OCD מחשבתי וטורדני

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/01/2014 | 23:44 | מאת: רוחמית החולמת

שלום לך ד"ר, רציתי להתייעץ איתך. אובחנתי עוד כנערה עם OCD בעיקר של מחשבות טורדניות ללא טקסים מיוחדים. כיום אני סביב 40, אמא לילדים עם תפקוד כללי טוב מאוד. המחשבות הטורדניות מופיעות בעיקר במתבי לחץ. אינני מטופלת בכדורים ומעדיפה פתרונות ללא כדורים. יש לי אחות גרה בחו"ל בעקבות עבודת בעלה. במשך מספר חודשים הייתי מובטלת ותכננתי לנוע אליה ולכייף. איכשהוא זה נדחה ובעלי גם טען שבלי תקציב זה לא הזמן לנסוע. כעת מצאתי עבודה ותחושת ההחמצה שמא לא יצא לי בעתיד לנסוע לא מרפה. בעבודה חדשה יותר קה לקחת חופ וקודם הייתי חופשיה לגמרי... זה מפריע לי בריכוז ועבודתי מצריכה ריכוז מלא... אני גם מלאת כעס על עצמי ועל בעלי שהקשבתי לו. מרגישה שאם הייתי נוסעת הייתי מתחילה את העבודה בראש יותר רענן... מאמינה שעוד יצא לי לנסוע, אך תחושת הלחץ, סטרס וההחמצה לא מרפים. שאלתי היא איך ניתן להירגע ולהתפקס בעבודה?? ובכלל איך מטפלים במחשבות אובססיביות דוגמת מה שקורה לי פה (לעיתים מצטרפות עוד מחשבות) ללא כדורים? תודה מראש.

טיפול בחרדה או OCD יכול להיות תרופתי ויכול להיות קוגניטיבי התנהגותי (CBT). אם את לא מעוניינת בטיפול תרופתי כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ב-CBT.

מנהל פורום סכיזופרניה