איזו בדיקה לבצע ? והאם לבצע?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/09/2023 | 16:12 | מאת: מיכל

| שנה טובה. בשנת 2020 ביצעתי סיטי וירטואלי מצאו היצרות 25 אחוז. בת 67.אני עם לחץ דם - רוב הזמן מאוזן. כולסטרול- מאוזן בעזרת כדורים.שאר הבדיקות תקינות לפני חצי שנה ביצעתי אקו לב+ אקו במאמץ- תקין.קרוב ל 5 חודשים לא הלכתי ברגל. לפני שבוע החלטתי לצעוד. צעדתי 4 קילומטר ב 56 דקות. הדופק היה גבוה 137. והרגשתי ממש קוצר נשימה מאז אני פוחדת לצעוד. הקרדיולוג שלח למיפוי לב . שאלתי : האם עדיף סיטי וירטואלי למרות שלא מוכר בסל? האם לרוץ לעשות מיפוי?אדם חרדתי ברמות. כל הסמן נדמה לי שאני בקוצר נשימה למרות שאינני מתנשפת תודה מראש על תשובתך

מיכל שלום, ירידה בכושר הגופני והמנעות ממאמץ במשך זמן ממושך יביאו כמעט בוודאות לקוצר נשימה במאמץ. יש לחזור בהדרגה לכושר ולהתמיד בפעילות. לפי המתואר אין צורך בבדיקות נוספות אשר יחשפו אותך לחומר ניגוד, קרינה או לשניהם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים