ניתוח לצניחה - אשמח לחוות דעת

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

25/01/2024 | 12:00 | מאת: שירה

שלום, אני בת 35 לאחר 3 לידות רגילות, הראשונה במשקל תינוק מעל 4 קילו. לאחר הלידה האחרונה הרגשתי בליטה, רופא נשים אבחן צניחות: רקטוצלה דרגה 2 וציסטוצלה דרגה 1 והופניתי לבדיקת אורוגניקולוג ופיזיו' רצפת האגן. האורוגניקולוג (שהוא גם כירורג) אמר שרואה גם צניחות רקטום ורחם, בדיעבד לא ציין באיזו דרגה, וcentro-apical ptolapse והמליץ מאוד על ניתוח קולופורפיות ושיקום צניחת הרחם עם ENPLACE אותו הוא יבצע. לטענתו אם לא אבצע זאת צניחת הרחם רק תחמיר, מה שיקשה עלי להיכנס להריון וכן לבעיות נוספות כגון דימומים ודליפת שתן. יש לציין שכרגע אין בריחות שתן, רק דחיפות מסוימת לאחר קימה מישיבה/שכיבה. באופן כללי, הבליטה (שנקראת באבחון "מלאות מבואית טורדת") אינה מפריעה לי, בהנחה שלא תחמיר. רציתי לשאול האם נהוג במצב כנ"ל להמליץ על ניתוח כזה? אם כן, כמה זה הכרחי? והאם החששות של האורוגניקולוג מוצדקות? ( אם כן אולי פיזיו' רצפת אגן למשל יכולה למנוע החמרה?) תודה מראש על העזרה!

שלום שירה, אם יש לך כוונות להרות בעתיד, רצוי לממש את שאיפתך זאת לפני ביצוע ניתוח. בשלב זה, מהסיבה הנ״ל ובהעדר תסמינים חמורים, בהחלט יש מקום לפיזיותרפיה של רצפת האגן ביופידבק. איני יכול לבשר על הצלחות כבירות אבל שווה נסיון.

מנהלי פורום האשה והרחם