תוצאות אקו דופלר של הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/11/2023 | 11:27 | מאת: אלי

שלום, בן 51 סובל מסכרת סוג 2 והשמנת יתר ויתר שומנים בדם ביצעתי בדיקת אקו לב, בנוכחות טכנאית בלבד ללא רופא והפענוח הגיע שלא בנוכחותי יום אחרי: בדיקה קשה טכנית חדר שמאל תקין בגודלו, תיפקודו ועובי דפנותיו. 60% LVEF. פרוזדור שמאל מורחב קלות, שורש אאורטה ברוחב תקין, אאורטה העולה ברוחב תקין. מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים, מבנה ותיפקוד תקינים של שאר מסתמי הלב. בדופלר: בהיעדר PI/TR לא ניתן לחשב לחץ ראתי אי ספיקה מטרלית מינימאלית תבנית מילוי חדר שמאל - 6 'e/E 0.8, A/E, תקינה פרוזדור ימין תקין (17 סמ"ר), חדר ימין תקין בגודלו ותיפקודו. 21 TAPSE IVC לא הודגם לא הבנתי מה לא תקין במסתם אורטלי בעל 3 עלים? האם יתכן שהכוונה היתה לומר שלמסתם המיטרלי יש 3 עלים וזה מה שלא תקין? כי עובדה שהעובדה הזאת צוינה במיוחד. ומה המשמעות של פרוזדור שמאל מורחב קלות ואי ספיקה מיטרלית מינימלית? והאם זה דורש טיפול? תודה

אלי שלום, מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים הוא הגרסה האנטומית התקינה, להבדיל ממסתם דו עלי שהוא החריג. עלייה שמאלית מוגדלת שכיחה בסובלים מיתר לחץ דם ובגיל מבוגר, ומעלה את הסיכון לפרפור פרוזדורים בעתיד. לדליפה מיטרלית מזערית אין משמעות קלינית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים