עין קופצת בזמן האכלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/02/2021 | 14:29 | מאת: רינת

ד״ר שלום, אשמח לדעת עוד על התופעה הנ״ל אם זה אפשרי. בני בן 3 חודשים ומאז שנולד עין ימין קורצת בזמן האכלה מבקבוק. בפעמים נוספות אפשר להבחין שאותה עין נפתחת כאשר הוא פותח את כל הלסת (לא בצחוק, בכי ומלמול). האם התופעה גנטית? (עברנו בדיקות גנטיות מורחבות ללא בעיות טרם ההריון). האם היא עוברת? היא תתבטא מאוד באכילה? באינטרנט נתקלתי במספר מיקרי אך מאוד נבהלתי מהם. תודה מראש

לפי התאור קרוב לוודאי שמדובר ב MGJW שזה קיצור של MARCUS GUNN JAW WINKING . מדובר במצב בו בעת התפתחות העובר נוצרה הפרעה ב"חיווט" של עצבים המפעילים שרירים שונים בפנים כך שהפעלת שרירי המציצה גורמת גם לתנועת עפעף. אין מדובר בהפרעה גנטית ולרוב זו הפרעה מבודדת. כמעט תמיד התופעה הופכת פחות מורגשת עם השנים. לעיתים היא מלווה בצניחת עפעף ודורשת טיפול. בכל מקרה- כדאי לקחת את התינוק לבדיקת רופא עיניים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה