כולסטרול נמוך וטריגלצרידים גבוהים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/09/2023 | 01:23 | מאת: אורית

שלום רמות כולסטרול כללי וכן כולסטרול רע היו בטווח הנורמה, אך בגלל רמות גבוהות של טריגלצרידים (הגיע גם לאזור של 260) רופאת המשפחה נתנה ליפיטור 10 מ"ג לקחת במשך רוב ימות השבוע. זה הוריד משמעותית את הכולסטרול הכללי והרע, אך לא ממש השפיע על רמת טריגלצרידים. LDL-35.80 (הערך התחתון של המעבדה 60) CHOLESTEROL-109 (הערך התחתון של המעבדה 120) TRIGLYCERIDES-216 (הערך העליון הוא 170) HDL נמוך - 30 (תמיד היה נמוך) 1. האם רמות נמוכות כ"כ של כולסטרול רע וכללי זה בעייתי? 2. מה עושים אם זה לא ממש השפיע על הורדת הטריגלצרידים? 3. האם יש קשר בין רמות גבוהות של טריגלצרידים לבין סכרת ו/או תרופות כלשהן? ומה יש לעשות בקשר לזה אם הסכרת מאוזנת (המוגלובין מסוכרר 6.5) תודה

אורית שלום, רמות נמוכות של כולסטרול אינן מהוות בעיה בחולים עם התוויה לטיפול עם סטטינים וסיכון מוגבר לטרשת. לטיפול בטריגליצרידים גבוהים, תרופת הבחירה היא מקבוצת הפיברטים (בזפיברט, בזליפ). סוכרת מעלה את רמת הטריגליצרידים בדם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים