טיפול ב - PCSK9 INHIBITORS

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/11/2023 | 23:39 | מאת: מישהו

שלום, אמא שלי בת 69, בעברה ניתוח לימפקטומי + קרינה תוך ניתוחית חד פעמית. סובלת מיתר לחץ דם - מאוזן, רמת סוכר גבולית (HBA1C - 6) ורמה גבוהה של שומנים בדם: כולסטרול - 260 LDL - 158.6 טריגליצרידים - 224 אינה סובלת סטטינים. ניסתה סימבסטטין, פרבסטטין, ליפיטור, לא סבלה גם איזיטרול או אטוזט. נפרולוג במרפאת יל"ד הציע להתייעץ עם קרדיולוג לגבי אפשרות קבלה של PCSK9 INHIBITORS. הערכה קרדיולוגית שלה תקינה. לא שותה, לא מעשנת וממעטת בפעילות גופנית. מה ניתן לספר על הטיפול? תופעות לוואי משמעותיות? האם נשמעת מתאימה לטיפול? תודה

שלום למישהו, בחולים עם סיכון מוגבר לטרשת רצוי להוריד את רמת הכולסטרול באמצעות סטטינים. במידה שיש תופעות לוואי קשות יש להעריך את הסיכון (ניתן על ידי דרוג סידן בעורקי הלב) ולהחליט על הצורך בטיפול במעכבי PCSK9. הטיפול נחשב עם תופעות לוואי זניחות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים