שאלה,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/01/2014 | 14:37 | מאת: בתאל

שלום דר, אני אובחנתי עם סכיזופרניה פרנואידית מטופלת ב120 מג גאודון. היה לי התקף פסיכוטי יחיד ומלווה אליו כבר שנתיים דיכאון. בשבועיים האחרונים הדיכאון החריף והפסיכיאטרית שלי רשמה לי ציפרלקס אותו אני נוטלת בערב כרגע במינון 5 מג. עם נטילת הציפרלקס מלווה אותי תחושת רעב מוגבר לאורך כל שעות היום, גם לאחר ארוחות הרעב עדיין קיים באותה רמה. הפסיכיאטרית מסרבת להחליף את הכדור בתואנה שהרעב יחלוף בעוד כשבוע שבועיים והוא בכלל לא מהציפרלקס. אני אובדת עצות. האם שמעת על תופעת לוואי כזו? לצערי אם הרעב ימשיך בימים הקרובים אאלץ להפסיק ליטול את התרופה.

ציפרלקס יכול להעלות תיאבון, לעתים התופעה חולפת עם הזמן, ולעתים נשארת. אם את מצליחה לשמור על תזונה רגילה למרות התיאבון ואין עליה במשקל כדאי לתת לתרופה סיכוי, אם לא כדאי לבקש מהפסיכיאטרית שוב להחליף את הטיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה