מגנזיום נמוך קשור לכליות ותרופות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/09/2023 | 11:47 | מאת: עינב

שלום מבוגרת, מקבלת טיפול ללח"ד וסכרת. בבדיקות דם מגנזיום נמוך, מתחת לגבול התחתון של הנורמה. האם מגנזיום נמוך קשור לבעיה בתפקוד בכליות? יכול להיות בגלל תרופות ללח"ד וסכרת? יש דרך לברר מה הסיבה למגנזיום נמוך? ומה המינון המומלץ בכדי לתקן רמה נמוכה של מגנזיום? תודה

עינב שלום, הסיבה השכיחה ביותר לרמות נמוכות של מגנזיום היא טיפול במשתנים. לרוב מלווה גם ברמות נמוכות של אשלגן. התאמת מינון המשתנים ותוספת של מגנזיום באבקה לרוב משלימה את החוסרים. העודף מופרש בשתן. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים