מיפוי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/09/2023 | 19:55 | מאת: יאיר

שלום אשמח לדעת, אני מבין שבמיפוי לב אם בזמן מאמץ יש פחות קליטה והצבע של המיפוי שחור ובמנוחה יש קליטה זה מראה שיש איסכמיה. אבל בזמן מאמץ העורק מתרחב וכמות הדם שמגיעה לאזור אמורה לעלות לא? והאיסכמיה היא התכווצות ירודה כי אין מספיק דם שמגיע אך לא שלא מגיע דם. לפי זה במאמץ צריכה להיות יותר קליטה כי יותר דם מגיע לאזור ולא פחות. תוכל לומר מה הסיבה שבמאמץ המיפוי שחור ובמנוחה לא?

יאיר שלום, המיפוי הוא השוואתי, במאמץ צריכת הדם והחמצן עולה, באזורים תקינים ישנה עלייה תקינה ואילו באיזורים איסכמיים בשל ההיצרות, הזרימה אינה מספקת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים