התייעצות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/01/2014 | 15:07 | מאת: ליר

לד"ד ענת פליישמן ! מבקשת להייעץ אתך לגבי אימי. אימי היקרה אובחנה לפני כ8 שנים כחולת סכיזופרניה(מחשבות שווא לגבי אחותה בלבד בצורה אובססיבית) אני מציינת זאת כי מחשבות השווא הן רק לגבי אחותה בלבד-גונבת לה,מפריעה לה,מזיקה לה וכו'.בשנים הראשונות למחלתה אימי תפקדה רגיל ,כאישה מאוד דומיננטית,מטלות הבית,ונוסעת בגפה וכו'.היום מתפקדת יותר באיטיות אך עדיין יוצאת וחוזרת כרגיל. עקב התרופות (לוקחת 1 כדור פרפנאן 8 מ"ג ביום, ובצהרים 1 כדור בשם דיקנט) לאחרונה החלו תופעות לוואי באזור הפה והלשון והזכרון שלה בטווח הקצר נפגע קצת לעומת הזכרון לטווח הארוך שהיא זוכרת טוב.כמובן שמצבי הרוח הם לסירוגין. אני יודעת ומודעת שאין תרופה שיכולה להעלים את הבעייה ,התרופות הן רק מרגיעות אך לא מטפלות בבעיה באמת.מחלות נפש הן המחלות הכי קשות . שאלתי היא האם ישנן תרופות יותר טבעיות שיכולות פחות להזיק ולא לדרדר את המצב עקב תופעות הלוואי ?נ.ב. בנוסף, אימי נוטלת תרופות מזה שנים נגד לחץ דם וסוכר.

איני מכירה תרופות טבעיות שעוזרות במצב פסיכוטי. אם מחשבות השווא החלו בגיל מבוגר ומלוות בירידה בזיכרון ובתנודות במצב הרוח כדאי לפנות לפסיכיאטר המתמחה בפסיכוגריאטריה. יש סוגים של דמנציה (שיטיון) שיכולים להופיע בצורה כזאת. תנועות באזור הפה יכולות להיות כתוצאה מן הטיפול התרופתי (פרפנן) אבל יכולות להופיע גם ללא תרופות בגיל מבוגר. יש תרופות שגורמות פחות לתופעות אלו ואף מפחיתות אותן. אם אין שיפור במצב ויש תופעות לוואי כדאי לפנות לפסיכיאטר ולבקש שינוי בטיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה