עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/01/2014 | 10:41 | מאת: שלומית

שלום אני אימא ל 3 ילדים בשנים האחרונות בעלי (53) סובל מבעיית סכיזופרניה הוא לא מודע לבעייה ולא מוכן ללכת לשום טיפול הוא טוען שהוא בריא לחלוטין,נוצר מתח חומור בבית בין כולם ,הילדים ואני לא יכולים יותר לסבול את המצב מה לעשות ?החלטתי להתגרש ממנו ,האם אני עושה נכון ? הוא מצדו לא מתנגד להחלטה ,אציין שאנו נשואים כבר 25 אני פוחדת שהגירושין לא ימוטטו אותו יותר אבל מצד שני הילדים שלי ואני סובלים מאוד מהמצב .מה לעשות האם יש דרך לטפל בבעיה ללא הסכנתו לתת לו טיפול ללא ידעתו בצורה של טיפות שיכולים לעזור ,בבקשה אנו זקוקים לעזרה ,פניתי כבר לבריאות הנפש ולרופאת המשפחה לטענתם כל עוד הוא לא מוכן להגיע לטיפול אין מה לעשות ,לא ברור לי אז מה הפתרון שגם אנחנו נתמוטט וכל המשפחה תהרס, אני שמח מאוד מאוד אם תוכלו לתת לי פתרון או עזרה בנושא, החיים כבר לא נעימים :(

17/01/2014 | 17:33 | מאת: אריה

יש אפשרות להזמין פסיכיאטר הביתה באופן פרטי. הוא ידבר איתו וינסה להבין מה קורה לו. אם יש צורך באשפוז או תרופות יתכן ויצליח לשכנע אותו שזה לטובתו. האם יש מישהו ממשפחתו שמודע לבעיה ויכול לעזור? אחים למשל? מה שאמרו לך נכון, אי אפשר לטפל באדם אם אינו מסכים ואינו משתף פעולה. ממה שכתבת אי אפשר לדעת במה מדובר. בכל מקרה, חולים במצב פסיכוטי לא מודעים למצבם ונראה להם שהסובבים אותם הם לא בסדר. צריך להמשיך לנסות לשכנע שהטיפול יהיה לטובתו.

18/01/2014 | 07:37 | מאת: אליאנה

למען המשפחה והילדים בעלך צריך לטפל בעצמו אולי באופן כפוי זה לטובת הילדים ולטובתו שלו. בעלי לא ויתר עלי ואני ניכנסתי לבית חולים כדיי להוכיח לו שאני שפויה , למרות שלא הייתי. כפי שהתברר בזכות הרופאים והטיפול אני מאוזנת והמשפחה שלי ניצלה מגירושים.זה חשוב מאז עברו שלוש וחצי שנים שבהן אנחנו רק צומחים.

02/02/2014 | 19:26 | מאת: שלומית

תודה לכולכם,הזמנתי רופא משפחה םרטי מיד שהוא נכנס בעלי זרק משפט שנאנסתי בעבר ע:י גיסי ומייד ברח מהבית ,הרופא נתן לו מרשם לכדורי סיפרלקס ואסיבל לצערי בעלי לא מעוניין לקחת אותם ,פניתי לרופאת המשפחה לבקש הפנייה להבחון ולטענתה הוא בריא פניתי לעבודת הסוציאלית המחוזית והיא טוענת שרק רופאת המשפחה או פסיכאטר יכול לתת לו הפנייה לאבחון ,מה לעשות ?מה כל הבירוקרטיה הזאת ?למה לא מאמינים לי וליילדיי שבעלי חולה האם כולם מחכים שיהייה אסון ,דרך אגב הזמנתי גם משטרה לאחר שבאחד הימים הוא החל לדמיין כל מיני דברים והחל לצעוק אבל גם משם לא באה העזרה,מה לעשות למה הכל כל כך קשה ,אני ממש על סף קריסה ואבדון -פניתי לפסיכיאטר פרטי והוא ביקש 2000 שקל לביקור בית ,בוא נאמר והוא מגיע ,בעלי שוב יברח,מקשת עזרה . :(

02/02/2014 | 19:51 | מאת: אליאנה

בעלי ביקש ממני שאוכיח לו שאני שפויה כל ידי אשפוז הוא הציב בפניי אתגר. ואני הלכתי להתאשפז משוכנעת שאני שפויה , אבל הרופאים שם הסבירו לי על המחלה ותוך שבועיים חל שינו משמעותי בזכות התרופה סוליאן שווה לנסות

אחד הדברים שמקשים על הטיפול בפסיכוזה היא חוסר בתובנה למצב. אפשר לנסות לשכנע אותו דרך אדם שהוא סומך עליו שימליץ לו ללכת לרופא, או אם הוא סובל ממשהו, לדוגמא מחרדות, לשכנע אותו ללכת ולטפל בכך. או לנסות להזמין רופא משפחה או פסיכיאטר הביתה. אם קיימת אלימות כלפי הסובבים, איומים באובדנות או פגיעה עצמית אפשר לטפל בו בכפיה, אחרת אסור לטפל בו בכפיה או ללא ידיעתו.

03/02/2014 | 07:49 | מאת: אריה

אפשרות נוספת לעזרה היא ע''י פניה לפסיכיאטר המחוזי. הוא נמצא בלשכת הבריאות המחוזית בעיר שלך. אשפוז כפוי או טיפול בכפיה אפשרי רק כאשר החולה מהווה סכנה לעצמו או לסביבתו, למשל מאיים בהתאבדות או באלימות. תתקשרי ללשכת הפסיכיאטר המחוזי ותבקשי מידע כיצד ניתן לקבל את התערבותו בעניין. אני מודע לכך שמצבך לא קל ומכיר את הנושא לצערי, מנסיון אישי עקב מקרה משפחתי.

מנהל פורום סכיזופרניה