פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

5236 הודעות
5079 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

13/02/2020 | 20:50 | מאת: חן זהר

שלום רב, אמש נותחתי ניתוח האינטרלאסיק עי דר לוינגר. קמתי בבוקר עם תחושת גורם זר שמפריע לי ונאמר לי בביקורת כי זה יחלוף תוך 3 שעות. חלפו 12 שעות וזה טרם עבר. מה עלי לעשות?

שלום רב לא ניתן לקבוע ללא בדיקה אבל אם נבדקת ולא נמצאה בעיה כנראה שאין בעיה. יש למתין בסבלנות.

13/02/2020 | 18:32 | מאת: אור

שלום שבוע לאחר אינטרלאסיק. בלי לשים לב טיפטפתי כ5 טיפות של סטרואידים פרד פורטה בעין. האם זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא. לא נגרם נזק

11/02/2020 | 11:34 | מאת: ראייה לאחר ניתוח הסרת משקפפים בלייזר

היי דוקטור, לפני יומיים עשיתי ניתוח לייזר בעיניים, כשיצאתי מהניתוח ראיתי טוב יותר אך טיפה לא ברור כמו עכירות מתחת למים, מקרוב לא ראיתי כלל ,במהלך היום ראיתי בעין אחת טוב ובשנייה פחות. הראייה עדיין לא התאזנה למאה אחוז, בבדיקה שעשו לי אחרי יום מהניתוח לא ראיתי את כל המספרים בבירור, עכשיו הראייה משתפרת ורואה די טוב, אני מרגיש לפעמים שהראייה נחלשת וחוזרת לעצמה כמו פוקוס של מצלמה. האם עם הזמן אראה טוב ממש? האם הדבר לגיטימי? האם הראייה תשתפר, וכמה זמן לוקח לזה בערך? אני די נלחץ מזה. תודה ויום נעים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. זה נורמאלי לחלוטין. ככל הנראה מדובר ביובש. יש להתאזר בסבלנות. בברכה, ד"ר אורי מלר

08/02/2020 | 17:32 | מאת: שלומי

כמה טיפות יש לטפטף בכול פעם טיפה אחת או שתיים ?..האחות לאחר הניתוח אמרה 2 טיפות מכול סוג של טיפות תודה

שלום רב אין משמעות לזלף יותר מטיפה אחת כל פעם תודה.

בתאריך 04.04.2019 עברתי ניתוח PRK בגלל שהייתי עם מספר גבוה (10.5) ואני בת 41 עשו לי מונווויזן וכיוונו את ימין הדומיננטית ל6/6 ואת שמאל בכוונה השאירו מספר1.5 לקריאה... הייתי חודש וחצי בבית, המספר מאז ועד היום לא היה יציב וכל הזמן עלה וירד כי הייתי מטופלת עם טיפות סטרודקס ואפאגן במשך 8 חודשים לסירוגין. מנובמבר האחרון יש לי מספר לאחר הפסקת הטיפות בימין 2 ושמאל 2.5 . המנתח המליץ על ניתוח חוזר. אני רוצה אבל מפחדת. האם עם עיניים כאלה לא יציבות כדאי בכלל לקחת סיכון נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , אני לא אכנס לדיון שאמור להערך בינך לבין המנתח ביחוד כשמדובר במספרים כה גבוהים יש לחזור למנתח ולדון איתו באופן ספציפי על האפשרויות

05/02/2020 | 21:29 | מאת: מור

האם יש בעיה לעשות קעקוע על היד יומיים לפני ניתוח לייזר בעיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , לא

05/02/2020 | 17:26 | מאת: אוראל

עשיתי אינטרלאסיק לפני יומיים . האם צריך להעיר משינה כדי לטפטף טיפות? בדף הוראות כתוב שצריך לטפטף עד חצות ובסעיף אחר רשום ששעות הטיפות בין 8 ל11

שלום רב , לא

05/02/2020 | 17:20 | מאת: אוראל

שלום עשיתי ניתוח לייזר מסוג אינטרלאסיק לפני יומיים במרפאת עיניים .נכנס לי טיפת מים במהלך המקלחת . יש לזה משמעות על העין? איך אתם ממליצים להתקלח שלא יכנס מים לעין?

שלום רב , לא

03/02/2020 | 10:55 | מאת: דוד

שלום, ביצעתי ניתוח prk למספר -10 במכתב סיכום רשום בוצע פיצול קרנית בגודל 8.5/9.5 מ״מ. עובי הקרנית לפני הפעולה 605. כמה עובי הוסר?

לקריאה נוספת והעמקה

ב- PRK לא מפצלים את הקרנית אלא מסירים את האפיתל (כ0 50-60 מיקרון) ואח"כ הוא נבנה מחדש. לגבי העובי שהוסר, קשה לקבוע מכיוון שהדבר תלוי בקוטר הליטוש. בחישוב גס ניתן לומר שעל כל 1 דיופטר מלוטשים כ- 12-18 מיקרון. אם מכפילים ב- 10 בגלל המספר ניתן לומר שסביר שלוטשו כ- 120-180 מיקרון. בהצלחה ד"ר מלר

31/01/2020 | 15:18 | מאת: דניאל

היי במידה ואני מורידה את המשקפיים אני פוזלת האם שאעשה ניתוח לייזר הפזילה תיעלם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר בין ניתוח קטרקט לפזילה. במידה וקיימת פזילה, היא כנראה תישאר גם לאחר ניתוח הלייזר. לפי הצורך, לאחר ניתוח הלייזר יהיה ניתן לשקול ניתוח לתיקון פזילה אבל על כך יש לקבל ייעוץ נפרד ע"י מומחה לפזילה בהצלחה

30/01/2020 | 10:19 | מאת: נועה

שלום רב אני רוצה לעבור ניתוח לייזר אך באחד העיניים הקרנית בעובי של 483 מיקרון. באחד המכונים נאמר לי אז שצריך לעשות PRK כי הקרנית דקה מדי ללייזר חיתוך. האם ישנם היום מכשירי לייזר מדוייקים המארשים לנתח בעובי שכזה עם לייזר בשיטת המתלה, ולא בשיוף? שאלה נוספת: האם לבחור במונוביזיון? יש לי -2.75 ו -2.25 לפני תיקון ורואה טוב מאד מקרוב. מצד אחד בא לי ראיה חדה מאד, מצד שני קצת מפחדת מהובדן ראיה בקרוב אחרי הניתוח. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

בעובי קרנית כזה האפשרות היחידה היא prk או lasek בשום אופן לא ניתן לבצע ניתוח עם מיתלה ואני מציע לא להתפתות להצעות בנוגע למיתלה אם יוצע לך. לגבי מונויזיין- אני מציע לדון בכך באופן פרטני עם המנתח. אם יש ניסיון עם עדשות מגע ניתן לנסות לפני הניתוח וזה יתן לך אינדיקציה האם זה מתאים לך או לא, בהצלחה. ד"ר מלר בהצלחה

29/01/2020 | 00:37 | מאת: דוד

לפני כשבועיים סיימתי טיפול בfml שניתן לי מאז הניתוח(היום 10 חודש אחרי). בשבוע האחרון הרגשתי ירידה קלה בראייה מאז הפסקת הטיפות ובנוסף התגברות של הילות וכפילויות בלילה. מטפל ביובש בשימוש תכוף בדמעות ומשחות ללילה כך שהיובש מטופל. האם תנודות בראייה אפשריות גם תקופה ארוכה לאחר הניתוח. חשוב לציין שהוסר מס׳ מינוס 10

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הדבר אפשרי גם אחרי כ 10 חודשים מהניתוח. בכל מקרה ממליץ לפנות לבדיקה של הרופא המטפל. בהצלחה.

עברתי ניתוח lasik לפני כשנה והראייה עצמה מבחינת חדות טובה. העניין הוא שיש לי תופעות לוואי של כפילות בראייה, הילות וכו . בכל פעם שביקרתי במכון לביקורת (עברתי כבר 4 ביקורות מיום הניתוח) נאמר לי כי זה רק יובש. עד לביקורת החצי שנתית אמרתי שזה יעבור והם צודקים בטח. אציין שטיפות עיניים לא עזרו והתופעות הופיעו עדיין. עכשיו עברה כמעט שנה והמצב הוא אותו דבר כמעט כמו בחודש הראשון של הניתוח. אנסה לתאר כיצד אני חווה את התופעות - אם אני מסתכל על משהו מואר נניח הירח בלילה, אני כבר לא רואה אותו כפי שראיתי לפני הניתוח, פשוט עגול מואר וברור אלא אני רואה עיגול עם אור שמסביבו (מקיפים אותו) עוד המון שכפולים של הירח ללא סדר מסוים ועם מעין מריחות של אור מסביבו. התיאור תקף גם לרמזורים ונורות רחוב - אני לא רואה יותר רמזור בצורת עיגול אלא צבע מרוח של הרמזור בשדה הראייה שלי. אני חושש לנהוג ככה כי כל מנורה של רכב ושל רחוב פשוט מסתירים לי את שדה הראייה כי הכל נמרח וגדול. גם אני לא מסוגל לקרוא טקסטים בטלויזיה או במחשב כי כתוביות למשל נהיות כפולות או מרוחות על המסך. אני מרגיש מתוסכל כי איכות החיים שלי ירדה ואני לא מוצא פתרון. גם סתם חפצים מוארים אני רואה הילות סביבם או כפילויות כך שקשה לי להתמקד (מרגיש קושי בלהתמקד בגלל זה). כשהאישון מצומצם התופעות פוחתות אך קיימות. שמתי לב בשבועות האחרונים שהופיעו לי זבובים בראייה כמו דברים שחורים או שקופים שצפים ואני שם לב אליהם באור יום בעיקר או מול מסך בהיר. ללא צורה מוגדרת - יש כאלה שנראים כמו נקודות ויש כאלו שאינם מוסברים. היה לי את זה תמיד אבל עכשיו זה ממש מציק. אשמח לעזרה או דעה למי אוכל לפנות הלאה.

לקריאה נוספת והעמקה

כמו כן, לא בוצעה איזושהי בדיקה במכשור כלשהו (אם זה משהו שעליי לעבור) במכון גם לאחר מספר פעמים שאני חוזר על התלונות. עליי לבקש ספציפית משהו מסוים שיבדקו פעם הבאה שאגיע לביקורת שנתית? אגב, הלאסיק בוצע בעזרת טכנולוגית wavefront אם זה משנה.

שלום רב על מנת לבדוק את מקור הבעיה יש צורך בביצוע מקיף של בדיקות שלאחר מכן ניתן אולי לקבוע את מקור התופעות שציינת. בהצלחה.

אשמח אם תאמר לי אילו סוגי בדיקות חשוב שאעבור לדעתך. האם יש צורך במכשיר ספציפי שאבדק בו? תודה על המענה המהיר.

28/01/2020 | 07:45 | מאת: נ.פ.

בוקר טוב! אני ארבע וחצי חודשים לאחר ניתוח prk ורואה 6/9. בבדיקה, הרופא אמר שהכל בסדר ואין הצטלקות או עכירות. 1. האם עוד יש סיכוי לשיפור נוסף בראייה? היה לי מספר 12- ואני בן 43. בגלל הקרנית העבה, הרופא העריך שאחרי הניתוח אראה 6/6. 2. אני קורא כרגע עם משקפי קריאה 3.5+. כרגע זה נח לי, למרות שהאופטומטריסטית אומרת שזה מספר גבוה. במידה ואני צריך מספר נמוך יותר לקריאה (ולא מודע לזה...), האם השימוש במשקפי הקריאה הנוכחיים יכול להרוס לי את הראייה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. 1) עדיין יש סיכוי להתייצבות ולשיפור בחודשים הבאים 2) לא ייגרם נזק אבל זה נראה לי חזק מידי. להערכתי 1 וחצי או 2 אמורים להיות מספיקים. בהצלחה

26/01/2020 | 10:23 | מאת: רוני

היי, עשיתי לייזר בעיניים ביום חמישי, במהלך ה48 שעות הראשונות לא יכלתי לצאת מהחדר כי כל דבר סינוור אותי, שמתי את הטיפות לפי הוראות הרופא. אבל כרגע אני יכל לצאת מהחדר ואפילו בחוץ אבל הראיה שלי מקרוב ממש מטושטשת, קשה לי לקרוא ולראות עצמים מקרוב, לפני הניתוח לא סבלתי מזה. אני בן 25 ועברתי ניתוח ebk וכרגע עדיין עם עדשות ששמו לי בניתוח. האם המצב תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי זהו מהלך תקין של הניתוח. בהמשך אם אין שיפור ממליץ לפנות לבדיקה על ידי הרופא המטפל

שלום רב, אני מתכוונת לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר ורוצה לדעת מה ההבדלים בין 2 המכשירים אלה: לסיק אינטראלאסיק +WAVEFRONT ל -Zlasik + WAVEFRONT תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאסיק אינטראלאסיק ו ZLASIK הן בעצם אותה שיטה רק טכניקת יצירת המתלה (חיתוך הקרנית) נעשה בטכנולוגיה שונה. הראשונה נעשת על ידי סכין מכאני והשתיים האחרונות נעשות על ידי לייזר. לגבי WAVEFRONT מדובר בליטוש שאמור להקטין את הסיכוי לסינוורים והילות לאחר הניתוח. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר

שלום בשנת 200 עשיתי ניתוח להורדת משקפיים. עשו ל תיקון עין ימין . יש לי משקפיים רחוק ולקרוב לקריאה אמרו לי יש לי קטרק בעין שמאל. אם עושים ניתוח קטרק עשיתי ניתוח להורדת משקפיים מה עושים המקרה שאם עשו לי ניתוח להורדת משקפיים איך עושים את ניתוח של קורק במקרה כזה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה לבצע ניתוח קטרקט אם עברת ניתוח לייזר. רק חשוב לעדכן את הרופא המנתח שעברת ניתוח לייזר ורצוי גם לדעת מה היו המספרים שלך לפני ניתוח הלייזר. בהצלחה

ברצוני לעשות ניתוח PRK (זה מה שהמליצו לי) במשפחתנו יש היסטוריה תורשתית כנראה של גלאוקומה. השאלה האם הניתוח עלול בעתיד להשפיע על יכולת הטיפול בגלאוקומה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא. אין קשר בין טיפול בלטוש הקרנית לבין התפתחות גלאוקומה. אבל כן יהיה חשוב לעדכן כל רופא עיניים על הניתוח שעברת

21/01/2020 | 09:34 | מאת: בניה סימנה

שלום, אני בשבוע מספר 3 לאחר הניתוח. ואני משרת בצה''ל. לצערי הטיפות מס' 3 לא מונפקות ע''י צה''ל. יש סוג טיפות אחר שאפשר לשים במקום טירס נטורל פרי?

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן. כל טיפות דמעות מלאכותיות שאינן מכילות חומר שימור

שלום לפני כ3 חודשים עברתי ניתוח כרגע הראייה שלי עדיין לא מושלמת ובעיו ימין אני רואה ממש גרוע ובקושי מצליח לקרוא מרחוק האם יהיה צורך לניתוח תיקון? אני עדיין משתמש בטיפות סטרואידים פעמיים ביום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לי להעריך. אני ממליץ לפנות לבדיקה להערכה יותר מדויקת. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר

18/01/2020 | 14:26 | מאת: ע.ס

בן 39 עם מספר קטו בשתי העיניים(1)וצלינדר קטן בשתיהן. עברתי בדיקת התאמה והציעו לי מונוויזן שאלתי היא מה החסרנות ביחס לאחרות והאם יש סיכוי גדול יותר בגלל השיטה והגיל לחזור למשקפיים. (אם הבנתי נכון את הרופאה לא ניתן לבצע תיקונים בעתיד)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שום שיטה לא תמנע בבוא העת משקפי קריאה. מונויזיין זו שיטה מצויינת להקטנת התלות במשקפים אך גם היא לא תמנע את הצורך כשיבוא. החסרונות לא רבים אך בחלק מהאנשים יש צורך בהרכבת משקפים בנהיגה או בתנאי חשיכה.

15/01/2020 | 14:34 | מאת: אלמוג

שלום , אני עתיד לבצע ניתוח prk השאלה היא אני מספר די נמוך בעיניים -1 / -1.5 בערך האם יש קשר להתאוששות מהניתוח עקב המספר הנמוך ? יכול להיות מצב שאוכל לחזור לפעילות מלאה גם לאחר מס' ימים לאחר הניתוח ? מתי מסירים את העדשה הזמנית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר בין ההחלמה לגובה המספר המתוקן. החלמה שונה מאדם לאדם אבל לרוב תוך 7-10 ימים ניתן לחזור לשיגרה. הסרת העדשה לרוב לאחר 6-8 ימים מהניתוח

13/01/2020 | 19:18 | מאת: אריאל

שלום, האם מחלת פלוטרס מהווה אינדיקציה לאי ביצוע ניתוח לייזר להסרת משקפיים, בכל השיטות הקיימות, וזאת באדם הסובל מקוצר ראיה של כמינוס 2 וחצי בכל עין? האם יש שיטה מועדפת במטופל עם פלוטרס? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין העדפה לשיטה מסוימת למטופל עם פלוטרס. המצב הזה קשור לשינויים בגוף הזגוגית. ֿבכל מקרה רק לאחר בדיקת התאמה ניתן לקבוע את השיטה הרצויה

13/01/2020 | 00:57 | מאת: דוד

9 חודש לאחר prk אשמח לפענוח נתונים ימין: 6 עם חדות 6.6- - שמאל 6 חדות 6. מה המשמעות של הערכים בעין ימין?? מהו 6.6 עם צירוף המינוסים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עין ימין חדות ראיה של 6/6 ובעין שמאל חדות ראיה של פחות מחצי שורה מה 6/6. צירוף המינוס מתאר קריאה של 4 אותיות מיתוך כלל 5 האותיות המופיעות באותה השורה. בקיצור חדות ראיה מצוינת.

12/01/2020 | 18:26 | מאת: ליאור

לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח בשיטת lasek. ביום שישי שמתי לב שנגמרו לי טיפות הסטרואידים ויכולתי לרכוש עוד טיפות רק ביום ראשון מה שאומר שהעברתי יומיים שלמים מבלי לשים את הסטרואידים. המשכתי לטפטף תחליפי דמעות כל כמה שעות. האם יכולה להיות לזה השפעה על תוצאות הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא.

10/01/2020 | 16:31 | מאת: מחמוד

צילמתי תינוקת בת יום בפלש מקרוב זה מזיק לעיניים שלה?!

שלום רב, לא נראה שעלול להגרם כל נזק.

09/01/2020 | 10:56 | מאת: אבידור

1.אם גם ביום מעונן וגשום צריך משקפי שמש בשבועות הראשונים

לקריאה נוספת והעמקה

לא אין צורך .

09/01/2020 | 09:53 | מאת: NOT_FOUND

הי אני בת59 ומאוד רוצה לעשות ניתןח להסרת משקפיים האם כדאי עלי לציין שרופאי קופת החולים הגבו בשלילה

לקריאה נוספת והעמקה

שלןם רב, בגיל זה שכיחות הקטרקט עולה אשר יכול להשפיע עך נתוצאה הסופית של ניתוח לייזר יש צורך בבדיקת התאמה בכל מקרה. אופציה שניה היא השתלת עדשה תוך עינית מולטיפוקלית שיכולה להוות פיתרון בגילך לתלות במשקפיים .

06/01/2020 | 15:48 | מאת: פלונית

שלום, הייתי אצלכם בפגישת התאמה בשבוע שעבר. בפגישה עם הרופא, הוא המליץ לי על ניתוח האינטראלאסיק משום שיש לי קרנית עבה ומספרים קטנים יחסית (1.25 ו-1.5) עם זאת, לא שלל ביצוע ניתוח לאסק, אך לא ניתן לי הסבר לגביו. אני ממש מתבלטת איזה ניתוח לקבוע, והייתי שמחה לקבל מענה לשאלותיי במסגרת הפורום. החשש העיקרי שלי הוא מכך שהמתלה יכול להיפתח גם לאחר כמה שנים במקרה של חבלה בעין. בתור מישהי שקרו לה הרבה דברים לא צפויים בחיים, אני ממש חוששת מכך. כמו כן, עברתי תאונת דרכים קשה בעבר ואני רגישה וחוששת לכל מה שקשור בבריאותי. 1. לאחר ניתוח אינטראלאסיק, האם כל חבלה בעין יכולה לגרום לתזוזה של המתלה ? או רק חבלה ממש קשה ? אשמח לדוגמאות. הבנתי שהסיכון הזה יכול להתרחש גם שנים לאחר הניתוח ומרגיש לי שלאחר הניתוח מסתובבים עם פחד תמידי. 2. האם הסיכון הוא שהמתלה רק יזוז או שהוא עלול להתנתק לגמרי ? מה עושים במקרה כזה ?? 3. זה החשש העיקרי שלי מניתוח האינטרלאסיק בעצם, כמו גם שלאחר הניתוח עובי הקרנית ייחשב מאיזור החיתוך ומטה. 4. לגבי ניתוח הPKR- מה הסיכויים של הסיכון של הצטלקות הקרנית ? איך זה יכול להתרחש ומה עושים במצב כזה ועל מנת למנוע זאת ? 5. האם הפרוצדורה עצמה של ניתוח הPKR מורכבת יותר ומשכך כוללת סיכונים רבים יותר במהלך הניתוח ? 6. האם זה נכון ששימוש בלייזר להסרת שכבת האפיתל אינו מדוייק ויכול לגרום להסרה רבה/ מעטה מדי ? במידה וכך הדבר, מה יכולות להיות ההשלכות לכך ? 7. על איזה ניתוח היית ממליץ לי בהתחשב בנתונים שלי ובפחדים שלי ? 8. לאחר כמה זמן ניתן להרכיב עדשות מגע צבעוניות (בשני סוגי הניתוחים) ? 9. כמה זמן לאחר שני הניתוחים ניתן לטוס ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אשתדל להשיב לפי סדר מיספור השאלות: 1. לא כל חבלה. רק חבלה ממכשיר חד עלולה להזיז את המתלה וגם זה די נדיר. 2. ניתוק של המתלה אפשרי אך מאוד מאוד נדיר. תלוי באופי החבלה. 3. לא הבנתי מה השאלה 4. הצטלקות לאחר PRK עמדה בעבר על אחוזים בודדים, כיום זה פחות מ- 1 %. המניעה היא משקפי שמש בחודשים הראשונים וזילוף טיפות סטרואידים למספר חודשים. 5. לא 6. לא. המשפט לא מדוייק 7. לא יכול להמליץ ללא בדיקה וקבלת כלל הנתונים. 8. לא מומלץ בכלל להרכיב ע.מגע צבעוניות 9. טכנית אין מניעה לטוס. מכיוון שיש ביקורת יום ושבוע, עדיף לטוס רק לאחר ביקורת של השבוע

05/01/2020 | 19:33 | מאת: דן

שלום, עברתי ניתוח PRK. הפסקתי לפי ההוראות, לשים טיפות סטרואידים אחרי 3 חודשים מהניתוח. עכשיו בלי הטיפות, יש ירידה קלה בראייה (יותר מטושטש). זה יעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

טעיתי בתאריך: לפי הנחיות המרפאה, הפסקתי סטרואידים 3.5 חודשים אחרי הניתוח.

שלום רב אני ממליץ לפנות לבדיקה לייתר ביטחון. יתכן ומדובר ביובש פשוט. בהצלחה.

03/01/2020 | 15:40 | מאת: ליהיא

ביצעתי בדיקת התאמה לניתוח, יצא שעובי הקרנית שלי הוא 500 ו520. כרגע אני מועמדת לניתוח האינטראלאסיק בעל ההחלמה הקצרה יותר. רציתי לוודא האם לאחריו ניתן לחזור ולבצע פעילות גופנית כמו כדורסל ואם כן מה המגבלות. והאם לאחריו ניתן יהיה לבצע ניתוח לתיקון הראיה במידת הצורך.. כמו כן, מה המגבלות והסיכונים בסוג הניתוח הזה ומתי ימליצו על ניתוח הprk ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מעדיף שתשאלי ישירות את המנתח בשיחה פנים מול פנים. לא מומלץ לקבל הסבר מרופא א׳ ולעבור ניתוח אצל רופא ב׳. לח רופא הדגשים וההנחיות שלו ועדיף שזה יוסבר ישירות ממי שינתח אותך בהצלחה

03/01/2020 | 11:54 | מאת: שירה

שלום האם ניתן לבצע הרמת ריסים (לא הלחמה) לפני ניתוח לייזר בעיניים ? אם כן- כמה זמן לפני הניתוח מומלץ לעשות זאת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כן. אפשר אבל הייתי מבצע כ 3-4 שבועות לפני הלייזר

02/01/2020 | 09:38 | מאת: בניה סימנה

שלום, אני נמצא כרגע שבוע לאחר ניתוח אינטרלסיק, ואני כן יכול להגיד שהראייה השתפרה מלפני הניתוח לייזר, אך עדיין אני רואה מטושטש, זה תקין? נאמר לי מחברים שעברו את זה שהם ראו מידי פעם 6 6 ומידי פעם מטושטש, הבעיה שראיתי 6 6 רק יום אחרי הניתוח ואז התחיל הטשטוש וזהו. מאז לא ראיתי 6 6

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שבוע זה לא מספיק זמן בכדי לדבר על תוצאה סופית. יש להמתין מספר שבועות להתייצבות סופית יום טוב ותודה.

31/12/2019 | 21:03 | מאת: קרינה לעינים

האם ממפזר חום הקרינה של המפזר יכולה לפגוע בעינים מהקרינה של מפזר החום יש לציין שאני מרכיב משקפי ראייה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ידוע לי על קרינה המופקת ממפזר חום. מפסר חום מפזר חום- לא קרינה המשך יום נעים

30/12/2019 | 23:43 | מאת: רפואת עיניים

חשיפה למפזר חום לעיניים מתי צריך להיזהר והאם מפזר החום יכול לפגוע בעין בטווח הארוך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין סכנה בקרינה כלל.

25/12/2019 | 15:27 | מאת: דוד

שלום, 9 חודש אחרי prk. משתמש בהילוקומוד ליובש ובדורטירס משחה לפני השינה, האם יש בעיה לשימוש כה ממושך באחד מהמוצרים??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין בעיה להשתמש באותם תכשירים ללא הגבלה ולאורך זמן רב

עדיין סובל מיובש חמור בעיניים, אני מטפטף דמעות מלאכותיות כל רבע שעה אחרת אני מתחיל לראות מרוח ומטושטש. . כמה זמן יקח עד שתופעת הלוואי של היובש תעבור? באינטרנט רשום חצי שנה עד שנה. העין מרפאת את עצמה?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לי עיניים כחולות אם זה קשור

יש תהליך ריפוי של העין לאחר הניתוח והדבר יכול לארוך מספר חודשים ואפילו שנה. בכל מקרה אם היובש משמעותי כל כך ממליץ לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

19/12/2019 | 09:06 | מאת: ש

שלום עשיתי בדיקת התאמה ויצא שעובי הקרניות שלי הוא 508 ו513 האם הניתוח עם ההחלמה הקצרה אפשרי עבורי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה להמליץ על סוג ניתוח ללא כלל הניתוחים העובי שצוין דק מהממוצע ומירב הסיכויים שלא מתאים לניתוח עם ההחלמה המהירה אבל ניתן לקבוע בבירור רק אחר צפיה בכלל הנתונים בברכה, ד"ר אורי מלר

19/12/2019 | 06:22 | מאת: עינבל

היי. אני מועמדת לניתוח חוזר בעוד פחות מחודש. האם יש סיכון בניתוח חוזר יותר מבניתוח ראשון? עוד שאלה. האם יש הגנה כלשהי מול עבודה מול מחשב? שמעתי על משקפיים עם עדשה נגד אור כחול. האם באמת עוזר? תודה

אין סיכון מוגבר בניתוח חוזר זהו אותו הסיכון. לגבי המשקפיים הדעות חלוקות אין נזק בהרכבתן.

16/12/2019 | 21:56 | מאת: ליאור

אני שוקל לבצע ניתוח הסרת משקפיים אבל אני חושש מהחזרה לעבודה. לצורך העניין ההחלמה הרי יחסית מהירה אבל העבודה שלי היא מול מחשב... 10 שעות ביום ויותר. מה זה אומר מבחינת ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין ההחלמה ועבודה מול המחשב. לאחר הניתוח יובש יכול להתגבר והוא יכול להתגבר עוד יותר מול עבודה במחשב. יובש יכול בצורה עקיפה לפגוע באיכות הראיה. בכל מקרה ממליץ הפסקות מול המחשב. בברכה, ד"ר לוינגר

?

ניתן לשוב לפעילות גופנית כשבוע אחרי הניתוח. בברכה, ד"ר לוינגר

16/12/2019 | 01:21 | מאת: דוד

לפני 8 חודשים עברתי prk למספר -10. כ4 חודשים לאחר הניתוח ראיתי 6/6 וכך עד היום במשך כל התקופה מטופל בfml במינון הולך ויורד כיום משתמש פעם ביום כאשר חודש הבא (9 חודש לאחר הניתוח) אני צריך להפסיק. האם יכולה להופיע עכירות בהפסקת הטיפול למרות שיהינ כבר 9 חודש מהניתוח ולמרות שלא היו סימני עכירות לאורך כל התקופה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הייתי נכנס להמלצות שונות ממה שהמנתח שלך המליץ. זה עשוי ליצור בלבול. יש להיצמד להמלצות המנתח. מבחינת סיכוי להופעת עכירות - נמוך. בברכה, ד''ר מלר

14/12/2019 | 22:48 | מאת: דור

שלום. אני בן 29 ולפני כ7 שנים עשיתי ניתוח לייזר בשיטת prk. הניתוח הצליח ואני רואה טוב אך נשארו לי תופעות חוואי כגון הילות מסביב לפנסים, אורות שנמרחים מבעד לשמשת הרכב כשאני נוהג. יש דרך לבטל את תופעות הלוואי האלה? ולמה הן לא קורות לכל מטופל?

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לי להעריך את מקור התופעות. יש צורך בבדיקת עיניים מדוקדקת. בברכה , ד"ר לוינגר

Lasik , intra lasik, zlasik איך אני יכול לדעת מה לבחור אם כל השיטות מתאימות? זרקו עליי ים של מידע בנוגע לכל שיטה אבל אין שום דבר שמסביר את המהות של ההבדלים בין השיטות ועד כמה ההבדלים האלה קריטיים. לא תמיד "יותר טוב" הוא רלוונטי. אתה יכול לקנות מחשב עם יותר ליבות במעבד אבל אין לזה שום תועלת אם אף תוכנה לא יודעת לנצל את ריבוי הליבות = זרקת כסף לפח. קנית משהו טוב יותר חסר כל יישום פרקטי. אז אני תוהה, האם ל"יותר טוב" יש באמת משמעות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אלה הם אותם ניתוחים כעיקרון. ההבדל הוא בטכניקת יצירת המתלה. אני יכול להמליץ רק על הטכניקה אותה אני מבצע והיא intralasik. בברכה , ד"ר לוינגר

שלום. עברו כמעט שנתיים לאחר שעברתי במרכז עיניים ניתוח אינטר לאסיק לאחר שסבלתי ממספרים גדולים של 7 וגם צילינדר. כרגע התחלתי כבר מספר חודשים להתאמן באומנויות לחימה די אגרסיביות בעיקר איגרוף. באימון מתבצעים גם קרבות יזומות וקורה הרבה שמקבלים מכה בעיניים מאגרופים של היריב. אני רוצה לדעת האם זה יכול לגרום לכך שחלילה אצטרך שוב להשתמש במשקפיים או שזה עלול לגרום לאיזו בעיה אחרת כתוצאה מהניתוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם מדובר באימונים אינטנסיביים ממליץ על הגנה על העיניים. ד"ר מלר

11/12/2019 | 15:59 | מאת: מיכאל

היי לאחר ביקורת של 3 חודשים אחרי ניתוח , הגעתי לביקורת ושם נאמר לי מכיוון שיש לי עין עצלה לעולם לא אראה 6.6 , ושהראייה שלי כרגע לא תשתפר עוד ושאני רואה מקסימום בעקבות העין העצלה(עדיין רואה מטושטש) , וזה לא נאמר לי לפני תהליך הניתוח האם יש קשר בין הדברים ?והאם באמת אני לא יוכל לראות 6.6 ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר בין עין עצלה לבין ניתוח הלייזר. לייזר מתקן בדיוק מה שניתן לתיקון ע"י משקפיים ולא מעבר לכך. עין עצלה הוא מצב בו חדות הראיה אינה מגיעה למקסימום ואת זה שום דבר לא יכול לתקן – לא משקפיים ולא לייזר ולכן באותה עין המקסימום אינו 6/6 אלא חדות הראיה המקסימאלית עם משקפיי שאינה 6/6. אין מקום לדאגה או חשש – זו תמיד היתה חדות הראיה של אותה עין ולא ניתן לשפר מעבר לזה אבל אין בזה חדש כי כך היה תמיד, וזה לא קשור ללייזר בברכה, ד"ר מלר

10/12/2019 | 02:32 | מאת: מוש

תוך כמה זמן השפעה של טיפות סטרואידים או משחה אנטי דלקתית מתפוגגת מהעין? מה המקסימום של הישארות המשחה/טיפות בעין מיום הפסקת הטיפול? לדוגמא לאחר שימוש של חצי שנה תוך כמה זמן נשאר בעין ולאחר שימוש של חודש תוך כמה זמן נעלם החומר מהעין אשמח לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התרופה מתפנה מרקמת העין והשפעתה פוחתת תוך מספר שעות. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר

09/12/2019 | 19:14 | מאת: איתי

שלום מי שנזקק עקב זוקן ראיה למשקפי קריאה רק לקריאה בכתב מאוד קטן עיתון וכו האם יוכל להסיר לחלוטין את משקפי הקריאה שלא יזדקק להם כלל בשום מצב גם לא לכתב קטן למרחק רואה טוב ללא משקפיים בכלל .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ״לא להזדקק כלל״ מעט בעייתי מבחינת הצפיות. אני ממליץ על המשך משקפי קריאה. חשוב להבין שעדשות מולטיפוקליות ברוב המקרים מקטינות את התלות במשקפיים. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר

10/12/2019 | 19:49 | מאת: איתי

אלו אותם העדשות שמשתילים בניתוח הקטרקט? מה היתרונות והחסרונות בעדשות אלו והאם יש תופעות לוןאי שחולפות או קבועות ? מעט בעייתי מבחינת הצפיות למה הכוונה ? יש מצב שלא כולם מתאימים לכך? תודה

07/12/2019 | 21:32 | מאת: דורין

היי, שבועיים ויומיים לאחר ניתוח אינטרלאסיק ושטפי הדם עדין בולטים בעיניים. האם זה תקין? וכן אני חווה כאבי ראש לעיתים תכופות, האם זה יכול להיות קשור ליובש? או אולי לכך שהעיניים מתעייפות ועדין לא התרגלו לשינוי בראיה? אשמח לתשובתכם , תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שטפי דם לאחר הניתוח הם ממצא מאוד שכיח אבל ללא משמעות מיוחדת. שטפי הדם נספגים תוך 1-3 שבועות מהניתוח. לגבי תחושת העייפות – כנראה מדובר ביובש ומומלץ להשתמש בדמעות מלאכותיות. בהצלחה.

07/12/2019 | 15:54 | מאת: פרח

אני שבועיים לאחר ניתוח לאסיק יש איסור או הגבלה לעשות החלקה כימית או צבע בשיער לאחר הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתוח לאסיק אנו כבר לא מבצעים 15 שנה. אם מדובר בניתוח באותה משפחת ניתוחים מדובר בניתוח שנקרא אינטרא-לאסיק. לגבי החלקת שיער או צבע, אין מניעה. בהצלחה.