בירור פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/09/2023 | 21:17 | מאת: רחלי

שלום, בת 27. בחודשיים האחרונים סובלת מהתחושה של החסרת פעימה, לעיתים קפיצות בדופק ובכלל אי נוחות וכאבים באזור החזה. ביצעתי אקו לב במאמץ והולטר יממה. ברקע כולסטרול LDL גבוה ולא מאוזן על ידי תרופות. תוצאות אקו לב: חדר שמאל תקין בגודלו ובתפקודו. דפנותיו בעובי תקין. תפקודו הגלובלי והאזורי תקין. חדר ימין תקין בגודלו ובתפקודו. עליות תקינות. מסתמים תקינים במבנה ובמפתחם. לא נצפה נוזל פריקרדיראלי. לא הודגמו זרימות פתולוגיות על פני המסתמים. לחץ ראתי תקין. סיכום והערות: ללא עדות לאיסכמיה משמעותית במאמץ מירבי ובדופק כמעט מירבי החזוי לפי גיל. תגובת לחץ הדם תקינה. כושר גופני טוב מאוד לגילה. תוצאות ההולטר: מקצב סינוס מינימלי 51 מקסימלי 133 ממוצע 76 חדרי - לא ניצפו (פעימה אחת בלבד) על חדרי - פעימות על חדריות בודדות מעטות בלבד. סינוס ברדיקריה פיזיולוגית בלילה. 8 פאזות קצרות לאחר פעימות מוקדמות. בשעות הלילה. הולכה בסיסית תקינה. האם יש צורך להמשיך בירור? אני מרגישה פגיעה משמעותית באיכות החיים ומטריד אותי שהדופק נמוך בשעות הלילה ומלווה הפרוסות במקביל. האם מדובר במצב הדורש בדיקות נוספות? ייתכן ויש מחלת לב אחרת שמעוררת אצלי כאבים ולא נצפתה בבדיקות?

רחלי שלום, פעימות מוקדמות הן מטרידות, אך בהעדר מחלת לב מבנית ברוב המוחלט של המקרים אינן מסוכנות. חשוב במזמן ההולטר לבצע התאמה בין הרגשת התסמינים לרישום ולוודא כי בעת התחושה הלא נעימה מופיעות גם פעימות מוקדמות ברישום. כאשר תפקוד הלב תקין, הסיכון נמוך מאד ואין צורך בבדיקות נוספות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים