פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

5233 הודעות
5071 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

23/05/2020 | 11:12 | מאת: ניק

הי אני בת 54 משתמשת באופן קבוע למשרדי ראיה מס 2.5 לקרוב (ספר טלפון..). וגם כדי לראות חד יותר את הטלוויזיה או תמונות או חפצים לרחוק . מה האפשרויות שלי להפטר מהצורך במשקפיים מקרוב ולשפר את הראייה בכללי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הראיה למרחק טובה, והצורך הוא רק במשקפי קריאה אני לא מציע לעבור את הניתוח. אם יש בעיה גם למרחק וגם לקרוב, יש הרבה יתרונות בניתוח. אבל צריך לזכור שגם לאחר הניתוח, מטופלים לאחר גיל 40-50 יזדקקו בכל מקרי למשקפי קריאה אם כי במספר נמוך יחסית

22/05/2020 | 14:54 | מאת: חלי

מהי הסיבה שניתוח אצל דר שמואל לוינגר עולה יותר באלף שקלים? הוא עושה עם פחות סיכונים? עושה קצת/טיפה יותר טוב מהרופאים האחרים? בבקשה ענו לי בכנות. זהו ניתוח שאני ממש רוצה לעשות אך מפחדת פחד מוות. ולא איכפת לי לשלם יותר. השאלה אם באמת הוא עושה יותר טוב... מבלי לזלזל חלילה ברופאים האחרים במכון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא אכנס לנושא הכספי. רק אומר שמחיר ניתוח לא נקבע לפי איכותו. כל צוות הרופאים אצלנו מוכשר, מיומן ומשתמש בציוד מתקדם ואני מאחל לך הצלחה רבה

20/05/2020 | 14:36 | מאת: דינה

יש סיכון (אפילו קטן) לעיוורון ברגע שמחליטים לעשות ניתוח לייזר בעיניים מכל סוג שהוא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. כעיקרון סיכוי קטן מאוד מאוד אבל לא אפס.

מה הן ההגבלות למשך השנה מיום ביצוע ניתוח לייזר בעיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כעיקרון אין מגבלה אחרי כחודש מהניתוח. בכל מקרה ממליץ על משקפי שמש בחוץ עד חצי שנה מיום הניצוח.

שלום, האם מי שמתחיל לא לאות מקרוב בשל זוקן יש אופציה לתיקון עי לייזר או ניתוח אחר? שאלה שניה: אם ישמישהו שהוא קצר ראי וגם זוקן ראיה אז כן ניתן לטפל בלייזר? ואיך יודעים שהמספר יציב ולא ישתנה אם רק מתחיל הזוקן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הראיה למרחק טובה ורק לקרוב זקוקים למשקפיים – אני לא ממליץ לייזר אם יש קוצר ראיה וגם זוקן ראיה, ניתן לשקול מונויזיין – עין למרחק ועין לקרוב בברכה

במידה ואני עושה ניתוח בשיטת לאסיק- החיתוך ועוד כמה שנים הרע מזלי והמספר בעיניים גדל, ואצטרך משקפיים. האם אני יוכל לחזור להרכיב עדשות מגע דו שבועיות/חודשיות רכות ללא כל בעיה? האם זה לא יגרום נזק לעיניים שעברו ניתוח בעבר? ושאלה חשובה נוספת: איזה ניתוח היה עדיף שהייתי עושה? לאסיק (חיתוך) או prk במקרה הנ״ל?? תודה על תשובתכם הכנה

במידה ואני עושה ניתוח בשיטת החיתוך ועוד כמה שנים הרע מזלי והמספר בעיניים גדל, ואצטרך משקפיים. האם אני יוכל לחזור להרכיב עדשות מגע דו שבועיות/חודשיות רכות ללא כל בעיה? האם זה לא יגרום נזק לעיניים שעברו ניתוח בעבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאחר ניתוח לייזר לעיתים קרובות (ללא קשר לסוג הניתוח) יש צורך בהתאמה מיוחדת של עדשות על ידי אופטומטריסט ולא ניתן להרכיב עדשות ״רגילות״

17/05/2020 | 19:34 | מאת: נמרוד

לפני כ20 שנה בצעתי באחד המכונים הידועים ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשתי העיניים. לפני כשלוש שנים שמתי לב שראייתי באחת העיניים נפגעה ובדיקות רופאים גילו כי מדובר באקטזיה. האם המכון נותן אחריות ויתן שרות מתקן (קרוסלינקינק/ טבעות / עדשות/ פתרון אחר) ללא תשלום נוסף או שקרוב לוודאי שינסה להתנער מאחריות כזו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אקטזיה היא חולשה של הקרנית אין מדובר בדבר שנגרם כתוצאה מהנתוח אבל מדובר בדבר הדורש טיפול אני מציע שתתייעץ עם המכון בו טופלת ואני מקווה שתקבל טיפול יעיל וטוב לכל מכון המדיניות שלו לגבי טיפול זה

17/05/2020 | 10:47 | מאת: חן

שלום ד״ר, אחרי כמה זמן מאז הניתוח לא מסוכן כלל ליטול רואקוטן לפנים? כך שאם יש תקופת זמן שאסור ומסוכן, אני אדחה את נטילת התרופה. זה אפשרי מבחינתי לדחות... תודה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב רואקוטן עלול לגרום ליובש בעיניים ולכן לא מומלץ להשתמש בתרופה סביב ניתוח לייזר כחודש לאחר הניתוח ניתן לחזור לטיפול

14/05/2020 | 13:35 | מאת: לילך

היי דוקטור לפני חצי שנה עברתי מילוי שקעים מתחת לעיניים עם חומצה היאלורונית, אין שום תופעת לוואי ובבדיקת התאמה שעשעתי נמצאתי מתאימה , שכחתי לספר להם על המילוי שביצעתי , אפשר לבצע את הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין מניעה לבצע ניתוח לייזר לאחר המילוי שעברת בהצלחה

12/05/2020 | 23:08 | מאת: משה

שלום רב. עשיתי בדיקת התאמה להסרת משקפיים לפני כחצי שנה באחת ממרפאות הבת של 'עיניים'. הוצע לי ניתוח lasek למרות שנאמר לי כי אני מתאים גם לניתוח השני. השבוע ביצעתי בדיקת התאמה חוזרת והוצעה לי הפעם חידוש שנכנס למרפאה בזמן האחרון- lasek c.v. השיפור מייקר את הניתוח בכאלפיים ש"ח. האם כדאי להשקיע את הסכום הנוסף? אציין כי המספר שלי בעיניים הוא -5 ועובי הקרנית באזור 550 (אאל"ט). תודה רבה.

שלום רב, קשה לי להעריך האם הדבר הכרחי מאחר ולא כל פרטי הבדיקה ידועים לי. בברכה

בזמן הניתוח אתם שמים חומר מרדים לעיניים. האם אחרי הניתוח אני יוכל להזיז את העיניים? או שהן יהיו רדומות ומוגבלות? ואם כן- איך בדיוק תהיה ההרגשה? אני חוששת מחוסר שליטה על העיניים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההרדמה מקומית בלבד ולא משפיעה כלל על תנועת העיניים . בברכה

12/05/2020 | 16:28 | מאת: חן

שלום ד״ר מלר, 1. במידה ואני עושה ניתוח לייזר בעיניים. האם אחרי ניתוח לייזר אני יכולה ליטול רואקוטן ?? זו תרופה שמונעת פצעים 2. האם אחרי ניתוח לייזר במידה ואחרי כמה שנים הראייה תידרדר קצת אני אפשר לשים ולשוב להשתמש בעדשות ראייה??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1 אני לא ממליץ על טיפול באורוקוטאן מאחר והתרופה גורמת לעיתים ליובש קיצוני בעיניים 2 ניתן להרכיב עדשות אבל נדרשת התאמה מיוחדת על ידי אופטומטריסט בברכה

12/05/2020 | 16:27 | מאת: לילך

שלום. אני כחודש אחרי ניתוח לאסיק כואב לי בעין שמאל בלבד מעיין הרגשה של כבדות ולחץ. החדות של הראייה שלי בשני העיניים השתפרה מאוד. רציתי לדעת אם זה טבעי שיכאב לי חודש אחרי הניתוח ורק בעין אחת? המון תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התחושה היא ככל הנראה יובש בעיניים ממליץ על המשך טיפול בתחליפי דמעות. במידה ואין שיפור ממליץ לפנות לרופא המטפל. בברכה

10/05/2020 | 23:25 | מאת: עמית

יש לי שאלה אולי קצת מוזרה, אבל יכול לקרות מצב שבמהלך הניתוח שהעין פקוחה/ בזמן שמסירים את האפיתל- מגע של המנתח בעין או בזמן שהלייזר מלטש את הקרנית פתאום נושר ריס/ שערה מהגבה אל תוך העין. מה עושים במצב כזה?

שלום רב, אם זה קורה- מוציאים אותו בברכה, ד"ר אורי מלר

אני 3 חודשים לאחר ניתוח אינטראלאסיק, משתמשת במשחה A פוס לפני השינה לטיפול ביובש, העיניים נעשות יותר אדומות במהלך היום, מאחר שהבנתי שזה תקין יובש עד חצי שנה-שנה מהניתוח שאלתי היא האם חייב לבוא לביקורת 3 חודשים לאחר הניתוח או שאפשר לוותר? עקב המצב עם הקורונה (אני גרה בדרום וביצעתי את הניתוח במרכז)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מומלץ להגיע לביקורת 3 חודשים גם אם הכל תקין בברכה, ד"ר אורי מלר

09/05/2020 | 02:29 | מאת: טל

שלום, אני מאוד רוצה לבצע הסרת משקפיים בלייזר אבל מאוד חוששת שיתקנו לי לפי מספר לא מדוייק. בתקופה האחרונה נבדקתי במספר מכונים וביצעתי מספר בדיקות ראיה בחנויות אופטיקה והבעיה שבכל מקום אומרים לי מספר שונה! (הבדל של רבע-חצי מספר) פעם עם צילינדר ופעם בלי צילינדר. למשל במקום אחד אמרו לי שהמספר שלי -1.75 ללא צילינדר ובמקום אחר אמרו שיש בנוסף חצי צילינדר, ובמקום השלישי -1.50 עם צילינדר. איך אוכל לדעת אם המספר שיתקנו לי באמת יהיה המספר המדוייק שלי? (אני חושבת שחצי מספר או צילינדר זה הבדל משמעותי) הרי הנתונים שמזינים למכשיר הלייזר מסתמכים על בדיקת הראיה של האופטומטריסט. ומה אם האופטומטריס טועה בחצי מספר/צילינדר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מפתח חשוב להתאמה הוא ביטחון בצוות המנתח. אם המכון בו נבדקת עשה עליך רושם מקצועי, תסמכי עליו שיבוצע מה שצריך להיות מבוצע כולל בדיקת האופטומטריסט והניתוח עצמו. אם את חוששת ולא בוטחת, זה בסדר אבל אז לא הייתי ניגש לניתוח. אני מקווה שהכל יעבור בשלום ושיהיה בהצלחה

08/05/2020 | 17:43 | מאת: Noam

שלום רב, עשיתי בדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים ונמצאתי מתאים לשיטת prk. אני לוקח תרופה נגד דיכאון מסוג וולבוטרין באופן קבוע. כמובן שאעדכן את הרופא לפני שאקבע תור לניתוח, אך הייתי שמח לשמוע את דעתך: האם לתרופה זאת עלולה להיות השפעה אפשרית על הצלחת הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לעיתים תרופות נוגדות דיכאון עלולות לגרום ליובש בעיניים. אבל אין מניעה מניתוח לייזר.

07/05/2020 | 15:25 | מאת: אבי

שלום עובי הקרנית שלי 485 מיקרון, מספר -5.5 עם 2.5- צילינדר בשתי העיניים. האם ניתן לבצע PRK? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הנתונים לא מספקים לקבוע כן או לא. יש צורך בבדיקה

05/05/2020 | 19:33 | מאת: יונתן

שלום דר, נבדקתי לפני כחצי שנה במכון מסוים לניתוח לייזר ואמרו לי שהקרניות שלי דקות מדי אפילו לניתוח PRK. המספרים שלי: -5.5 ו2.5 צילינדר בשתי העיניים. אני עדיין מאוד רוצה לעשות ניתוח PRK. יכול להיות שבמכון אחר יגידו לי שאני כן מתאים לניתוח? בגלל טכנולוגיה שונה או משהו כזה? יש לי חברים שהיו להם מקרים דומים פשוט.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן להשיב ללא בדיקה אבל אם הקרנית דקה מהמינימום הדרוש, אז לא ניתן לבצע ניתוח

היי, אני בן 47, לפני כשנתיים וחצי לראשונה התחלתי להרכיב משקפיים למטרת שיפור ראייה לרחוק בהם אני משתמש רק לצפייה בטלוויזיה ונהיגה בחושך (אני רואה גם ללא אבל הרבה יותר חד עם). לאחרונה הומלץ לי בעקבות קושי ראייה מקרוב להתאים משקפי קריאה ( מרחיק טלפון נייד מפרצוף כמעט 40 ס"מ כדי לראות ברור...). מולטיפוקל זו אופציה אחת שהוצעה לי. שאלתי היא, האם יש פתרון ניתוחי למצב שלי ? האם ניתן באמצעות ניתוח לייזר בטכניקה מסוימת להגיע למצב בו אני לא צריך להרכיב משקפי ראיה בכלל ? תודה על תשומת הלב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש צורך בבדיקה. לעיתים יש אפשרות לבצע ניתוח של עין אחת לרחוק והשניה לקרוב (מונוויזן). בכל מקרה יש צורך בבדיקת התאמה בברכה, ד"ר אליה לוינגר

04/05/2020 | 18:30 | מאת: לילך

הייתי בייעוץ באחת ממרפאות הלייזר בעיניים ולאחר בדיקה קצרה מאוד נאמר לי שאני לא מתאימה לניתוח לייזר מפני שהרשתית/העין קעורה. יש אפשרות כן לעשות ניתוח לייזר? אולי רק אצלהם בטווח ניתוחים שלהם זה לא מתאפשר? ממש אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה עקב מבנה הקרנית שקמור מידי לא ניתן לבצע את הניתוח. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

28/04/2020 | 01:56 | מאת: אייל

שמתי לב שהרבה מציינים כאן בפורום כי גם לאחר מספר חודשים לאחר ניתוח prk הם עדיין רואים מטושטש, מבין שבprk שלב ההחלמה ארוך יותר אך האם הטישטוש הצפוי הוא ברמה יותר גבוה מהמספר שהוסר? לדוגמא אם למישהו היה 2- האם הטשטוש עד ההתיצבות זה יהיה טשטוש ברמה של יותר מ2-?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זה מאוד נדיר שהראיה מטושטשת מספר חודשים לאחר הניתוח. במרבית המקרים כבר כעבור שבוע אפשר לחזור כמעט לכל הפעילויות כולל נהיגה. בטח שיותר טוב בהשוואה למצב לפני הניתוח. לאחר תקופת ההחלמה הראשונית של 7-10 ימים, הראיה ממשיכה להתייצב מספר שבועות לאחר הניתוח אך גם בתקופה זו ניתן לחזור לרוב הפעילויות

07/05/2020 | 20:42 | מאת: עברתי את זה

תקשיב אחי עזוב אותם ואל תשים שום עדשה זה רק יחמיר את מצבך מניסיון.. עברתי את אותו דבר.. לך ל אור קיזרמן יש לי שיטה די פשוטה של פקקים אבל עם כמה שיפורים לחסימת צינור הדמע ואחרי כמה חודשים העין מתחילה לייצר את הדמע לבד.

24/04/2020 | 16:39 | מאת: דור

היי עברתי ניתוח ליייזר לפני 7 שנים, ומאז נהרסו לי החיים. יש לי הילות וכאבי בתוך העיניים, כנראה יובש חמור. אז בזמנו באתי המון אליכם ונתתם לי טיפות שוב ושוב , הבנתי שזה תופעות לוואי ואין מה לעשות כל כך. ואם אני אבוא פשוט תנפנפו אותי. נסיתי אפילו נירוויזן ,אמרתי אולי זה יעזור . בן אדם שהוא נואש מנסה הכל. וגם טיפול אצל דוקטור קפלן. הבנתי שהדבר שיכול לעזור לי זה עדשות סקראליות וזה גם לא בטוח,כמו כן זה עוד כסף כמובן,האם יש לכם טיפול בעדשות סקראליות? האם יש טיפול רציני כיום לתופעות לוואי?האם יש תקווה לעתיד? כל יום שעובר זה פשוט לשרוד. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כפי שאמרת עדשות סקלראליות זו אופציה. אני ממליץ לפנות לקולסנטר יתכן ואחד האופטומטריסטים יכול לעזור. בהצלחה

07/05/2020 | 20:44 | מאת: עברתי את זה

תקשיב אחי עזוב אותם ואל תשים שום עדשה זה רק יחמיר את מצבך מניסיון.. עברתי את אותו דבר.. לך ל אור קיזרמן יש לי שיטה די פשוטה של פקקים אבל עם כמה שיפורים לחסימת צינור הדמע ואחרי כמה חודשים העין מתחילה לייצר את הדמע לבד.

24/04/2020 | 14:11 | מאת: אוראל

שלום דר' אני בת 26 , עד גיל 22 לפחות , ראיתי טוב מאוד(אני יודעת בגלל בדיקה שגרתית שעשיתי אצל רופא) לפני שלוש שנים במהלך חופשה החלטתי לעשות בדיקת עיניים סתם כי היה בחינם והייתי בשוק שאני לא רואה טוב כשראיתי את הלפני ואחרי. בעין ימין יש לי מס' מינוס 1 ובעין שמאל מינוס 0.75 . שנה אח"כ עשיתי שוב בדיקה ובכל עין עלה לי המס' בערך ברבע. השאלה שלי היא כזו : מעולם לא שמתי משקפיים , כשעשיתי משקפיים רציתי לשים וסבלתי מכאבים בראש ובעיניים גם לא היה לי נוח שיש לי משו על האף ויש לי מסגרת. בקיצור אין סיכוי שאני אשים משקפיים אי פעם (אני אפילי לא נוהגת בגלל זה) לגבי עדשות אני לא יכולה על לחשוב לשים משו בתוך העין , אני פוחדת!!!! אני מאוד רוצה לעשות לייזר ואני יודעת שצריך יציבות במס' ,אם אני לא שמה משקפיים איך אני יכולה לדעת מה קורה ? האם אני מתאימה לניתוח לייזר ? אני עובדת 9 שעות מול מחשב כל יום האם יש סבירות שהמס' יחזור אחרי כל זה? תודה רבה וסורי על החפירה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני חושב שעל כל השאלות ניתן יהיה לענות רק לאחר בדיקת התאמה. בהצלחה

23/04/2020 | 21:44 | מאת: אור

אני אחרי חודשיים של ניתוח . ניסיתי מס סוגי הטיפות של הדמעות מלאכותיות ניסיתיהילו קומוד סיסטיין וטירס ורובן גורמות לי לשרפה בעיינים אני לא יכולה לפתוח את העיניים מס דקות . מה כדאי לעשות עם תופעה זו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ציינת דווקא טיפות מעולות שאמורות לפתור את הבעיה. בינתיים הייתי מנסה עוד סוג אחר - לא משנה איזה כדי להוסיף לחות לעין. עומד לצאת בקרוב סוג חדש של טיפות מעולות שההשקעה נדחתה בגלל הקורונה. נקראות Lipitear כשהן יצאו יהיה שווה לבדוק אם הן משפרות

21/04/2020 | 23:20 | מאת: אייל

רציתי לדעת האם ביצוע של לייזר נגיד למשך שניה/שניים להורדת מספר 1 מסוכנת בתופעות לוואי האפשריות כמו חשיפה ללייזר למשך זמן ארוך יותר כמו להורדת 5-8 מספרים, ואני בן 38 האם תיקון בגיל הזה יכול לגרום לי לקלקול הראיה לקרוב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין כמעט הבדל בין מספר 1 ל- 5-8 מספרים גבוהים יותר. אין מדובר ב"קילקול" הראיה לקרוב. מעבר לגיל 40 מבחינה פיזיולוגית יש חולשה של עדשת העין עם צורך בתוספת אופטית למרחק קריאה

21/04/2020 | 15:42 | מאת: דורית נולנדר

שלום וברכה! אני שלושה חדשים אחרי ניתוח תיקון בשיטתprk ולא רואה טוב . הצלינדרים עלו גם ראיה מקרוב . המצב גרוע מאשר לפני הניתוח. האם יש סיכוי שעוד יסתדר? מבקשת תשובה בהקדם אני מתוסכלת

שלום רב, אני מציע שתקבעי בדיקה במרפאה. לא ניתן להשיב כך סתם

23/04/2020 | 10:47 | מאת: דורית הולנדר

הייתי בבדיקה אצל דר לוינגר לפני שבועיים. אמר שאעשה בינתיים משקפיים. נתן לי טיפות סיסטיין וביקש לראות אותי עוד חדשיים. מנסיונכם האם יש סיכוי שיסתדר? אני מתוסכלת ואובדת עצות. שוקלת לתבוע את המרפאה

02/04/2020 | 11:59 | מאת: ליאת

במהלך ניקיון של פסח נכנסה לי לעין טיפה של מים מעורבבים עם כלור וסבון . שטפתי את העין אבל היא שורפת האם לטווח הארוך יכול להיגרם נזק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול הראשוני הוא באמת שטיפה טובה במי ברז. הסיבון לנזק תמידי נמוך אבל אם לא חל שיפור או שקיימת החמרה יש להיבדק ע"י רופא עיניים

עברתי ניתוח לייזר prk לפי הרופא שעשה לי את הניתוח אחרי חודשיים אמורה להשתפר אצלי ואני עד היום רואה מטושטש ובעיקר דברים רחוקים אני עד היום לא מרגיש שיש שינוי היה לי צילינדר מספרים 5 ומשהו לשתי העיניים ורוחק ראיה 1.5 בעין שמאלית לא יודע האם המספרים משפיעים על זמן חדות הראיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ממש הבנתי מה השאלה לפורום. אני ממליץ לפנות לרופא שניתח לקבלת יעוץ באופן ספציפי בברכה, ד"ר אורי מלר

שלושה חדשים אחרי ניתוח לסק. המספרים עלו. האם זה נורמאלי?

17/03/2020 | 20:22 | מאת: אור

היי, ביצעתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת PRK באסותא בחודש אוגוסט. נטלתי לפי ההנחיות סטרואידים למשך שלושה חודשים וזמן קצר לאחר הפסקת הסטרואידים הופיעו המון נימים בעיניים.זה נראה מפחיד, העיניים כואבות במגע,משתמשת בהילוג׳ל. הייתי אצל רופאת עיניים מספר פעמים שכל פעם עשתה בדיקות מאוד מקיפות ואמרה שאיננה רואה שום דבר חריג בעין למעט קצת יובש לא חמור בכלל. שאלתי היא האם עליי לחפש מקור אחר? אולי ללכת לנוירולוג אולי משהו מהראש משפיע על יציאת הנימים הרבים בעיניים? מישהו מכם הרופאים נתקל בתופעה הזאת לאחר ניתוח לייזר? עליי לציין שכרגע אני בהריון בחודש רביעי ולכן לא מומלץ לי לטפטף סטרואידים בעיניים. בנוסף, הנימים הרבים יצאו לפני שנכנסתי להריון אז אין קשר בין השניים. אני ישנה טוב, שותה המון.. תודה רבה מראש על תשובתכם!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כנראה שמדובר ביובש. אם נבדקת מספר פעמים על ידי רופא עיניים ולא נמצא כולם הייתי ממליץ להמתין בשלב זה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

17/03/2020 | 20:21 | מאת: אור

חיההנמנהב

לקריאה נוספת והעמקה

אנא נסח את שאלתך בהתאם.

17/03/2020 | 11:48 | מאת: יואב

היי, לפני 8 חודשים עשיתי ניתוח אינטראלאסיק. אני מעוניין לחזור לאימוני איגרוף בהם התאמנתי לפני הניתוח .. השאלה שלי אם יש סכנה לעיניים..? האם הרשתית יכולה להיפגע/ העין מפגיעה ישירה של אגרוף..? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתן להתאמן רק עם הגנה על העיניים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

14/03/2020 | 20:50 | מאת: עוכ

שלום, עברתי ניתוח prk בחודש ספטמבר. מזה כמה ימים שאני סובל מטשטוש בראייה. מצב כזה עלול לקרות ולהיות זמני? הוא עשוי לנבוע ממספר גבוה מדי של משקפי קריאה (והאם זה גורם לנזק קבוע)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לקבוע ללא בדיקה. אין קשר למשקפי קריאה לאחר סיום העניין האחרון עם הקורונה, יש לקבוע מועד לבדיקה ולראות במה מדובר

שלום, אני שנתיים לאחר ניתוח לייזר, ובעין ימין יש סוג של ערפל הנובע עקב יובש.. כאשר עשיתי בדיקת ראיה הרופא אמר שהעין עם היובש (וכביכול הערפל שלפעמים יש אותו בראיה) העין נמצאת במצב של +0.75 האם זה מצב תקין ויכול להתאזן עם הזמן? והאם סוג של ערפל לפעמים זה מצב סביר אחרי ניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. המספר פלוס לא אמור לגרום לערפול לסרוגין אלא היובש בעיניים ככל הנראה. ממליץ לשקול טיפול בתחליפי דמעות ומעקב של הרופא המטפל

עברתי לפני חודש ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת לאסיק. בביקורת של שבוע אחרי הניתוח ראיתי 6.6 בימים האחרונים איכות הראיה ירדה משמעותית . עברתי בדיקת אופטימיטריסט ואכן הראיה ירדה - עין ימין מינוס 1.25 ועין שמאל מינוס 1 . האם המצב הזה שכיח אחרי לאסיק וראיה יכולה לחזור להיות 6.6 בשבועות הקרובים או שזה מצב חריג הדורש טיפול או ניתוח נוסף ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה לי להעריך במה מדובר. אני ממליץ לפנות לרופא המטפל. בכל מקרה המספר אמור להתייצב עד 3 חודשים לאחר הניתוח.

10/03/2020 | 14:57 | מאת: שני

האם ניתן לעשות ניתוח לייזר אם אני מסריקה חומצה היא לרונית למילוי ארובת העין?

שלום רב, אני לא רואה מניעה בכך. הלייזר הוא על גבי הקרנית ואין קשר לארובה בהצלחה, ד"ר אורי מלר

אחרי שבוע וחצי מהניתוח .. שם לב שכל המתחת. לעין כחול כמו שטפי. דם כאלה חייב ללכת לרופא המנתח במיידי.?

לקריאה נוספת והעמקה

אני ממליץ על המשך הרופא המטפל. בברכה,

04/03/2020 | 18:24 | מאת: שלומי

לא רואה לרחוק ולא לקרוב לא יכול לנהוג ולא לעבוד שאלתי כמה זמן לוקח למוח להסתגל למצב של המונוויזן ? האם זה מצב נורמלי ? עוד שבוע ביקורת כדאי להקדים ?

שלום רב לא ניתן להשיב על שאלות מסוג זה ללא בדיקה יש להיוועץ ברופא המנתח

יש לי 2 שאלות: 1) עברתי נותח PRK לפני 3 חודשים בדיוק - אני עדיין רואה כפול בשתי העיניים, ובעיקר לא רואה טוב לרחוק. הראיה לא בפוקוס. אני דיי מבואס ועייף כי אני רוצה כבר לראות טוב , המספרים שהיו לי לא גדולים אבל בעין אחת היה מינוס ובשנייה פלוס. אני מרגיש שההיתי רואה יותר טוב לפני הניתוח. כולם אומרים שבין 3 ל6 חודשים עדיין אמור להיות שיפור, אבל בחודשיים האחרונים לא הרגשתי שינוי בכלל. האם יש לי עוד סיכוי? 2) לפני 3 ימים התעוררתי מהר משינה, והרגשתי שהעפעף נדבק לי לעין ומשך אותה, בלי שום קשר לזה שהיה לי כאב אז שנמשך כשעה, ותחושה לא נוחה במשך היום. אני רואה פתאום ממש ממש מטושטש כמו בימים הראשונים של הניתוח, 3 ימים עברו ולא היה שיפור בכלל, האם יכול להיות נזק בעין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. כעיקרון יש בהחלט סיכוי לשיפור בראיה. התופעות ככל הנראה קשורות ליובש. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לבדיקה של הרופא המטפל.

27/02/2020 | 22:11 | מאת: דורון

אני בן 57. יש לי מידת משקפיים קטנה של 1.25 אבל גם צריך להסיר את המשקפיים לצורך קריאה. האם ניתוח לייזר מתאים לאנשים בגילי ? האם אפשר לסדר גם קוצר וראיה וגם ראיה תקינה לקריאה עם הלייזר ?

לקריאה נוספת והעמקה

זו התשובה הרלוונטית שלום רב. מירב השיפור יחול בראיה למרחק כשלקרוב יחול שיפור אבל לא מוחלט. משקפים קריאה יהיה צורך להרכיב בכל מקרה.

חודש אחרי ניתוח הטיפות של הדמעות המלאכותיות בכל פעם שאני שמה שורפות מאוד את שתי העיניים לכמה דקות האם זה מקרה תקין

לקריאה נוספת והעמקה

אם שורף אפשר להחליף את סוג הטיפות. בברכה, ד"ר לוינגר אליה

22/02/2020 | 15:33 | מאת: לימור לוי

אני בת 26,בעלת מספר 6-7 בשתי העיניים ובנוסף בעלת צילינדר גבוה (3.75-4.5) בשתי העיניים. רציתי לשאול האם הסרת משקפיים בלייזר בכלל רלוונטית עבור לקוחה כמוני? במידה ולא, האם קיים טיפול אחר שיכול לסייע לי. אני סובלת מאוד מידי יום ותלויה במשקפיים באופן מוחלט.

לקריאה נוספת והעמקה

עקרונית כן, במידה והבדיקה תהיה תקינה ועובי הקרנית עבה. אם לא, לא יהיה ניתן להציע ניתוח. בהצלחה ד"ר מלר

19/02/2020 | 23:57 | מאת: קובי

מותר לשתות אלכוהול אחרי 3 ימים של אחרי הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן אפשר. בברכה, ד"ר לוינגר

17/02/2020 | 10:00 | מאת: צביאל

שלום. עברתי ניתוח להסרת משקפיים לפניי כ10 שנים. כיום הראייה שלי מעט מטושטשת לרחוק. ויש לי הילות רבות מאוד, במיוחד בלילה. המצב משתפר מעט כאשר אני שם טיפות, אך לא בהרבה. אני מצליח לתפקד, אך זה מאוד מציק. כאשר אני מגיע לבדיקה אומרים לי שאני רואה טוב, ושהכל עניין של יובש. אשמח לכל עזרה ועצה תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא כ"כ ברורה לי השאלה. בכל אופן, הייתי ממליץ להיבדק ולראות מה הבעיה ולפי המצב לראות כיצד ניתן לסייע

15/02/2020 | 20:32 | מאת: לי

אם שמים משקפיים לאחר ניתוח זה מוריד את המס?

שלום רב, לא בברכה, ד"ר אליה לוינגר

14/02/2020 | 11:26 | מאת: חייל

נאמר לי שכמה שנים לאחר ניתוח לייזר, המספר חוזר. האם זה מוכח? אני כבר אחרי. האם ישנם תרגילים לחיזוק העיניים בשביל שזה לא יקרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדבר אפשרי, השאלה תוך כמה שנים אין תשובה. לגבי תרגילים לחיזוק העיניים אני למכיר כאלה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

13/02/2020 | 20:50 | מאת: חן זהר

שלום רב, אמש נותחתי ניתוח האינטרלאסיק עי דר לוינגר. קמתי בבוקר עם תחושת גורם זר שמפריע לי ונאמר לי בביקורת כי זה יחלוף תוך 3 שעות. חלפו 12 שעות וזה טרם עבר. מה עלי לעשות?

שלום רב לא ניתן לקבוע ללא בדיקה אבל אם נבדקת ולא נמצאה בעיה כנראה שאין בעיה. יש למתין בסבלנות.

13/02/2020 | 18:32 | מאת: אור

שלום שבוע לאחר אינטרלאסיק. בלי לשים לב טיפטפתי כ5 טיפות של סטרואידים פרד פורטה בעין. האם זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא. לא נגרם נזק

11/02/2020 | 11:34 | מאת: ראייה לאחר ניתוח הסרת משקפפים בלייזר

היי דוקטור, לפני יומיים עשיתי ניתוח לייזר בעיניים, כשיצאתי מהניתוח ראיתי טוב יותר אך טיפה לא ברור כמו עכירות מתחת למים, מקרוב לא ראיתי כלל ,במהלך היום ראיתי בעין אחת טוב ובשנייה פחות. הראייה עדיין לא התאזנה למאה אחוז, בבדיקה שעשו לי אחרי יום מהניתוח לא ראיתי את כל המספרים בבירור, עכשיו הראייה משתפרת ורואה די טוב, אני מרגיש לפעמים שהראייה נחלשת וחוזרת לעצמה כמו פוקוס של מצלמה. האם עם הזמן אראה טוב ממש? האם הדבר לגיטימי? האם הראייה תשתפר, וכמה זמן לוקח לזה בערך? אני די נלחץ מזה. תודה ויום נעים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. זה נורמאלי לחלוטין. ככל הנראה מדובר ביובש. יש להתאזר בסבלנות. בברכה, ד"ר אורי מלר