רירית רחם מעובה גיל המעבר

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

10/12/2023 | 16:31 | מאת: דנית

שלום רב, בבדיקה התגלתה רירית רחם מעובה 12.6 מ מ. אני בת 57, מחזור הפסיק לפני שנה וחצי, ומאז מדי פעם דימומים. בחודשיים האחרונים כאבי בטן תחתונה וגב, מאוד מציקים, הולכים וחוזרים. נוטלת משאף רלבר מדי יום. הופניתי לבדיקה חוזרת אולטראסאונד ואגינלי אגן קטן. האם יש סיבה לדאגה , האם המשאף יכול לשבש פרופיל הורמונלי? האם יש קשר בין רירית מעובה לכאבי הבטן? תודה

שלום רב, רירית מעובה בתקופת גיל המעבר מצדיקה בירור. יש מקום לדגימת רירית הרחם (ביופסיה). רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם