תוצאות בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/12/2023 | 02:57 | מאת: לינור

היי ד״ר, אני בת 25, ביקשתי לבצע בדיקת הולטר עקב תלונות שלי על הרגשת דופק מהיר. תוצאת ההולטר הן: קצב בסיסי (סינוס): מהירות מינימלית- 58 לדקה מהירות מקסימאלית- 144 לדקה מהירות ממוצעת- 84 לדקה הפרעות קצב על חדריות- לא נצפו הפרעות קצב חדריות- 251 VPCS במשך הבדיקה. הפרעות הולכה- לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST- נצפו גלי T הפוכים. מציינת שגם בהולטר הקודם יצא גלי T הפוכים ובא.ק.ג. אקו לב תקין. אני ממש בלחץ ומפחדת מהתוצאות. מה זה אומר הכמות הגדולה הזו של הפרעות קצב חדריות. האם מסוכן? עד כמה זה חמור? אשמח לעזרתך!

לינור שלום, פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה ולרוב אינה מסוכנת. אם אין הפרעות קצב מורכבות יותר ותפקוד הלב תקין, לעיתים טפול בחוסמי בטא יכול להביא לשיפור בהרגשה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים