אי נוחות , מועקה ופעימה כפולה פתאומית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/09/2023 | 23:53 | מאת: מיטל

שלום, אני בת 44, מצב בריאותי תקין , מצעירותי הייתי מרגישה את הפעימות לב ברמה שזה ממש הפריע לי לישון על צד שמאל, אמרו לי שאני צרה מאוד באזור החזה ולכן אני ממש מרגישה את הפעימות ולמדתי להתמודד עם זה . אך לאחרונה מדי פעם כשאני בספה, לא עושה שום פעולה, יש פתאום פעימה כפולה, כאילו אני בריצה, או שהדופק מהיר ופתאום איטי, כביכול בלי שליטה, לא רצוני, בנוסף גם יש לי לפעמים תחושת מועקה כזאת של אי נוחות בחזה, לא כאב לא דקירה אלא כאילו הלב לחוץ ואני בראש לא ..אבל הלב מנסה להלחיץ ולא נירגע והפעימות מורגשות ממש בכל תנוחה . אני מודדת לחץ דם ודופק באותם רגעים ודווקא הדופק איטי יחסית 63 פעימות לדקה ולחץ דם 126/79 , כך שבפועל הוא לא מהיר כמו שאני מרגישה כביכול . ההרגשה הזו מחרפנת אותי... אציין רק שעשיתי כל הבדיקות לב: אקו, הולטר, אקג, ארגנומטריה והכל יצא תקין . אם כך איני מבינה מדוע זה קורה לי ... אודה לכל עזרה אפשרית...תודההה

מיטל שלום, את מתארת תחושה של פעימות מוקדמות מרובות. הולטר יכול לתעד את הפעימות המוקדמות אם מופיעות בעת הרישום. מד לחץ הדם אינו חש את הפעימות המוקדמות ולכן רושם שהדופק נמוך מהדופק בפועל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים