מחלת סכיזופרניה במשפחת בעלי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/02/2014 | 13:55 | מאת: שירה

ידוע לי על בעית סכיזופרניה במשפחת בעלי הסבא של בעלי סבל מכך וגם האבא של בעלי סובל מכך כעת בשנים האחרונות בן 67 . לדברי חמותי זה משפחתי...אני חוששת שגם בעלי יהיה כמוהם בן 42 יש לציין שלפני שלוש שנים גילנו לו הפרעת קשב וריכוז והוא לוקח קונצרטה 56 מ"ג... האם נוכל למנוע את התופעה מוקדם יורת? האם ניתן להפחית? אני כאשתו מאוד מאוד חוששת שאצטרך להתמודד מול המחלה הזו וילדי.. יש לציין שבעלי טיפוס חרדתי מאוד והתופעה מופיעה גם אצל ילדי הקטנים. מה ניתן לעשות? תודה ואודה על כול תשובה כנה.

סכיזופרניה לרוב מתפתחת בגיל צעיר, בסוף שנות העשרה ותחילת שנות העשרים. המחלה יכולה להופיע בגיל מבוגר, אבל יש מחלות אחרות בגיל זה שיכולות לגרום למצב פסיכוטי. קונצרטה וריטלין יכולות לגרום למצב פסיכוטי, לכן חשוב שבעלך יקבל את הטיפול מפסיכיאטר שמודע להיסטוריה המשפחתית שלו.

מנהל פורום סכיזופרניה