שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/01/2014 | 14:59 | מאת: הילה

רציתי לדעת אם אני חולת סכיזופרניה האם הילד שאני הוליד גם כן יוריש את המחלה ויהיה סכיזופרן או שיהיה בריא?? מודאגת מאוד תודה רבה יום טוב

08/01/2014 | 14:41 | מאת: רפי

אין תשובה חד משמעית לשאלה הזו אלא רק סטטיסטית.תשובה סטטיסטית לא יכולה להרגיע אותך.

הסיכוי לפתח סכיזופרניה היא 1% באוכלוסיה הכללית, לילד שאחד מהוריו חלה בסכיזופרניה יש סיכוי של כ-13% לפתח סכיזופרניה. גנטיקה משפיעה רק על חלק מהסיכוי לפתח את המחלה, גורמים אחרים שמשפיעים על הסיכוי הוא פגיעה במהלך ההריון והלידה, סביבת הגדילה בילדות, אירועי חיים טראומטים, שימוש בסמים ועוד. גם אם את חולה עדיין לילדיך יש סיכוי גדול להיות בריאים.

מנהל פורום סכיזופרניה