פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

5348 הודעות
5192 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

שלום האם אפשר בביקורת כיניים באמצעות slit lamp לראות בקלות תזוזה קלה של המתלה או קמט זעיר בקרנית , שעלולים להיווצר מאינטראלאסיק?

לקריאה נוספת והעמקה

התכוונתי ביקורת עיניים

שלום רב בהחלט ניתן לראות זאת. כבר התייחסתי לשאלה בפורום אחר.

29/08/2020 | 07:55 | מאת: דניאל

שלום רב, בן 18 וחצי היה לי מינוס 6 בשתיהן עברתי prk עברו 3 שבועות. אחרי 5 ימים ראיתי טוב יחסית ומאז הדרדר אין פוקוס. בבדיקת ראיה גילו לי פלוס 2 ... מה זה אומר האם זה ישתפר ומה ניתן לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הראיה תשתפר והפלוס יקטן עם הזמן. יש צורך בסבלנות.

31/08/2020 | 15:51 | מאת: דניאל

בדיקת הראיה 6/30 בכל עין ... זה שכיח או נדיר?

27/08/2020 | 23:57 | מאת: אוראל

היי אני אחרי חצי שנה של אינטרלאסיק, תקופה ארוכה לא היה לי סינוור מפנסים ואורות בחושך אך זה התחיל ממש להפריע לי לאחרונה , אני מסוונרת מאוד וקשה לי לפתוח את העיניים. מה כדאי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ממש ברור לי מדוע זה התחיל כעת אבל לא סביר שזה קשור לניתוח הלייזר. אם זה מפריע הייתי ממליץ להיבדק ולראות במה מדוברץ בהצלחה.

27/08/2020 | 08:12 | מאת: עופר

שלום האם היווצרות קמט יכול להיווצר ולפגוע בראיה המיטבית גם לאחר מספר ימים או מספר שבועות מהניתוח ללא תזוזת המתלה? האם ניתן לאבחן קמטים זעירים אלו בקלות על ידי המנתח בביקורות של לאחר הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם הקמט משמעותי ומערב את מרכז הראיה יש אפשרות שישפיע על הראיה במידה ולא ההשפעה זניחה ככל הנראה.

24/08/2020 | 22:45 | מאת: לאחר ניתוח אינטראלאסיק

שלום רב, לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח אינטרלאסיק. יש לציין שהמספרים בעין ימין -8 ובעין שמאל -10.5. בעין ימים אני רואה מצוין ובעין שמאל אני רואה טשטוש עדיין. יש לציין שעשיתי בדיקה יום לאחר הניתוח ושבוע לאחר מכן והבדיקות תקינות. האם זה תקין הטשטוש בעין שמאל ואני עדיין בהחלמה? מתי מחלימים מניתוח זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שבועיים זה זמן קצר מידי בכדי לדבר על תוצאת סופיות בעיקר כשמדובר במספרים גבוהים. החלמה סופית היא בד"כ תוך 3-6 חודשים מהניתוח

24/08/2020 | 07:26 | מאת: עומר

שלום. חלפה חצי שנה לאחר ניתוח PRK. נשאר חצי צילינדר וחצי מספר בעין שמאל. האם זו נחשבת תוצאה טובה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בשארית מאוד נמוכה. זו נחשבת תוצאה טובה

23/08/2020 | 16:47 | מאת: אורי

מהו מינון COMBIGAN טיפות עיניים לצורך שיפור חדות ראייה? (אציין שאין גלאוקומה או לחץ תוך עיני) תוך שבוע של שימוש ניתן בד"כ לחוש כבר בשיפור?תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רצוי לשאול את הרופא שרשם. אפשר גם פעם ביום בערב. לעיתים ניתן לחוש בשיפור תוך ימים

23/08/2020 | 16:44 | מאת: ירון

שלום ד"ר.האם שימוש בטיפות אלפאגן הן בעלות השפעה מקומית בלבד על העין או השפעה סיסטמית? אני לוקח כדורים לטיפול בחרדה ודיכאון ממשפחת ה-SSRI והבנוזדיאזפינים וחושש שתהיה התנגשות או החמרה במצבי בשילוב עם הטיפות באם הן משפיעות על כלל מערכות הגוף (יש לטיפות להבנתי השפעה אלפא-אדרנגית).אשמח לתשובתך.תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החדירה הססטמית נמוכה מאוד, כמעט ללא השפעה.

22/08/2020 | 20:35 | מאת: שירלי

האם זה בעייתי להיכנס להריון מייד לאחר הסרת משקפיים בלייזר בשיטת prk בהתחשב בשינויים בקרנית בהריון ובטיפות שלוקחים 3 חודשים אנטיביוטיקה / סטרואידים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ממליץ להמנע מהריון עד לפחות הפסקת הטיפול בטיפות. בכל מקרה הייתי גם מחכה עוד קצת לייתר ביטחון

21/08/2020 | 17:56 | מאת: מתן

היי, כשלושה חודשים אחרי PRK. אתמול בערב במפתיע התחלתי להרגיש לחץ בתוך עין אחת שלווה בכאבי ראש. זה ממש עד עכשיו למעשה. אשמח להמלצה מה כדאי לעשות והאם בעייתי. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ככל הנראה מדובר ביובש אך בכל מיקרה אם אין הטבה ממליץ לפנות לבדיקה.

20/08/2020 | 15:08 | מאת: נטלי

בת 24 עם מספר -1.75 וצילינדר רבע ,ובעיה בראיית לילה , הילות. קרנית ממוצעת , מספר יחסית קבוע כשנה וחצי ,לפני כמה חודשים היה שינוי קטן של רבע מספר,אבל לא החלפתי משקפיים כי לא משמעותי לי, הציעו במקום אחד ניתוח intrlasick במקום אחר z lasik , במקום אחר asa ebk , ובמקום אחר sbk ,או prk. לא מבינה מה ההבדל,מה עדיף ואם יש שיטה שיכולה לעזור גם לראיית לילה.. או לכל הפחות להבטיח שלא יהיה נזק נוסף בראיית לילה ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נראה לי שקיבלת הסברים ממכונים רבים לגבי האופציות שעומדות בפניך. לגבי ראיית הלילה יד לקחת בחשבון שיתכן והיא לא תשתפר אחרי הניתוח ואולי אפילו (בסיכוי נמוך) להחמיר.

20/08/2020 | 12:43 | מאת: אורטל

איזה סוג של משקפי שמש מומלץ אחרי ניתוח לייזר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא משנה איזה משקפי שמש מספיק שיסננו את קרינת ה uv

שלום, בשנה האחרונה התחלתי לסבול מבלפריטיס וכלזיונות רבים וחוזרים. ביצעתי ניתוח להסרת כלזיון לפני כחודשיים וכל זאת לאחר שקבעתי מראש ניתוח PRK העתיד להתקיים בחודש הבא. המצב השתפר אך עדיין לא עברה לגמרי הדלקת והכלזיון בעפעף, האם אני יכולה לבצע את הניתוח או שעליי לדחות אותו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם העין עדיין מאוד מודלקת לא הייתי מזדרז. אפ הדלקת חלפה אונכמעט חלפה אין מניעה לנתח אבל אולי כדאי להתחיל לטפל לפני הניתוח בכדורי אנטיביוטיקה מיוחדים לבלפריטיס (דוקסילין) הייתי מתייעץ עם הרופא המנתח תחילה

16/08/2020 | 13:37 | מאת: דוד

שלום האם תתכן היווצרות קמט על הקרנית מבלי להרגיש כאב כתוצאה ממגע בקרנית לאחר ניתוח אינטראלאסיק? האם זה נוצר בימים הראשונים או יכול גם כשבוע לאחר הניתוח? האם משפיע על הראיה? שואל מכיוון שחש טשטוש לאחר מגע מבלי כאב ותזוזת מתלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון הסיכויי קלוש, יתכן יותר מצב של יובש בעיניים .בכל מקרה ממליץ לפנות לבדיקה על מנת להקטין את החשש של תזוזת המתלה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

16/08/2020 | 12:23 | מאת: יהונתן

אני יושב הרבה שעות ביום מול המחשב, הפסקתי להשתמש בעדשות כי הן גורמות לי ליובש כשאני מול המחשב, האם יש סיכון מוגבר שניתוח הלייזר יגרום לי לאותה בעיה של יובש כשאני מול מחשב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה להעריך אך ניתוח זה ברוב המקרים עשוי להחמיר את היובש משמעותית לתקופה קצרה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

15/08/2020 | 09:01 | מאת: עופר

שלום נותחתי לפני כחודש וחצי היה לי רוחק ראיה 4 עם צילינדר 3. עין אחת נשארה מטושטשת מעט באופן קבוע ללא קשר לטיפות. המנתח אמר לי שהכל בסדר מבחינת העין. האם יכול להשתפר? חלק מתהליך ההחלמה? יתכן שנשאר אסטיגמטיזם? אני קצת מוטרד ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם כך אני ממליץ לשוב לרופא המטפל לבדיקה למרות שלעיתים זמן ההחלה עשוי להיות ממושך יותר על אחת כמה וכמה עם המספרים שציינת. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

היי, נותחתי אתמול בניתוח אינטרלאסיק והוסבר שיש לבצע שימוש במגיני הלילה בשינה ובמשקפי המגן במהלך היום למעט כשיוצאים החוצה ויש להרכיב משקפי שמש. ברצוני לדעת מהו פרק הזמן שבו יש להרכיב את הללו? שבוע או יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כשבוע אין צורך יותר בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום עשיתי לפני שלושה שבועות ניתוח אינטרלאסיק אצל דר לוינגר בירושלים. אני רוצה להתחיל להתאמן אומנות לחימה השאלה שלי האם מכות שלא ישירות לעין גם יכולים לגרום נזק לניתוח או שבמידה ואני מרכיב משקפי מגן אטומים אין חשש חשוב לציין שלא מתאמנים על מכות לפנים בכלל אבל במידה וחס וחלילה קורה האם יש חשש כאשר צדובר בפגיעה שלא ישירה אולי מהזעזוע או שזה בטוח כל עוד אני מרכיב משקפי מגן . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מניעה עם הגנה כמובן. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

13/08/2020 | 19:16 | מאת: אופיר

שלום אם לאחר תיקון אסטגמטיזם נשאר טשטוש בכל בטווחים, כתוצאב משארית , האם עוד יכול להסתדר? חודש וחצי לאחר לאסיק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב איך ניתן להשיב ללא נתונים מה היה לפני וכמה נשאר אחרי. מדובר בנתונים מאוד ספציפיים ואני ממליץ לחזור לבדיקה במכון בו נותחת

13/08/2020 | 13:29 | מאת: אלי

שלום כחודשיים לאחר לאסיק הראיה טובה אך באחת העיניים יש טשטוש , למשל של כתב. ניתן לראות ולקרוא אך אין חדות כמו בעין השניה. למה זה כך? האם עוד עוי להשתפר? זה בגלל טעות רפרקציה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראשית אני כבר שנים לא מבצע ניתוח להסיק. החל משנת 2013 אנו מנתחים בתחום זה את האינטראלסיק בו החיתוך מבוצע עם לייזר ולא מכאנית בעזרת סכין ממונעת. לגבי השאלה - מאוד קשה להשיב ללא בדיקה ולא ניתן לדעת מה הסיבה לטשטוש כך שאני ממליץ לחזור לרופא המנתח במטרה לבדוק האם קיימת בעיה ואם כן - מה ניתן לעשות. בהצלחה

13/08/2020 | 08:04 | מאת: אור

שלום אני בן 45 יש לי משקםי ראיה משהייתי קטן המספר שלי הוא 4.5 בשניהם, אני מאוד רוצה לעשות הסרת משקפיים בלייזר השאלה האם זה יכול להיות סיכון שהלייזר יכול לגרום לבעיות בעיניים וכמה זמן זה מחזיק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כעיקרון השיטה בטוחה עם תוצאות מצוינות. בכל מקרה יש צורך בבדיקת התאמה מראש על מנת לבדוק האם מבנה העין שלך יכול לפגוע בתוצאות הניתוח.

12/08/2020 | 23:13 | מאת: חייל משוחרר

אני עתיד לעשות ניתוח מסוג lasek c.v ou ברשת עיניים, שם ציינו לי שאין שום הבדל בין הניתוח הזה ל PRK אך מקריאת עוד שאלות בקשר לניתוח קראתי שה lasek הוא שיפור של ה PRK.. אשמח לדעת אחד ולתמיד האם ה lasek הוא שיפור של ה PRK? ומה אומר ה c.v ou תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כעיקרון אין הבדל בין שתי השיטות ואין הבדל גם בתוצאות. לגבי cv מדובר בתוספת טיפול של הלייזר שבחלק מהמקרים, מאפשר שיפור נוסף באיכות הראיה לאחר הניתוח במצבים מסוימים.

13/08/2020 | 15:43 | מאת: חייל משוחרר

תודה רבה על התשובה המהירה דוקטור, תוכל לפרט מה ההבדל עדיין בין השיטות האלה? הבנתי ש בLASEK משאירים איזה שכבה אפיתול משהו כזה במקום להסיר לגמרי האם זה נכון? האם בשיטת ה LASEK יש החלמה יותר מהירה מה PRK תודה

14/08/2020 | 02:29 | מאת: חייל משוחרר

ועוד שאלה לגבי ה CV. לפי מה שאמרו לי משלמים על זה יותר? מה זה עושה? איך זה משפר את איכות הראיה לאחר הניתוח במה זה עוזר?

10/08/2020 | 12:57 | מאת: אלברט סרג ציון אבורמד

לכבוד דוקטור אורי מלר שלום רב שמי סרג אבורמד בן 47.8 ואני סובל מניסטגמוס מולד כאשר כל כמה שנים מספר המשקפיים שלי עולה יחד עם הצילינדרים וכמובן איכות הראייה יורדת לאחרונה קראתי מאמר שלך שבאמצעות ניתוח לייזר שנקרא lasik ישנה אפשרות לטפל בבעיה ולהפחית את מספר המשקפיים ואת מספר הצילינדרים ובכך לעלות את רמת הראייה קרוב לוודאי עם משקפיים אבל במספר נמוך יותר אשמח לדעת אם לאור הניסטגמוס הגבוה שיש לי ומספר הצילידנרים הגבוה האם ניתוח זה מתאים לי באופן פרטני ומה עליי לעשות על מנת שתוכל לבדוק אותי באופן אינדיבידואלי האם אני מתאים לניתוח זה או שלאור המספר והצילינדר הגבוהים אני לא מתאים הריני לצרף את המאמר שכתבת ושמתייחס לבעיה שלי https://www.enaim.co.il/%D7%9C%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%A7-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%92%D7%9E%D7%95%D7%A1-%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%93

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אכן לפני שנים פירסמו מאמר שעוסק בנושא ובאמת חלק מהסובלים מניסטגוס עשוי להרוויח מסוג ניתוח זה. אבל בכדי לדעת יותר פרטים יש לקבוע בדיקת התאמה. אני מציע שתקבע מועד לבדיקה ולאחר שאבדוק אותך נראה האם וכיצד ניתן להתקשם תודה והמשך יום מצויין

יש לי טשטוש ומעין לכלוך בעין אחת כחודש לאחר לאסיק. אני רואה בצורה סבירה עם העין, אך בפירוש פחות טוב מהעין השניה. האם זה בסדר? נבדקתי אצל המנתח ונאמר לי שבכל תקין מבחינת העין והקרנית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן להשיב על שאלה כה ספציפית ללא בדיקה. אם נבדקת והמנתח אמר שהכל תקין, אני מאמין שכך אכן הדבר אבל ללא בדיקה לא ניתן לומר יותר מכך בהצלחה.

07/08/2020 | 22:38 | מאת: מירה

שלום, לפני כשנתיים עשיתי ניתוח אינטראלסיק, וכיום בעין ימין לפעמים אני רואה מין ערפל כזה שהרופא אמר שזה נובע מיובש. השאלה שלי האם היובש הזה הוא סביר ושכיח לאחר ניתוח והזמן שעבר? והאם הטיפול היחידי זה פשוט לשים טיפות כל הזמן, טיפות נגד יובש בעיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יובש הוא מצב הנגרם מסיבות רבות ביניהן שינויים במזג אוויר, עבודה מול מחשב וגם התקופה הראשונה לאחר ניתוחי עיניים. מכיוון שהניתוח היה לפני שנתיים לא סביר שהיובש הוא מהניתוח הטיפול הוא אכן טיפות אבל לפי בדיקה וחא לפי פורום אז אני מציע להיבדק ולהחליט לפי המצב

07/08/2020 | 18:38 | מאת: נעם ברק

שלום וברכה דר לווינגר. עשיתי אצלך ביום רביעי ניתוח אינטרה לאסיק והייתי מס -10. היום יום שישי יומים לאחר הניתוח אני עדיין לא רואה בבירור אלא קצת מטושטש... האם זה אומר שלא ירד לי המס לגמרי בניתוח ואני אצטרך להרכיב משקפים במס נמוך יותר, או שלוקח זמן עד שרואים בברור ואם כן כמה זמן לדעתך זה יקח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראשית שמי ד״ר מלר ולא אני ניתחתי אותך אבל אנסה להשיב: אתה נמצא עדיין בתהליך החלמה כך שקשה לדעת מה תהיה התוצאה הסופית ולכן אני ממלעץ להמתין להתייצבות בהצלחה

07/08/2020 | 07:21 | מאת: מה אם השתמשתי

לא חשבץי שיש לבדוק את זה לפני משום מה...מה עושים ולאחר שעישנתי כבר קנאביס יום לאחר ניתוח איך פועלים עכשיו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא עושים כלום. הכל בסדר.

05/08/2020 | 18:46 | מאת: אורטל

שלום רב, הייתי אצל רופא העיניים ונאמר לי בגלל שיש לי מספר גבוה במשקפיים שכרגע הוא 6, שיכול להיות שככל שהמספר יעלה תהיה לי היפרדות בין הקשתית לאישון ,ואז יכולים לראות נקודות שחורות שלא עוברות. האם הלייזר יכול לעצור תופעה זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ממש ברור לי מה השאלה אבל אנסה. אצל הרבה אנשים מופיעה הפרדות של זגוגית העין - בעיקר אצל קצרי רואי גבוהים. הסימפטומים יכולים להיות "נקודות שחורות". לפעמים זה חולף ולפעמים לא. אם מתפתח חור או קרע ברשתית זה כבר סיפור אחר שדורש טיפול דחוף - לפעמים עם לייזר להלחמת החורים או הקרעים.

05/08/2020 | 08:45 | מאת: עופר

הבנתי שאפשר להוריד מגיני עיניים בלילה כעבור שבוע. עברו שבועיים מאז הניתוח ושפשפתי בטעות את העין כשקמתי בבוקר. האם יש מה לדאוג ממקרים כאלו? (הרי אפשר היה להשאר עם המגינים יותר לילות אם יש חשש...)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכוי שנגרם נזק קלוש ביותר. אם חדות הראיה טובה ואין הפרעה אחרת, אין ממה לדאוג. אם יש בכל זאת בעיה יש להיבדק.

שלום ד"ר אבקש לדעת 1.האם פס אדום צמוד לקרנית שנשאר עדיין משטף הדם זה דבר נורמלי או דורש בדיקה? 2.האם אפשר לעשות קעקוע ברגל כחודש אחרי אינטראלסיק תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. 1 נורמאלי ולא דורש בדיקה. 2 אפשר בהחלט.

שלום ד"ר. תוכל להפנות אותי למחקר בנוגע ליעילות טיפות אלפאגן/ברימונידין בהקטנת יתרת צילינדר שנשארה אחרי ניתוח לייזר בשיטת PRK? זה יכול לעבוד גם אם נותחתי לפני יותר מ-10 שנים? אני מרגיש "חצי רואה".. נשארתי בעין אחת עם צילינדר די" מכובד 1.50 - וזה ממש מוריד את חדות הראיייה הדו עינית ובהתאם את איכות הראייה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בבקשה. Edwards JD, Burka JM, Bower KS, Stutzman RD, Sediq DA, Rabin JC. Effect of brimonidine tartrate 0.15% on night-vision difficulty and contrast testing after refractive surgery. J Cataract Refract Surg. 2008 Sep;34(9):1538-41. doi: 10.1016/j.jcrs.2008.05.029. PMID: 18721716.

05/08/2020 | 09:00 | מאת: רון

תודה רבה ד"ר. היה מעניין לקרוא. אם מדובר בשילוב של ברינומדין (מה שנקרא" קומביגן"- כמה טיפות צריך לשים ביום ומתי כדי לחוש באפקט? אשמח למענה

02/08/2020 | 22:44 | מאת: מישהי

שלום רב ד"ר, אני חודשיים אחרי הניתוח ורואה לא די מטושטש בעיקר בלילה. אחרי שלושה שבועות היה לי לחץ תוך עיני גבוה ואינ מטופלת, ובאותם זמנים התעוררתי משינה עם כאב חד בעין אודם ודמעות שעבר אחרי כמה דקות מאז רואה מטושטש אומנם עם שיפור קטן מאוד. שאלותיי הן : 1. האם יכול להיות שהקרנית עדינה ובגלל זה חוויתי כמו קרעים קטנים באפיתל? יכול להיות שזה הגורם לטשטוש ולנסיגה? 2. כשאני משתמשת בטיפות מלאכותיות אני רואה טוב יותר למשך דקה, האם זה מעיד על פוטנציאל הראיה שלי? יש סיכוי שאני אצליח להגיע לראיה כזו ללא עזרת הדמעות? 3. מה יכולות להיות הסיבות לפגיעה בראיה האופטימלית ביותר שניתן להשיג? יכול להיות שזה לא ישתפר יותר והראיה תשאר לא חדה (כי ניסתי משקפיים והם לא עוזרים) יכול להיות שהאפיתל לא יחלים וישארו סדקים שמטשטים לי את הראיה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא אוכל להשיב ללא בדיקה אבל כל מה שתיארת יכול לקרות. ההחלמה יכולה להיות ממושכת יותר אבל ברוב המקרים הכל מסתדר עם הזמן וחדות הראיה תשתפר. בהצלחה

02/08/2020 | 15:13 | מאת: מתן

שלום רב, כחודשיים לאחר prk. בממוצע, משתמש אחת לשבוע בבקבוקון טיפות עיניים בפאנטן. מכיוון שהבקבוקון מעט יקר, אשמח לעצתכם האם יש תחליף ראוי לטיפות הללו, ללא חומר משמר וזולות יותר? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש מגוון רחב של טיפות. כל הטיפות ללא חומר משמר יקרות יותר בהשוואה לטיפות עם חומר משמר בהבדלי עלות קטנים ולכן לא אוכל לצאת בהמלצה מיוחדת. בהצלחה

02/08/2020 | 14:28 | מאת: שי

מה עדיף לאסיק ? אינטרלאסיק ? EBK?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן עקרונית כל השיטות הללו מבוצעות באמצעות לייזר דומה ולכן אין שינוי מהותי בתוצאות. לגבי לאסיק – החיתוך מבוצע באופן מכאני באמצעות סכין ממונעת לעומת אינטראלאסיק בו החיתוך באמצעות קרן לייזר. אין ספק שהחיתוך באמצעות הלייזר בטוח הרבה יותר וזו הסיבה שאני זנחתי את הלאסיק הישן כבר בשנת 2003. לגבי EBK – מדובר בטיפול ללא חיתוך – ניתוח השייך לניתוחי פני השטח בתוכם ניתן למצוא גם את ה- PRK, TRANS-PRK, LASEK (לאסק – לא לאסיק). במשפחת ניתוחים אלה אני מעדיף יותר את שלושת האחרונים שציינתי ואני לא רואה יתרון ל- EBK בהצלחה

3 שבועות לאחר אינטראלאסיק. עין אחת רואה מושלם. העין השניה רואה אך מטושטש יותר. האם יש טעם או תקין שהעיניים יראו בחדות שונה? האם יש טעם לבדוק כל עין בנפרד? עם 2 העיניים הראיה היא טובה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החלמה לא תמיד סימטרית בין העיניים ולכן הייתי ממתין להתייצבות. מירב הסיכויים שהכל יסתדר. בהצלחה

01/08/2020 | 22:43 | מאת: אביחי

שלום, כחודש ושבוע לאחר ניתוח לייזר. לפני כשבועיים החלו סחרחורות. בא והולך במהלך היום, בייחוד כשהראייה מטושטשת - בראייה לקרוב ובלילה. האם תקין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ממליץ בנוסף על בדיקת עיניים של הרופא המטפל גם בדיקה של רופא המשפחה מאחר ויתכן והסחרחורות לא קשורות לניתוח אלא ממקור אחר. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

01/08/2020 | 19:50 | מאת: משה

יתכן שלאחר ניתוח יהיה הבדל בחדות בשתי העיניים כך שאחת תשאר מטושטשת? נאמר לי שיתכן הבדל ונבחן על ידי ראיה בשתי העיניים יחד ואין מה להשוות בינהן,,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ברורה לי השאלה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

01/08/2020 | 11:34 | מאת: אן

אחרי כמה זמן מותר לעשן מיום הניתוח? תודה

שלום רב כעיקרון עישון לא בריא אבל כעיקרון אין מניעה מעישון מספר שעות אחרי הניתוח. בברכה ד"ר אליה לוינגר

30/07/2020 | 22:32 | מאת: טליה

היי. רציתי לדעת כיום מה המספר הכי גבוה בפלוסים ( רוחק ראייה) שבו ניתן להסיר משקפיים בלייזר? והאם יש פוטנציאל שעם השנים הטכלולוגיה תתפתח גם בעניין זה? ( כי הבנתי שיש הרבה יותר מגבלה למספר פלוס מאשר מינוס)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אכן ככל שמספר הפלוס גבוה יותר סיכויי ההצלחה פוחתים. לא קיימים חוקים ברורים בעניין ויש רופאים שנוהגים כך ויש שנוהגים אחרת. התוצאות הטובות יותר הן במספרי פלוס של עד 3.00. אפשרי לטפל גם בעד פלוס 4.50 בטיפול בפלוס 5.00 זה כבר קצת גבולי. במספרי פלוס גבוהים מ 5.00 מאוד לא מומלץ לטפל בלייזר. קימור הקרנית הופך להיות קמור מידי וגם שיעור החזרה גבוה מאוד. כך אני נוהג וכך נוהגים גם קולגות רבות אחרות. בהצלחה.

29/07/2020 | 19:56 | מאת: דוד

לאחר אינטאלאסיק של רוחק ראיה הגעתי למצב של ראיה חדה לקרוב. לאחר כשבוע מהניתוח הראיה בעין אחת לקרוב נעשתה קצת מטושטשת ומרוחה. האם יתכן? רגרסיה זמנית? החלמה שונה בכל עין? דבר נוסף, האם נגיעה קלה מחפץ או יד בעין או עפעף יכולה לשנות משהו כל עוד המתלה אינו זז? האם המתלה יכול לזוז מעט או להתקמט ללא תחושת כאב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן יובש שהתגבר, בכל מקרה ממליץ על מעקב ואין חשש מתזוזת המתלה. בהצלחה.

29/07/2020 | 19:32 | מאת: דוד

שבועיים לאחר לאסיק הראיה היתה מצוינת וחדה לטווח קרוב פתאום עין אחת רואה טשטוש/מריחה כבר מספר ימים. יתכן שיש רגרסיה זמנית או שההחלמה בעין אחת שונה מהעין השניה? האם יש סיכון בנגיעה קלה עקב חוסר זהירות בעין או בעפעף כל עוד המתלה לא זז?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן יובש שהתגבר, בכל מקרה ממליץ על מעקב ואין חשש מתזוזת המתלה. בהצלחה.

27/07/2020 | 12:53 | מאת: שואל

שלום ד"ר לוינגר. לפני 15 שנה עברתי ניתןח PRK להסרת משקפיים. נשאר לי יתרת צילינדר בעין ימין 1.5 - אני מרגיש שחדות הראייה שלי לא טובה. האם שימוש בטיפות המכילות אפאלגן(?) יכולת לסייע ממש בשיפור חדות הראייה? אם כן, האם צריך לפני התחלת השימוש בהם לבצע בדיקת ראייה מלאה הכוללת זוית של הצילינדר, חדות ראייה בשתי העיניים, מספר וכו' או שמספיק שאני יודע שנשאר לי צילינדר בערך של 1.5 -( והוא מפריע לי מאוד) כדי להתחיל בטיפול עם טיפות? יש לך ניסיון חיובי בשיפור ניכר עם הטיפות גם אם חלפו שנים מאז הניתוח או שמדובר בסתם אשלייה ורק לייזר חוזר יכול להביא לתוצאות של הפחתת הצילינדר? אשמח אם תוכל להרחיב בנושא קצת. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני לא חושב שהטיפול יעזור. אם זה מפריע יש לחזור לרופא שניתח כדי לראות האם יש מקום לטיפול משלים עם לייזר או לחילופין לשקול הרכבת משקפיים בחלק מהזמן בהצלחה

26/07/2020 | 12:22 | מאת: רון

ד"ר שלום. האם שיטת ניתוח הסרת משקפיים EBK היא שיטה בה ההחלמה והחזרה לשיגרה מהירה הרבה יותר מאשר שיטת PRK הותיקה אשר יש לה זמן החלמה די ארוך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין הבדל בין השיטות.

25/07/2020 | 20:58 | מאת: מתן

שלום רב, כחודשיים לאחר ניתוח prk. האם יש סיכון לישון על הצד כך שהעין צמודה לכרית? אני חושש שזה עשוי לגרום לשפשוף של העין בכרית ובעקבות כך לנזק. אשמח לדעתכם המקצועית. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא סביר שייגרם נזק במקרה כזה.

25/07/2020 | 10:35 | מאת: גלי

בשבוע הראשון לאחר ניתוח אינטרלאסיק ראיתי מעולה בשתי העיניים. ומאז בעין אחת רואה פחות טוב, פחות חד, פחות מדויק. למה זה קרה? האם זה הראייה בעין זו תחזור להיות טובה כמו מקודם?

שלום רב שבועיים וחצי זה זמן קצר מידי לתוצאות סופיות ולכן יש להמתין בסבלנות להתייצבות ואני מאמין שהכל יסתדר

24/07/2020 | 20:02 | מאת: רון

שלום רב. האם ניתן דרך תור טלפוני לקבל טיפול בטיפות קומביגן כדי לשפר חדות ראייה ללא בדיקת רופא? מטרת השימוש בטיפות הוא שיפור ראייה בפרט בלילה עקב יתרת צילינדר שנשאר אחרי ניתוח לייזר PRK? אני יודע שנשאר לי צילינדר 1.25 - ולהערכתי הוא גדל לכיון 1.75 -. האם טרם קבלת טיפול בקומביגן צריך להביא בדיקה מלאה כולל זוית של הצילינדר ובדיקת מספר וצילינדר מלאה כפי שעושים לפני התאמת משקפיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ניתן לספק מרשם או להציע טיפול ללא בדיקה ולכן יש להבדק תחילה

22/07/2020 | 23:27 | מאת: בתאל

שלום רב ד"ר נב'קתי ב2 מכונים שונים עם הבדל של רבע צילינדר בכל עין במכון אחד יותר ברבע ב2 העיניים ובמכון השני פחות ברבע ב2 העיניים מה המשמעות של רבע צילינדר ב2 העיניים על הראיה? האם זה נחשב טעות? האם זה אכן מורגש או זניח? תודה רבה מראש בתאל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אין משמעות קלינית או בראיה ברבע מספר. בברכה,

שלום , בן 46 . לפני חצי שנה עשיתי ניתוח לייזר בעין אחת(עין שמאל) . העין השנייה נשמרה לקריאה ולא נותחה. אני נבדקתי מספר פעמים לאחר הניתוח ונאמר לי שהראייה שלי בעין שנותחה טובה ואולי נשאר לי מספר של 0.5 גם זה לא בטוח והם לא רואים שום בעיה . מצבי היום שאני לא רואה טוב בעיקר לא רואה את התרגום בטלוויזיה , ראייה מטושטשת בטלוויזיה ולא מסוגל לקרוא את התרגום ומעבר לתרגום , הראיה לא יציבה ומטושטשת .המוזר הוא שכאשר אני צופה בטלוויזיה ומסתכל ישר אני רואה את התרגום מטושטש וכאשר אני מסובב את הראש מעט ימינה ועוצם את העין שלא נותחה - לפעמים אני רואה רמה טובה (לא 100 אחוז ) את התרגום. השאלה שלי היא : 1. האם יכול להיות שהניתוח לא בוצע בשלמותו ,?בגלל שאני צריך להטות את הראש ימינה .כלומר יכול להיות שהמנתח לא השלים את הניתוח עד סופו ? 2. למה אני עדיין רואה מטושטש את התרגום וגם בכלל ? האם קשור ליובש ? 3. האם אצטרך ניתוח נוסף לתיקון? אודה לתגובתך בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ניתן להשיב על כל זה ללא בדיקה. אני מציע לפנות לרופא המנתח. בהצלחה

19/07/2020 | 21:38 | מאת: שואל

שלום ד"ר. אני בן 38 ולפני 15 שנה ביצעתי PRK ולאחר התייצבות נשאר לי בעין ימין צילינדר 1.25 - אשר עם השנים גדל ל 1.75 - . בעין השנייה נשאר 0.25 -צילינדר אשר גדל ל 0.75 - צילינדר והיא חזקה יותר. האם ניתן לבצע תיקון בעין ימין שלא בשיטת PRK אלא בשיטת החלמה מהירה כמו LASIK ׁ?(יש לי עובי קרנית מספק).אשמח לתשובה. כמו כן, האם קיימת אפשרות אחרת לתיקון הראייה בעין ימין כדי לחדד אותה כמו השתלת עדשה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן להשיב על שאלה כזאת ללא בדיקה. בד״כ טיפולים משלימים מבוצעים בשיטת PRK ללא חיתוך. בברכה, ד"ר מלר

19/07/2020 | 20:00 | מאת: רון

מתי אפשרי לשטוף את הפנים עם סיכון שייכנס מים/ סבון לעיניים ללא כל חשש?? עשיתי ניתוח לייזר בעיניים ויש לי פחד כל הזמן שיכנסו לי מים לעיניים. אני מתקלח עם משקפת של בריכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ההמלצות משתנות מרופא לרופא. אני מאפשר שטיפת פנים כעבור 5 ימים מהניתוח. בברכה, ד"ר מלר