שמתי לב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/01/2014 | 18:45 | מאת: גב

בשל סקרנות שאלתי (דווקא את הפסיכיאטר שלי) האם הוא שומע את עצמו מדבר (הכוונה לקול פנימי). ענה לי שכן. היום התחלתי לשמוע את עצמי מדבר (גם כן קול פנימי). האם זה משהו שיחלוף? האם זה משהו פסיכוטי? אני מאובחן בסכיזופרניה. לכן חושש... מה דעתך?

הזיה של שמיעת קולות היא חלק ממצב פסיכוטי אם אין תובנה לכך שמדובר בקול פנימי, כלומר שהאדם חושב שמדובר בקול שלא שייך לו ומאמין שהוא נפרד ממנו או שומע אותו כקול חיצוני.

09/01/2014 | 20:36 | מאת: גב

מנהל פורום סכיזופרניה