כדורים נגד מחלת גבהים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/01/2014 | 20:41 | מאת: שיר

אדם שעבר התקף פסיכוטי לפני 10 שנים כתוצאה משימוש במריחואנה. מאז ללא התקפים חוזרים וללא נטילת תרופות. האם מסוכן לו לטפס לגובה (נטייה גבוהה יותר לשכרון גבהים)? והאם הכדורים נגד שכרון גבהים עלולים לסכן אותו או לגרום להתקף חוזר? תוה!

במחלת גבהים יש ירידה בחמצן שמגיע למוח, בשלבים מאוחרים יכולה להיגרם בצקת מוחית ובמצב כזה יכולות להופיע הזיות ומצב פסיכוטי. כמובן שללא קשר לפסיכוזה כדאי להיזהר ולבצע עליה לגובה לאחר התאקלמות הדרגתית, מאחר והמחלה קטלנית. תרופה שניתנת לעתים לתסמינים של מחלת גבהים היא דיאמוקס (Acetazolamide), התרופה לא ידועה כגורמת לפסיכוזה. תרופות מקומיות שעשויות מעלי קוקה יכולות להכיל קוקאין שכן עלול לגרום לפסיכוזה.

מנהל פורום סכיזופרניה