האם יש לי ממה לדאוג?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/12/2023 | 20:47 | מאת: איתן

שלום רב, בן 53, לאחר צנתור כלייה לפתיחת היצירות עקב טרשת עורקים, נוטל שילוב של נוגדי קרישה אספרין ופלביקס, סטטין - סטטור, וחצי כדור דופלקס לאיזון ל.ד. בלי שום קשר לפרוצדורה הצנתור שעברתי ב"ה בהצלחה, סובל מזה 3 חודשים מכאבים כרו יים 24/7 בחזה, פעם בצד שמאל ופעם בימין, אין החמרה במאמץ או בשינוי תנוחה או בנשימה עמוקה, כאב בעיקר לוחץ, שורף. דרגת הכאב לא חזקה, אך מציקה ומטרידה את מנוחתי. למעט עיבוק קל של עלי המסתם האאורולי, בדיקת אקו במאמץ יצאה תקינה וגם ארגומטריה לפניה יצאה תקינה לחלוטין. אציין שגם במהלך האשפוז והצנתיר של הכלייה כאב לי החזה, וחאחריו הייתי מנותר יומיים בא.ק.ג שלא הראה הםרעת קצב. סובל מפעימה מוקדמת. זהו. שאלתי: מאחר ובדיקת אקו במאמץ האם בגלל חוסר הדיוק שלה ונוכח המתואר יש לי ממה לחשוד ומומלץ לעשות מיפוי לב או סי.טי וירטואלי???

איתן שלום, מתאורך עולה כי הפרוגנוזה הלבבית טובה אך נדרש טיפול לאיזון מיטבי של גורמי הסיכון. לגבי הדמיה של עורקי הלב באמצעות CT, יש להתיעץ עם הרופא שמכיר באופן מעמיק את התסמינים, תוצאות בדיקות העזר וממצאי הבדיקה הגופנית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים