יש לי שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/01/2014 | 22:43 | מאת: אייל

כאמור יש סכיזופרניה ו אוסידי ברקע.. מטופל בתרופות אשר מצליחים מעט "להרגיע" ולשפר את המצב . שאלתי היא : מהו הסיכוי שהרופא שלי יפחית לי מהתרופות ומהמינונים.. ? (אני נוטל המון תרופות.. עם השנים התמלאתי.. בהן) לפי מה זה תלוי ההפחתה בתרופות ? תודה

19/01/2014 | 12:12 | מאת: חיים

19/01/2014 | 12:16 | מאת: חיים

כדי לענות לך על שאלה כזו צריך להכיר אותך ולדעת מה מצבך. רק הרופא שמטפל בך יכול לדעת. זה תלוי במצבך הנפשי ועד כמה הוא יציב, מה מידת התפקוד שלך ועוד ועוד. כאמור, מי שלא מכיר אותך לא יכול לענות על השאלה.

אפשר להפחית מינון אם יש שיפור משמעותי בתסמינים ויציבות במצב הנפשי, אם השיפור חלקי יש סיכוי גדול יותר שתהיה החמרה עם ההפחתה במינון. אם אין שיפור משמעותי כדאי לנסות ולשנות את הטיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה