מחשבות שווא??

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/02/2014 | 17:52 | מאת: א

אני בת 17, ולאחרונה התחילה אצלי סוג של חרדה.. אני ממש מפחדת שבמהלך החיים שלי עשיתי דברים רעים/פשעים/מעשים נוראיים, ושפשוט שכחתי שעשיתי אותם כלומר שאין לי זיכרון מהם. שהדחקתי. לא זכור לי שעשיתי משהו כזה אי פעם אבל פתאום אני מתחילה לדמיין סיטואציות כלומר להמציא ואז לחשוב עליהן באופן אובססיבי ולפחד שבאמת עשיתי משהו כזה.. (כמו שמספרים לך הרבה פעמים סיפור שקרה לך כשהיית קטן או שאתה רואה תמונה מאותו מקרה והדמיון נהפך ל'זיכרון' מדומה, ככה אני מרגישה לפעמים) ולפעמים יש לי פחדים ספציפיים נגיד: לפני שאני יוצאת מהבית אני מוודאת שהרדיאטור מנותק מהחשמל (אם הוא מחובר זה יכול לגרום לשריפה או משהו) אז אני מסתכלת מוודאה שהוא מכובה, מסתכלת שוב, בוהה קצת כדי שזה ייקלט לי במוח, יוצאת מהבית ופתאום מפחדת שבלי להיות מודעת חיברתי אותו לחשמל לפני שיצאתי, לא יודעת למה! כשאני חוזרת אני מגלה שהוא היה מנותק .. או נגיד פעם אחת (לפני שנתיים וחצי) הסתובבתי עם חברים שהם היו לא כל כך נחשבים ברמה טובה, והשתכרתי מלחץ חברתי, זה התחיל בלנסות אלכוהול כדי רק לטעום ולראות איך זה מרגיש, והביאו לי עוד ופשוט לא חשבתי ושתיתי, נהייתי די שיכורה עם סחרחורת וקושי ללכת וכל זה, אני חושבת שבשלב מסויים התפצלנו ויצא מצב שהייתי עם איזה מישהו (סוג של ידיד..) לבד לכמה זמן, פתאום אני מפחדת שעשיתי איתו או לבד מעשה איום ונורא , איזה פשע, משהו זוועתי אפילו, ושביגלל שהייתי שיכורה זה נמחק לי מהזכרון.. אבל אני מניחה שאם באמת היתי עושה משהו כזה לפני כ"כ הרבה זמן כבר היו עוצרים אותי עליו לא? לא יודעת.. וכמו שאמרתי גם פחד כללי שעשיתי מעשים נוראיים שאפילו יכולים להכניס אותי לכלא עליהם ושפשוט אין לי מהם זיכרון. קשה לי אני מלאה בפחד חרדה רגשות אשם אני מנסה להסתיר הכל מהסביבה ומהמשפחה אבל מבפנים אני מתחרפנת וחוץ מזה כמה חרדות אחרות לגבי דברים אחרים אבל אלו פחות משמעותיות קראתי קצת באינטרנט וראיתי שיש כזה דבר מחשבות שווא שהבן אדם חושב שעשה מעשים נוראיים שהוא לא באמת עשה ואני חושבת שאולי יש לי את זה כי זה נשמע הגיוני, ובכל זאת מפחדת אולי בכל זאת עשיתי משהו ושכחתי. הרי מבחינה תיאורטית זה אפשרי שעשיתי משהו והדחקתי אותו. וזה יכול להיות כל דבר ! מה לעשות ?

את מתארת חרדה רבה ותחושת אשמה שאת יודעת שאינה מבוססת על המציאות, קשה לדעת ממה התחושות האלו נובעות בלי בדיקה. נראה שהחרדות משפיעות באופן משמעותי על חייך לכן כדאי לפנות לפסיכיאטר לבדיקה וקבלת עזרה.

מנהל פורום סכיזופרניה