בת שנתיים - רפרקציה אנאיזומטרופיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/12/2020 | 23:29 | מאת: אורן

שלום רב, בתי בת שנתיים. ביצעה בדיקת עיניים שגרתית בגיל שנה ואובחנה עם רפרקציה אנאיזומטרופיה קלה - עין ימין (0.5-) ועין שמאל (+0.25). בדיקה נוספת בוצעה בגיל שנתיים, אתמול, עם אותן התוצאות ואותה האבחנה. לגבי הרופא, במצב תקין הרפרקציה הייתה אמורה להשתפר עם ההתפתחות, ומאחר שככל הנראה זה לא קרה יש לצפות שהילדה תזדקק למשקפיים למרות שכרגע ראייתה תקינה. האם ניתן בדרכים מסוימות לשפר את המצב? למנוע את קצב התדרדרות? אולי אפילו להצליח להימנע מקוצר ראיה בהמשך? האם צפייה בטלוויזיה של 15-20 דקות ביום משפיעה לרעה במצב כזה?

כדי לקבוע מרשם בילדים יש לתת להם טיפות עיניים ציקלופלגיות ולהמתין 40 דק עד לקביעת המרשם. אם אכן כך נעשתה הבדיקה והיא מהימנה: ממצא של אנאיזומטרופיה של 0.75 דיופטר סביב האפס אינה חמורה ודורשת מעקב בלבד. כיוון שמרבית הילדים בגיל זה הם יותר היפראופים (מרשם + גדול יותר) יש לדעת שסטטיסטית יש לילדה סיכוי גדול יותר להיות קצרת ראיה (מרשמי מינוס ) בעתיד ולכן מומלץ להקפיד לבלות איתה בחוץ, למשל במשחק בגינות, כיוון שידוע ששהייה באור יום טבעי בחוץ מפחיתה סיכון להתפתחות קוצר ראיה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה