פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה

פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה יעסוק בנושאים הנוגעים לתחום בעיות עיניים לילדים, וביניהם: עין עצלה, חסימה בדרכי הדמעות, בעיות ראיה ומשקפיים, בעיות עיניים הקשורות בפגות ועוד
7122 הודעות
6277 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה

גולשים יקרים: ליצירת קשר עם מרפאתה של ד"ר פרילינג: 0772311093 . ניתן להקליק על תמונת או שם הרופאה לקבלת פרטים נוספים.
09/02/2017 | 01:32 | מאת: נעמה

שלום דר, ניקינו לתינוקת בת חמישה חודשים את העין בטעות עם מגבון 70% אלכוהול של דר פישר במקום עם מגבון של תינוקות של דר פישר. לקח לי כמה דקות להבין את זה ואחרי זה שמתי לה מים על העין כדי לנסות לשטוף. לא שמתי את העין מתחת לברז. העין לא אדומה אבל יש קצת הפרשות. חשוב לציין שמאז שנולדה יש הפרשות מהעין ולכן התבקשנו לנקות את העין עם מגבונים מיוחדים לתינוקות. מה עלינו לעשות? האם יכל להיות שנגרם נזק? עבר כבר שבוע ואני עדיין דואגת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האלכוהול יכול להסיר את האפיתל (הציפוי) של הקרנית, סוג של כוויה. לאחר שבוע זה אמור להחלים גם בלי טיפול. אם יש ספק, (עין אדומה, סימני גרוי), פני לרופא עיניים לילדים שיבדוק את הקרנית. דר. נוימן

08/02/2017 | 23:39 | מאת: אמיר

הבת שלי בת 16 סובלת מתסמונת דואן התחילה לדבר איתי על רישיון נהיגה , האם בעלי התסמונת נוהגים ואם כן האם מכוני האופטיקה מבצעים את הבדיקה או שיש צורך לבצע אותה אצל רופא מומחה ? תודה

לאמיר שלום לא נדרשתי לשאלה הזו עד היום. הדרישה מבחינת העיניים היא ראיה של 6/12 לפחות בעין הטובה, ושדה ראיה של 100 מעלות לפחות. בכללי, למקרים שלא מתאימים לבדיקה הסטנדרטית יש דבר שנקרא " רופא אמון" של משרד התחבורה שבודק את המבקש ומחליט. מציע שתברר במשרד התחבורה. דר נוימן

07/02/2017 | 10:27 | מאת: לימור

שלום, בבדיקת פזילה של תינוקת (בת חמישה חודשים) אובחנה פזילה אך הרופא אמר שלא ניתן לומר האם מדובר בפזילה מולדת או פזילה אקומודטיבית למה קשה להגדיר את סוג הפזילה? מה ההבדל מבחינת אופן הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

ללימור שוב שלום נראה לי שכדאי שתחזרי אל הרופאה המטפלת כי יש הרבה נושאים הקשורים לטיפול שאינם ברורים לך. בכללי, קשה לעיתים בילד בן 5 חדשים להחליט בזמן הבדיקה אם הפזילה קטנה דרך עדשות פלוס (=אקומודטיבית) וצריך משקפיים, או לא (=לא אקומודטיבית), וצריך ניתוח. הרכבת משקפיים לתקופה קצרה מאפשרת לבצע את ההבדלה הזו ולהתקדם בהתאם. דר נוימן

06/02/2017 | 23:07 | מאת: אורית

יש לי ילדה בת שנה כמעט יש חה דלקת חזקה בעיין עפ הפרשות רציתי לדעת אם אוכל לשים לה סינטומצין

לקריאה נוספת והעמקה

מסוג השאלות שלא ניתן לענות ללא בדיקת הילד. בעיקרון לא יהיה נזק בקצת סינטומיצין, גם אם אין צורך אמיתי באנטביוטיקה. דר. נוימן

06/02/2017 | 10:48 | מאת: לימור

שלום, לקחתי את בתי , תינוקת בת חמישה וחצי חודשים לרופא עיניים ילדים בגלל חשד לפזילה. נראה שיש פזילה פנימה (ראה רק בעין אחת) ומעט רוחק ראייה (מספר 4+ בשתי העיניים) נתן מרשם למשקפיים ומעקב בעוד חודשיים. הבנתי שלא פשוט לבדוק ולאבחן תינוקות , האם מומלץ לקבל חוו"ד נוספת? האם בנתיים לשים את המשקפיים? כלומר מה יגרום ליותר נזק לפזילה זה שאשים משקפיים אם לא צריך או אמתין לדעה נוספת ובנתיים לא ארכיב את המשקפיים? כמו כן האם ניתן לעשות בדיקה עם הרחבת אישונים בהפרש של מספר ימים זו מזו? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

ללימור שלום, רוחק ראיה של 4+ בגיל זה הוא גבולי, ובדרך כלל רק עוקבים. אבל אם הרופא אישר שאכן יש באמת פזילה פנימה, יש מקום למשקפיים, וצריכה להרכיב כל היום עד לביקורת, ואת נסי לשים לב אם עם המשקפיים אין את הפזילה. חוות דעת נוספת, בעיקר כאשר הומלץ טיפול, לא מזיקה. עד אז (אלא אם כן זה בימים הקרובים) את אמורה לשים לה את המשקפיים. את לא רוצה להשאיר אותה פוזלת שלא לצורך, אפילו לא למספר ימים. אין בעיה לחזור על הבדיקה בהרחבה, הבעיה היא שהיא אמורה להיות ללא השפעה של הטיפות לצורך הערכת הפזילה. מספר ימים זה מספיק אם לא נבדקה עם אטרופין. דר. נוימן

08/02/2017 | 06:57 | מאת: לימור

תודה על התגובה המהירה! כמה זמן להמתין אם נבדקה עם אטרופין? (אנסה לברר איזה טיפות ניתנו זה לא רשום בטופס הסיכום)

01/02/2017 | 22:24 | מאת: רונה

שלום, אשמח לדעת לגביי ניסטגמוס האם מוגדר כך כאשר העין כל הזמן מרצדת? אם מקרוב יש התמקדות טוב ורק בנסיון להתמקד לרחוק יש תזוזות עיניים עדיין מוגדר ניסטגמוס ? כמו כן באלו מקרים זה יכול לחלוף מעצמו והאם נוכחת לראות שאכן זה חולף לפעמים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לרונה שלום. (את קשורה לדנה מהשאלה הקודמת?) תשובות לפי הסדר: 1-לא. יש סוגים רבים של ניסטגמוס. 2-כן 3-תלוי בפתולוגיה. אם איחור בהבשלה, הניסטגמוס יכול לעבור כאשר המערכת מבשילה. ברוב המקרים לא עובר כי מדובר בפתולוגיה קבועה. 4-כן. אם מותר לי הערה כללית-אם שתי השאלות האחרונות (או אפילו רק זו) מתיחסות לתינוק ספציפי עם ניסטגמוס, פנו לרופא עיניים לילדים שיבדוק את הילד ויסביר לכם ספציפית לגבי המקרה שלכם, עם תשובות לשאלות הרלוונטיות, במקום לנסות ללמוד את הנושא בשאלות ברשת. זה נושא רחב מאד, שמתייחס למגוון רחב של פתולוגיות עיניות ועצביות, והתשובות הכלליות רק יגרמו לבלבול ודאגה מעבר למתבקש מהמקרה, בדרך כלל. דר. נוימן

03/02/2017 | 23:28 | מאת: דנה

הייתי אצל 3 רופאים וכל אחד אומר אחרת :( לא נותר לי אלא לשאול מומחים נוספים ברשת :( ולקוות.. תודה רבה לך דר'.

מרשה לי (לאחר 30 שנות נסיון ומקרים רבים מאד), לענות על זה? (אנא התעלמי אם את חושבת שזה לא מענייני). מה שאת מציעה (ללמוד מתשובות ברשת ואז להחליט למי מהמומחים את מאמינה) זה , לעניות דעתי, מתכון בטוח להגיע למסקנות והחלטות לא נכונות. אין לך ברירה, אלא להחליט על מומחה אחד (לפי חוות דעת של כאלו שטופלו על ידו, דברי עם כאלו מהם שאיתרת בפורום הורים כלשהו, מידע מקולגות שלו שיש לך קשר איכשהו אליהם וכו), ואז פשוט תני לו לנהל את המקרה, קבלי ממנו הסברים על כל השאלות החשובות שלך (זה דורש לעיתים יותר מפגישה אחת), ואז תעשי מה שהוא אומר לך. זה נוגד את החשיבה הפופוליסטית של "אני אדון לעצמי, רק אני מחליט עלי, אני יודע מה הכי טוב בשבילי" וכו. זה נכון בהרבה מאד אספקטים של החיים שלנו, אבל לא בתחומים שדורשים מידע ונסיון שנרכש במשך שנים של לימודים התעמקות התמחות ועבודה בתחום, כגון רפואה. גם האדם הנבון ביותר לא יוכל להגיע לשם בתקופה קצרה של התעניינות נמרצת, אפילו ברשת הכל יכולה. בריאות שלמה דר, נוימן

01/02/2017 | 21:47 | מאת: דנה

שלום, מה זה רפלקס פובאלי והאם יתכן שאם לא הבשיח בגיל 4 וחצי חודשים יבשיל בהמשך ? שנית, האם ניסטגמוס לתינוק בן 4 חודשים עשוי לחלוף מעצמו לפעמים אם אין כל סיבה והבדיקות תקינות ? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

הרפלקס הפובאלי הוא החזר האור שמתקבל בבדיקת רשתית תקינה כאשר מאירים על הפובאה (=השקע ברשתית באיזור של הראיה החדה). אמור להיות ברור בגיל 4 חדשים. ניסטגמוס (בלי קשר לחלק הקודם של השאלה) יכול לחלוף מעצמו, לא מאד שכיח, תלוי בפתולוגיה שגרמה לניסטגמוס. אם מדובר במקרה של ניסטגמוס יחד עם העדר רפלקס פובאלי, אני מניח שרופא העיניים לילדים הסביר לכם את האבחנה המבדלת הרלוונטית. זה יכול לעשות כמובן רק מי שבדק את הילד. דר. נוימן

01/02/2017 | 13:17 | מאת: NOT_FOUND

שלום, האם מתחמי לייזר לילדים (כמו סיטי לייזר בראשון לציון) עלולים לגרום נזק לילדים ? תודה

אני לא בקי במה שקורה במתחמים האלו. בעקרון, יש סוגי לייזר שיכולים לגרום נזק לעיניים, וכאלו שלו. אני מקווה שמקום כזה לא מקבל רשיון עסק בלי שהנושא נבדק בידי איש מקצוע, אבל אין לי ידע ספציפי בנושא. דר. נוימן

01/02/2017 | 01:24 | מאת: מיכל

שלום בני בן 4.5. לאחר שהגננת הפנתה את תשומת ליבנו שלדעתה הילד לא רואה טוב ניגשנו לבדיקת רופא. בבדיקה נתגלה רוחק ראיה גבוה מאוד- 14 בשני העיניים. אין פזילה. אנחנו ממש נסערים מהתוצאות. נרשם משקפיים 12 פלוס. שאלותי: 1. האם זה אומר שעד היום הילד ראה את העולם מטושטש? כי היה פעיל כרגיל 2. האם נתקלת במקרים חמורים מסוג זה? הרופא שבדק אמר שזה מקרה חמור מאוד 3.מה הצפי בעתיד לשיפור הראייה? האם יוכל לראות כמו שצריך? 4. אם היינו עולים על זה בגיל צעיר יותר תפקודי הראייה היו משתפרים? יתכן שהיינו מצליחים לרדת במספר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

למיכל שלום. לפי השאלות נראה לי שלא קיבלתם הסבר מלא (או לא הפנמתם בהתרגשות הראשונית וצריך לחזור עליו) על הפתולוגיה והמשמעויות. הסבר כזה כולל בתוכו את התשובות לכל השאלות האלו. מציע שתחזרו אליו לצורך זה. בנתיים אנסה לענות לך לפי סדר השאלות: 1-רוב הזמן ראה מטושטש. (יכול בגילו "לתת" פלוס גבוה לזמן קצר. במקרה שלו, אם אכן פלוס 12, צריך לתת לקרוב פלוס 15 דיאופטריות, שזה באמת לא מעט). 2-יש לי לא מעט כאלו. ככל שמקבלים את המשקפיים בגיל צעיר יותר (מספר חדשים בדרך כלל), מפתחים ראיה ותפקודי ראיה (עם המשקפיים כמובן, הטיפול במשקפיים לא משפיע על המספר) טובים יותר. כלומר, ילד כזה מגיע לגיל 6 (למשל) ובבדיקה עם המשקפיים רואה 6/6 בכל עין, אין פזילה לרחוק או לקרוב, וחיבור דו עיני תקין ומלא. לא יודע למה הרופא בחר להשתמש במילה "חמור" אנחנו שומרים את זה בדרך כלל למצבמם הרבה יותר קשים. פה מדובר ברוחק ראיה גבוה, שאובחן קצת מאוחר, וימים יגידו לאיזו ראיה נגיע עם המשקפיים, ייתכן בהחלט שלראיה תקינה. (כמובן עם המשקפיים). 3-ראי תשובה קודמת 4-כן לחלק הראשון, לא לשני. המספר לא קשור להרכבת או אי הרכבת משקפיים. יכול לרדת בעצמו עם הגדילה. דר. נוימן

01/02/2017 | 23:06 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה המפורט

30/01/2017 | 14:32 | מאת: עדי

שלום, בני בן 3.5 עבר ניתוח לתיקון פזילה לפני 4 ימים. מאז ניתוח מתקשה מאוד לפתוח את העיניים ויכול להישאר שעות ארוכות (כ- 10-12 שעות) רצוף עם עיניים עצומות. גם כשפותח את העיניים פותח לחריץ קטן מאוד ולא יותר מכך. האם התופעה מוכרת ורגילה? תוך כמה ימים זה אמור להשתפר והאם לחזור לבדיקה ככל שלא משתפר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קורה שילדים לא רוצים לפתוח עיניים לאחר ניתוח פזילה, בדרך כלל רק מספר שעות, אבל קרה לי כבר יומיים שלושה. צריך לבדוק את העיניים לראות שאין קצה תפר שמציק, שריטה בקרנית או פתולוגיה אחרת. אם הכל תקין, יפתח בסופו של דבר. אני מניח שאת מצליחה לשים את הטיפות כמו שצריך. אם לא, בקשי מהרופא שידגים לך. דר. נוימן

29/01/2017 | 22:21 | מאת: רונית

שלום רב, ביתי בת השנה וחצי עומדת לעבור ניתוח לתיקון פזילה, רואה באופן תקין לגילה. מהם הסיכויים לצורך בהרכבת משקפיים לאחר הניתוח. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לרונית שלום חסרים לי פרטים רבים (חדות ראיה עם ובלי תיקון, התשבורת עם ובלי טיפות הרחבה, זוית הפזילה עם ובלי תיקון במשקפיים, הפזילה לרחוק לעומת לקרוב ועוד) כדי לענות על השאלה. הכתובת (כמובן) לשאלה הזו היא הרופא שעומד לבצע את הניתוח. דר. נוימן

25/01/2017 | 21:53 | מאת: סילביה

שלום רב, נכדי, בן 3.5 נפל היום בעוצמה וחטף מכה בעין מהדלת הראשית. כתוצאה מהנפילה, נשרו לו הריסים מהעפעף העליון. האם הריסים יצמחו מחדש? האמא מודאגת מהמראה שנגלה לה בעין כתוצאה מנשירת הריסים. אשמח למתן תשובה. תודתי נתונה בזאת מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ריסים נושרים וצומחים מחדש כל החיים, חבלה לא אמורה לגרום לנפילת ריסים (אלא אם כן יש חבלה ישירה לעפעף דר. נוימן

05/10/2018 | 17:04 | מאת: מיה

הי. קרה לי אותו דבר. האם הריסים צמחו ?

21/01/2017 | 13:06 | מאת: מורן

דר נוימן שלום, האם ילדים שעוברים ניתוחים לתיקון פזילה יכולים בבגרותם להשתמש בעדשות מגע/לעבור גם ניתוח לייזר לתיקון הראייה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן, אין שום קשר רד. נוימן

20/01/2017 | 23:52 | מאת: שני

שלום ד״ר נוימן. שמתי לב מזה חודשיים שלבני בן שנתיים ו4 חודשים עישון שמאל נכנסת פנימה, לכיוון האף. לקחתי לבדיקת עיניים בקופת חולים ונאמר לי ע״י הרופאה שיש לו מספר פלוס שלוש ובנוסף חצי צילינדר. נרשם לי מרשם למשקפים. שאלתי האם יש אפשרות שהמספר יקטן ואף יעלם ובעתיד לא יצטרך משקפיים? האם עליי לעשות לו משקפיים כבר עכשיו בגיל כזה מוקדם?

לקריאה נוספת והעמקה

להורים שלום 1-יש להרכיב את המשקפיים כבר. גם ככה הוא אובחן מאוחר מדי. אם היה עובר את בדיקת השגרה של גיל שנה (שלצערי המערכת-משרד הבריאות, טיפות חלב, רופאי הילדים- לא מחייבת), רוחק הריאה היה נמצא כבר אז, היה מרכיב משקפיים מגיל שנה, ולא היה נשבר לפזילה, (ואולי גם לעין עצלה אם יש לו, לא ציינתם את חדות הראיה בכל עין). שלא תהיינה אי הבנות, אין כאן שום ביקורת עליכם, הבעיה היא אצלנו הרופאים ומערכת הרפואה, שלא מצליחים לקדם את העניין של בדיקת משקפיים בגיל שנה לכל האוכלוסיה). 2-ייתכן שבעתיד המספר ירד, אבל בינתיים חייב להרכיב את המשקפיים כל הזמן, והרופא יראה בבדיקת הביקורת אם יש צורך גם בביפוקלים (אם פוזל לקרוב דרך המשקפיים) או בסגירות (אם יאבחן לקוי ראיה חד צדדי עקב עין עצלה). דר. נוימן

20/01/2017 | 17:28 | מאת: נתן מורדיסון

שלום, לפני כמה ימים סרקתי 30 דפים, והצילום היה עם פלאש בכל דף שצילמתי, בכל צילום הפלאש פגע בעיניים שלי, ולאחר שסימתי לצלם את כל הדפים שזה לקח 20 דקות בערך, העיניים שרפו לי. האם נגרם נזק?

לא. דר. נוימן

19/01/2017 | 20:54 | מאת: מורן

ד"ר נוימן שלום, ביתי בת השנה וחמישה חודשים מועמדת לניתוח פזילה בשל פזילה מולדת בשתי העיניים (מטופלת כיום בפרטיות). במסגרת טיול משפחתי לארהב רציתי לקבל חוות דעת נוספת ושמעתי רבות על בית החולים לילדים בבוסטון, האם אתה יודע על /מכיר רופא שמומחה בתחום?( קראתי קצת על ד"ר דיויד האנטר) האם בארהב הניתוחים מתקיימים באותה שיטה שהם מתקיימים בארץ? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

דייב האנטר רופא מצויין לעיניין זה. אין הבדל בשיטות. בהצלחה דר. נוימן

16/01/2017 | 21:00 | מאת: אורנה

שלום. לאחר בדיקה אצל רופא אורטופטיקה, התגלה צילינדר. לאחר ניסיון בחסימת העין עם מדבקה לשעתיים כל יום במשך 4 חודשים לא חל שיפור. הומלץ על משקפיים. האם המצב יכול להשתפר והצילינדר יקטן או יעלם ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום את/ה צריכים לחזור לרופא כדי לקבל הסבר על האבחנה והטיפול. אין קשר בין הטיפול ברטיה (שנועד למנוע עין עצלה או לטפל בה אם כבר אובחנה), ובין השיפור או אי השיפור באסטיגמטיזם. הצילינדר יכול להעלם עם הגדילה, אבל בלי קשר להרכבת או אי הרכבת משקפיים. כאבור, חזרו לקבל הסבר מסודר על המחלה והטיפול. מה זה "רופא אורטופטיקה"? דר. נוימן

16/01/2017 | 12:54 | מאת: נופר

שלום, הבן שלי בן שנה. לאחרונה נראה כי עין שמאל שלו סגורה יותר מעין ימין. היינו אצל רופאת ילדים ששמה לב לזה ואמרה לפנות לרופא עיניים לראות האם מבנה או משהו אחר. עד שיהיה תור הייתי רוצה לדעת ממה זה יכול להיות ?

הרבה סיבות אפשריות. חכי לבדיקה, (או הקדימי אותה אם את מודאגת), ותקבלי את הסיבה הרלוונטית לגבייך. דר. נוימן

15/01/2017 | 09:11 | מאת: לימור

הבת שלי (בת 4), עברה בדיקת עיניים שגרתית בקופת חולים ואובחן צילינדר, עקב כך נשלחה לבדיקה ע"י רופא עיניים ילדים התוצאות הינן: stereopsis:200? second of arc cycloplegic refraction right: SPH:+3.00 CYL: -2.00 Axis:90 left: SPH:+3.00 CYL: -1.00 Axis:90 Autorefractormeter right: +3.50-2.00X91 left: +2.50-0.75X97 החלטות: אין פזילה נרשם תיקון חדש RE +2.50-1.50X90 LE +1.50-0.50X95 נרשמו לה משקפיים וביקורת בעוד חצי שנה. מאחר ולא לי או לבעלי יש משקפיים וגם לא ליתר הילדים שלנו מנסה להבין, האם היא צריכה משקפיים עקב הצילינדר עקב המספר או עקב ההבדל בין שתי העיניים? האם מדובר במשהו שיכול להיות בו שיפור ואז לא תצטרך להרכיב יותר משקפיים? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

1-היא צריכה את המשקפיים משלושת הסיבות. 2-יתתכן שיפור עם הגיל. 3-מה זה משנה שלשאר בני המשפחה אין? לילדה יש. דר. נוימן

13/01/2017 | 07:45 | מאת: אילנית

שלום רב אני בת 42. לפני שבועיים הורדתי אצל פלסטיקאי. פיברומות קטנות על העפעפיים עליונים ותחתונים. בערך כשמונה נגעים. זה הוסר בלייזר co2. ואלחוש באמלה. לאחר שמונה ימים החלה לי נשירת ריסים מסיבית. בעיקר מהעין שהנגע היה צמוד לריסים. האם יכול להיות קשר לפעולה? האם הריסים יצמחו שוב? אני בלחץ נוראי ולא יודעת למי לפנות אשמח לשמוע את דעתך בנושא תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הגעת לפורום מחלות עיניים בילדים. הכתובת לשאלות שלך הם אוקולופלסטיקאים, רופאי עיניים שמתמחים בפלסטיקה של העפעפיים (בין השאר). למשל דר יפתח יסעור מאיכילוב. דר. נוימן

09/01/2017 | 15:44 | מאת: טיפול בהיפופולזיה בילדה בת 10

האם ניתן לטפל בבעיה מסוג זה

לקריאה נוספת והעמקה

היפופלזיה של מה? אם של עצב הראיה, אין טיפול. לעיתים יש על זה מרכיב של עין עצלה שמצריך התייחסות, תלוי בגיל ובחדות הריאה. דר. נוימן

09/01/2017 | 15:21 | מאת: רונית

שלום, עברתי ניתוח לתיקון פזילה לפני כ 6 שבועות. הניתוח עבר בהצלחה אבל התפרים לא נספגו והעיניים קצת אדומות. רופא עיניים אמר שכנראה יצטרכו להוציא לי את התפרים. אני מאוד מודאגת לגבי הפרוצדורה וגם הבנתי שהיא לא נעשית בהרדמה מלאה. איך מתבצעת הפרוצדורה? האם זה כואב? כמה זמן לאחר הוצאת התפרים אפשר לחזור לשגרה? מה קורה אם במהלך הוצאת התפרים אני זזה בטעות שכן זה לא נעשה בהרדמה מלאה? העיניים לאחר הוצאת התפרים יהיו שוב אדומות וכואבות כמו אחרי ניתוח? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי. תפרים מסיסים תמיד נמסים בסוף, הקצב שונה מאדם לאדם, ובהחלט יכול להמשך יותר מ6 שבועות. (לעיתים נוצרת תגובת רגישות יתר לתפר או גרנולומה, שזה סיפור קצת אחר). מה פתאום צריך הרדמה כללית להוצאת תפר מהלחמית? כאמור, לא בדיוק הבנתי, אולי חסרים פרטים בשאלה. דר. נוימן

09/01/2017 | 10:51 | מאת: האמיתית

מה ניתן לעשות כדי למנוע צורך עתידי במשקפיים במקרה של צילינדר גבולי (1)? הימנעות ממסכים? תרגילי עיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

אין משהוא שאני מכיר שניתן לעשות. דר. נוימן

08/01/2017 | 19:16 | מאת: שחר

שלום ביתי בת שנתיים ולקחתי אותה לבדיקת עיניים שגרתית אצל רופא עיניים . ( לא לקחנו אות לפני כן ) רוצה לציין כי יש לילדה גמישות יתר אבל כל ההתפתחות תקינה. בבדיקה קרנית , עדשה ורשתית - ימין + שמאל תקינים . ( עם הרחבת אישונים) . הכל יצא תקין למעט רפרקציה +1.5 בימין ו +0.75 בשמאל. הרופא אמר שצריך לבוא בעוד שנה למעקב. כרגע הוא טוען שלא צריך לעשות כלום, אין צורך במשקפיים . האם זה נכון ? למה הילדה לא רואה 6 /6 ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1- אכן אין צורך במשקפיים כרגע. 2- איך את יודעת שהילדה לא רואה 6/6? או כמה היא רואה? כל מה שאת יודעת מינתיים זה מה הפרעת התשבורת (ה"מספר משקפיים") שלה. דר. נוימן

06/01/2017 | 10:54 | מאת: טלי

שלום וברכה, בת 30 עד לא מזמן הייתי רואה מעולה, ופתאום שמתי לב שעין ימין פוזלת ושהתחלתי לראות קצת מטושטש לפעמים והראיה מרחוק השתבשה. רוב שעות היום אני מול מחשב. הלכתי לאופטיקה והם טענו שאני רואה טוב ואין צורך במשקפיים. עשיתי כמה בדיקות ומצאו לי בלט עין ואדנומה בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ.. האם זה יכול להסביר את הפזילה ומה ניתן לעשות? יהיה אפשר לנתח?

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי בסוג הפזילה, יש פזילות הקשורות לתהליכים כאלו, ויש שלא. הכתובת לבירור היא רופא נאורואופטלמולוג. (למשל דר חונא מתל השומר). בכל מקרה, לאחר בירור נאורו אופטלמולוגי וטיפול בתהליך המרכז אם צריך, אפשר תמיד לנתח את הפזילה. דר. נוימן

04/01/2017 | 01:18 | מאת: שלהבת

שלום לאחרונה לביתי בת 5 החלו להופיע דמעות. מאחר שיש לנו היסטוריה של דמעות ( לבתי הגדולה הופיעה הבעיה בגיל שנה וחצי והיא נזקקה לניתוח). עד כה היא לא סבלה מבעיית דמעות. האם יתכן שהבעיה מתחילה בגיל 5? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

מאד לא רגיל הייתי מתחיל בבדיקת אף אוזן גרון יסודית עם סיב אופטי, לברר שאין גורם חסימתי בלע-אף. דר. נוימן

האם בהסרת דרמואיד יש הכרח בהשתלת קרנית?

לקריאה נוספת והעמקה

לא.תלוי בעומק הנגע. יש לנו מספר מקרים בהם הקרנית שקופה לחלוטין שנים לאחר ההסרה. (הוסר בגלל צילינדר גבוה, על ידי דר. אריה מרקוביץ') דר. נוימן

30/12/2016 | 14:59 | מאת: ענת פרין

היי, האם דר נוימן דורון מקבל ילדים מהכללית?

מקבל באופן פרטי. צריך לברר עם הקופה לגבי ההחזר. דר. נוימן

27/12/2016 | 18:30 | מאת: קובי

שלום .. הייתי היום עם הבן שלי אצל רופאת עניים ואובחנו אצלו צילינדרים בשני העניים , צילינדר 1.25 בעיין ימין וצילינדר 1.0 בעיין שמאל ( איו מספר ) .. השאלה האם עם הגיל זה יכול להשתפר ? והאם בצילינדר כזה ניתן לוותר כרגע על משקפיים ( הצילינדר נמוך הבנתי ) ? תודה מראש ..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יכול להשתפר. לגבי האינדיקציה למשקפיים, חסרים נתונים (חדות ראיה עם ובלי תיקון, לקרוב ולרחוק, תפקוד וכו), הרופא שבדק הוא המתאים לענות לזה. דר. נוימן

25/12/2016 | 12:57 | מאת: אילנית

האם מותר להשתמש במשחת אמלה. למריחה על העפעפיים העליונים כדי להסיר פיברומות בלייזר? האם יש משחה מאלחשת מתאימה יותר לעיניים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי, כדרי לשאול פלסטיקאי שעוסק בזה דר. נוימן

23/12/2016 | 08:17 | מאת: אסף

דר' שלום. בתי בת 10, עם קוצר ראייה נמוך 2.25. מתלוננת כי לא רואה חד, למרות שעשינו התאמת משקפיים מס' פעמים. בבדיקה אורתופטיקה, ראו שהכל תקין. דרך נקב, רואה תקין. בישיבה מול טלויזיה, מצודדת את הראש לצד ימין, והעיניים מוסטות שמאלה. האופטומטריסט לא יודע להסביר מה הסיפור. למי פונים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש מספר סיבות להטיית ראש בזמן צפיה בטלוויזיה. העיקריות הן אסטיגמטיזם לא מתוקן והפרעה בתנועות עיניים. גם ריצוד עדין שקשה לראות אותו ללא בדיקה ספציפית יכול לגרום, וכן גם (לא קשור לעיניים) הבדלי שמיעה בין האזניים או חרשות חד צדדית. מציע שתפני לרופא עיניים לילדים שיבצע בדיקה מלאה ויחשוב על האבחנה המבדלת. לעיתים גם בבדיקה מדוקדקת לא מוצאים את הסיבה. דר. נוימן

22/12/2016 | 10:23 | מאת: אלה

שלום רב, האם סינטומיצין לילדים מתחת לגיל שנה יכול לגרום לבצקת בעפעפיים? ואיך מטפלים בבצקת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ייתכן במצב של אלרגיה לסינטומיצין. הבצקת תחלוף מאליה לאחר הפסקת התרופה. (אם באמת זה הגורם.) דר. נוימן

20/12/2016 | 22:47 | מאת: רעות

היי אני בת 22 ופתאום לפני כמה חודשים שמתי לב שיש לי פזילה קלה החוצה בעין שמאל... אבל מיום ליום אני שמה לב שהיא יותר מחמירה ואני מעוניינת לעשות ניתוח לתיקון פזילה... קראתי שיש משמעות אם הפזילה היא מלידה או חדשה שזה יותר בעייתי... יש מצב גדול שתמיד הייתי פוזלת אבל רק לפני כמה חודשים שמתי לב...יכול להיות שהעין גדלה בשנה האחרונה ואז הפזילה יותר בולטת? מאז שאני קטנה יש לי עין גדולה עין קטנה (תמיד ראיתי 6/6 וזה לא השתנה). איך אפשר לדעת? איזה בדיקות יאמרו לי לעשות? והאם רוב הסיכויים שזה מלידה אם הראיה שלי לא השתנתה?

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובה קודמת דר. נוימן

שלום, לאחר בדיקת FULL FIED ERG לילד בו 5 נמצאו לקויים עם רושם לפגיעה רטינלית נרחבת המערבת הן ה-RODS והן את ה-CONS באבחנה מבדלת RP או CONE ROD DYSTROPHY. רופא עיניים שלנו שלח אותנו לבירור בבית חולים במחלקת עיניים לילדים ולשקול ביצוע בדיקות הדמייה נוספות כגון OCT או אולי FA וכן יעוץ גנטי.לאיזה בית חולים כדאי לפנות אשר מתמחה בבדיקות הללו? תל השומר או בית חולים שניידר? אולי בתי חולים נוספים.

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ שתפני לפרופסור בנין בהדסה עין כרם. הוא עוסק בתחום הזה שנים רבות וידע לכוון אותך בצורה הטובה ביותר.

20/12/2016 | 09:06 | מאת: רעות

היי אני בת 22 ופתאום לפני כמה חודשים שמתי לב שיש לי פזילה קלה החוצה בעין שמאל... אבל מיום ליום אני שמה לב שהיא יותר מחמירה ואני מעוניינת לעשות ניתוח לתיקון פזילה... קראתי שיש משמעות אם הפזילה היא מלידה או חדשה שזה יותר בעייתי... יש מצב גדול שתמיד הייתי פוזלת אבל רק לפני כמה חודשים שמתי לב...יכול להיות שהעין גדלה בשנה האחרונה ואז הפזילה יותר בולטת? מאז שאני קטנה יש לי עין גדולה עין קטנה (תמיד ראיתי 6/6 וזה לא השתנה). איך אפשר לדעת? איזה בדיקות יאמרו לי לעשות? והאם רוב הסיכויים שזה מלידה אם הראיה שלי לא השתנתה?

לקריאה נוספת והעמקה

פני לרופא עיניים לילדים שיבדוק את הפזילה שלך, יראה אם יש באמת הבדל בגודל העיניים, ויענה על כל השאלות הקשורות בזה. דר. נוימן

08/12/2016 | 15:38 | מאת: סיון

היי היינו אצל רופאת עיינים והיא אמרה שיש לילדה צילינדר של 1.3/4 ונתנה לנו מרשם למשקפיים לתיקון צילינדר . השאלה שלי אם זה באמת יכול לתקן את הצילינדר ובע"ה נוכל להוריד את המשקפיים . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לסיון שלום, יש כאן טעות נפוצה שנובעת מהגדרה שונה של המושג "תיקון" אצל הרופא ואצל האמא: המןנח "צילינדר" אומר שהקרנית לא סימטרית, והאור לא מגיע לפוקוס מדוייק על הרשתית, יש "שגיאת תשבורת צילינדרית" כשהרופא אומר שמהשקפיים "מתקנים" את הצילינדר, הוא מתכוון שכאשר הילד מרכיב את המשקפיים, השגיאה הצילינדרית בתשבורת (הסטיה של קרני האור מהמוקד הנכון בעין) מתוקנת, וכעת האור בפוקוס על הרשתית וניתן לפתח חדות ראיה טובה ולמנוע/לתקן מצב של עין עצלה. זה קורה רק בזמן שהילד מרכיב את המשקפיים, ולעובדה שמרכיבים משקפיים אין שום יכולת לשנות את עצם העובדה שהקרנית לא לגמרי סימטרית ויש לעין הזו שגיאה צילינדרית. האמא, לעומת זאת, מבינה (אם לא הוסבר לה היטב) שהמשקפיים "יתקנו" את עצם הבעיה, כלומר לא תהייה יותר שגיאה צילינרית בעין, גם כאשר לא מרכיבים את המשקפיים. זה כמובן לא יכול לקרות. בלי קשר להרכבת או אי הרכבת משקפיים, בחלק גדול מהמקרים, העין משתנה עם הגדילה של הילד, והשגיאה הצילינדרית יכולה להעלם, ויחד איתה גם הצורך במשקפיים. מקווה שזה יותר ברור עכשיו. אם לא,אנא פני שוב לרופא שיסביר לך ויענה על שאלות הבהרה שלך. דר. נוימן

01/12/2016 | 21:41 | מאת: מור

דר נוימו שלום רב, הבחנתי כי לביתי בת ה7 חודשים ישנה פזילה קטנה לעיתים כאשר מסתכלת בזוית מסויימת, ולכן ביקשתי מרופא המשפחה שיסתכל. הוא לא ראה משהו חריג אך הפנה אותנו לרופא עיניים לשלול עין עצלה. בבדיקה של רופאת עינים (שאורכה לא עלה על 2 דקות) איבחנה תסמונת דוויין והסבירה כי לא קיים פתרון לנושא. האם ניתן לאבחן בגיל כה צעיר? או שיכול להיות שהמקרים הבודדים האלו יעלמו? היית ממליץ לגשת לחוות דעת נוספת? אני מאוד לחוצה מהאבחון

לקריאה נוספת והעמקה

למור שלום, שתי דקות מספיקות לקבוע את האבחנה, ואחר כך צריך להקדיש את הזמן הנדרש להסביר את התסמונת ולענות על השאלות שלך. ניתן לאבחן בגיל זה, ותסמונת דווין לא חולפת עם הגדילה. בכללי בדרך כלל אין מקום לדאגה, אבל יש סוגים רבים של דווין. ממליץ לתחזרי לרופאה עם השאלות, או שתפני לרופא עיניים לילדים אחר שיבדוק, יאשר/ישלול את האבחנה, וייתן לך את ההסברים והתשובות המתבקשות. דר. נוימן

06/12/2016 | 21:32 | מאת: מור

הבנתי שאתה מקבל מטופלים גם בכפר סבא, האם כך? במידה וכן אשמח וארצה להגיע רליך לבדיקה נוספת ומתן הסברים. מאז האבחנה אני רק מנסה למצוא מידע על הנושא. תודה על המענה

שלום, לביתי בת ה3 חודשים עין אחת קטנה מהשנייה. זה ככה מהלידה (בעין שנראית קטנה יותר היתה חסימה בשק הדמעות כשנולדה וזה הסתדר תוך שבועיים בערך). העפעפים בשתי העיניים נראים פתוחים במידה שווה. לא נראית פזילה (בעין בלתי מקצועית). האם זה מצביע על בעיה כלשהי? מומלץ לקבוע תור לרופא עיניים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הבדל בגודל בין העיניים חשוד מאד לפתולוגיה בעין הקטנה יותר. (לעיתים רחוקות גלאוקומה מולדת גורמת לעין גדולה יותר, אבל היו צריכים להיות סימנים נוספים). יש בהחלט מקום לבדיקת עיניים מקיפה, בהקדם האפשרי, על ידי רופא עינייים לילדים. אשמח אם תעדכני אותי לגבי מה היו הממצאים בבדיקה. דר. נוימן

15/12/2016 | 13:14 | מאת: ronche

דר נוימן שלום, מעדכנת שבהמשך להמלצתך לקחת את ביתי לבדיקת רופא, לקחתי אותה לרופאה מומחית לעיניים של ילדים ותודה לאל הכל בסדר :-)

29/11/2016 | 17:05 | מאת: סימה

שלום דר' בני בן 4 וחצי החל לדלג על שנת צהריים מזה כחודש. סביב אזור זמן זה החל למצמץ בחוזקה מידי פעם ללא כיווץ המצח או התקרבות לעצמים או למסך הטלויזיה. הוא אינו מתלונן על כאב. שייכנו מצב זה לעייפות מאחר והמצמוץ מופיע בשעות הצהריים והערב. אנא דעתך המקצועית תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לסימה שלום בהנחה שאין פתולוגיה אחרת (וזה קרוב לודאי המצב), מדובר כנראה ב"טיק" שיעבור תוך מספר שבועות. קחי אותו לבדיקת רופא עיניים לוודא שההנחה הראשונה מתקיימת. דר. נוימן

25/11/2016 | 17:59 | מאת: לי

לבני בן ה 6 כיתה א ,נעשתה בדיקת ראייה במסגרת בית ספרית ורשום ראיה 5/7.5 בשתי העיניים - מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

בשתי העיניים או בכל עין לחוד? אם בכל עין לחוד (קרוב לודאי שזו הכוונה), זה קצת פחות מהתקין לגילו, עדיין יכול להגיות בגבול הסביר. כמו כל בדיקת סקר, היא נועדה רק להבדיל בין אלו שאצלם הכל תקין, ובין אלו שצריך בדיקה מעמיקה יותר. (בדיקת עיניים מלאה במקרה זה). לסיכום: קרוב לודאי שהכל בסדר, שווה בדיקת עיניים מלאה. דר. נוימן

23/11/2016 | 00:27 | מאת: אילת

דוקטור שלום. אני חיילת והיום הייתי בבסיס במרפאת שינים ונמרח לי האיפור בעינים אז ביקשתי מאחת השינניות מגבון כדי לנקות את האיפור השיננית הביאה לי מגבון קטן כזה שישבו אלכוהול רפואי והיא אמרה לי שזה לא בדיוק מגבון ניגבתי מתחת לעיין ושרף לי. זנ לא הפריע לי במהלך היום לאחר שזה עבר אבל עכשיו בלילה אני מרגישה את העיין קצת שורפת.. האם זנ יכול לגרום לאיזה שהוא נזק בעינים ?

לקריאה נוספת והעמקה

יכול לגרום לפגיעה שטחית בציפוי של הקרנית, מידת הנזק תלויה במידת החשיפה. אם הכל עבר בנתיים, קרוב לוודאי שהכל תקין. דר. נוימן

22/11/2016 | 08:31 | מאת: רחל

האם בניתוח פזילה שמבוצע בהרדמה מלאה מוכנס קטטר למטופל?

לקריאה נוספת והעמקה

לא. דר.נוימן

21/11/2016 | 23:13 | מאת: נתנאל

ביתי אובחנה עם פזילה מתחלפת בגיל 5 חודשים ההמלצה של רופא העיניים - לנתח עכשיו (עד גיל שנה ושלושה חודשים) מניסיונך - האם יש משמעות ללא לנתח? (פרט לפן האסתטי) האם אתה יכול להמליץ על רופא ממומחה לניתוח באזור הצפון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לנתנאל שלום מקובל לנתח פזילה בילדים ללא דחיה מיותרת (בהנחה שיש אינדיקציה לניתוח ולא ניתן לתקן באמצעם לא ניתוחיים, כגון משקפים), כדי לנסות לקבל חיבור דו עיני מוקדם ככל האפשר. דר. נוימן

20/11/2016 | 18:33 | מאת: גלי

שלום, בתי בת ה 7.5 מרכיבה משקפיים מזה כשנה. אתמול היינו בבדיקת עיניים אצל אופטומטריסט ובבדיקה נאמר לנו שהמספר הכפיל את עצמו מ מינוס 1.5 ל מינוס 3. האם הקפיצה המשמעותית תקינה לגילה? האם בגיל הזה צריך לבצע בדיקת ראיה אצל רופא עיניים ולא אופטומטריסט? אני מבולבלת מאוד מאחר ושמעתי שבגיל כזה הבדיקה צריכה להיעשות ע"י רופא עיניים עם הרחבת אישונים, אך מצד שני הבנתי שדווקא אופטומטריסט הוא זה שקובע את המספר למשקפיים? מה נכון לגיל זה? אצל מי מומלץ לעבור בדיקת ראיה בגיל 7.5? והאם הייתם ממליצים לעבור בדיקת עיניים נוספת ע"י רופא עיניים לילדים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לגלי שלום אכן בגיל זה עדיף (וזו גם לשון חוק האופטומטריה), שבדיקת מספר המשקפיים לצורך מתן מרשם (או סיבות אחרות, כגון הערכת פזילה) תעשה לאחר בדיקה עם טיפות. הדבר מקטין בהרבה את הסיכון לטעות של "עודף מינוס", שיכולה לקרות אם הנבדק "נותן פלוס" על ידי מערכת הפוקוס הטבעית שלו, קורה יותר ככל שהנבדק צעיר יותר. הטיפות משתקות את המערכת הזו (לכן רואים איתן מטושטש) ומקטינות מאד את הסיכון לשגיאה מסוג זה. (אני לעולם לא רושם משקפיים ללא בדיקה עם טיפות, גם הבודק המיומן ביותר חשוף לשגיאה הזו). ספציפית לשאלה שלך, בהחלט ייתכן שבגיל זה תהייה קפיצה בסדר גודל כזה בהתקדמות קוצר הראיה. מציע שאכן תעבור בדיקה מסודרת על ידי רופא עיניים לילדים, שגם ידון אתך באמצעים (הלא מבטיחים במיוחד) שיש כיום למניעת או האטת התקדמות קוצר בראיה. (הערה כללית אם מותר- בנושאים מקצועיים שאינם בתחום שלך (גם אם קרובים לליבך, כגון הראיה של הילדה שלך) אין סיבה שתהייה מבולבלת, כי את לא אמורה להכנס לפרטים הטכניים. מצאי איש מקצוע שאת סומכת עליו, והניחי לו לנהל את המקרה. לא מקובל בגישה המודרנית, בה כולם מבינים בהכל, אבל עדיין נכון...) דר. נוימן

19/11/2016 | 16:53 | מאת: אושרי

בן 25 גילו אצלי לפני שבוע פזילה אקזוטרופיה. אני מרגיש שהמשקפיים שלי פשוט מעיקות ומאמצות את העיניים שלי. האם יש לזה קשר לפזילה?

לקריאה נוספת והעמקה

לאושרי שלום חסרים הרבה נתונים כדי לענות על השאלה (כגון כח המשקפיים שאתה מרכיב, כח המשקפיים שאתה באמת צריך (אמור כמובן להיות אותו הדבר, אך לעיתים קרובות זה לא כך), חדות ראיה לרחוק ולקרוב, עם ובלי המשקפיים, זוית פזילה לרחוק ולקרוב, עם ובלי המשקפיים וכו) במילים אחרות, רק הרופא שבודק אותך יכול לענות על השאלה. דר. נוימן

18/11/2016 | 19:04 | מאת: מור

שלום רב, אני בת 29 ומרכיבה משקפיים מגיל צעיר, במספר גבוה (אזור 7, כל עין מספר אחר). לפני כשבועיים הייתה לי דלקת בעין שהסתבכה לאחר שרופא הביא לי טיפות לא טובות, ואחרי כשבוע עם טיפות אחרות העניין הסתבר. בימים האחרונים, כשבוע לאחר סיום הטיפול, התחלתי לראות הילה מסביב לאור בלילה בעין שמאל, בה הייתה לי את הדלקת. ממה שקראתי הילה מסביב לאור היא תסמין של קטרקט או גלוקומה? האם בהכרח יש לי משהו כזה או שמדובר בתופעת לוואי של התרופות שתעבור? לקרוא על זה מאוד הלחיץ אותי ואשמח לתשובה.. אין תור לרופא העיניים שלי בשבועיים הקרובים. תודה

17/11/2016 | 14:22 | מאת: גיל

כתבתי בפורום לפני כשבועיים. אני אסכם את המקרה ולאחר מכן אשאל. התחילה פזילה לפני חצי שנה. הלכתי לרופא עיניים כללי הוא אמר לי לפנות לנוירולוג. במקביל פניתי למומחה פזילה 0שגם ביקש אישור נוירולוגי(אני מעוניינת בניתוח). פניתי לנוירולוג- אין בעיה נוירולוגית אבל נמצא בסיטי ראש אקסופטלמוס בעין שמאל. נשלחתי חזרה לרופא עיניים. פניתי למנתח פזילה. הוא אמר לפנות לאנדוקרינולוג בגלל האקסופטלמוס. לדעתו מדובר בבלוטת התריס למרות שה tsh אצלי תקין. השאלות שלי הן האם כתוצאה מבעיה בבלוטת התריס יכולה להיווצר פזילה? כלומר, אם יש בעיה ואטפל בה וזה קשור לפזילה, יש סיכוי שהפזילה תעלם בלי ניתוח? שאלה שניה- קצת מוזרה אבל אני מנסה- נשלחתי בחצי שנה הזו להמון בדיקות... כל פעם במומחיות אחרת (נוירולוג, קרדיולוג ועכשיו אנדוקרינולוג) וזה די מייאש אותי.. האם יש אפשרות לחתום על מסמך שאני מעוניינת לעבור ניתוח פזילה בלי לעבור בדיקות נוספות ואני לוקחת את כל האחריות על עצמי? האם זה אפשרי ברפואה הציבורית? ואם לא, האם ברפואה פרטית זה אפשרי? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לגיל שלום זה כמובן מקרה מורכב מכדי לנהל אותו ברשת בלי לבדוק את המטופל, אבל אנסה לעזור לך בכללי: לשאלה הספציפית האם בעיה בבלוטת התריס עלולה ליצור פזילה, התשובה היא בהחלט כן, יש לנו לא מעט מקרים כאלו. לשאלה האם את רוצה לנתח פזילה שנובעת ממחלה סיסטמית בלי לאבחן את המחלה קודם, התשובה (שלי לפחות, ושל כל רופא סביר שתתיעצי איתו), היא בהחלט לא. לגופו של עניין, את כבר סיימת את מרבית הבירור. כל מה שאת צריכה זה רופא שירכז את כל מה שעשית, יראה אם יש צורך בעוד משהוא, (לא נראה לי, אבל ייתכן), ויתקדם איתך לניתוח. דר. נוימן

16/11/2016 | 23:13 | מאת: גיא סלומון

דר נוימן שלום רב. היינו אצלך מספר פעמים . מאוד מרוצים. יש לי שאלה. הבת שלי צריכה ניתוח פזילה. מנתח אחד הציע ניתוח שבו מנתחים את שתי העיניים לטובת התיקון והמנתח השני הציע ניתוח שבו מנתחים רק עין אחת. מה דעתך? האם יש שיטות טיפוליות שונות? האם בהכרח זה אומר שאחד המנתחים טועה? יש לך המלצה בעניין? תודה מראש. גיא

לקריאה נוספת והעמקה

לגיא שלום לתשובה ספציפית, אנא השאר הודעה במרפאה עם הפרטים, ואחזור אליך כאשר התיק לפני, כי לכל מקרה יש את התשובות המתאימות לו. בכללי: ניתוחי פזילה מבוצעים בשתי העיניים או בעין אחת, שוב לפי המקרה. יש מקרים רבים בהם זה לא ממש משניה, ואפשר להגיע לתוצאה דומה בדניתוח חד או דו צדדי. שוב- תלוי בסוג הפזילה, בזויות בכיווני המבט השונים וכדומה. דר. נוימן

13/11/2016 | 00:55 | מאת: עדי

יש לי תינוקת בת חודש נראה שהראיה שלה לא ממוקדת קצת מזגזגת לא מפוקסת .באם זה תקין? ומתי זה מתחחל להסתדר ?

לעדי שלום זה יכול להיות (ברוב המקרים), תקין בגיל זה. כדי לדעת לבטח אם תקין או לא, צריך לבדוק את הילדה. דר. נוימן

10/11/2016 | 11:58 | מאת: הורים מוטרדים..

תוצאות הבדיקה (שבוצעה אצל אורטופטיסטית) של הבת שלי היו כך: עין ימין Sph 0.5 Cyl 2.25 Axis 10 עין שמאל Sph 0.5 Cyl 1.75 Axis 170 לאשתי ולי מאוד קשה המחשבה שתיהיה לבת שלנו משקפיים בגיל צעיר כל כך. האם אפשר לחכות עם זה ? האם יש סיכוי שיהיה שינוי לטובה בהמשך ? האם אנו עלולים ליצור נזק לילדה אם לא ניתן לה משקפיים בשלב זה ? האם יש דרך לשפר את הצילנדר (שזו בעצם הבעיה היחידה שלה) ? אולי כדאי להמתין עד גיל 3-3.5 ? אודה מאוד לשפיכת מעט אור על נושא זה.

לקריאה נוספת והעמקה

הפרעת תשבורת גבולית. האופציה היא בין לתת את המשקפיים כבר, ובין להמתין 6 חדשים ולחזור על הבדיקה ולתת אם אין שיפור. (אני הייתי נותן כבר, ומסיר כעבור 6 חדשים אם אכן יורד) הנזק שעלול להגרם זה עין עצלה קלה בעין עם הצילינדר הגבוה יותר אין דרך "לשפר" את הצילינדר, מעבר לשיפור שקורה לבד הרבה פעמים מעצם גדילת העין ושינוי הקימור בקרנית. דר. נוימן

14/11/2016 | 16:35 | מאת: הורים מודאגים