קנאבידיול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/01/2014 | 17:41 | מאת: סכיזופרן

שלום רב ישנם ממצאים של פרופסר רפאל משולם (חתן פרס ישראל לחקר הכימייה לשנת 2000) שהחומר קנאבידיול או בשמו האחר cbdהוא אידיאלי לטיפול בסכיזופרניה יש לציין כי החומר הוא רכיב של הקנאביס ולא חומר פסיכואקטיבי וללא כל תופעות לוואי אפילו לא ממסטל שאלתי איך ניתן להחליף לטיפול טבעי מאשר טיפול כימי למי יש לפנות ואיך מתקדמים עם הממצאים האלה? אגב פרופסור רפאל משולם וממצאיו מופיעים אפילו בויקיפדיה תודה!

28/01/2014 | 18:36 | מאת: סכיזו.

אי אפשר...תחכה עוד הרבה זמן... תודה, אילי לילי, חברת תרופות.

THC, אחר החומרים בקנאביס נמצא כגורם לפסיכוזה. במחקרים בחיות נמצא ש-CBD, חומר נוסף הנמצא בצמח מעכב חלק מההשפעות של THC. לדוגמא בידוד חברתי, פעילות יתר או התנהגות סטראוטיפית. בחיות CBD עיכב התנהגות דומה שהופיע לאחר מתן אמפתמינים וקוקאין, שגם הם יכולים לגרום לפסיכוזה. בבני אדם CBD גרם לירידה בסימפטומים דיסוציאטיבים שגרם קטמין במספר קטן של נבדקים בריאים. במספר קטן של נבדקים עם סכיזופרניה CBD גרם בחלק לשיפור ובחלק לא השפיע על הסימפטומים הפסיכוטיים. מתבצע כיום מספר רב של מחקרים קליניים על השפעת החומר על מחלות גופניות ונפשיות, אך הוא עדיין לא מאושר לטיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה