תשובה של אקו לב 4 ימים אחרי לידה וגינטלית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/11/2023 | 14:27 | מאת: שןל

אשמח לייעוץ בנוגע לאקו לב סובלת מיתר לחץ דם כרוני אחרי לידה כמעט חודש חדר שמאל אינו מורחב, דפנותיו אינן מעובות, תפקודו הגלובלי תקין ללא הפרעה משמעותית בהתכווצות אזורית. עליה שמאלית מורחבת במידה בינונית- קשה. חללי הלב הימניים בגודל תקין, תפקוד תקין של חדר ימין. הרחבה קלה של אאורטה עולה. עיבוי קל של עלה מיטרלי קדמי, עלה מעט מוגבל, אי ספיקה מיטרלית עד בינונית. אי ספיקה אאורטלית מינימלית. אי ספיקה טריקוספידלית קלה+. הלחץ הראתי מוגבר במידה קלה. תפליט פריקרדיאלי מינימלית.

שלום, לא ברור מדוע בוצע אקו לב כה סמוך ללידה ורצוי לבצע בדיקה חוזרת כאשר נפחי הנוזלים וההמוגלובין יחזרו לשגרה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים