פורום סכיזופרניה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
סכיזופרניה פוגעת באחד מכל 100 אנשים. אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה נמצאים בינינו וחיים כמו כל אחד מאיתנו. טיפול נכון במחלה בשלב מוקדם, מאפשר לאדם לחזור למצב של חיים רגילים והשתלבות בחברה. עד היום לא היה לחולי הסכיזופרניה ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו להתבטא, לשאול ולהתפתח. על כן הוקם פורום זה, אשר יהווה את הבית של הסכיזופרניה ברשת האינטרנט הישראלית. פורום זה נועד בכדי לרכז את כל האינפורמציה החשובה בנושא סכיזופרניה, לייצר מקום של שיח ותמיכה וכן לאפשר למתמודדים עם המחלה ובני משפחותיהם להתייעץ עם מומחים באמצעות פורום מקצועי ופעיל. דרך המידע המתפרסם והפורום הפעיל ניתן להכיר את מחלת הסכיזופרניה על צדדיה השונים, להבין מהן דרכי הטיפול הקיימות ולהעלות את המודעות החברתית לגבי למעלה מ-70,000 איש המתמודדים עם סכיזופרניה בישראל.
2251 הודעות
2079 תשובות מומחה

מנהל פורום סכיזופרניה

15/02/2014 | 01:55 | מאת: דודו

אני כבר 48 ימים לוקח לוסטראל 200 מ"ג וכבר 39 ימים לוקח מירו 30 מ"ג וכבר 32 ימים לוקח למיקטל 300 מ"ג , ואני עדיין סובל מדיכאון קשה בעוצמה גבוהה , מדוכא ומתוסכל לגמרי וסובל מרגשות שליליים , וסובל מחוסר תיאבון מוחלט ומעביר ימים שלמים בלי אוכל , לא אוכל לגמרי ,סובל מאי תיאבון קטלני , אני עדיין כעוסא מרגיש כעס ומתפרץ התפרצויות כעס וזעם ואלימות מילולית כלפי אבא שלי ,אני מיואש לגמרי ועל סף תהום . רציתי לשאול האם הגיע הזמן לעשות שינוי תרופתי ? איזה שינוי תרופתי יכול להועיל לי ? מה אפשר לעשות בנושא הטיפול התרופתי כדי שתהיה הטבה במצב ?

אין אפשרות לתת המלצה על טיפול תרופתי בפורום.

14/02/2014 | 22:36 | מאת: יניב

שלום ד"ר ענת אני בן 32 חולה בסכיזופרניה סוג פרנואיד בהמשך לתשובתך בנושא קנבדיול ברצוני להשתתף בניסוי באמריקה אני מוכן לשתף פעולה בכול המובנים? מה אליי לעשות? למי לפנות? אין לי מה להפסיד לאפך תודה

כל הניסויים הקליניים חייבים להיות מדווחים באתר הניסויים הקליניים, האתר בשפה האנגלית. יש להיכנס לקישור http://clinicaltrials.gov/ ולהקיש cannabidiol כדי לראות את רשימת הניסויים.

13/02/2014 | 17:52 | מאת: א

אני בת 17, ולאחרונה התחילה אצלי סוג של חרדה.. אני ממש מפחדת שבמהלך החיים שלי עשיתי דברים רעים/פשעים/מעשים נוראיים, ושפשוט שכחתי שעשיתי אותם כלומר שאין לי זיכרון מהם. שהדחקתי. לא זכור לי שעשיתי משהו כזה אי פעם אבל פתאום אני מתחילה לדמיין סיטואציות כלומר להמציא ואז לחשוב עליהן באופן אובססיבי ולפחד שבאמת עשיתי משהו כזה.. (כמו שמספרים לך הרבה פעמים סיפור שקרה לך כשהיית קטן או שאתה רואה תמונה מאותו מקרה והדמיון נהפך ל'זיכרון' מדומה, ככה אני מרגישה לפעמים) ולפעמים יש לי פחדים ספציפיים נגיד: לפני שאני יוצאת מהבית אני מוודאת שהרדיאטור מנותק מהחשמל (אם הוא מחובר זה יכול לגרום לשריפה או משהו) אז אני מסתכלת מוודאה שהוא מכובה, מסתכלת שוב, בוהה קצת כדי שזה ייקלט לי במוח, יוצאת מהבית ופתאום מפחדת שבלי להיות מודעת חיברתי אותו לחשמל לפני שיצאתי, לא יודעת למה! כשאני חוזרת אני מגלה שהוא היה מנותק .. או נגיד פעם אחת (לפני שנתיים וחצי) הסתובבתי עם חברים שהם היו לא כל כך נחשבים ברמה טובה, והשתכרתי מלחץ חברתי, זה התחיל בלנסות אלכוהול כדי רק לטעום ולראות איך זה מרגיש, והביאו לי עוד ופשוט לא חשבתי ושתיתי, נהייתי די שיכורה עם סחרחורת וקושי ללכת וכל זה, אני חושבת שבשלב מסויים התפצלנו ויצא מצב שהייתי עם איזה מישהו (סוג של ידיד..) לבד לכמה זמן, פתאום אני מפחדת שעשיתי איתו או לבד מעשה איום ונורא , איזה פשע, משהו זוועתי אפילו, ושביגלל שהייתי שיכורה זה נמחק לי מהזכרון.. אבל אני מניחה שאם באמת היתי עושה משהו כזה לפני כ"כ הרבה זמן כבר היו עוצרים אותי עליו לא? לא יודעת.. וכמו שאמרתי גם פחד כללי שעשיתי מעשים נוראיים שאפילו יכולים להכניס אותי לכלא עליהם ושפשוט אין לי מהם זיכרון. קשה לי אני מלאה בפחד חרדה רגשות אשם אני מנסה להסתיר הכל מהסביבה ומהמשפחה אבל מבפנים אני מתחרפנת וחוץ מזה כמה חרדות אחרות לגבי דברים אחרים אבל אלו פחות משמעותיות קראתי קצת באינטרנט וראיתי שיש כזה דבר מחשבות שווא שהבן אדם חושב שעשה מעשים נוראיים שהוא לא באמת עשה ואני חושבת שאולי יש לי את זה כי זה נשמע הגיוני, ובכל זאת מפחדת אולי בכל זאת עשיתי משהו ושכחתי. הרי מבחינה תיאורטית זה אפשרי שעשיתי משהו והדחקתי אותו. וזה יכול להיות כל דבר ! מה לעשות ?

את מתארת חרדה רבה ותחושת אשמה שאת יודעת שאינה מבוססת על המציאות, קשה לדעת ממה התחושות האלו נובעות בלי בדיקה. נראה שהחרדות משפיעות באופן משמעותי על חייך לכן כדאי לפנות לפסיכיאטר לבדיקה וקבלת עזרה.

12/02/2014 | 17:54 | מאת: צחי

שלום פרופסור רפאל משולם חתן פרס ישראל טוען שכמות של 800 מג ביום של קנבידיול המופק מקנביס אידיאלי לטיפול בסכיזופרניה תואם לכל התרופות האנטי פסיכוטיות שקיימות כיום בשוק רק ללא תופעות לוואי התבצעו ניסויים בבני אדם לא ניתן לרשום פטנט על תרופה זו ואין אינטרס למפעלי תרופות לייצר ולממשל לא אכפת שאלתי איך ניתן לפעול לקידום תרופה זו ? תודה

נעשים היום מחקרים רבים על השפעת קנבידיול במחלות שונות כולל סכיזופרניה. חלקם נעשים במימון רשויות בריאות ציבוריות כמו המרכז הלאומי לבריאות (NIH) האמריקאי. הדרך לקדם תרופה היא בביצוע ניסויים קליניים איכותיים.

שלום. האם יש בארץ רופאים פסיכיאטרים שממליצים על טיפול בקנביס רפואי בחולי סכזופרניה?

12/02/2014 | 17:41 | מאת: אמיר

רוצה להחליף את הטיפול בכדורים כדי שאהיה חופשי לנסוע לטיול סביב העולם.איזה טיפול מחליף 75 מג קספליון ובאיזה מינון? כמובן שלא אקח זאת על דעת עצמי,רק רוצה לודא שהרפא שלי יבחר בתרופה הנכונה ובמינון הנכון.

קספליון מכיל פליפרידון שנמצא בכדורי אינווגה, המינון המקביל של 75 מ"ג קספליון הוא כ-6 מ"ג אינווגה. כדאי להכין לנסיעה מכתב באנגלית המפרט את ההיסטוריה הרפואית.

10/02/2014 | 20:22 | מאת: רונה

בני (25) עבר התקף פסיכוטי קשה (אחד בלבד)לפני כשלוש שנים,הוא אושפז לשבוע ימים ושוחרר (מרצונו) עם טיפול של קספליון 75 מ"ג אחת לחודש. כעבור שנתיים,הרופא החליט להפסיק את הטיפול מאחר ולדעתו אין מדובר בסכיזופרניה אלא בהתקף בודד. כשבועיים לאחר הפסקת הזריקות חזרו חלק מהתסמינים(דיבור מוזר,תשובות לא לעניין,תגובות מוזרות,חשדנות,קוצר רוח,התפרצויות עצבניות). כולם מסביב החלו להעיר לנו שמשהו לא תקין איתו. חזרנו לרופא שהתעקש שלדעתו הכל בסדר איתו והוא סתם מתוח,אבל התסמינים החמירו,הוא פוטר מהעבודה,הפסיק את לימודיו באוניברסיטה והסתגר בחדרו.כאשר דברנו איתו,הוא ענה תשובות הזויות. שוב חזרנו לרופא והפעם הוא טען שרק בגלל הלחץ שלנו(ההורים) הוא יתן לו 3 מ"ג אינווגה בכדורים. זה לא עזר! התסמינים החריפו,התגובות שלו הפכו מוזרות יותר ויותר כולל ניתוק מוחלט מהחברה. שוב הלכנו לרופא והפעם הוא הסכים(בקושי רב)להעלות את המינון ל-6 מ"ג. כרגע אנו רואים הטבה שהולכת וגדלה מיום ליום. הוא אמנם עדיין אינו עובד ואינו לומד,אך חזר להפגש עם חברים וחזר לאכול כרגיל.השיחות איתו יותר עינייניות ותשובותיו כבר הגיוניות. השאלות שלי הן: 1)האם זה נשמע לך כהתקף נוסף? 2)האם יתכן שהוא כן חולה סכיזופרניה(יש גנטיקה משפחתית)? 3)האם צפויים התקפים נוספים בעתיד? 4)האם מה שקרה מלמד שאסור להפסיק לו את הטיפול לעולם? 5)הפרולקטין שלו הוא 1400...מה זה אומר? תודה רבה על המענה.אנחנו מבולבלים ומבוהלים.

1. קשה לדעת ללא בדיקה, אולם לפני התיאור יתכן ומדובר בהתקף פסיכוטי נוסף. 2. כדי לקבוע אבחנה של סכיזופרניה יש צורך בהתקף פסיכוטי אחד לפחות וירידה בתפקוד, פגיעה קוגניטיבית (שכלית) או אפקטיבית (רגשית). 3. סכיזופרניה יכולה להתבטא בטווח רחב מאוד של חומרה מהתקף בודד ופגיעה קלה מאוד בתפקוד ועד התקפים תכופים שמצריכים אשפוזים חוזרים. קשה לדעת מראש האם יהיה התקף נוסף אבל טיפול תרופתי מוריד את הסיכוי להתקף כזה. 4. שוב, קשה לנבא את העתיד. הסיכוי להתקף חוזר אחרי הפסקת טיפול תלוי במצב שבו הופסק הטיפול, האם עדיין יש סימפטומים, אם הטיפול מופסק באופן חד. אחרי התקף פסיכוטי ראשון, אם יש רמיסיה מלאה, מקובל לנסות להפסיק את הטיפול אחרי שנה-שנתיים, כי לא כל התקף פסיכוטי הוא בהכרח בגלל סכיזופרניה. אחרי התקף שני מקובל לחכות לפחות 5 שנים לפני ניסיון כזה. הכל כמובן תלוי במצב הנפשי באותו זמן ובסיכון בזמן ההתקף. 5. רמת הפרולקטין גבוהה, ככל הנראה בגלל הטיפול באינווגה/קספליון (שניהם מכילים פליפרידון שעלול לגרום לעליה ברמת פרולקטין). רמה גבוהה עלולה לגרום לתופעות לוואי כמו הפרשת חלב והפרעה בתפקוד המינית אצל גברים.

13/02/2014 | 19:05 | מאת: סכיזו.

"כדי לקבוע אבחנה של סכיזופרניה יש צורך בהתקף פסיכוטי אחד לפחות וירידה בתפקוד, פגיעה קוגניטיבית (שכלית) או אפקטיבית (רגשית)." 2 התקפים פראנואידים קשים בשלוש שנים האחרונות, שניהם לאחר *הפסקת* שימוש בחשיש (הופעת הסימפטומים כשבוע לאחר הפסקה בכל פעם) שניהם בתקופה נטולת תרופות.בשניהם *אישפזתי* את עצמי מרצון בגלל מודעות *חלקית* למצב עם תגובה מעולה לטיפול ולכן שיחרור לאחר 10 ימים. לפני חתונה עם בת זוגי שהכרתי לאחר ההתפרצות, בעל חברים ישנים וחדשים, סיימתי לימודים בטכניון תוך כדי בממוצע לא רע ואני עובד במקצוע כחצי שנה.מקפיד ליטול 5 מ"ג זיפרקסה כבר שנתיים מאז ההתקף השני. אז אני לא סכיזופרן? לי אבחנו רק ע"פ התקף ראשון ללא הוכחות ממשיות לפרודרומה ולאחר התאוששות מההתקף ועם הירידה במינון חזרתי לעצמי בצורה מלאה...

08/02/2014 | 15:46 | מאת: בתאל

היבחנו לי סכיזופרניה היו לי 2 התקפים אך אני חושבת שלא היבחנו לי נכון זאת ואני לא סובלת משום מחלה אך אפשר לודא שאני באמת חולת סכיזופרניה ולא נוטלת סתם כדורים לחינם?? לוקחת סוליאן 800 מילגרם ופרטן וכדורים אלו עושים לי הרבה תופעות לוואי כמו ירידה בזיכרון ובריכוז, הידיים רועדות, הפרשת חלב מהשד,הפסקת המחזור, עיוותים בפה ובראש

כדי לאשר את האבחנה יש צורך בבדיקה ובקריאת התיק הרפואי שבו תועדו ההתקפים הפסיכוטיים. אם התרופה גורמת לתופעות לוואי קשות כאילו כדאי לשקול עם הרופא המטפל שינוי בטיפול.

08/02/2014 | 15:18 | מאת: המשך בתאל

האם אני יכולה להפסיק עם הכדורים או להוריד במינון ואם לא אז איזה כדור הכי מומלץ שיש לו הכי פחות תופעות לוואי אשמח לקבל תשובה תודה רבה

לכל תרופה עלולות להיות תופעות לא רצויות, לכל תרופה יש השפעה שונה, וההשפעה משתנה מאדם לאדם. אם סוליאן גרם לך לתופעות לוואי של עליה בפרולקטין (הפרשת חלב, הפסקת מחזור) ושל פרקינסוניזם (רעד בידיים עיוותים בפה), כדאי לבחור תרופה מן הדור השני שגורמת פחות לתופעות כאילו.

08/02/2014 | 00:50 | מאת: אסף

שלום מה המינון שווה ערך של סרוקואל 200 מ"ג למינון של סוליאן?

קשה להשוות בין התרופות מאחר ושתיהם פועלות במנגנון אחר, סרוקוול מעכב רצפטורים של דופמין וסרוטונין וסוליאן רצפטורים של דופמין. מינון אנטי פסיכוטי של סרוקוול הוא בין 600-800 מ"ג, מינון אנטיפסיכוטי של סוליאן הוא בין 600-1000 מ"ג.

07/02/2014 | 13:00 | מאת: עידן

כיום יותר ויותר חברות מבצעות בדיקות פוליגרף. כלפי אנשים עם סעיפים נפשיים זאת אפליה מפורשת. לפני שניגשים לבדיקה, צריך למלא שאלון בו חובה להצהיר על כל המחלות ותרופות שאתה לוקח. רוצה להסתיר משהו? בסדר, אבל הבדיקה מכוונת ל-"נורמה". זאת אומרת, אתה עלול למצוא את עצמך פושע וגנב סתם ככה (אי-אפשר לדעת איך המכשיר יגיב לתשובות של בן-אדם עם הפרעה נפשית). רוצה להצהיר על מחלה? בסדר, רק אל תצפה שמישהו באמת יעסיק אותך. משמע, "לך תמות". גם בעבודה הנוכחית שלי, בה אני עובד תמורת משכורת מינימום, מתכוונים לעשות פוליגרף. אני אישית לא יכול להרשות לעצמי לקבל פנסיה ולחיות בפנימיה, כי הקמתי משפחה. מה עושים, מי ייגן על זכויותינו?

בדיקת "פוליגרף" מודדת תגובות אוטונומיות כמו דופק והזעה, התגובות עולות בזמן חרדה. רוב האנשים מרגישים חרדה כאשר הם אומרים דברים שהם לא מרגישים איתם בנוח, כמו שקר. לאנשים עם הפרעות נפשיות לרוב יש רמת חרדה יותר גבוהה, אבל הבדיקה אמורה להיות מכויילת לרמת החרדה הבסיסית. הבדיקה לא ספציפית ולכן לא נחשבת כבעלת אמינות גבוהה. במספר מקרים בית המשפט קבע כי מעביד אינו יכול לחייב עובד לעבור בדיקת פוליגרף. אם קיים ועד עובדים במקום העבודה שלך, או שאתה שייך לאיגוד עובדים כמו ההסתדרות כדאי לפנות אליהם. אפשרות נוספת היא לפנות לעו"ד שמתמחה בדיני עבודה.

06/02/2014 | 08:47 | מאת: אברהם

שלום יש לנו במשפחה דוד אח של אמא שאובחן כסכיזופרן הוא בן 38-40 האמת שמגיל מאוד צעיר היו לו מחשבות ביזאריות .אני באופן אישי סובל מהתקפי חרדה וptsd משהו כמו 5 שנים.האם יש סיכון שאנו בתור האחיינים נמצאים בסיכון גבוהה משאר האוכלוסייה לפתח פסיכוזה או סכיזו ? מצד שני אני חושב עם כל הלחץ והסטרס והתקפי החרדה שאני עובר במשך שנים לא התפרצה פסיכוזה אז כבר לא יקרה :-) לאחרונה אישרו לי שימוש במריחואנה עקב ptsd כמובן שהשימוש יהיה מתון ואחראי האם יש סיבה לדאגה בכל הקשור לגנטיגה ?

הסיכון לפתח סכיזופרניה הוא 1% באוכלוסיה הכללית וכ-4% אצל אחיינים של מי שחלה בסכיזופרניה. הסיכון לפתח סכיזופרניה אכן יורד עם הגיל מאחר וזו מחלה שמתפרצת לרוב בגיל צעיר. יחד עם זאת, למי שיש במשפחה אדם שחלה במחלה פסיכוטית יש סיכון יתר לפתח מצב פסיכוטי אם יקח חומרים שגורמים לפסיכוזה. במריחואנה רפואית יש THC שהוא חומר הלוצינוגני שעלול לגרום לפסיכוזה. בנוסף אין מחקרים באיכות טובה שמראים שיפור ב-PTSD עם טיפול במריחואנה, וזה אינו טיפול מאושר להפרעה זו.

02/02/2014 | 19:08 | מאת: שאלה

מגיל 19 אני סובלת מחרדות ולאחר לידת ביתי השנייה היה לי גם משבר לפני 13 שנה שהצלחתי לצאת ממנו להיות עצמאית ולחיות בשלום עם החרדות אימי סובלת מהתכפי פסיכוזה ככה נראה לי כרגע לאחר לידת בני לפני 3 חודשים הגעתי למצב שלא הייתי בו מעולם חוסר חיבור לגוף וחולשה כאילו אני לא נמצאת בגופי וכל פעם מרגישה שחלק אחר חסר בו ועם הזמן מרגישה כמו הזיות יש לציין שאני לא רואה רק מרגישה בתחושה שזה קיים מודעת היטב למצב יודעת שזה רק תחושה ושסה לא אמיתי ומתפקדת אני מאוד פוחדת מכל המצב וזה גורם לי חרדות רוצה לעזור לעצמי לחזור למי שהייתי האם זו יכולה להיות פסיכוזה אני פוחדת לגשת לרופא מההשלכות שיכולות להיות. יש לציין שלפני הלידה הייתי תמיד בחורה זריזה אחראית שכל הבית מוטל על כתפיה ומנהלת אותו היטב

לא בהכרח מדובר בפסיכוזה, יכול להיות שמדובר בדיכאון או חרדה, אפשר לאבחן רק בבדיקה אצל פסיכיאטר. התמודדת עם משבר בעבר, ופניה לרופא יכולה לעזור לך לחזור לעצמך מהר יותר, חבל להמשיך לסבול ולשאת בנטל לבד במקום להנות מילדיך.

04/02/2014 | 16:20 | מאת: עדי

שלום רב גם אני מגיל 17 בערך סובלת מפחדים וחרדות קשים ביותר, בת 27 מתכננת הריון שאלתי היא האם נטלת כדורים כלשהם בזמן ההריון?

11/02/2014 | 13:22 | מאת: אחרי לידה

לא לקחתי כדורים אפילו אקמול לא שתיתי בהריון התמודדתי והייתי מאוד שמחה נעזרתי ברסקיו מדי פעם כשהייתי מאוד לחוצה לקראת בדיקה וכד

01/02/2014 | 13:55 | מאת: שירה

ידוע לי על בעית סכיזופרניה במשפחת בעלי הסבא של בעלי סבל מכך וגם האבא של בעלי סובל מכך כעת בשנים האחרונות בן 67 . לדברי חמותי זה משפחתי...אני חוששת שגם בעלי יהיה כמוהם בן 42 יש לציין שלפני שלוש שנים גילנו לו הפרעת קשב וריכוז והוא לוקח קונצרטה 56 מ"ג... האם נוכל למנוע את התופעה מוקדם יורת? האם ניתן להפחית? אני כאשתו מאוד מאוד חוששת שאצטרך להתמודד מול המחלה הזו וילדי.. יש לציין שבעלי טיפוס חרדתי מאוד והתופעה מופיעה גם אצל ילדי הקטנים. מה ניתן לעשות? תודה ואודה על כול תשובה כנה.

סכיזופרניה לרוב מתפתחת בגיל צעיר, בסוף שנות העשרה ותחילת שנות העשרים. המחלה יכולה להופיע בגיל מבוגר, אבל יש מחלות אחרות בגיל זה שיכולות לגרום למצב פסיכוטי. קונצרטה וריטלין יכולות לגרום למצב פסיכוטי, לכן חשוב שבעלך יקבל את הטיפול מפסיכיאטר שמודע להיסטוריה המשפחתית שלו.

01/02/2014 | 13:29 | מאת: ורד

הסבא של בעלי סבל מן המחלה האבא שלו סובל מן המחלה בן 67 שנים. אני חוששת שגם בעלי יסבול בעתיד בן 42 שנים לפני 3 שנים התגלה אצלו הפערת קשב וריכוז לוקח קונצרטה... אני חוששת שאצטרך להתמודד עם המחלה הזו גם כן ולטפל בבעלי וגם ילדי שכרגע קטנים יש להוסיף שבעלי חרדתי מאוד והתמודדות הזו הכי קשה לי וגם ילדי מפחדים מכלבים וממים בריכה וים. מה ניתן לעשות כדאי להימנע? האם ניתן להימנע? אודה על כול תשובה כנה.

01/02/2014 | 14:00 | מאת: כבר שאלתי קודם לכן נשלח שוב בטעות.

29/01/2014 | 18:34 | מאת: טל

קח את הסם האנטי פסיכוטי ותזריק אותו לגופי ותנתק את הקשר העיצבי בין הבעה לתנועה והרגש תמחק את כולי אבל תשאיר את בשרי כצלם (מחכה שהבעת פנים שלי תחזור כרגע היא קפואה מהחומרים האנטי פסיכוטים כגון כדורים וזריקות ומחכה שהרגש גם יחזור והגוף לא יהיה בכהות חושים) זה חוזר או שאשאר ככה לנצח?

29/01/2014 | 19:49 | מאת: סכיזו.

ככל שתהיה יותר מאוזן עם התרופה עם הזמן יתחילו להפחית לך מינונים וזה בעיקר מה שישפר את המצב. התקף פסיכוטי הוא סוג של טראומה למוח ולוקח לו זמן להתאושש לפעמים מדברים על חצי שנה ובכלל ככל שיעבור הזמן ללא התקפים המצב ישתפר. תהיה חזק, יש עוד כמוך ואולי זה רעיון טוב בעצם שתפנה לסניף אנוש הקרוב אליך ותפגוש עוד מתמודדים כמונו במפגשים החברתיים שלהם כדי שתוכל לקבל תשובות לשאלות אלו ואחרות שיעלו בהמשך.

אם הטיפול התרופתי גורם לתופעות לוואי קשות כאילו כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל לצורך שינוי בטיפול. התופעות הפיכות ושינוי בתרופה או במינון יפסיק אותן.

28/01/2014 | 23:38 | מאת: שירלי

מה אפשר לעשות?שיש תחושה שאין רגשות ואין חשק מיני?

יש הרבה גורמים לניתוק רגשי ולירידה בחשק המיני, מחלות גופניות, מחלות נפשיות, גורמים סביבתיים וטיפול תרופתי. כדי לדעת מה גורם לבעיה כדאי לפנות לרופא המתמחה בהפרעות מיניות. אם הסיבה היא נפשית או החלה לאחר טיפול פסיכיאטרי כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל.

השלום האם נטילת זיפרקסה לתקופה של חודשים ארוכים , בגיל 41, גורמת לירידה בפוריות האישה בגלל הגיל המתקדם? שמעתי שהתרופה הזו משפיעה על ההורמונים. האם זה נכון?

אין מספיק מידע על פגיעה של זיפרקסה בפוריות, ברוח המחקרים לא נראה שינוי משמעותי ברמות ההורמונים לאורך זמן. זיפרקסה גורמת לעליה לזמן קצר בפרולקטין, אבל רק באופן נדיר נראתה עליה ברמת פרולקטין לאורך זמן. העליה ברמת פרולקטין יכולה לגרום לעיכוב בביוץ (כמו בהנקה), בדיקה של רמת פרולקטין קלה לביצוע, כך שאפשר לשלול גורם זה לאי-פוריות.

27/01/2014 | 17:41 | מאת: סכיזופרן

שלום רב ישנם ממצאים של פרופסר רפאל משולם (חתן פרס ישראל לחקר הכימייה לשנת 2000) שהחומר קנאבידיול או בשמו האחר cbdהוא אידיאלי לטיפול בסכיזופרניה יש לציין כי החומר הוא רכיב של הקנאביס ולא חומר פסיכואקטיבי וללא כל תופעות לוואי אפילו לא ממסטל שאלתי איך ניתן להחליף לטיפול טבעי מאשר טיפול כימי למי יש לפנות ואיך מתקדמים עם הממצאים האלה? אגב פרופסור רפאל משולם וממצאיו מופיעים אפילו בויקיפדיה תודה!

28/01/2014 | 18:36 | מאת: סכיזו.

אי אפשר...תחכה עוד הרבה זמן... תודה, אילי לילי, חברת תרופות.

THC, אחר החומרים בקנאביס נמצא כגורם לפסיכוזה. במחקרים בחיות נמצא ש-CBD, חומר נוסף הנמצא בצמח מעכב חלק מההשפעות של THC. לדוגמא בידוד חברתי, פעילות יתר או התנהגות סטראוטיפית. בחיות CBD עיכב התנהגות דומה שהופיע לאחר מתן אמפתמינים וקוקאין, שגם הם יכולים לגרום לפסיכוזה. בבני אדם CBD גרם לירידה בסימפטומים דיסוציאטיבים שגרם קטמין במספר קטן של נבדקים בריאים. במספר קטן של נבדקים עם סכיזופרניה CBD גרם בחלק לשיפור ובחלק לא השפיע על הסימפטומים הפסיכוטיים. מתבצע כיום מספר רב של מחקרים קליניים על השפעת החומר על מחלות גופניות ונפשיות, אך הוא עדיין לא מאושר לטיפול.

25/01/2014 | 10:08 | מאת: ל

שלום, אימי בת 57 חולת סכיזופרניה, חרדה ודיכאון והתחילה טיפול תרופתי חדש סורוקוול כבר שבוע וחצי שעדיין לא ממש השפיע מלבד תחושת העייפות הכבדה (לצד זה לוקחת כדורי לארוון מס שנים, הפסיכיאטרית במגמה להפסיק בהדרגה אותו), התחילה בכמות של 50 ליום ועלתה בכמות לפני 4 ימים ל100 ליום. בעבר היתה מטופלת בציפרלקס שעזר (פלוס הלארוון)... ועכשיו מתמידה בטיפול החדש. מאחר ולוקח מס שבועות עד שהתרופה משפיעה, אימי עוד סובלת מהזיות שמיעה טורדניות שלא נותנות לה מנוח, היא מצליחה לעבור את היום מבלי שנשקול אשפוז, אך סובלת המון. שאלותיי הן כאלה: - האם תגובתה הטיפולית לסורוקוול עד כה תקינה? -אם נחליף לה כעת טיפול, הדבר עלול לגרום לה להחמרה של הסיפטומים עקב המעבר? -במידה ונצטרך לאשפזה במצבי קיצון, האם ישנם מקומות פרטיים לאשפוז? לצערי הרב אני מאוכזבת מהבתי חולים הציבוריים (מניסיון מר עם סבתי) , כסף לא מהווה מכשול עבורנו ואם ישנו טיפול פרטי שקיים או מוסד פרטי, אשמח לשמוע עליו. במידה ולא, במקומות הציבוריים מי נחשב הכי איכותי? תודה מראש על המענה המהיר לכל שאלותיי...

26/01/2014 | 09:29 | מאת: חנן הגנן

אם את שומעת חדשות וקוראת עיתונים אז בודאי זכור לך שלאחרונה התפרסמו שערוריות הקשורות לטיפול בחוסים בבתי חולים פסיכיאטריים פרטיים. אין לי מושג אם יש עוד בתי חולים כאלה אבל אם כן, רצוי מאוד להתרחק מהם כמה שיותר רחוק. בתי החולים הפסיכיאטריים הציבוריים רובם פחות או יותר אותו דבר. המושג ''איכותי'' לא כל כך מתחבר לי לבתי החולים האלה. לפני עשרות שנים בית חולים גהה נחשב לבעל רמה קצת יותר מאחרים. אין לי מושג מה קורה בו היום, כדאי להתעניין אם אתם מאזור המרכז.

מינון של 100 מ"ג סרוקוול אינו מינון שמשפיע כאנטי-פסיכוטי, מינון של 600 מ"ג ויותר נחשב ככזה. סרוקוול בהחלט יכול לגרום לעייפות ותחושת כבדות. תופעות הגמילה האפשריות בהפסקה של סרוקוול הן אי שקט, מאחר ולסרוקוול יש השפעה מרגיעה, אפשר להימנע מהן אם מפחיתים את המינון בהדרגה. אין כיום בתי חולים פסיכיאטרים פרטיים, לעתים אנשים מבצעים "אשפוז בית", אשפוז כזה כולל השגחה של 24 שעות ביממה, בדיקה יומית של פסיכיאטר ומה שנדרש לפי המקרה האישי. בתי החולים הציבוריים שונים מאוד ואין בידי דירוג שלהם. כרגע האשפוז בבתי חולים פסיכיאטרים הוא איזורי, כלומר אדם מתאשפז בבית חולים הקרוב לאזור מגוריו.

24/01/2014 | 01:23 | מאת: אמא מודאגת

כיצד מאבחנים סכיזופרניה? האם כל התקף פסיכוטי בהכרח מרמז על סכיזופרניה?

כדי לאבחן סכיזופרניה יש צורך במצב פסיכוטי ובירידה בתפקוד או ליקוי קוגניטיבי או רגשי. יש הרבה מצבים שיכולים לגרום להתקף פסיכוטי, שימוש בסמים, מחלות גופניות, תרופות. לא כל התקף פסיכוטי מנבא התפתחות של סכיזופרניה, יש אנשים שאחרי התקף פסיכוטי בודד לא מפתחים מחלה.

שלום, בני בן 23, סובל מהתקפי פסיכוזה (3) ארוכים במהלך השנה האחרונה. זה החל לאחר שימוש בסמים. הוא מטופל ברספרדל (100) אך המצב שלו לא משתפר...האם זה אומר שיש לו סכיזופרניה?? או שכדאי פשוט להחליף תרופה?

אם המצב הפסיכוטי מופיע רק אחרי שימוש בסמים לא בהכרח מדובר בהתפתחות של סכיזופרניה, אם הופיעו 3 התקפים פסיכוטיים ללא שימוש בסמים יתכן וכן מדובר במחלה. כדאי לשאול את הרופא המטפל מה האבחנה שלו. אם בנך לא מגיב לטיפול כדאי לפנות לרופא המטפל ולהחליף תרופה. אם בנך ממשיך להשתמש בסמים לא תמיד התרופות מצליחות להתגבר על השפעת הסמים ולטפל בפסיכוזה.

22/01/2014 | 20:08 | מאת: ע

האם התרופה הזו אינה מאושרת ע"י ה FDI כמו שראיתי פרסום באחד מאתרי האינטרנט? והאם היא נחשבת לתרופה מהדור החדש? האם היא נחשבת לפחות ממומלצת מהרספירדל? אימי לוקחת את התרופה הזו בהמלצת הפסיכיאטרית ואני די חוששת לגביה בגלל דברים שקראתי באינטרנט...

סרוקוול מאושרת לטיפול בסכיזופרניה, הפרעה דו-קוטבית ודיכאון על ידי ה-FDA. היא נחשבת לתרופה מן הדור השני, כלומר מעכבת דופנין וסרוטונין. במחקר של איסוף מידע ממספר רב של מחקרים (מטא-אנליזה) נמצא שכל התרופות האנטיפסיכוטיות היו יעילות יותר מפלסבו עם הבדלים קטנים מאוד ביעילות ביניהן. היעילות ביותר היו לפונקס, סוליאן, זיפרקסה וריספרדל. אבל, התגובה לטיפול תרופתי היא אישית ויש אנשים שהתרופות הקודמות לא עזרו להם וסרוקוול כן. באינטרנט של שפע עצום של מידע, ממאגרי מידע מקצועיים ועד דיעות אישיות של אנשים בודדים. המידע מופיע ללא כל סינון, ולעתים דווקא המידע האישי והלא מקצועי כתוב בצורה נגישה יותר ומקבל עדיפות על ידי מנוע החיפוש ומוצג ראשון. לכן כדאי להביא מידע שקראת באינטרנט לרופא ולשאול אותו לגבי נכונות המידע אבל לא כדאי לקבל החלטות לפיו.

22/01/2014 | 16:35 | מאת: סכיזופרן

שלום, האם יש טיפול חדשני בסכיזופרניה מעבר לטיפול (כדורים) העצבי שיש היום?

כיום הטיפול המומלץ לסכיזופרניה הוא שילוב של טיפול תרופתי, שיקומי ושיחתי, לא ידוע לי על טיפול אחר שהוכח כיעיל.

22/01/2014 | 13:42 | מאת: ש

יש לי תורשה כבדה של סכיזופרניה מצד אחד במשפחה . אני סובלת מחרדות לא מטופלות . נכנסתי להריון ואני מפחדת שהמחלה תתפרץ לי בהריון או לידה . יש דרכים לשמור על אצמי ועל התינוק מאיום התורשה במשפחתינו ?

23/01/2014 | 02:15 | מאת: אליאנה

אני הייתי בחרדות קשות לפני שגיליתי שאני סכיזואפקטיבית התפרץ לאחר הלידה . במקומך וכדיי שהמצב לא יחמיר הייתי מתייעצת עם פסיכיאטר. לגבבי החרדות

23/01/2014 | 15:40 | מאת: ש

היית מטופלת נגד חרדות בזמן ההריון ?

גם אם יש במשפחה סכיזופרניה לא בהכרח תתפתח מחלה אצלך או אצל ילדיך, חיים יציבים ומערכת תמיכה יכולים לעזור. כדאי גם לקבל עזרה לחרדות ולפנות לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכיאטר.

22/01/2014 | 09:08 | מאת: דן

יש לי עדיין הזיות שמיעה למרות הטיפול התרופתי. מה ניתן לעשות? האם יש דרכים להתמודד איתן?

אם ההזיות מציקות לך כנראה שהטיפול התרופתי לא יעיל מספיק, כדאי לפנות לרופא המטפל ולשקול איתו שינוי בטיפול התרופתי.

22/01/2014 | 08:14 | מאת: ל.

הי שלום, אני בת 27 וגיליתי שאימי חולה במחלת הסכיזופרניה, היא הצליחה להסתיר זאת ממני ומאחותי כל השנים בזכות הטיפול התרופתי שקיבלה, עד להתקף שהיה לפני מס שבועות. מאז אני ממש בחששות שלי או לאחותי תתפרץ המחלה באיזה שהוא שלב בחיים. חשוב לציין שאחרי הגילוי גם הבנתי שלסבתא שלי מצד האמא היה סכיזופרניה. רציתי לדעת האם ישנן בדיקות? הדמיות מוחיות, בדיקות גנטיות? שניתן לעשות באופן פרטי על מנת להבין האם המחלה עלולה להתפרץ אצלי... ? האם יש דרך שאוכל להקטין את הסיכוי? חשוב לי לציין, שאחותי סבלה בצעירותה מהפרעת אכילה, ואחרי הלידה הראשונה סבלה מדיכאון אחר לידה, אני לעומת זו לא חוויתי תחושות מהסוג הזה. האם זה מעיד על קשר למחלה? אשמח לתשובה מפורטת , והפנייה למקומות מתאימים.

אין עדיין בדיקות גנטיות או של הדמיה שיכולות לנבא התפרצות של מחלה או אבחנה של מחלה. יש גורמים שמעלים את הסיכון לפריצת המחלה כמו אירועי דחק ושימוש בסמים. אצל קרובי משפחה של אנשים עם סכיזופרניה יש שכיחות גדולה יותר של הפרעות נפשיות אחרות, לדוגמא דיכאון.

18/01/2014 | 22:43 | מאת: אייל

כאמור יש סכיזופרניה ו אוסידי ברקע.. מטופל בתרופות אשר מצליחים מעט "להרגיע" ולשפר את המצב . שאלתי היא : מהו הסיכוי שהרופא שלי יפחית לי מהתרופות ומהמינונים.. ? (אני נוטל המון תרופות.. עם השנים התמלאתי.. בהן) לפי מה זה תלוי ההפחתה בתרופות ? תודה

19/01/2014 | 12:12 | מאת: חיים

19/01/2014 | 12:16 | מאת: חיים

כדי לענות לך על שאלה כזו צריך להכיר אותך ולדעת מה מצבך. רק הרופא שמטפל בך יכול לדעת. זה תלוי במצבך הנפשי ועד כמה הוא יציב, מה מידת התפקוד שלך ועוד ועוד. כאמור, מי שלא מכיר אותך לא יכול לענות על השאלה.

אפשר להפחית מינון אם יש שיפור משמעותי בתסמינים ויציבות במצב הנפשי, אם השיפור חלקי יש סיכוי גדול יותר שתהיה החמרה עם ההפחתה במינון. אם אין שיפור משמעותי כדאי לנסות ולשנות את הטיפול.

17/01/2014 | 18:41 | מאת: לי

אימי חולה , אני סובלת מחרדה זמן ממושך למדי ( לפחות 3 שנים ) , מפחדת להתחיל דברים חדשים , מפחדת לשנות עבודה , מפחדת ללכת לרופא , לקחת כדורים , מפחדת מהכל . למרות שאני מתפקדת אבל נמנעת מחברה. אין לי כסף לטפל בזה . אני מפחדת שזה יתפתח לסכיזופרניה , האם זה הסימנים המקדימים ? מה אפשר לעשות בנידון חוץ מלשלם 500 שח לפגישה לפסיכולוג? אני ואימי בקושי סוגרים את החודש

18/01/2014 | 07:03 | מאת: אליאנה

מנסיון חרדות יכולות ממש להעיק גשי למרפאה לבריאות הנפש . אמנם זמן ההמתנה ממושך אבל השרות בחינם. פסיכיאטרית יכולה לאבחן אותך אל תזניחי פשוט תפני ותמתיני . המון בהצלחה רפואה שלמה . אגב זה שאמך חלתה לא מחייב בכלל שאת תחלי .

את מתארת בעיקר חרדה, לא תסמינים של סכיזופרניה. כדאי לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג בקופת חולים או למרפאה הציבורית לבריאות הנפש באזור מגוריך, שם הטיפול בחינם.

17/01/2014 | 10:41 | מאת: שלומית

שלום אני אימא ל 3 ילדים בשנים האחרונות בעלי (53) סובל מבעיית סכיזופרניה הוא לא מודע לבעייה ולא מוכן ללכת לשום טיפול הוא טוען שהוא בריא לחלוטין,נוצר מתח חומור בבית בין כולם ,הילדים ואני לא יכולים יותר לסבול את המצב מה לעשות ?החלטתי להתגרש ממנו ,האם אני עושה נכון ? הוא מצדו לא מתנגד להחלטה ,אציין שאנו נשואים כבר 25 אני פוחדת שהגירושין לא ימוטטו אותו יותר אבל מצד שני הילדים שלי ואני סובלים מאוד מהמצב .מה לעשות האם יש דרך לטפל בבעיה ללא הסכנתו לתת לו טיפול ללא ידעתו בצורה של טיפות שיכולים לעזור ,בבקשה אנו זקוקים לעזרה ,פניתי כבר לבריאות הנפש ולרופאת המשפחה לטענתם כל עוד הוא לא מוכן להגיע לטיפול אין מה לעשות ,לא ברור לי אז מה הפתרון שגם אנחנו נתמוטט וכל המשפחה תהרס, אני שמח מאוד מאוד אם תוכלו לתת לי פתרון או עזרה בנושא, החיים כבר לא נעימים :(

17/01/2014 | 17:33 | מאת: אריה

יש אפשרות להזמין פסיכיאטר הביתה באופן פרטי. הוא ידבר איתו וינסה להבין מה קורה לו. אם יש צורך באשפוז או תרופות יתכן ויצליח לשכנע אותו שזה לטובתו. האם יש מישהו ממשפחתו שמודע לבעיה ויכול לעזור? אחים למשל? מה שאמרו לך נכון, אי אפשר לטפל באדם אם אינו מסכים ואינו משתף פעולה. ממה שכתבת אי אפשר לדעת במה מדובר. בכל מקרה, חולים במצב פסיכוטי לא מודעים למצבם ונראה להם שהסובבים אותם הם לא בסדר. צריך להמשיך לנסות לשכנע שהטיפול יהיה לטובתו.

18/01/2014 | 07:37 | מאת: אליאנה

למען המשפחה והילדים בעלך צריך לטפל בעצמו אולי באופן כפוי זה לטובת הילדים ולטובתו שלו. בעלי לא ויתר עלי ואני ניכנסתי לבית חולים כדיי להוכיח לו שאני שפויה , למרות שלא הייתי. כפי שהתברר בזכות הרופאים והטיפול אני מאוזנת והמשפחה שלי ניצלה מגירושים.זה חשוב מאז עברו שלוש וחצי שנים שבהן אנחנו רק צומחים.

02/02/2014 | 19:26 | מאת: שלומית

תודה לכולכם,הזמנתי רופא משפחה םרטי מיד שהוא נכנס בעלי זרק משפט שנאנסתי בעבר ע:י גיסי ומייד ברח מהבית ,הרופא נתן לו מרשם לכדורי סיפרלקס ואסיבל לצערי בעלי לא מעוניין לקחת אותם ,פניתי לרופאת המשפחה לבקש הפנייה להבחון ולטענתה הוא בריא פניתי לעבודת הסוציאלית המחוזית והיא טוענת שרק רופאת המשפחה או פסיכאטר יכול לתת לו הפנייה לאבחון ,מה לעשות ?מה כל הבירוקרטיה הזאת ?למה לא מאמינים לי וליילדיי שבעלי חולה האם כולם מחכים שיהייה אסון ,דרך אגב הזמנתי גם משטרה לאחר שבאחד הימים הוא החל לדמיין כל מיני דברים והחל לצעוק אבל גם משם לא באה העזרה,מה לעשות למה הכל כל כך קשה ,אני ממש על סף קריסה ואבדון -פניתי לפסיכיאטר פרטי והוא ביקש 2000 שקל לביקור בית ,בוא נאמר והוא מגיע ,בעלי שוב יברח,מקשת עזרה . :(

02/02/2014 | 19:51 | מאת: אליאנה

בעלי ביקש ממני שאוכיח לו שאני שפויה כל ידי אשפוז הוא הציב בפניי אתגר. ואני הלכתי להתאשפז משוכנעת שאני שפויה , אבל הרופאים שם הסבירו לי על המחלה ותוך שבועיים חל שינו משמעותי בזכות התרופה סוליאן שווה לנסות

אחד הדברים שמקשים על הטיפול בפסיכוזה היא חוסר בתובנה למצב. אפשר לנסות לשכנע אותו דרך אדם שהוא סומך עליו שימליץ לו ללכת לרופא, או אם הוא סובל ממשהו, לדוגמא מחרדות, לשכנע אותו ללכת ולטפל בכך. או לנסות להזמין רופא משפחה או פסיכיאטר הביתה. אם קיימת אלימות כלפי הסובבים, איומים באובדנות או פגיעה עצמית אפשר לטפל בו בכפיה, אחרת אסור לטפל בו בכפיה או ללא ידיעתו.

03/02/2014 | 07:49 | מאת: אריה

אפשרות נוספת לעזרה היא ע''י פניה לפסיכיאטר המחוזי. הוא נמצא בלשכת הבריאות המחוזית בעיר שלך. אשפוז כפוי או טיפול בכפיה אפשרי רק כאשר החולה מהווה סכנה לעצמו או לסביבתו, למשל מאיים בהתאבדות או באלימות. תתקשרי ללשכת הפסיכיאטר המחוזי ותבקשי מידע כיצד ניתן לקבל את התערבותו בעניין. אני מודע לכך שמצבך לא קל ומכיר את הנושא לצערי, מנסיון אישי עקב מקרה משפחתי.

16/01/2014 | 14:55 | מאת: אייל

חייב פתרון ליציאה בבוקר מהמיטה.. קשה לי מאוד להמשיך כך.. כאמור נוטל לפונקס + עוד מספר תרופות . קשה מאוד עם הת. הלוואי הקשות האלו. מה עליי לעשות לשיפור המצב .? ? תודה

קשה להמליץ על איזון תרופתי בלי בדיקה והכרות עם ההיסטוריה הרפואית, לשם כך כדאי לפנות לרופא המטפל. אפשר להעלות את רמת האנרגיה בעזרת פעילות גופנית.

15/01/2014 | 12:44 | מאת: מיכל

האם יש דרך להתגבר על תיאבון מוגבר בעקבות נטילת הכדור במינון 175 מ"ג? האם זה באמת גורם לתיאבון מוגבר

כן, סרוקוול גורם לעליה בתיאבון, יש דרך להתגבר על אכילה מוגברת בעזרת תפריט מובנה ופעילות גופנית אבל קשה להוריד את העליה בתיאבון עצמה.

12/01/2014 | 23:54 | מאת: חולה

אני חולה מגיל 22 היום בן 29 לוקח 100 מג סרוקוול. אני עדיין ישן לא מעט ולא מצליח לחזור לתפקוד שלפני המחלה. יש לציין שייש לי אישה וילד מצבי הכלכלי מצויין ברו השם. ועדיין לא מצליח להפסיק את הכדורים.מה עושים? יש סוף למחלה?

אם קיימת אבחנה ברורה של מחלה הטיפול המומלץ הוא טיפול אנטיפסיכוטי מניעתי, עדיין אין טיפול שמרפא סכיזופרניה. אם התרופה גורמת עייפות כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולשקול איתו אם זה הטיפול הטוב ביותר עבורך.

12/01/2014 | 16:49 | מאת: רונית

שלום, לאימי יש מחשבות שווא שהולכות ומחמירות היא חולת סרטן דש ומאז שחלתה היא בטוחה שמה שגרם למחלתה זה החשמל בבית,עד כדי כך שהיא רוצה לנתק את החשמל,היא משוכנעת בצידקתה מסרבת לקבל כל טול או ייעוץ ומתגוררת לבד ומסרבת לבוא אלי או אל האחים שלי,איך אפשר להתמודד ים תופעה כזאת?

כדאי לפנות לפסיכיאטר לייעוץ, חשוב לאבחן מה הגורם למחשבות השווא כי לפעמים זו סיבה שניתן לטפל בה, וכדאי לפנות כי יש טיפול למצב פסיכוטי ללא קשר לסיבה.

11/01/2014 | 14:12 | מאת: שיי

פעם שאלתי את אותה שאלה וחשוב לי לשאול אותה שוב בבקשה. עשיתי נייס גיא לפני מעל שנתיים . וקבלתי אתקף חרדה קשה ביותר הרגשתי שאני הולך למות ותקופה ארוכה עד היום אמנם היום זה הרבה הרבה פחות הרגשתי דפיקות לב מהירות ... והיום אני מרגיש יותר טוב בהרבה מפעם ... אבל אני מרגיש חוסר הנאה מדברים לא לגמרי לגמרי אבל חלקי . אני מרגיש שפשוט לא באלי לעשות דברים ... וגם אם באלי אני לא עושה אותם בהתלהבות . למשל סתם אם פעם הייה ממש בא לי לירקוד היום מרגיש שזה לא מעניין אותי אולי קצת לא מתלהב.. עוברת לי בראש מחשבה כזו .. אולי התבגרתי ומה לעשות אין תהתלהבות כמו של פעם , או אולי בגלל שאני מכניס לעצמי סרטים לראש ומה לעשות מה שאתה מאמין בו הופך למציאות , או אולי סכיזרופניה (שמזה אני הכי פוחד כי זה תמידי ) ועוד דבר חשוב זה לא שלא באלי לעשות דברים אבל לא בהתלהבות כמו שם פעם עם אנרגיות היום אני מרגיש שאני לא מתלהב בעוצמה מכלום .. חוץ מי זה לא מרגיש עוד דברים שום סימן אחר אמרו לי פה שאין שום סימן לסכיזרופניה .. רציתי לדעת בבקשה מה הסיבה חשובה לי הסיבה. כי אומרים שדיכאון וסכיזרופניה שלילית זה אותו אפקט פחות או יותר לא ? תודה רבה.ש

11/01/2014 | 14:29 | מאת: שי

כמה פעמים שמעתי שאמרו שאין לי שום סימן לסכיזרופניה. אני בטוח שאם הייתי יודע שהכול תקין אצלי מבחינת מוחית פיזית תוך שנייה אני חוזר לשיא האנרגיות .. כי אם אתה מאמין שיש לך משהו המוח מסוגל לעשות לך בדיוק את אותם סמנים . חשוב לי שוב לציין שחוץ מהתלהבות וחוסר אנרגיות כמו של פעם לא מרגיש משהו אחר ... זה שאין לי סכיזרופניה רגילה זה אני יודע . אבל שלילית כי היא דומה מאוד לדיכאון וחרדה איך הערכתם בדיוק שאין לי את זה ? הריי זה כמו דיכאון .. יש לציין שגם לפני העישון תמיד הייה לי דיכאון וחרדות אבל תמיד הייתה לי התלהבות לקרוע תעולם !! והיום מרגיש שלא מעניין אותי כלום . עכשיו יוכל להיות שזה בגלל שהתבגרתי או כי קראתי כולכך הרבה ואני מכניס לעצמי דמיונות למוח . בקיצור חשוב לי לדעת תסיבה למה אתה חושבים שאין לי סכיזרופניה שלילית . המון תודה רבה.

11/01/2014 | 23:14 | מאת: שי

שאלה קטנטנה בבקשה למה תמיד אתם אומרים שמי שחושב שיש לו סכיזרופניה אז יש לו ? בהתחלה עישנתי תניס גיא חד פעמי! והרגשתי אחרי זה רגיל חוץ מדפיקות לב מהירות.. אבל לאט לאט בלימודים במכללה שמתי לב שאני שקוע במין דיכאון כזה ולאט לאט אמרתי לעצמי כנרא שזה בגלל העישון התחלתי כזה להסתכל על עצמי אחורה בזמן ואמרתי לעצמי שהשתנתי מבחינת שמחה אז התחלתי לחקור תעניין באופן אינטנסבי ובאמת שאני לא יודע אם הבעיה אזו קיימת כן או לא כן . אם למשל אני רוצה סרט ואני חובה רגש חזק ביותר אז זה אומר שהכול תקין ? כי כול זמן שאני חושב על זה שסכיזרופניה גורם לקהות רגשית וואלה אני מרגיש את זה ושאני משכנע את עצמי שהכול בסדר אז אני מרגיש הרבה יותר טוב בקיצור חשוב לי לקבל תתשובה למה אין לי תבעיה בפירוט בבקשה. ולא הבנתי מי שיש לו סכיזרופניה איך הוא מגלה אותה ? אנשים אחרים בדרך כלל מגלים לו ? כי אמרתם שאם אני חושב שיש לי אז אין לי.. אז מי שיש לו גילה שיש לו תסכיזרופניה ..? תודה רבה.

נייס גיא הוא קנבינואיד סינטטי, כלומר חומר המשפיע כמו קנאביס על הקולטנים במוח, רק בעוצמה גדולה בהרבה. הוא גורם בשכיחות גבוהה להפרעות חרדה ובשכיחות נמוכה יותר לפסיכוזה. סימנים שליליים בסכיזופרניה אינם דיכאון, אנשים עם סכיזופרניה יכולים לסבול משניהם. קשה לדעת ממה אתה סובל ללא בדיקה פסיכיאטרית, אם המצב נמשך כבר שנתיים כדאי לפנות לפסיכיאטר לבדיקה. אחד המרכיבים החשובים במצב פסיכוטי הוא פגיעה בבוחן המציאות, כלומר אדם בטוח שמה שהוא מרגיש הוא נכון, כאשר הוא מטיל ספק בכך לא מדובר במצב פסיכוטי.

11/01/2014 | 12:34 | מאת: יוסף

שלום. ביתי משתמשת אחת לחודש בזריקה אקספניול ,הרופא המטפל רותה שתיקח בנוסף כדור לפונקס כיוון שמחינה תפקודית יד ירידה , קשה לה מאד למצוא עבודה ליום שלם ואף לחצי יום . השאלה הם כדור הלפונקס אינו גורם להשמנה מעצמו או שגורם לתאבון יתר ? זו למעשה הדילמה עכשיו .כיוון שלמדה להסתדר עם האקספניול עושה פעילות ואינה מגזימה באכילה ונראית יחסית בסדר גמור חיצונית. האם הכדור לפונקס ישנה את תפקודה ויגביר לה את המוטיבצייה במציאת עבודה וכו...

שם התרופה שציינת לא מוכר לי. לפונקס יכול לגרום לעליה בתיאבון ולשינויים מטבולים כמו עליה בשומנים בדם או ברמת הסוכר בצום. לפונקס היא התרופה היחידה שנמצאה משפרת סימנים שליליים, לדוגמא ירידה בתפקוד, כך שיש היגיון בהצעה של הרופא המטפל. אם תחליטו לנסות את הטיפול חשוב לזכור שהשיפור במצב הוא איטי ויכול לקחת גם מספר חודשים.

10/01/2014 | 13:03 | מאת: מישו

אני אדם בריא בן 26 ללא בעיות נפשיות בעבר וללא רקע משפחתי בעייתי. נוטל סמים קלים בתדירות של פעם פעמיים בשבוע ועברתי 5 6 טריפים בחיי. בתקופה האחרונה עם תחילת לימודיי כסטודנט התחלתי לחוש בהרגשה כללית אפורה וחוסר עניין בכל דבר בערך, ירידה ברצון להכיר אנשים חדשים ולהתערות בחברה, לעבוד (למרות שאני ממשיךלעבוד וללמוד באופן תקין), ירידה בתפקוד המיני ובחיפוש אחר סקס (ממש לא מתאים לי) ובקיצור פרצוף תחת. מרגיש שאנשים שמים לב ומגם מדברים על זה וזה עוד יותר מבאס... אני מנסה לעבוד עם עצמי לצאת מזה יש ימים שזה עובר ואז חוזר ושוב עובר די מתסכל... האם אלו סימפטומים להתפתחות של משהו?

פסיכיאטרים המטפלים באנשים המשתמשים בקנאביס מזהים חוסר עניין בפעילויות, אפתיה וירידה בתפקוד בעבודה ואף כינו את המצב בשם amotivational syndrome. יש חילוקי דעות לגבי קיומה של תסמונת זו והיא לא נמצאת בקלסיפיקציות של תסמונות פסיכיאטריות. כיום מקובל לחשוב שמדובר בסך הכל בהשפעות של החומר עצמו, כלומר כאשר מפסיקים להשתמש בקנאביס, ההשפעה חולפת.

10/01/2014 | 02:53 | מאת: אורן

שלום יכול להיות מצב שבו אדם חולה בסכיזופרניה ללא מחשבות שווא והזיות והבעיות המרכזיות אם ניתוק מהמציאות אדישות דיכאון חרדה חולשה עייפות חוסר מוטיבציה בעיקר סימנים שלילים?

קיימת אבחנה של סכיזופרניה פשוטה שבה יש הידרדרות בתפקוד וסימנים שליליים ללא פסיכוזה, אולם יש חילוקי דיעות לגבי האבחנה, לכן היא הוצאה מהקלסיפיקציה האמריקאית (DSM), אך עדיין קיימת בקלסיפיקציה הארופאית (ICD).

09/01/2014 | 20:33 | מאת: גב

עוד משהו שמעסיק אותי; האם משחקי מחשב עלולים לעורר פסיכוזה? האם אני בקבוצת סיכון בתור חולה בסכיזופרניה?

משחקי מחשב לא ידועים בעצמם כגורמים לפסיכוזה, מי שנמצא במצב פסיכוטי יכול לקחת תכנים מתוך המשחק ולהכניס אותם לתכנים של מחשבות השווא.

09/01/2014 | 18:45 | מאת: גב

בשל סקרנות שאלתי (דווקא את הפסיכיאטר שלי) האם הוא שומע את עצמו מדבר (הכוונה לקול פנימי). ענה לי שכן. היום התחלתי לשמוע את עצמי מדבר (גם כן קול פנימי). האם זה משהו שיחלוף? האם זה משהו פסיכוטי? אני מאובחן בסכיזופרניה. לכן חושש... מה דעתך?

הזיה של שמיעת קולות היא חלק ממצב פסיכוטי אם אין תובנה לכך שמדובר בקול פנימי, כלומר שהאדם חושב שמדובר בקול שלא שייך לו ומאמין שהוא נפרד ממנו או שומע אותו כקול חיצוני.

09/01/2014 | 20:36 | מאת: גב

08/01/2014 | 14:59 | מאת: הילה

רציתי לדעת אם אני חולת סכיזופרניה האם הילד שאני הוליד גם כן יוריש את המחלה ויהיה סכיזופרן או שיהיה בריא?? מודאגת מאוד תודה רבה יום טוב

08/01/2014 | 14:41 | מאת: רפי

אין תשובה חד משמעית לשאלה הזו אלא רק סטטיסטית.תשובה סטטיסטית לא יכולה להרגיע אותך.

הסיכוי לפתח סכיזופרניה היא 1% באוכלוסיה הכללית, לילד שאחד מהוריו חלה בסכיזופרניה יש סיכוי של כ-13% לפתח סכיזופרניה. גנטיקה משפיעה רק על חלק מהסיכוי לפתח את המחלה, גורמים אחרים שמשפיעים על הסיכוי הוא פגיעה במהלך ההריון והלידה, סביבת הגדילה בילדות, אירועי חיים טראומטים, שימוש בסמים ועוד. גם אם את חולה עדיין לילדיך יש סיכוי גדול להיות בריאים.

08/01/2014 | 14:47 | מאת: הילה

והאם אפשר לדעת באמצעות איזו בדיקה במהלך ההריון או לקראת סופו האם התינוק לא יוריש את מחלת הסכיזופרניה או שלא ניתן לדעת תודה רבה יום טוב

עדיין אין בדיקות גנטיות לסכיזופרניה. אין גן בודד שגורם למחלה, יש מספר גנים שנמצאו בשכיחות יותר גדולה אצל אנשים שפיתחו סכיזופרניה. גם אם לאדם בריא יש גנים כאילו הוא לא בהכרח יפתח את המחלה. סכיזופרניה היא מחלה מולטיפקטוריאלית, כלומר בעלת גורמים רבים, לא רק גנטיים.

07/01/2014 | 23:44 | מאת: רוחמית החולמת

שלום לך ד"ר, רציתי להתייעץ איתך. אובחנתי עוד כנערה עם OCD בעיקר של מחשבות טורדניות ללא טקסים מיוחדים. כיום אני סביב 40, אמא לילדים עם תפקוד כללי טוב מאוד. המחשבות הטורדניות מופיעות בעיקר במתבי לחץ. אינני מטופלת בכדורים ומעדיפה פתרונות ללא כדורים. יש לי אחות גרה בחו"ל בעקבות עבודת בעלה. במשך מספר חודשים הייתי מובטלת ותכננתי לנוע אליה ולכייף. איכשהוא זה נדחה ובעלי גם טען שבלי תקציב זה לא הזמן לנסוע. כעת מצאתי עבודה ותחושת ההחמצה שמא לא יצא לי בעתיד לנסוע לא מרפה. בעבודה חדשה יותר קה לקחת חופ וקודם הייתי חופשיה לגמרי... זה מפריע לי בריכוז ועבודתי מצריכה ריכוז מלא... אני גם מלאת כעס על עצמי ועל בעלי שהקשבתי לו. מרגישה שאם הייתי נוסעת הייתי מתחילה את העבודה בראש יותר רענן... מאמינה שעוד יצא לי לנסוע, אך תחושת הלחץ, סטרס וההחמצה לא מרפים. שאלתי היא איך ניתן להירגע ולהתפקס בעבודה?? ובכלל איך מטפלים במחשבות אובססיביות דוגמת מה שקורה לי פה (לעיתים מצטרפות עוד מחשבות) ללא כדורים? תודה מראש.

טיפול בחרדה או OCD יכול להיות תרופתי ויכול להיות קוגניטיבי התנהגותי (CBT). אם את לא מעוניינת בטיפול תרופתי כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ב-CBT.

07/01/2014 | 14:37 | מאת: בתאל

שלום דר, אני אובחנתי עם סכיזופרניה פרנואידית מטופלת ב120 מג גאודון. היה לי התקף פסיכוטי יחיד ומלווה אליו כבר שנתיים דיכאון. בשבועיים האחרונים הדיכאון החריף והפסיכיאטרית שלי רשמה לי ציפרלקס אותו אני נוטלת בערב כרגע במינון 5 מג. עם נטילת הציפרלקס מלווה אותי תחושת רעב מוגבר לאורך כל שעות היום, גם לאחר ארוחות הרעב עדיין קיים באותה רמה. הפסיכיאטרית מסרבת להחליף את הכדור בתואנה שהרעב יחלוף בעוד כשבוע שבועיים והוא בכלל לא מהציפרלקס. אני אובדת עצות. האם שמעת על תופעת לוואי כזו? לצערי אם הרעב ימשיך בימים הקרובים אאלץ להפסיק ליטול את התרופה.

ציפרלקס יכול להעלות תיאבון, לעתים התופעה חולפת עם הזמן, ולעתים נשארת. אם את מצליחה לשמור על תזונה רגילה למרות התיאבון ואין עליה במשקל כדאי לתת לתרופה סיכוי, אם לא כדאי לבקש מהפסיכיאטרית שוב להחליף את הטיפול.

06/01/2014 | 20:42 | מאת: אייל

כאמור יש סכיזופרניה ואוסידי מחשבתי בלבד.. מתמודד טוב עם ההפרעות .. נוטל תרופות.. >>> אך מציק לי העניין הוא שייש לי כאבים בגוף בכללי.. וכן במקומות מסוימים..כמו כפות רגליים וגב תחתון וכן גם חולשה כללית ביומיום. בדיקות הדם מראים שהכל בסדר מלבד חוסר בויטמין d אותו אני משלים בכדור . מה עליי לעשות לפתור את הכאבים .? תודה לכם + הוספת תגובה

כאב יכול לנבוע מהרבה גורמים, והטיפול תלוי בסיבה ובהיסטוריה הרפואית שלך. כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולהתייעץ, ובמקרה הצורך לפנות למרפאת כאב.

רצויות כולל עייפות מפני שיש פגיעה בחילוף חומרים. לא תמיד ויטמין D בכדורים עוזר ואז יש אותו בטיפות. רצוי לקחת אותו עם מאכל שיש בו שומן מפני שספיגתו טובה יותר. מציע לך להרחיב ידיעותיך בעזרת חיפוש בגוגל. בריאות.

06/01/2014 | 11:51 | מאת: אורית

שלום לרופא, אני נוטלת זיפרקסה כ- 8 שנים, מהן שנתיים אני נוטלת 5 מ"ג. לאור המצב שהשמנתי ב-20 ק"ג וחשש מסכרת וכולסטרול המליצה הפסיכיאטרית שאטול אביליפיי 5 מ"ג. קראתי שתרופה זו גורמת לתופעות אקסטרפירמידליות. האם זה נכון. המודאגת, אורית

עליה במשקל יכולה לגרום לעליה בשכיחות מחלות לב וכלי דם ולכן הפסיכיאטרית צודקת בהמלצה על שינוי בטיפול התרופתי. אביליפיי אינה גורמת לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות מסוג דיסטוניה (כיווץ חריף של שרירים), נוקשות שרירים או רעד, בשיעור גבוה מפלסבו ברוב המחקרים. כן נמצא שהיא גורמת לשיעור גבוה יותר של אקטיזיה (אי שקט) מפלסבו.

04/01/2014 | 20:41 | מאת: שיר

אדם שעבר התקף פסיכוטי לפני 10 שנים כתוצאה משימוש במריחואנה. מאז ללא התקפים חוזרים וללא נטילת תרופות. האם מסוכן לו לטפס לגובה (נטייה גבוהה יותר לשכרון גבהים)? והאם הכדורים נגד שכרון גבהים עלולים לסכן אותו או לגרום להתקף חוזר? תוה!

במחלת גבהים יש ירידה בחמצן שמגיע למוח, בשלבים מאוחרים יכולה להיגרם בצקת מוחית ובמצב כזה יכולות להופיע הזיות ומצב פסיכוטי. כמובן שללא קשר לפסיכוזה כדאי להיזהר ולבצע עליה לגובה לאחר התאקלמות הדרגתית, מאחר והמחלה קטלנית. תרופה שניתנת לעתים לתסמינים של מחלת גבהים היא דיאמוקס (Acetazolamide), התרופה לא ידועה כגורמת לפסיכוזה. תרופות מקומיות שעשויות מעלי קוקה יכולות להכיל קוקאין שכן עלול לגרום לפסיכוזה.

04/01/2014 | 15:07 | מאת: ליר

לד"ד ענת פליישמן ! מבקשת להייעץ אתך לגבי אימי. אימי היקרה אובחנה לפני כ8 שנים כחולת סכיזופרניה(מחשבות שווא לגבי אחותה בלבד בצורה אובססיבית) אני מציינת זאת כי מחשבות השווא הן רק לגבי אחותה בלבד-גונבת לה,מפריעה לה,מזיקה לה וכו'.בשנים הראשונות למחלתה אימי תפקדה רגיל ,כאישה מאוד דומיננטית,מטלות הבית,ונוסעת בגפה וכו'.היום מתפקדת יותר באיטיות אך עדיין יוצאת וחוזרת כרגיל. עקב התרופות (לוקחת 1 כדור פרפנאן 8 מ"ג ביום, ובצהרים 1 כדור בשם דיקנט) לאחרונה החלו תופעות לוואי באזור הפה והלשון והזכרון שלה בטווח הקצר נפגע קצת לעומת הזכרון לטווח הארוך שהיא זוכרת טוב.כמובן שמצבי הרוח הם לסירוגין. אני יודעת ומודעת שאין תרופה שיכולה להעלים את הבעייה ,התרופות הן רק מרגיעות אך לא מטפלות בבעיה באמת.מחלות נפש הן המחלות הכי קשות . שאלתי היא האם ישנן תרופות יותר טבעיות שיכולות פחות להזיק ולא לדרדר את המצב עקב תופעות הלוואי ?נ.ב. בנוסף, אימי נוטלת תרופות מזה שנים נגד לחץ דם וסוכר.

איני מכירה תרופות טבעיות שעוזרות במצב פסיכוטי. אם מחשבות השווא החלו בגיל מבוגר ומלוות בירידה בזיכרון ובתנודות במצב הרוח כדאי לפנות לפסיכיאטר המתמחה בפסיכוגריאטריה. יש סוגים של דמנציה (שיטיון) שיכולים להופיע בצורה כזאת. תנועות באזור הפה יכולות להיות כתוצאה מן הטיפול התרופתי (פרפנן) אבל יכולות להופיע גם ללא תרופות בגיל מבוגר. יש תרופות שגורמות פחות לתופעות אלו ואף מפחיתות אותן. אם אין שיפור במצב ויש תופעות לוואי כדאי לפנות לפסיכיאטר ולבקש שינוי בטיפול.

03/01/2014 | 19:37 | מאת: מיכל

אני לא ישנה טוב בלילה וניסיתי הרבה כדורי שינה כמו בונדורמין זדורום נקטורנו ועוד וכלום לא עוזר האם מירו יכול לסייע? או איזה כדור אחר? אשמח לקבל תשובה תודה רבה

למירו יש השפעה סדטיבית (מטשטשת) וכאשר נבדק באנשים עם דיכאון שיפר את זמן הכניסה לשינה ורצף ויעילות השינה. יש תרופות רבות לא מהקבוצה שפירטת (בנזודיאזפינים ו-Z drugs) שיכולות לעזור להפרעה שינה, תרופות אלו בדרך כלל נרשמות ע"י פסיכיאטר ולא ע"י רופא משפחה. כדי לתת המלצה על טיפול תרופתי יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית.

03/01/2014 | 05:48 | מאת: אייל

חש בתוכי .. שרוצה אף יכול לעסוק בעבודות עם עץ לסוגיהם . מאוד רוצה לפתח את התחום הנ"ל.. וזה גם מאוד מעניין אותי . מחפש ומבקש לדעת היכן אני מוצא לי מקום בשביל ללמוד ולהתקדם ולהתפתח עם ועל הנושא המדובר . ? אשמח לקבל כתובות שיובילו אותי אל הצעד אותו אני רוצה ללמוד ולעבוד בו . תודה אגב..אני מפ.תקווה

אפשר לפנות לעזרה בתעסוקה בביטוח לאומי, שם יש הכשרה מקצועית או ללשכת הרווחה, שם דרך עובד סוציאלי אפשר לבקש עזרה בהפנייה לתעסוקה או לקורס הכשרה דרך סל שיקום (לשם כך יש צורך בהכרה בנכות נפשית בשיעור של 40% לפחות).

31/12/2013 | 23:40 | מאת: חיים

האם למיקטל 300 מ"ג ביום נחשב כטיפול אוגמנטציה (אוגמנטטיבי) יעיל לדיכאון ? האם הוא מייצב מצב רוח שמונע\מטפל באפיזודות דיכאוניות ? מה יותר יעיל כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון : למיקטל (300 מ"ג) או אביליפיי במינון נמוך ? והאם ניתן לקחת אביליפיי במינון נמוך ביחד עם הסרוקוול (800 מ"ג ביום) שאני לוקח ?

ראה תשובה קודמת.