כדור לפונקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/01/2014 | 12:34 | מאת: יוסף

שלום. ביתי משתמשת אחת לחודש בזריקה אקספניול ,הרופא המטפל רותה שתיקח בנוסף כדור לפונקס כיוון שמחינה תפקודית יד ירידה , קשה לה מאד למצוא עבודה ליום שלם ואף לחצי יום . השאלה הם כדור הלפונקס אינו גורם להשמנה מעצמו או שגורם לתאבון יתר ? זו למעשה הדילמה עכשיו .כיוון שלמדה להסתדר עם האקספניול עושה פעילות ואינה מגזימה באכילה ונראית יחסית בסדר גמור חיצונית. האם הכדור לפונקס ישנה את תפקודה ויגביר לה את המוטיבצייה במציאת עבודה וכו...

שם התרופה שציינת לא מוכר לי. לפונקס יכול לגרום לעליה בתיאבון ולשינויים מטבולים כמו עליה בשומנים בדם או ברמת הסוכר בצום. לפונקס היא התרופה היחידה שנמצאה משפרת סימנים שליליים, לדוגמא ירידה בתפקוד, כך שיש היגיון בהצעה של הרופא המטפל. אם תחליטו לנסות את הטיפול חשוב לזכור שהשיפור במצב הוא איטי ויכול לקחת גם מספר חודשים.

מנהל פורום סכיזופרניה