גולה בבטן לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

23/02/2024 | 22:23 | מאת: קרן

שלום. אני בת 45, לפני שבוע עברתי כריתת רחם מלאה כולל חצוצרות( ללא שחלות) בשיטה הלפרוסקופית. נעשו שני פתחים קטנים בצד שמאל. ישר אחרי הניתוח כשהתעוררתי ראיתי התנפחות בבטן מצד שמאל. הרופאה שניתחה אמרה שזה ירד. אך כבר עבר שבוע, ואין כמעט שינוי. זה עכשיו כמו סוג של גולה קשה ( כמו כדור פינג פונג). וזה ממש כואב בזמן שינוי תנוחה ובהליכה. השאלה שלי האם זה תקין? והתופעה ידוע ועוברת תוך מספר שבועות? או שזה פגיעה בכלי דם או איברים סמוכים? או בקע? תודה

הי, האפשרות הסבירה ביותר היא של שטף דם תת-עורי מכלי דם באזור. לא סביר שמדובא בבקע. בדר״כ אין צורך בטיפול והתופעה חולפת מעצמה. אם כך הדבר, צפויים שינויי צבע סביב האזור. לא להבהל. אם זה ממשיך להתפתח, יש כמובן צורך לפנות שוב לרופאה המנתחת. רפואה שלמה.

25/02/2024 | 09:31 | מאת: קרן

תודה רבה לך

מנהלי פורום האשה והרחם