תוצאת אקו לב - מבקש דעתך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/11/2023 | 12:39 | מאת: אליה

בן 77, מרגיש מצויין, בריא למעט התקף וצינתור לפני ארבע שנים (מאז לוקח קרדילוק 1.25, אספירין 75, ליטורבה 20). כל מדדי הדם תקינים, ארגומטריה תקינה. לגבי אקו לב, כל מה שלא מציין כאן - תקין, למעט מה שמציין ולגביו שואל מה המשמעות: * "חדר שמאל: התכווצות סגמנטים" (לעומת שבעבר תמיד צויין: "תקין"). * "LVWMI: 0/0" (לעומת שבעבר תמיד צויין: "22/22"). * "מקטע פליטה מוערך חדר שמאל: 55-64" (כבעבר). * "סיכום: תפקוד תקין של חדרי הלב. הפוקיניזיה סרעפתית. לחץ ריאתי עד 30 ממ כספית. אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה אאורטלית קלה. גל A מוגבר. ללא שינוי". תודה דר'.

אליה שלום, לפי הפענוח יש חשד להפרעת כווץ בדופן התחתונה. התפקוד הגלובלי של החדר השמאלי תקין. אם אתה מרגיש טוב, קרוב לוודאי אין לכך משמעות, ואולי זה מבטא את האוטם שעברת בעבר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים