לאמא שלי יש סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/01/2014 | 08:14 | מאת: ל.

הי שלום, אני בת 27 וגיליתי שאימי חולה במחלת הסכיזופרניה, היא הצליחה להסתיר זאת ממני ומאחותי כל השנים בזכות הטיפול התרופתי שקיבלה, עד להתקף שהיה לפני מס שבועות. מאז אני ממש בחששות שלי או לאחותי תתפרץ המחלה באיזה שהוא שלב בחיים. חשוב לציין שאחרי הגילוי גם הבנתי שלסבתא שלי מצד האמא היה סכיזופרניה. רציתי לדעת האם ישנן בדיקות? הדמיות מוחיות, בדיקות גנטיות? שניתן לעשות באופן פרטי על מנת להבין האם המחלה עלולה להתפרץ אצלי... ? האם יש דרך שאוכל להקטין את הסיכוי? חשוב לי לציין, שאחותי סבלה בצעירותה מהפרעת אכילה, ואחרי הלידה הראשונה סבלה מדיכאון אחר לידה, אני לעומת זו לא חוויתי תחושות מהסוג הזה. האם זה מעיד על קשר למחלה? אשמח לתשובה מפורטת , והפנייה למקומות מתאימים.

אין עדיין בדיקות גנטיות או של הדמיה שיכולות לנבא התפרצות של מחלה או אבחנה של מחלה. יש גורמים שמעלים את הסיכון לפריצת המחלה כמו אירועי דחק ושימוש בסמים. אצל קרובי משפחה של אנשים עם סכיזופרניה יש שכיחות גדולה יותר של הפרעות נפשיות אחרות, לדוגמא דיכאון.

מנהל פורום סכיזופרניה