פיגמנטציה בעיניים של תינוק/פעוט

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/11/2020 | 21:23 | מאת: נופר

שלום, לבת שלי היום בת 1.10 גילינו קצת אחרי גיל חצי שנה כי יש אזור מעט אפור בקצה של שתי העיניים אשר מתגלה בעיקר שהיא מזיזה את העין לצדדים. האזור נראה סימטרי כאילו יש קו שממנו העין לבנה ובחלקו השני אפורה. באזור גיל שנה היינו אצל רופא עיניים שבמבט רגיל אמר שהוא לא רואה את זה (יתכן כי החדר היה חשוך), אבל שבדק במכשור אמר שזה נראה כמו פיגמנטציה בשתי העיניים וזה תקין. האם אכן הגיוני פיגמנטציה כזו יחסית סימטרית בשתי העיניים? מצב 2 תמונות ( אחת מכל עין) כאשר הגוון נראה מעט שונה כי תלוי בתאורה של התמונה וגם בגודל כי תלוי בזוית הצילום. תודה.

29/11/2020 | 21:25 | מאת: נופר

משום מה התמונות לא צורפו, לכן מצרפת שוב. תודה

נופר שלום, לא קיבלתי את התמונות. כעקרון אם באיזור לובן העין יש לעיתים רושם לאזור אפרפר - זה דבר תקין בעיניים כהות ומדובר בפיגמנטציה של שכבה פנימית יותר ללובן העין שרואים אותה. אם מדובר באיזורים מאד כהים או שינוי דרמטי- יותר שטח מהעין מתכהה חשוב לבדוק זאת שוב. בברכה,

25/07/2021 | 19:55 | מאת: שני

הי נופר מה שתיארת פה הוא בדיוק מה שמופיע לבני בן התשעה חודשים? נכנסתי ללחץ מטורף מזה ואני ממתינה לבדיקת רופא עיניים. האם ערכתם בדיקות נוספות מאז ההודעה הזאת?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה