פוליגרף

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/02/2014 | 13:00 | מאת: עידן

כיום יותר ויותר חברות מבצעות בדיקות פוליגרף. כלפי אנשים עם סעיפים נפשיים זאת אפליה מפורשת. לפני שניגשים לבדיקה, צריך למלא שאלון בו חובה להצהיר על כל המחלות ותרופות שאתה לוקח. רוצה להסתיר משהו? בסדר, אבל הבדיקה מכוונת ל-"נורמה". זאת אומרת, אתה עלול למצוא את עצמך פושע וגנב סתם ככה (אי-אפשר לדעת איך המכשיר יגיב לתשובות של בן-אדם עם הפרעה נפשית). רוצה להצהיר על מחלה? בסדר, רק אל תצפה שמישהו באמת יעסיק אותך. משמע, "לך תמות". גם בעבודה הנוכחית שלי, בה אני עובד תמורת משכורת מינימום, מתכוונים לעשות פוליגרף. אני אישית לא יכול להרשות לעצמי לקבל פנסיה ולחיות בפנימיה, כי הקמתי משפחה. מה עושים, מי ייגן על זכויותינו?

בדיקת "פוליגרף" מודדת תגובות אוטונומיות כמו דופק והזעה, התגובות עולות בזמן חרדה. רוב האנשים מרגישים חרדה כאשר הם אומרים דברים שהם לא מרגישים איתם בנוח, כמו שקר. לאנשים עם הפרעות נפשיות לרוב יש רמת חרדה יותר גבוהה, אבל הבדיקה אמורה להיות מכויילת לרמת החרדה הבסיסית. הבדיקה לא ספציפית ולכן לא נחשבת כבעלת אמינות גבוהה. במספר מקרים בית המשפט קבע כי מעביד אינו יכול לחייב עובד לעבור בדיקת פוליגרף. אם קיים ועד עובדים במקום העבודה שלך, או שאתה שייך לאיגוד עובדים כמו ההסתדרות כדאי לפנות אליהם. אפשרות נוספת היא לפנות לעו"ד שמתמחה בדיני עבודה.

מנהל פורום סכיזופרניה