מה קורה איתי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/01/2014 | 13:03 | מאת: מישו

אני אדם בריא בן 26 ללא בעיות נפשיות בעבר וללא רקע משפחתי בעייתי. נוטל סמים קלים בתדירות של פעם פעמיים בשבוע ועברתי 5 6 טריפים בחיי. בתקופה האחרונה עם תחילת לימודיי כסטודנט התחלתי לחוש בהרגשה כללית אפורה וחוסר עניין בכל דבר בערך, ירידה ברצון להכיר אנשים חדשים ולהתערות בחברה, לעבוד (למרות שאני ממשיךלעבוד וללמוד באופן תקין), ירידה בתפקוד המיני ובחיפוש אחר סקס (ממש לא מתאים לי) ובקיצור פרצוף תחת. מרגיש שאנשים שמים לב ומגם מדברים על זה וזה עוד יותר מבאס... אני מנסה לעבוד עם עצמי לצאת מזה יש ימים שזה עובר ואז חוזר ושוב עובר די מתסכל... האם אלו סימפטומים להתפתחות של משהו?

פסיכיאטרים המטפלים באנשים המשתמשים בקנאביס מזהים חוסר עניין בפעילויות, אפתיה וירידה בתפקוד בעבודה ואף כינו את המצב בשם amotivational syndrome. יש חילוקי דעות לגבי קיומה של תסמונת זו והיא לא נמצאת בקלסיפיקציות של תסמונות פסיכיאטריות. כיום מקובל לחשוב שמדובר בסך הכל בהשפעות של החומר עצמו, כלומר כאשר מפסיקים להשתמש בקנאביס, ההשפעה חולפת.

מנהל פורום סכיזופרניה