קצב לב...............

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/11/2023 | 04:03 | מאת: זיו

היי, בבדיקה במד סטורציה דופק כ-50 פעימות. לעיתים יורד גם עד 45. לפעמים עולה ל58. רמת חמצן תקינה. יש לי לפעמים קצת כאבים בחזה(זה לא דבר חדש) אבל בהחלט יתכן שזה בגלל סטרס. איזה בדיקות מקובל לעשות כדי לבדוק אם בכלל קיימת בעיה בלב - האם הבדיקה הראשונה היא אקו לב כדי לבדוק אם בכלל קיימת בעיה או שיש טעם בבדיקות אחרות/נוספות בשביל הבירור אם קיימת בעיה? בנוסף, האם יש טעם גם לעשות בדיקת דם של רמות נתרן סידן ואשלגן שקשורים להפרעות בקצב הלב? תודה רבה

זיו שלום, פנייתך כללית מאד ומערבת תחומים שאין ביניהם קשר. הברור צריך להתחשב בגיל המטופל, פרופיל גורמי הסיכון וההסתמנות הקלינית. כדאי שרופא אשר מכיר אותך יפנה לבדיקה המתאימה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים