תצאות בדיקת אקו לב הנראית אולי קצת חשודה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/02/2024 | 11:17 | מאת: אריה

עשיתי בדיקת אקו לב בעקבות הפניה של הרופא שלי שעשיתי אצלו בדיקת אק"ג והוא רצה שאשלים גם אקו לב ובסיכום שקיבלתי היה רשום: חדר שמאל אינו מורחב ,דפנותיו אינן מעובות ,התכווצותו הכללית תקינה ,מקטע פליטה מוערך בכ , 55%ללא הפרעה בולטת בהתכווצות האזורית. תפקוד דיאסטולי תקין עליה שמאלית בגודל תקין. חללי הלב הימניים בגודל תקין .התכווצות תקינה של חדר ימין. שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין . פתיחת המסתמים תקינה .כיפוף סיסטולי קל במסתם המיטרלי. דליפה מיטרלית וטריקוספידלית קלה מאוד . הלחץ הראתי תקין מוערך בכ 27 ממ"כ . הוריד החלול התחתון אינו מורחב ,הודגם תמט שאיפתי תקין . לא נמצא תפליט פריקרדיאלי. השאלה היא האם הכיפוף סיסטולי קל במסתם המיטרלי הוא בעיתי ונצרך איזה שהוא טיפול ואם כן מה הטיפול וכן הדליפה מיטרלית וטריקוספידלית קלה מאוד גם בעיתית ונצרכת טיפול ואם כן גם איזה טיפול תודה רבה אשמח שתענו בהקדם

28/02/2024 | 11:22 | מאת: דניאל

מאחר ולא ניתן לפתוח פניה חדשה אני מנצל דרך זו להודות לרופא נפלא, לדעתי מספר 1 במדינה בתחומו. זה היה מאלף לקרוא את תשובותיך לפונים. חכם, מעמיק והכי מקצועי. והכל עם סיפור חיים מרתק (ביחד עם רם...) תודה לך

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים