אבילפיי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/01/2014 | 11:51 | מאת: אורית

שלום לרופא, אני נוטלת זיפרקסה כ- 8 שנים, מהן שנתיים אני נוטלת 5 מ"ג. לאור המצב שהשמנתי ב-20 ק"ג וחשש מסכרת וכולסטרול המליצה הפסיכיאטרית שאטול אביליפיי 5 מ"ג. קראתי שתרופה זו גורמת לתופעות אקסטרפירמידליות. האם זה נכון. המודאגת, אורית

עליה במשקל יכולה לגרום לעליה בשכיחות מחלות לב וכלי דם ולכן הפסיכיאטרית צודקת בהמלצה על שינוי בטיפול התרופתי. אביליפיי אינה גורמת לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות מסוג דיסטוניה (כיווץ חריף של שרירים), נוקשות שרירים או רעד, בשיעור גבוה מפלסבו ברוב המחקרים. כן נמצא שהיא גורמת לשיעור גבוה יותר של אקטיזיה (אי שקט) מפלסבו.

מנהל פורום סכיזופרניה