דימום לאחר ניתוח הוצאת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

09/01/2024 | 01:15 | מאת: מיכל

שלום. עברתי ניתוח "כריתת רחם תת שלמה בחתך עם כריתת חצוצרות" לפני כשנה וחצי. יש חודשים בהם אני סובלת ממגרנות ואחרי יום-יומיים יש לי דימומים מעטים. (זה יכול להיות שאראה רק מעט בניגוב ויכול להיות כתמים בתחתונית- ואז לפעמים זה ממשיך אפילו יומיים) . האם זה תקין? הדימום אמור להיות מהרחם, כמה שידוע לי, אבל אם אין רחם, מאיפה זה מגיע?? תודה רבה

שלום מיכל, אם גילך קטן מ-55 ייתכן ועדיין קיימת פעילות הורמונלית שיכולה להשפיע גם על צואר הרחם בדומה לרחם עצמו. בכל מקרה כדאי גם לשלול בעייה בצואר הרחם (בדיקת פאפ) ולבצע אולטרסאונד אגן קטן.

15/01/2024 | 00:57 | מאת: מיכל

תודה. האם יש דימומים גם מצוואר הרחם? (תמיד אמרו לנו שהדימום מגיע מהרחם כשלא נקלט הריון....🙈) תודה על התשובה

הי, קיימת אפשרות כזאת.

מנהלי פורום האשה והרחם