את דרגת הסיכון ולהעריך את הדרגה התפקודית.
לא סביר שתהיה היצרות קבועה בעורק כלילי שתאפשר בשעות מסויימות ביממה לבצע פעילות בעצימות גבוהה ובשעות אחרות להגביל בצורה קשה את המאמץ. גם החלפת קרדיולוג לא תשנה את הפרדוקס.
ניתן לבצע בדיקות נוספות, אנטומיות אשר כרוכות בחשיפה לקרינה ו/או לחומר ניגוד, והן אינן מותוות במצבך.

תודה על פנייתך לפורום

20/04/2018 | מאת: אספרין

אחרי c/t הרופאה החליטה לתת לי אספרין אחרי עשרה ימים החל דימום חזק מהאף כולל הקאת דם וחולשה אושפזתי וגרסתם של הרופאים שהדבר נבע מלקחית אספרין עשרה ימים בדיוק .נרולוג בבית חולים המליץ להמשיך באספרין ואני פוחדת ומתלבטת . מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב,
החלטה על מתן טיפול לדילול הדם נלקחת בהתחשב בסיכון לארועים תרומבוטיים כגון אוטם בשריר הלב או ארוע מוחי כנגד הסכון להתפתחות דימום.
אם היה ארוע לב או ארוע מוח לאחרונה, הסיכון להישנות גבוה ויש התוויה חזקה לטפול באספירין. לעומת זאת אם היה דימום מסכן חיים, יש לשקול חלופות בהתאם למקור הדימום. עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל.

תודה על פנייתך לפורום

17/04/2018 | מאת: דניאל

ד"ר יקר, אנא השב לי על שאלתי תוך הנחה כי כל הנכתב בה מדוייק לחלוטין: בן 59, סוכרתי מאוזן, פעימות מוקדמות מדי פעם. ביולי אשתקד חוויתי לראשונה פ.פ שהסתיים ספונטנית לאחר שעות אחדות. קיבלתי קסטרלו. לאחריו עוד שני פרפורים שאף הם הסתיימו כמו הראשון. מזה 7 חודשים שהפרפור לא שב, למעט אפיזודות מועטות הנמשכות עד 5 שניות. הקסטרלו גורם לי לשטפי דם נרחבים בשוקיים. האם יהיה נכון להפסיק עם הקסטרו ולחזור לאספירין ובמידה ומתחיל פרפור אטול מיידית את הקסטרלו שהבנתי שמגיע לשיא השפעתו תוך 3 שעות? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום,
כדי להפחית באופן משמעותי את הסיכון לארועי מוח, יש ליטול טיפול נוגד קרישה באופן קבוע ולא רק כאשר מורגש פרפור קלינית.

תודה על פנייתך לפורום

שלום, גיל 29. רציתי לשאול: יד שמאל תפוסה מאתמול בערב והחמיר היום בבוקר. אפילו תנועות קלות ולא חדות כמו לסובב הגה בנהיגה היה לי כואב. קראתי בגוגל וזה הראה על בעיה לבבית... בזמן האחרון יש לי לחץ דם גבוה שבגללו נפלתי פעמיים ודופק מהיר. יש רגעים של סחרחורות כמעט כל יום. האקג תקין.. תור לקרדיולוג עוד שבועיים ותור לאקו לב ומאמץ עוד שבוע וחצי.האם ללכת לרופא גם היום בגלל שהיד נתפסה? מקודם שמתי משחת ולטרן שהרגיע את השריר מעט- השאלה אם המשחה משפיעה עדיין לדעתך זה קשור ללב? או שזה שהעא משפיעה זה אומר שזה לא קשור ללב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שושי שלום,
הסבירות שמקור הכאבים מהלב בגילך נמוכה מאד.

תודה על פנייתך לפורום

שלום, מה משמעות "א.ק.ג. במנוחה: סינוס ברדיקרדיה" במיפוי הלב שלי: בן 71, בריא וללא תרופות,הופניתי בעקבות רקע משפחתי. תוצאות: משך המאמץ: 9:35 דקות. מאמץ הופסק: שלב 4 עקב דופק מטרה. כאבים בחזה: לא.תגובה המודינמית: דופק במנוחה 55, בשיא מאמץ 150. לחץ דם במנוחה 110/80, בשיא מאמץ 145/80. 101.1% מהדופק המירבי. Mets: 8.0. א.ק.ג. במנוחה: סינוס ברדיקרדיה. א.ק.ג. במאמץ: ללא צניחות ST. פרפורזיה מיוקרדיאלית: הודגמה פרפורזיה מיוקרדיאלית תקינה בכל הדפנות באנליזה ויזואלית וכמותית. תפקוד חדר שמאל תקין. דפנות חדר שמאל: חדר שמאל תקין בגודלו לאחר מאמץ. התכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה לאחר מאמץ.תגובה קלינית למאמץ: לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית למאמץ: לא איסכמית. המיפוי: תקין. ממצאי המיפוי: אין עדות לאיסכמה. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה. תודה ד"ר.

לקריאה נוספת והעמקה

דון שלום
משמעות המילה ברדיקרדיה היא דופק איטי. אם מקור הדופק תקין (סינוס) ותגובת הדופק למאמץ תקינה, גם אם הדופק איטי במנוחה, אין הדבר פתולוגי.

תודה על פנייתך לפורום

25/03/2018 | מאת: מיכאל

עברתי צנטור עם סטנט לפני 12שנה ולקחתי פלוויקס , לפני חודשיים עברתי צנטור עם 3 סטנטים , ונתנו לי גם אליקוויס . העם אפשר לקחת גם פלוויקס ואליקוויס ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכאל שלום,
במטופלים עם פרפור פרוזדורים ומחלת לב כלילית שהצריכה השתלה של סטנטים, יש צורך בטפול משולב- טיפול נוגד טסיות למניעה של תרומבוזיס בסטנט, וטיפול המעכב את מערכת הקרישה כדי להפחית את הסיכון לארועי מוח.
הטיפול המשולב מעלה את הסיכון לדמם אך נחוץ לתקופה מסויימת. משך הטיפול בפלביקס ייקבע על ידי הקרדיולוג המטפל. הטיפול באליקויס (אם אכן יש התוויה בשל פרפור פרוזדורים עם סיכון מוגבר לארועי מוח) הוא לתמיד.

תודה על פנייתך לפורום

22/03/2018 | מאת: רמי

בן 72, בריא, ללא תרופות, כל בדיקות הדם תקינות, פעיל פיזית ומנטלית. הופניתי בעקבות כאבי חזה לא תעוקתיים בשמאל, והיסטוריה משפחתית (אב נפטר בגיל 56, אח צונטר בגיל 65). ביצעתי מיפוי לב במאמץ שממצאיו אם הבנתי נכון תקינים, וסקירת סידן בעורקים הכליליים שממצאיו מדאיגים אותי: * סיכום מיפוי הלב: תגובה קלינית למאמץ: לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפיה למאמץ: לא איסכמית. איכות ההדמיה: מצוינת. המיפוי: תקין. ממצאי המיפוי: אין עדות לאיסכמה. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה. בהשוואה למיפוי ב- 2012 אין שינוי. ארטפקט: אין. * סקירת סידן בעורקים הכליליים: קצה הלב בזמן ההדמיה: 60. איכות ההדמיה: טובה מאוד. הודגמו משקעי סידן בדופן של - סה"כ 89 (11-100 = טרשת קלה). RCA (15)LCX(20) LAD (54) * סיכום המיפוי + סקירת הסידן: הממצאים מצביאים על טרשת כלילית לא חסימתית קלה, ופרפוזיה מיוקרדיאלית תקינה. ** שואל: מה מצבי? מה נכון עוד לבדוק? לטפל? צינטור? תודה.

24/03/2018 | מאת: רמי

מוסיף: מה נוסף לבדוק או לעשות כש - BMI 24 תקין, מעולם לא עישנתי, אין סוכרת, לחץ דם במנוחה 110/73, שומני דם - כולסט'166, טריג'129, HDL45, NON121, LDL95. תודה.

רמי שלום,
כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין לתת המלצות על סמך בדיקת עזר בלבד.
תשובת המיפוי המצוטטת מראה כי אספקת הדם ללב תקינה, ואין רמז להיצרות משמעותית בעורקי הלב הראשיים. מדד הסידן נמוך ואין זה מפתיע או מדאיג שיש מעט טרשת בגיל 72 (ממצא כמעט אוניברסלי).
בוודאי שאין התוויה לביצוע צנתור.
יש שימליצו על מינון נמוך של סטטינים ללא קשר לרמות הכולסטרול בדם.

תודה על פנייתך לפורום

היי, לפני כשלושה חודשיים עברתי צינתור, יומיים לאחר הצינתור החלו לי כאבים ביד ימין (היד שנכנסו לצינתור) הכאב לארוך כל היד והכתף, כאב חד מאוד כמו סכין . הכאבים הולכים ומחמירים עם הזמן. ידוע לי שהוכנס לי סטנד בצינתור - האם זה קשור? מה עליי לעשות בנוגע לכאבים הלא פוסקים? אודה לתשובה, תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום,
ייתכנו כאבים ביד אחרי צנתור, במיוחד אם בעת הצנתור היו כאבים הנובעים מספזם (כווץ) של העורק סביב הצנתר, או קושי לעבור דרכו. לרוב הכאבים חולפים אחרי מספר ימים. לא נפוץ שהכאב נמשך חודשים.
רצוי להיבדק כדי לוודא כי הדפקים ביד תקינים. ניתן למדוד לחץ דם בשתי הידיים ולוודא כי אין הפרשים במדידה. לעיתים נדירות יש פגיעה בדופן העורק (דיסקציה) באזור הזרוע והכתף, אשר ניתנת לאבחון על ידי CT אנגיו של עורקי היד. פעמים רבות משככי כאבים מקבוצת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים NSAID מקלים על התסמינים.
הסטנט שהושתל בעורקי הלב אינו מסביר את התסמינים. הכל בהתיעצות עם הרופא המטפל. כדאי להתיעץ עם הרופא המצנתר.

תודה על פנייתך לפורום

שלום לך ד״ר, תודה על תשובתך. תראה אני פשוט כרגע נמצאת בחו״ל ... לכן י לי שאלה נוספת- אני בטוחה שהתופעה הנדירה שאמרת קיימת אצלי (התופעות שאני מרגישה מאוד מוזרות) אם אני עושה תנועה הכי קטנה אני מרגישה חשמל ביד ואני לא מצליחה להשים מכנסיים ולהתלבש לבדי. כל הזמן מרגישה חשמל ביד ובכתף. במידה ואכן יש לי את התופעה הנדירה שהסברת- מה עליי לעשות לפנות לבית חולים עכשיו? כי פשוט אני בחו״ל כרגע עד סוף לג הפסח. תודה רבה לך, עזרת לי מאוד!

בן 71, עוסק בספורט אירובי יומיומי,מקפיד על תזוזה ומשקל,ללא מחלות כרוניות. שטח המסתם האאורטלי לפי דופלר 1.3 סמ"ר, יחסית ל 1.8 סמ"ר לפני 15 חודש (אותה מרפאה, אותו רופא). האם לא מדובר בצניחה מדאיגה של התוצאות? האם ניתן להניח שקצב הצניחה ימשך והוא לינארי? ותוך שנתיים ארד ל 0.8 סמ"ר ואזדקק לניתוח? 1.האם יש מרכיבים תזונתיים,אימונים אירובים קשוחים, טיפול תרופתי שיכולים להאט את קצב ההתדרדרות? האם אקו לב במאמץ יכול לתת הסבר מדויק יותר על הצפוי לי? תודה מראש כהן יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום,
חישוב שטח המסתם האאורטלי נתון להטיות ולטעויות מדידה. יש להתחשב במדדים נוספים ובהם מפל הלחצים על פני המסתם, הקוטר הנמדד של מוצא החדר השמאלי וגם במראה המסתם, מבנהו ומידת ההסתיידות. קרוב לוודאי שאחת המדידות שגויה.
התקדמות המחלה אינה לינארית וקשה לניבוי. ההתוויה להתערבות היא קיומה של היצרות חמורה ותסמינים הקשורים להיצרות.
התקדמות המחלה אינה תלויה בתזונה, טפול תרופתי או אימונים כלשהם.
אקו במאמץ נועד למצבים מיוחדים בהם תפקוד הלב ירוד וישנה היצרות חמורה למרות מפל לחצים נמוך.
תודה על פנייתך לפורום

1.תודה על התשובה המפורטת והברורה. 2.אני טיפוס לחוץ, עם השפעה קיצונית של תופעת "החלוק הלבן", האם תוצאות האקו דופלר יכולות להיות מושפעות כמו לדוגמא בדיקות לחץ הדם? שאלתי נובעת מהתקווה שאולי ההרעה בשטח המיסתם נובעת מחישוב שלוקח בחשבון פרמטר שתלוי בהתרגשות? דופק? לחץ דם? במון תודות על תשובותיך. יעקב

יעקב שלום,
לחץ הדם עשוי להשפיע על מפל הלחצים הנמדד דרך המסתם, אך אם מהירות הזרימה במוצא חדר שמאל נמדדת נכון וקוטר אפיק המוצא נכון, הדבר לא אמור להשפיע על חישוב שטח המסתם. ישנה חשיבות גם למראה המורפולוגי.

תודה על פנייתך לפורום

שלום, הייתי אמורה לעבור ניתוח לב פתוח אבל אחרי בדיקות מקיפות נדחיתי מסיבות טכניות. הוחלט להחליף את המסתם בצינתור, אבל אני לא מקבלת תאריך לצנתור בטענה שאין תורים. יתכן ותורים יהיו בעוד חצי שנה ומעלה. שאלתי : כמה זמן אפשר להסתובב עם היצרות קשה במסתם המיטראלי וכאבים בחזה, קוצר נשימה וכו' תודה, מחקה לתשובה, פנינה

לקריאה נוספת והעמקה

פנינה שלום,
החלפת המסתם המיטרלי בצנתור מבוצעת רק במקומות בודדים בעולם, ורק במסגרת מחקר. למיטב ידיעתי אין אף מרכז בארץ שמשתתף במחקר מסוג זה.
ההתוויה להחלפת מסתם מיטרלי בצנתור לרוב אינה היצרות אלא דליפה של המסתם.
במקרים של היצרות מיטרלית משנית למחלה ראומטית, ישנם מקרים בהם ניתן לבצע הרחבה של המסתם על ידי בלון. ההחלטה האם להחליף את המסתם בניתוח לב פתוח או לנסות הרחבה עם בלון תלויה בממצאי האקו ובעיקר בחומרת הדליפה, מעורבות המנגנון התת מסתמי, מידת ההסתיידות בעלים ומעורבות הקומיסורות (המפגש בין העלה הקדמי והאחורי) במחלה.
אם ההיצרות חמורה וגורמת לתסמינים יש לוודא כי הטיפול התרופתי מיטבי, ולבצע התערבות בהקדם. אין סיבה להמתין חודשים.


תודה על פנייתך לפורום

04/03/2018 | מאת: רעות

היי אני מאובחנת בטילט טסטס חיובי לרוב ההתעלפויות קורות לי כשאני מקבלת מכה חדה , או כשעושים לי זריקה או משהו עם מחטים , וכשאנירואה דם יותר מידי .. אני די מפחדת שאני לא אוכל לעשות טיפולים ובדיקות נורמטיביות מבלי להתעלף אפילו לעבור לידה או משהו כזה יש המלצות אולי ?

לקריאה נוספת והעמקה

רעות שלום,
בסובלים מטונוס וגאלי מוגבר מומלץ על הידרציה טובה (מניעה של התייבשות), ובעיקר הכרת הסימנים המקדימים כדי להנמיך את הפרופיל ולא להיפגע מנפילה.
כמו אחרות, גם את תוכלי ללדת. סביב הלידה המערכת הסימפתטית שולטת ואת בהשגחה.

תודה על פנייתך לפורום

27/02/2018 | מאת: תמיר

אהלן בן 27 בריא בדרך כלל שחקן כדורגל הרגשתי בדקירות בחזה עברתי אקו לב הכל תקין EF 45 חדר שמואל 56 חדר ימין 40 אחרי חודש עברתי CT הסיכום עורקים כללים תקינים הלב מעט מוגדל השאר הכל תקין 100% עברתי אקו לב אחרי 6 חודשים חדר שמואל 53 חדר ימין 37 EF 60 השאלה מה זה יכול להיות השנוי ב EF מ 45 ל 60 תוך 6 חודשים ? ואם זה מדאיג?? הערה :- המשכתי להתאמן ולשחק כדורגל תחרותי

לקריאה נוספת והעמקה

תמיר שלום,
נראה כי ההבדל נובע מהבדלים בפענוח וכנראה שלא היה שינוי מהותי בתפקוד הלב. בספורטאים תחרותיים ייתכן לב מעט מעובה ומוגדל.

תודה על פנייתך לפורום

עשיתי צילום רנטגן חזה ישר וצדדי . בפענוח כתוב חשד לרלקסציה חלקית של סרעפת בצד ימין . ללא עדות לתסנין ריאתי . סינוסים קוסטופרניים חופשיים . צל הלב אינו מורחב . בקע סרעפתי קבוע . לסיכום:- מומלצת קורלציה עם נתונים קליניים . השאלה שלי מה הבעיה הרפואית פה . בתודה שמעון ז. .

לקריאה נוספת והעמקה

שמעון שלום,
הבעיה הרפואית ידועה רק לך. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לפענוח של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הקליני בגינו בוצעה הבדיקה, גורמי הסיכון וממצאי הבדיקה הגופנית.

תודה על פנייתך לפורום

שלום יש לי כאבים מאוד חזקים כבר כמה ימים מתחת לחזה בצד שמאל , הייתי בבית חולים עשו לי צילום חזה א.ק.ג בדיקות דם הכל יצא תקין , הרופא בבית חולים נתן לי זריקת וולטרן וכדורים של רוקסט נגד כאבים , הכאבים לא פסקו ואני לא יודעת מה לעשות , פניתי לרופא משפחה והוא טוען שהכל בסדר אצלי וכנראה שהשריר נתפס לי עקב ברונכיט שהיה לי במשך כשבועיים שהיה מלווה עם המון שיעולים קשים , אך עליי לציין שבחיים לא היה לי כאב כזה שהמשיך כמה ימים ולא פסק , אני ממש מפחדת ולא יודעת לאן לפנות , משהו לא בסדר אצלי ואני מרגישה זה כאבי תופת בבקשה תעזרו לי

לקריאה נוספת והעמקה

הילה שלום,
כאבים בחזה המתגברים בנשימה אחרי מחלת חום חולפת יכולה לבטא דלקת של הקרומים. על הרופא להתרשם האם יש ממצאים האזנתיים מתאימים. בבדיקות הדם יש לשלול עליה במדדי דלקת כגון CRP ולעיתים יש ממצאים באק'ג וגם בבדיקת האקו (נוזל סביב הלב)
נוגדי דלקת יכולים להקל על הכאב.

תודה על פנייתך לפורום

שלום רב לאבי יש תחושה של "אין לי אויר",גם כשמחובר לחמצן. מתקשה לשכב,משתדל לשבת. בוצע אקו.רוצים לבצע צינתור אבל הכליות לא עובדות באופן תקין.יש סיכון לכליות. הבנתי שבביח רמבם יש מכשיר מיוחד לצינתור לחולי כליות .האם מומלץ לנסוע באמבולנס לרמבם ולבצע שם צינתור לאבי יש קושי בניידות. רגליו התנפחו. האם ניתן לשים מעט יוד? מהי המלצתך?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום,
מכשיר ה Renal guard אינו תרופת פלא ואינו פותר את בעית הסיכון לכליות בצנתור. שימוש בו מצריך הכנסת צנתר לכיס השתן. המצנתר תמיד משתדל להמעיט במתן חומר ניגוד ככל הניתן, אך לעיתים התערבויות מורכבות אורכות זמן ודורשות חשיפה לכמות משמעותית של חומר ניגוד עם יוד.
כמו בכל התערבות, יש לשקול את התועלת הצפויה אל מול הסיכונים.

תודה על פנייתך לפורום

שלום. אבי חולה כליות שצריך לעבור צינתור (בנוסף היה מונשם וכעת עם קנולה). בביה"ח נאמר לנו שאם יעבור צינתור יהיה ב100 אחוז חולה דיאליזה, ואם לא יעבור את הצינתור זמנו קצוב. קראתי על שיטה חדשה לצינתורים לחולי כליות. איך אני יכול להפנות את אבי לצינתור כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום,
צנתור עם התקן Renal guard אפשרי במכוני צנתורים שונים בארץ. אין בטחון כי השימוש בהתקן יפחית את הסיכון לצורך בדיאליזה והוא כרוך בהחדרת צנתר לכיס השתן.
הצורך בדיאליזה ייקבע בעיקר לאור מצבו ההמודינמי ותפקודי הכליות ולא דווקא בגלל מתן חומר הניגוד בצנתור.

תודה על פנייתך לפורום

19/02/2018 | מאת: אלה

אני בת 24, בריאה. באמצע דצמבר שתי התעלפויות שנמשכו ב15 שניות כל אחת בהפרש שבוע בדיוק אחת מהשניה שלוו בתחושה מקדימה של דופק מהיר, כבדות, סחרחורות וטשטוש ראייה. ללא איבוד שליטה על סוגרים או חבלה בשל התחושה המקדימה שגרמה לי להתיישב לפני. מעולם לא התעלפתי לפני כן. רופא המשפחה המליץ על הולטר 24 שעות. בתוצאות ההולטר מבלינסון כתוב רק: "סיכום הבדיקה: קצב סינוס טווח 58-133 ממוצע 80 בשעות הבוקר טכיקרדיה עד 146 לדקה, רושם שמדובר בסינוס טכיקרדיה". ללא המלצות או נתונים נוספים. לא היו לי אירועים חריגים בזמן ההולטר. האם הבדיקה תקינה למרות הסינוס טכיקרדיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלה שלום,
ברישום במשך 24 שעות לא תועדה הפרעת קצב מורכבת או מתמידה.
הסיפור האנמנסטי מתאים במקום הראשון להיפוך קצב לסינוס מ SVT או פרפור פרוזדורים עם הענות חדרית מהירה.
ניתן לבצע רישום ממושך יותר עם רישום תסמינים באמצעות לופ רקורדר. אם ארועי ההתעלפות נדירים, ניתן לשקול השתל Reveal.
יש להתיעץ עם הקרדיולוג המטפל.

תודה על פנייתך לפורום

בני עבר אתמול צנטור ושמו לו 3 סטנטים. היום השתחרר הביתה וכרגע הוא חש כאבים וקושי נשימתי. האם זה מצריך פניה למיון?

לקריאה נוספת והעמקה

כאבים בחזה זמן קצר אחרי צנתור והשתלת סטנטים, בעיקר אם הצנתור עבר ללא ארועים מיוחדים וההרגשה אחריו הייתה טובה, מחייבים בדיקה מיידית ופנייה למיון.

תודה על פנייתך לפורום

שלום! בעלי בן 56.עבר 3 צינטורים .הראשון בגיל 36 .האחרון לפני כשלוש שנים. בשני צינטורים הראשונים לא התגלתה סתימה.בצינטור האחרון נאמר שיש סתימות בכלי דם קטנים ואין מה לעשות עם זה.בעלי סובל לעיתים קרובות מכאבים בחזה. לפני הצינטור האחרון שנעשה באחד מבתי חולים בארץ,נעשה לו מיפוי לב והיה רשום שיש פגם הפיך בשני איזורי לב. עברו שנתיים ונעשה מיפוי לב נוסף בבית חולים אחר ונאמר לבעלי שהבדיקה תקינה... הבדיקה הזאת באופן כזה:מבחן מאמץ קצר לפני הזרקת החומר, מבחן מאמץ קצר אחרי הזרקת חומר(2-3 דקות מקסימום) וצילום במהלך 10-15 דקות. היום נעשה מיפוי לב חוזר בבית חולים בו נעשה הצינטור האחרון ומיפוי לב לפני כשלוש שנים והבדיקה לקחה 5 שעות ,נעשו סידרת צילומים. בעקבות כך יש לי מספר שאלות: 1. האם יתכן מצב בו לפני שלוש שנים בצינטור ובמיפוי התוצאות לא היו תקינות,אך לפני שנה לא נצפתה שום בעיה במיפוי לב? 2. האם בבתי חולים שונים משתמשים בטכניקות שונות של מיפוי לב?פעם ,אחרי חצי שעה מקסימום החולה נמצא בחוץ ובפעם אחרת הבדיקה נמשכת זמן ממושך וכוללת מספר צילומים לפני ההזרקה ואחרי. השאלות מתעוררות בעקבות כאבים חוזרים בחזה.בעלי חולה סוכרת ויתר לחץ דם. בתודה מראש ובברכה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום,
קיימים פרוטוקולים שונים לביצוע מיפוי לב, ובהתאם משך הבדיקה משתנה.
מיפוי לב היא בדיקה השוואתית בין אזורי הלב השונים. ייתכנו הבדלים בין הבדיקות הנובעים מפענוח, טכניקת העיבוד ופרוטוקול הבדיקה.
אם אין עדות לאזור גדול הסובל מחוסר אספקת דם, הפרוגנוזה מצויינת.
אם בצנתור אין מחלה המצדיקה התערבות, או קיימת מחלה אשר לא ניתנת לטיפול באמצעות סטנטים או מעקפים, יש לשאוף לטיפול תרופתי מיטבי להקלה על הסימפטומים.

תודה על פנייתך לפורום

שלום רב, אני בן 60 צריך לעבור צנתור עקב אוטם חלקי לא חדיר בעורקי הלב כשברקע מחלת כליות זאת אומרת אי ספיקת כליות קראטנין בסביבות 2.3 איך ניתן לבצע צנתור עם חומר ניגודי האם זה יכול לדרדר את מצב הכליות לדיאליזה אני בן אדם עובד ופעיל מה ניתן לעשות על מנת למנוע הדרדרות של מצב הכליות . תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

סמיון שלום,
אם קיימת התוויה לביצוע צנתור, יש לבצעו גם בנוכחות אי ספיקת כליות. הסיכון להחמרה קבועה בתפקודי הכליות קיים, אך אינו גבוה עם הכנה מתאימה וכל עוד נשמרת יציבות המודינמית סביב הצנתור.

תודה על פנייתך לפורום

10/01/2018 | מאת: פוקס אריה

עברתי צינטור לפני חודש בו פתחו לי סתימה של 99 אחוז ושמו לי סטנד. הוסיפו לי כדורים של קרדיאולוג 25 מיליגרם ואספרין 100 מיליגרם בנוסף לכדורי פלאווקס שאני לוקח כל הזמן מאז הצינטור שעברתי לפני 13 שנה .שאלתי מתי כדאי לגשת לבדיקה אצל קרדיאולוג ואיזה בדיקות מומלץ לבצע בהמשך אני בן 79. בתודה מראש פוקס אריה

לקריאה נוספת והעמקה

אריה שלום,
אם המהלך אחרי הצנתור שגרתי, רצוי להיבדק על ידי קרדיולוג כחודש אחרי הצנתור.

תודה על פנייתך לפורום

01/01/2018 | מאת: בת 24

האם הממצא הנ''ל באק''ג במיון מצריך בירור כלשהו, בעיקר לאחר 2 התעלפויות תוך שבוע (לכן היה המיון), חולשה וכאבים בחזה כבר חודשים וכאשר אק''ג שבוצע לפני 3 חודשים היה תקין וללא הממצא הזה?עדיין יש התלונות של המועקות בחזה

לקריאה נוספת והעמקה

בת 24 שלום,
היפוך גל T ב V1 הוא לא ממצא פתולוגי ואינו מסביר ארועים של איבוד הכרה או כאבים בחזה.

תודה על פנייתך לפורום

01/01/2018 | מאת: טלי

אקו לב יצא תקין פרט לכיתוב הבא - הרחבה אנאוריזמטית של המחיצה הבין עלייתית-חשד ל PEO האם יש סיבה לחשוש ?

לקריאה נוספת והעמקה

טלי שלום,
לא ניתן להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר במנותק מההקשר הקליני ומההתוויה שהביא לביצועה. כאשר החיץ בין העליות ארוך, דק ומתנפנף יש סבירות גבוהה יותר לדלף קטן בין העליות דרך Patent foramen ovale. לרוב זהו ממצא אקראי ללא השלכות קליניות.
במקרים נדירים, דלף כזה עלול להעביר קרישים מהמערכת הוורידית (מצד ימין של הלב) למערכת העורקית.
בהתאם לקליניקה ולגיל, יש לשקול שינוי טיפול תרופתי לדילול הדם.

תודה על פנייתך לפורום

25/12/2017 | מאת: צינתור מטריה

שלום אני בת 57 ולפני 6 שנים היה לי ארוע מוחי.(ללא נזקים ).מבדיקות שעשו לי בהמשך התברר שיש לי חור בין 2 החדרים.אציין שאני נושאת את הגן tehfr של קרישיות יתר.אני גם לוקחת באופן קבוע פלביקס חומצה פולית וסטטניםכטיפול מונע.היתה התלבטות בין רופאים האם לסגור את החור מאחר והוא קטן. לאחרונה הוחלט כן לסגור על מנת לצמצם את האפשריות לארועי מוח מאחר ואני נושאת את הגן. האם יש צורך לעשות ניתוח זה ואם כן מה המגבלות/סכנות שבו בתודה מראש בילהה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב,
פורום זה אינו דן במומים מולדים במבוגרים. כנראה שמדובר בפגם במחיצה בין העליות PFO ולא בין החדרים. עלייך להתיעץ עם מומחה בתחום.

תודה על פנייתך לפורום

הנני בת 75, צריכה לעבור החלפת מסתם אאורטלי בקרוב. שאלתי היא: האם אפשר לבצע את הפעולה ע"י צינטור ולא ע"י ניתוח לב פתוח. תודה

שאלתי היא : האם בהחלפת מסתם (אבי עורקים) בגלל היצרות במסתם ובהרגשה : קוצר נשימה מינורי. האם ניתן לשפר את המצב בעזרת תרופות או ניתן להחליף/ לתקן המסתם בצינתור ולא ע"י ניתוח חזה (ניתוח לב פתוח) אודה לך על תשובה. פנינה

פנינה שלום,
החלפת מסתם באמצעות צנתור החליפה במידה רבה את הצורך בהחלפת מסתם אאורטלי בניתוח לב פתוח, בעיקר במבוגרים עם סיכון ניתוחי מוגבר וכאלה שאינם זקוקים בנוסף לביצוע מעקפים.
במטופלים צעירים יחסית, שהסיכון הניתוחי שלהם נמוך, לא פורסמו עדיין עדויות מדעיות מספקות כי החלפת המסתם בצנתור שווה בתוצאותיה להחלפת המסתם בניתוח. מחקרים בנושא נערכים כעת ואנו מצפים לתוצאותיהם.
סל הבריאות מאפשר החלפת מסתם בצנתור למבוגרים ולכאלה שהסיכון הניתוחי שלהם מוגבר.
בחולים בהם הסיכון הניתוחי בינוני וגבוה, התוצאות ב TAVI לא פחות טובות מאשר בניתוח ובמדדים מסויימים אף טובות יותר.
ההליך הצנתורי הרבה פחות פולשני, וההחלמה מהירה יותר.
אם התסמינים מצדיקים התערבות (קוצר נשימה במאמצים לא קשים, סחרחורת במאמץ ותחושת טרום עלפון או תעוקת חזה), התרופות אינן יעילות ויש להחליף את המסתם.

תודה על פנייתך לפורום

שלום, עשיתי בדיקת אקו לב וכל הממצאים יצאו תקינים למעט ״טרבקולציות בחוד הלב וזרימה בתוך הטרבקולציות״. האם זה משהו שעלי לחשוש ממנו?

לקריאה נוספת והעמקה

כהן שלום,
בהנחה שלא ידוע על מחלת לב, אם גודל הלב ותפקודו תקינים, קרוב לודאי שאין לכך משמעות. יחד עם זאת, זהו ממצא שאינו אופייני לחוד חדר שמאל. חשוב לדעת היכן בוצעה הבדיקה ומהי מיומנות המפענח.

תודה על פנייתך לפורום.

03/12/2017 | מאת: שר

מה הסיכון?

שר שלום,
הסיכון בלחץ דם נמוך תלוי במידה רבה בתסמינים, בתחלואה הנלווית, בטיפול התרופתי ועוד.

תודה על פנייתך לפורום

שלום, בת 29,לא מעשנת או נוטלת כדורים מלבד ויפאקס לדיכאון וחרדות. קראתי שמתח נפשי ממושך נחשב לגורם סיכון לאנגינה פקטוריס, וכמובן שהתחלתי לדאוג. האם זה נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

ענבל שלום,
מתח נפשי לא נחשב לגורם סיכון קלאסי להתפתחות של טרשת עורקים. באנשים עם
היצרויות בעורקי הלב, מצבים של מתח והתרגשות, עלולים להחמיר תעוקת חזה.
תודה על פנייתך לפורום

היי אני בת 20 מזה כשבועיים אני חווה כאבים ודקירות בחזה בצד שמאל מעל לשד ומסביב לו. הכאבים מלווים בהזעות בלילה וכאב שמקרין ליד לגב ולעיתים אף לרגל שמאל. בצעתי בדיקות הולטר אקו לב מבחן מאמץ אקג..כל הבדיקןת יצאו תקינות והקרדיולוג לא מוצא בעייה לבבית. בנוסף ביצעתי אולטרסאונד שד וכירוג שד ולא מצאי בעייה. הכאבים לא מרפים והדקירות ממשיכות. אשמח לייעוץ ועזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום,
הכאבים שאת מתארת אינם אופייניים לכאב ממקור לבבי. גם פיזור הכאב אינו מכבד טריטוריה עצבית רציפה.

תודה על פנייתך לפורום