שאלה לצוות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/02/2014 | 08:47 | מאת: אברהם

שלום יש לנו במשפחה דוד אח של אמא שאובחן כסכיזופרן הוא בן 38-40 האמת שמגיל מאוד צעיר היו לו מחשבות ביזאריות .אני באופן אישי סובל מהתקפי חרדה וptsd משהו כמו 5 שנים.האם יש סיכון שאנו בתור האחיינים נמצאים בסיכון גבוהה משאר האוכלוסייה לפתח פסיכוזה או סכיזו ? מצד שני אני חושב עם כל הלחץ והסטרס והתקפי החרדה שאני עובר במשך שנים לא התפרצה פסיכוזה אז כבר לא יקרה :-) לאחרונה אישרו לי שימוש במריחואנה עקב ptsd כמובן שהשימוש יהיה מתון ואחראי האם יש סיבה לדאגה בכל הקשור לגנטיגה ?

הסיכון לפתח סכיזופרניה הוא 1% באוכלוסיה הכללית וכ-4% אצל אחיינים של מי שחלה בסכיזופרניה. הסיכון לפתח סכיזופרניה אכן יורד עם הגיל מאחר וזו מחלה שמתפרצת לרוב בגיל צעיר. יחד עם זאת, למי שיש במשפחה אדם שחלה במחלה פסיכוטית יש סיכון יתר לפתח מצב פסיכוטי אם יקח חומרים שגורמים לפסיכוזה. במריחואנה רפואית יש THC שהוא חומר הלוצינוגני שעלול לגרום לפסיכוזה. בנוסף אין מחקרים באיכות טובה שמראים שיפור ב-PTSD עם טיפול במריחואנה, וזה אינו טיפול מאושר להפרעה זו.

מנהל פורום סכיזופרניה