PRK או השתלת עדשה - מסתפק.

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

19/11/2023 | 19:01 | מאת: אברהם

שלום ד"ר, ותודה מראש. בן 28 כיום רואה טוב עם משקפיים. המספרים שלי: עין ימין -11.00 מינוס וחצי צילינדר עין שמאל-11.25 מינוס ורבע צילינדר עובי הקרנית: עין ימין בין 505-510 עין שמאל בין 510-515 הייתי בבדיקות במספר מכונים אצל טובי הרופאים כולל ברשת 'עיניים' ויצאתי מבולבל, חלק אישרו ניתוח PRK חלק אישרו בכפוף להשארת מינוס קטן (בעין ימין) ואצלכם (בירושלים) רופא אחד ידוע פסל לחלוטין לייזר ואישר רק השתלת עדשה תוך עינית (שזה אגב ההתמחות העיקרית של אותו רופא) והשני שהוא פרופסור אישר PRK. אני מודע שצריך לראות תמונה של כלל הנתונים של הקרנית. ומודע שיש שיטות שונות לחישוב. ושאלתי האם ההבדל הוא בכמות המיקרון המינימלי שנשאר לאחר הניתוח שחלק פועלים לפי 350 שזה הסף העולמי וחלק מחמירים ל 400? כמה לדעתך צריך הסף המינימלי שצריך להשאיר ? האם יש הבדל בקוטר הניתוח בין הרופאים השונים? האם קוטר קטן מביא סיכון מוגבר להילות/סנוורים? האם נסיגת המספר לאחר הלייזר הוא ודאי במספרים כמו שלי? ואם כן כמה (באחוזים) ועד כמה (במספר) אני נחוש להפטר מהמשקפיים והשאלה רק אייך האם ע"י לייזר או ע"י השתלת עדשה, להיבדק אצלך יעלה לי 1200 ש"ח וכבר נבדקתי אצל מספיק רופאים והשאלות הם לידע ואת ההחלטה אקבל בשקלול ההרגשה האישית והפורמציה שמנסה לאסוף. תודה רבה! (יש כאן שאלות שלא קשורות דווקא לבדיקה אישית, כמו מה הסף המינימלי הנדרש של עובי קרנית לאחר הניתוח)

שלום רב, אני לא יכול להיכנס לנושא כה מורכב דרך פורום. על פניו, לא הייתי ממליץ לבצע לייזר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה