נטילת זיפרקסה בגיל 41 פוגעת בפוריות?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/01/2014 | 21:08 | מאת: מימי

השלום האם נטילת זיפרקסה לתקופה של חודשים ארוכים , בגיל 41, גורמת לירידה בפוריות האישה בגלל הגיל המתקדם? שמעתי שהתרופה הזו משפיעה על ההורמונים. האם זה נכון?

אין מספיק מידע על פגיעה של זיפרקסה בפוריות, ברוח המחקרים לא נראה שינוי משמעותי ברמות ההורמונים לאורך זמן. זיפרקסה גורמת לעליה לזמן קצר בפרולקטין, אבל רק באופן נדיר נראתה עליה ברמת פרולקטין לאורך זמן. העליה ברמת פרולקטין יכולה לגרום לעיכוב בביוץ (כמו בהנקה), בדיקה של רמת פרולקטין קלה לביצוע, כך שאפשר לשלול גורם זה לאי-פוריות.

מנהל פורום סכיזופרניה