סרוקוול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/01/2014 | 20:08 | מאת: ע

האם התרופה הזו אינה מאושרת ע"י ה FDI כמו שראיתי פרסום באחד מאתרי האינטרנט? והאם היא נחשבת לתרופה מהדור החדש? האם היא נחשבת לפחות ממומלצת מהרספירדל? אימי לוקחת את התרופה הזו בהמלצת הפסיכיאטרית ואני די חוששת לגביה בגלל דברים שקראתי באינטרנט...

סרוקוול מאושרת לטיפול בסכיזופרניה, הפרעה דו-קוטבית ודיכאון על ידי ה-FDA. היא נחשבת לתרופה מן הדור השני, כלומר מעכבת דופנין וסרוטונין. במחקר של איסוף מידע ממספר רב של מחקרים (מטא-אנליזה) נמצא שכל התרופות האנטיפסיכוטיות היו יעילות יותר מפלסבו עם הבדלים קטנים מאוד ביעילות ביניהן. היעילות ביותר היו לפונקס, סוליאן, זיפרקסה וריספרדל. אבל, התגובה לטיפול תרופתי היא אישית ויש אנשים שהתרופות הקודמות לא עזרו להם וסרוקוול כן. באינטרנט של שפע עצום של מידע, ממאגרי מידע מקצועיים ועד דיעות אישיות של אנשים בודדים. המידע מופיע ללא כל סינון, ולעתים דווקא המידע האישי והלא מקצועי כתוב בצורה נגישה יותר ומקבל עדיפות על ידי מנוע החיפוש ומוצג ראשון. לכן כדאי להביא מידע שקראת באינטרנט לרופא ולשאול אותו לגבי נכונות המידע אבל לא כדאי לקבל החלטות לפיו.

מנהל פורום סכיזופרניה